Ще гледам да съм възможно най-обективен (не съм спирал да играя играта).
От излизането на NW не е имало момент, в който да няма някакъв сериозен проблем. Най-първото беше това, че нямаше сървъри за всички, после вече имаше сървъри за всички, но дойде проблемът с лагването на войните (50 на 50). После оправиха лага, но се откриха coin dupe експлоити и се наложи да замразят търговията между играчите. После го оправиха, но счупиха 4 от оръжията - 2 от тях не ставаха занищо, другите 2 бяха твърде силни... после пак се откриха нови експлоити, после пак прецакаха войните, после друго... Енд-гейма, не се харесва на всеки, тъй като включва гиър грайнд, вдигане на крафтинг професии и намиране на компания (гилдия), с която да правите пвп.
Освен това, популацията намаля значително, поради няколко причини:
- играчите, които не си бяха направили труда да проверят и си мислеха, че това е wow 2, напуснаха;
- играчите, които дойдоха само заради хайпа на стриймърите, напуснаха;
- играчите, които не са играли друг път мморпг и не знаят какви са съпътстващите проблеми при началото на такива игри, напуснаха.
Тоест, ако искаш причини да не играеш New World - има такива достатъчно.
Ако искаш обаче да видиш и другата страна на монетата:
- звуците, анимациите, атмосферата, отворения свят, крафтинга... са феноменални;
- от позицията на човек, който беше част от ден 1 експириънса на WoW, TESO и куп други игри, които уви се провалиха (Age of Conan, Tabula Rasa, AION...), мога смело да кажа, че състоянието на NW е много по-добро и релийса беше доста гладък. Мега популярната FF14 трябваше да я преработват 3 години, за да заприлича на игра, WoW я оправиха чак на ТБЦ, а ТЕСО на практика излезе не 2014та, а 2015та, защото в първата година беше отврат.
Нека не забравяме, че живеем във време, в което да имаш канал, който плюе по игри е по-вървежно от канал, който хвали игри и има хиляди видеа и статии, които изкарват кирливите ризи на играта, но не показват и хубавото. Преди седмица излезе огромен пач с куп яки неща, а навсякъде говореха само за бъг, който дойде с него

.
Амазон гейминг показват следното - желанието им тая игра да успее е екстремно голямо. Влагат много ресурси, комуникират с играчите по-добре от почти всяко друго ммо. От друга страна обаче пачовете им редовно са 2 крачки напред, 1 назад, после 2 назад, 1 напред. Не разбирам, енджина ли им прави проблеми, твърде неумели ли са все още... не знам. Масовото мнение сред играчите, които играят е - "писна ми на к*ра от проблеми, ама знам, че тая игра ще я оправят и ще стане велика".
За трайъл не се е чула и дума.