Автор |
Съобщение |
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 25 Апр 2023 18:30
Liberty написа: Идвам само да кажа, че ГЕРБ доста ще ми паднат в очите, ако направят коалиция с ПП/ДБ, но при липсата на друга възможност съм склонен да им го простя. Е няма да се случи, не знам кой продължава да пуска кьорфишеци по темата но не виждам никви индикации нещо такова да се очертава. И аз съм склонен да го простя на вторите при липсата на друга възможност и предвид консолидиращата се анти-евроатлантическа ос, но не го виждам да се случи. А и има нещо друго - дори и говорейки за обединяване около някаква евроатлантическа ориентация, няма по-силен аргумент за наратива на Възраждане от безнаказаната корупция и подронването на правовата държава от уж евроатлантическа партия като ГЕРБ. Докато всичко друго около което се обединяват гласуващите за Възраждане са пълни врели-некипели, това си е един що-годе състоятелен аргумент срещу демокрацията поне от тяхна гледна точка ако имаха някакъв досег с политическата реалност, и звучи като нещо което допълнително би галванизирало подкрепата им. И все пак, колкото и пагубно да е нещо такова ако може доведе до някакъв прогрес по 4 от 5те точки от стратегическа значимост за страната, според мен си струва да се опита. Не може да става въпрос за действителна коалиция между двете парламентарни групи, но правителство на малцинството за да се задвижат тия позиции ми се струва реалистично, просто не можем да си позволим повече да оставяме управлението в ръцете на Радев. И в крайна сметка, скоро отново избори
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 26 Апр 2023 00:15
Няма да се случи, но не заради ГЕРБ. Даже не заради ПП и ДБ, ами заради техните радикализирани последователи. Същите дето викаха "Промяната започна от вас Г-н Радев", а после му искаха импийчмънт.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
The Wolf
|
|
В момента играе: Във форума.
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 26 Апр 2023 18:19
Не бойте се, момци! След още 4-5 предсрочни избори Копейката ще спечели с над 50% и ще изгони и американските агенти на територията на България! Тогава вече без руска и американска намеса ще започне истинското ни Възраждане ПП: Андрейка, твоя човек Шкварек съсипал някакъв стандартен поддръжник на ДБПП, който не познава законите и какво значи авторско право. Или поне така дочух? Я раздухай малко около ситуацията, помня, че му се кефеше на този индивид
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 26 Апр 2023 21:24
Някакъв горд притежател на меме-страница направил фотошоп на скрийншот от предаване с участието на Шкварек и вместо каквото пише, го променил на "Кристиян Шкварек - специалист по джендъри". Което е учудващо добра шега като се замислите. Самият Шкварек първо публикува истинския скрийншот за да покаже, че от "Панорама" не са го кръстили така наистина. После обаче обърна шегата в своя полза пускайки тениски "Специалист по дженръди" които станаха изненадващо популярни. В момента мемеджията го е яд, че шегата му се обръща срещу него и човекът срещу когото е насочена печели пари от нея. За това беше питал дали няма как да изисква авторски права над фразата "Специалист по джендъри" - съответно процент от продажбите на тениските Самия аз никога не съм бил фен на Шкварек. Съгласен съм с него по някои въпроси. По други доста ФУНДАМЕНТАЛНИ въпроси не съм съгласен. Например не съм фен на монархията, смесването на религията с дръжавата и средновековието не е моя политико-културен модел за подражание.
___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 28 Май 2023 15:50
Ok, момчета, държавата се тресе от една седмица. Някой няма ли да коментира нещо.
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 29 Май 2023 10:40
Държавата се тресе откак се помня. Просто от време на време трусовете се усилват. Общо взето записите извадиха на бял свят това, което се знае от години от обикновените хора - тежките зависимости в това, което имаме като политическа класа. Големия брат се смени, но принципа си остана. Какво повече да му коментирам?
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 29 Май 2023 16:51
Тия записи потвърди ли се че са истински ? Пълна тъпня ако са истински. Много лесно могат да се фалшифицират тия работи с AI туловете. Преди време нали и с ББ имаше подобни компромати.
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 29 Май 2023 18:05
За мен случващото се е позитивно развитие с очевидната намеса на ЕНП. Доста закъсняла, но все пак по-добре сега отколкото никога - винаги съм смятал че разполагат с достатъчно влияние че да могат поне в няква степен да се опитат да оправят лайната, които са забъркали с политическия си проект в България. Също мога да кажа че изтеклия разговор от съвета на ПП ми направи много силно впечатление като доста рядък за страната ни пример на т. нар. realpolitik. Но не съм изненадан че все още никой не се е наел да коментира - в крайна сметка трябва да почакаме и да видим. Но според мен има шанс, както казах и преди известно време, да се реализира прогрес по точки от стратегическа значимост за страната - дори тогава смятах че има някои които няма да видят развитие, като търсените промени в конституцията и повеждането на някои лица под отговорност, но дори и това се оказва че не е точно така и е вероятно да се постигне трезв консенсус по тия теми. Колко време ще трае тва и до какво ще донесе предстои да видим.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
Agent
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 30 Май 2023 08:51
какво да пишем - 90% са за бесилката публично на площада пред Народното Събрание.
