Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: New World
Публикувано на: 08 Окт 2021 11:44

Някой играе ли прочулата се с това, че наказва грешките на производители на видео карти игра? :D
Аз имам около 70 часа от излизането ѝ и дотук единственото, което ме е подразнило са опашките. Е, те от няколко дни не са проблем, защото увеличиха капацитета на сървърите и общата им бройка е над двойна спрямо релийса преди седмица. Преди няколко дни чукнаха 930 хил concurrent players и станаха номер 4 във вечната ранг листа на стийм.
Приятели имат проблеми с изчезване на UI. На един 1080ката му прегрява в менюто, но той има супер старо PC, като изключим картата.
99% от изгорелите карти са 3080 и 3090 на EVGA FTW.
Та, някой? :D

Профил

Аватар
Заглавие: Re: New World
Публикувано на: 08 Окт 2021 18:51

Както ти споменах съм на границата при положение, че имам бая peer pressure да я играя.

Играта e serviceable ама като разбрах как работи 50 vs 50 - random guild се избира за vanguard и тя съответно избира кои да participate-ват (а колкото е по-голяма company-то толкоз по-голям е шанса да се избере за vanguard) ---> което значи че може никога или мн рядко да участваш в "големите мелета".

Ебахти простотията.

При положение, че топа на топа за PVP е Lineage 2 и е най-доброто sandbox MMORPG overall (излючвам EVE Online е бая niche и 3rd job simulator, друг жанр) и не случайно Ashes of Creation копира PVP + War системата й едно-към-едно.

*disclaimer: "големи мелета" е смешно щот L2 от 2002г. Siege-овете са от по няколко стотин човека.

Отделно - уж PVP игра, пък има PVP toggle on/off. hahah :lol:
---
Като се замисля, по-скоро New World-a ме кара да се върна пак към един мн добър Interlude private server 1x на L2 с около , който намерих миналата година.

Профил

Публикувано на: 08 Окт 2021 19:03

Как е уърлд билдинга и лор-а в играта? Добре ли са развити или е прекалено санд бокс? Освен споменатото 50 на 50 как е енд гейма?

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Окт 2021 00:31

Кат предимно ПвЕ играч, май ще я пропусна тая.

:roll:

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 09 Окт 2021 01:16

Според мен да, като ПвЕ играч, трябва да пропуснеш NW, защото този ѝ аспект е направен ей така, за между другото. Както УоУ е пве игра, която между другото има и някакво пвп, така NW е пвп игра, в която има някакво пве.
Малко история за играта - била е замислена като чисто PvP заглавие, без каквото и да било PvE. След това обаче потенциалните играчи започват да натискат амазон за пве неща и те започват да работят върху това. Резултатът е, че играта е неколкократно забавяна, а първата бета в началото на годината беше с много лошо ПвЕ. Втората бета обаче показва изключително развитие в играта само за 6-7 месеца и играчите се хайпват супер много. "Ако за 6-7 месеца могат да направят толкова много, какво ли чудо ще е след година?". Сега на релийса играта е с ПвЕ, което е доста назад спрямо това на ванила уоу. И е нормално, както казах, този аспект в момента е нещо между другото. Фокусът на играта е масовото пвп, завземане на територии, сийджове, битки за надмощие над другите две фракции. Освен на пвп играчите, тази игра може да допадне много и на тези, които си падат по крафтинг. Играта има супер приятни крафтинг и gathering.

Най-голямата грешка, която някои хора правят, е да мислят, че това е игра тип WoW/ESO/FF14. Не, идеята изобщо не е такава.
PvPто в играта е като в PvE сървър в уоу - има флагване и ънфлагване. От един момент нататък обаче, единственият смисъл да си ънфлагнат е като си чилваш и събираш ресурси за крафтинга. През другото време, ако не си флагнат (и не крафтваш), няма да има какво да правиш. ПвП куестовете дават повече награди и цялостно е много яко да сформирате дружинка и да ходите да се мачкате с другите две фракции по куест спотовете. Това автоматично означава, че играта е доста социална и изисква от вас да сте в гилдия/компания, за да се любувате на ПвПто.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Окт 2021 21:02

Като изключим това, че неочаквано много хора искаха да играят играта и в първия ден от релийса имаше колкото играещи, толкова и чакащи на опашката - new world релийса беше по-гладък от всичко с онлайн/мулти режим, което някога близард са пускали :lol: Човек ще каже, че близз са хората, които са пуснали първата си игра евър.