Тези ПП са ебахти наглите лекета - по-нагли дори и от Бойко - ПЪЛНИ ОЛИГОФРЕНИ които не са свършили грам раота и за не дългото им "управление" се осраха толкоз много, а в момента вече се e обърнало на хронична диария.
Всеки коѝто не му признава на Бойко поне малкото, което е направил е бавноразвиващ + късопаметен.
Също както сегашните тъпи др политици, които се мъчат да се/мьчеха се да се обединят под мотото "да свалим Бойко" ама после се иска работа + умения, а не говорене само.
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 30 Май 2023 23:06
vanmx написа: Тия записи потвърди ли се че са истински ? Пълна тъпня ако са истински. Много лесно могат да се фалшифицират тия работи с AI туловете. Преди време нали и с ББ имаше подобни компромати. Ами самите ПП не ги отричат, даже твърдят че застават на 100% за думите си. Разликата е че записите на Борисов бяха направени чрез подслушване на личния му телефон. Докато тези "гении" са си направили среща по zoom в които пред 50-60 човека си говорят неща дето не са за пред хората. Не знам, аз нямам 50-60 познати на които бих доверил най-съкровените си тайни, пък какво остава ако се гласиш да управляваш държавата. Съответно всеки един от тези 50-60 човека може да направи запис на срещата им по zoom и да го пусне в медиите и така и стана. Дето има една дума "кьорав карти не играе", та и тяхната работа такава.
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 07 Юни 2023 21:09
Е момчета, времето се завъртя и ето ни тук с логичния завършек за който още преди 3 години твърдях, че е неизбежен. Когато възхода на "умно-красивите" започна обяснявах, че "на всяка цена срещу ГЕРБ" е много лоша идея, която вкарва всички нас в огромен капан. Защото ако не си оставят вратичка за коалиция с ГЕБР "Умно-красивите" могат да управляват единствено с БСП и други такива субекти или другия вариант е служебно правителство на известния както на запад, така и на изток - про-руски президент на България - Румен Радев. В общи линии, това и стана. Имахме служебно правителство, имахме и редовно такова с БСП. Разни хора като Морко, по онова време казваха, че нямали против 1 от 4 партии във властта да е БСП. Ок. За съжаление случи се във възможно най-неподходящия момент, когато избухна войната в Украйна. Оказахме се с откровено про-руски министър на отбраната, който по-късно си направи собствена партия (Стефан Янев). Разкъсвано от взаимните си противоречия накрая правителството падна и отново имахме дълго управление на про-руския президент. Исторически това е огромна щета за България, която трудно може да бъде поправена. Накрая стигнахме до единствения логичен изход. Двете формации с евро-атлатическа ориентация се коалираха и направиха правителство. Да ни е честито. И не забравяйте, че колкото и да не харесвате ГЕРБ (както и аз ПП/ДБ) евро-атлантическата ориентация е по-важна от половата, така че ще преживеем някак.
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 08 Юни 2023 07:52
Вземай на дядо ти М1 Garand-а и отивай да умираш за евро-атлантически ценности, стига мрънка по форуми.
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 28 Юни 2023 20:24
Liberty написа: Е момчета, времето се завъртя и ето ни тук с логичния завършек за който още преди 3 години твърдях, че е неизбежен. Когато възхода на "умно-красивите" започна обяснявах, че "на всяка цена срещу ГЕРБ" е много лоша идея, която вкарва всички нас в огромен капан. Защото ако не си оставят вратичка за коалиция с ГЕБР "Умно-красивите" могат да управляват единствено с БСП и други такива субекти или другия вариант е служебно правителство на известния както на запад, така и на изток - про-руски президент на България - Румен Радев. В общи линии, това и стана. Имахме служебно правителство, имахме и редовно такова с БСП. Разни хора като Морко, по онова време казваха, че нямали против 1 от 4 партии във властта да е БСП. Ок. За съжаление случи се във възможно най-неподходящия момент, когато избухна войната в Украйна. Оказахме се с откровено про-руски министър на отбраната, който по-късно си направи собствена партия (Стефан Янев). Разкъсвано от взаимните си противоречия накрая правителството падна и отново имахме дълго управление на про-руския президент. Исторически това е огромна щета за България, която трудно може да бъде поправена. Накрая стигнахме до единствения логичен изход. Двете формации с евро-атлатическа ориентация се коалираха и направиха правителство. Да ни е честито. И не забравяйте, че колкото и да не харесвате ГЕРБ (както и аз ПП/ДБ) евро-атлантическата ориентация е по-важна от половата, така че ще преживеем някак. Абсолютно сългасен! Самият аз редовно ходех на протести срещу ГЕРБ, но винаги съм смятал БСП за по-голямото зло и следователно по-скоро бях "на всяка цена срещу БСП". Тогава го нямаше още и Копейката или поне никой не го знаеше. Сега вече съм "на всяка цена срещу ВгъZраждане". Та ГЕРБ определено ги смятам за по-малко зло и това правителство за сравнително добър вариант спрямо сегашната политическа обстановка. Отделно, че обикновеният умно-красив , който се чувства предаден, в повчето случаи изобшо не осъзнава колко много неща зависят от това да има редовно правителство и не си дава сметка колко пари струват поредните безмислени избори, които няма да променят нищо. Разбира се това не означава, че опрощавам греховете на ГЕРБ. Все още никога не бих гласувал за тях и ще протестирам срещу това правителство при всяка простотия, която сътвори. Иначе, копейките също зачервяват бузки заради това правителство, което винаги е повод за кеф.
|
|
|
|
|
The Wolf
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 29 Юни 2023 23:18
Serious Sam написа: Вземай на дядо ти М1 Garand-а и отивай да умираш за евро-атлантически ценности, стига мрънка по форуми. Стигне ли се до този момент да се ходи на фронта, ще се окаже че няма и един останал атлантик(освен марката климатици ) у нас. Всички ще са се превърнали в по-руснаци от руснаците по стара традиция
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 08 Юли 2023 09:40
Значи ти не бери грижа за атлантиците Позорното в случая е че достатъчно много българи и в момента ще се кефят, ако Путин реши да си ни прибере. Идването на Зеленски в София и реакциите около това за пореден път показа, каква голяма част от българите са на грешната страна на историята и то напълно ненужно. Казвам ненужно, защото за разлика от предишните пъти, тук няма какво да спечелим дори, можем само да загубим от това, т.е. пълна дебилия е.
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 08 Юли 2023 21:37
Liberty написа: Значи ти не бери грижа за атлантиците Позорното в случая е че достатъчно много българи и в момента ще се кефят, ако Путин реши да си ни прибере. Идването на Зеленски в София и реакциите около това за пореден път показа, каква голяма част от българите са на грешната страна на историята и то напълно ненужно. Казвам ненужно, защото за разлика от предишните пъти, тук няма какво да спечелим дори, можем само да загубим от това, т.е. пълна дебилия е. Вопиющо малоумие е обзело нацията, плашещо е. Чак не очаквах на какви точно хора ще тегля майни заради реакциите им относно посещението на Зеленски в БГ... бая народ си показаха срамотиите
|
|
|
|
|
The Wolf
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 10 Юли 2023 15:16
Liberty написа: Значи ти не бери грижа за атлантиците Позорното в случая е че достатъчно много българи и в момента ще се кефят, ако Путин реши да си ни прибере. Идването на Зеленски в София и реакциите около това за пореден път показа, каква голяма част от българите са на грешната страна на историята и то напълно ненужно. Казвам ненужно, защото за разлика от предишните пъти, тук няма какво да спечелим дори, можем само да загубим от това, т.е. пълна дебилия е. Именно, това показва колко "псевдо" са всички атлантици Вчера си бил комуняга, днес - атлантик, утре - евразиец. Дали ще си ни вземе Путин, Ердоган или другаря Си, винаги ще се намерят достатъчно много хора, които да загърбят стария господар и да се нагъзят удобно на новия. Нашата държавица прилича по характер на миньоните от пародийната анимационна поредица - прилепя се като паразит за страната, която към момента е в най-силна позиция и още на следващия ден, в който същата загуби доминацията си, ние вече сме посрещнали с фанфари новия господар
|
|
|
|
|
Liberty
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 10 Юли 2023 22:40
Пак не схващаш. Русофилството е константа при минимум 50% от населението. Другото може да се спори.
|
|
|
|
|
The Wolf
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 11 Юли 2023 15:45
Liberty написа: Пак не схващаш. Русофилството е константа при минимум 50% от населението. Другото може да се спори. Ти изобщо не отбираш за какво говориш, но не трябва и да се учудвам, тъй като не ти е за пръв път. Аз ти говоря за псевдо атлантиците(вчерашни комуняги и обикновени продажници), ти ми пробутваш своите обсесии за русофили и комунисти Ето, ще ти дам подсказка - днес ти се плашиш от русофилите, утре децата ти ще се плашат от либералите. За върхушката ни значение има само кой печели и раздава порциите
|
|
|
|
|
Agent
|
|
|
|
Заглавие: Re: За кого ще гласувате? Публикувано на: 11 Юли 2023 18:21
Vaazmushtavat mi se 6to ne sme lizali gaza na Zelenski o6te pove4e, - koito e kukla na konci na amerikancite EI BAVNI Bg interes-a nikade go nqma za6toto vsi4ki sa prodajnici i oligofreni, koito traa da se obesqt publi4no pred narodnoto sabranie. hard reset na cqlata darjava trqbva, kato sled kato se obqsqt/ekzekutirat vsi4ki, semeistvata im se extradirat - zaedno sas vs4iki "biznesmeni" i tn praili shemi zaedno s tqh. oba4e tva nqma stane nikoga - za tva vseki se spasqva kakto moje. tai 4e ostaite taz tema da umre.
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|