Профил

Публикувано на: 13 Ное 2021 01:24

Отдавна бях вдигнала мерника на гаражни врати тип летящо крило и най-накрая сполучих да подменя моите старите с такива. Изключително много ми харесват, вече не се тормозя като изкарвам и прибирам колата.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Ное 2021 15:01

Сега е намалена в Стийм. Не че и толкова бих дал на тоя етап, ама се надявам в някъв момент или да стане кат ЕСО или някъв вариант на трайълка до мид-гейм, тип GW2, FF и т.н.

Иначе, ако някой играе все още, ще го бъде ли тая игра? Има ли некво бъдеще, или флопна мощно?

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 27 Ное 2021 10:50

Ще гледам да съм възможно най-обективен (не съм спирал да играя играта).
От излизането на NW не е имало момент, в който да няма някакъв сериозен проблем. Най-първото беше това, че нямаше сървъри за всички, после вече имаше сървъри за всички, но дойде проблемът с лагването на войните (50 на 50). После оправиха лага, но се откриха coin dupe експлоити и се наложи да замразят търговията между играчите. После го оправиха, но счупиха 4 от оръжията - 2 от тях не ставаха занищо, другите 2 бяха твърде силни... после пак се откриха нови експлоити, после пак прецакаха войните, после друго... Енд-гейма, не се харесва на всеки, тъй като включва гиър грайнд, вдигане на крафтинг професии и намиране на компания (гилдия), с която да правите пвп.
Освен това, популацията намаля значително, поради няколко причини:
- играчите, които не си бяха направили труда да проверят и си мислеха, че това е wow 2, напуснаха;
- играчите, които дойдоха само заради хайпа на стриймърите, напуснаха;
- играчите, които не са играли друг път мморпг и не знаят какви са съпътстващите проблеми при началото на такива игри, напуснаха.
Тоест, ако искаш причини да не играеш New World - има такива достатъчно.
Ако искаш обаче да видиш и другата страна на монетата:
- звуците, анимациите, атмосферата, отворения свят, крафтинга... са феноменални;
- от позицията на човек, който беше част от ден 1 експириънса на WoW, TESO и куп други игри, които уви се провалиха (Age of Conan, Tabula Rasa, AION...), мога смело да кажа, че състоянието на NW е много по-добро и релийса беше доста гладък. Мега популярната FF14 трябваше да я преработват 3 години, за да заприлича на игра, WoW я оправиха чак на ТБЦ, а ТЕСО на практика излезе не 2014та, а 2015та, защото в първата година беше отврат.

Нека не забравяме, че живеем във време, в което да имаш канал, който плюе по игри е по-вървежно от канал, който хвали игри и има хиляди видеа и статии, които изкарват кирливите ризи на играта, но не показват и хубавото. Преди седмица излезе огромен пач с куп яки неща, а навсякъде говореха само за бъг, който дойде с него :D.
Амазон гейминг показват следното - желанието им тая игра да успее е екстремно голямо. Влагат много ресурси, комуникират с играчите по-добре от почти всяко друго ммо. От друга страна обаче пачовете им редовно са 2 крачки напред, 1 назад, после 2 назад, 1 напред. Не разбирам, енджина ли им прави проблеми, твърде неумели ли са все още... не знам. Масовото мнение сред играчите, които играят е - "писна ми на к*ра от проблеми, ама знам, че тая игра ще я оправят и ще стане велика".

За трайъл не се е чула и дума.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost