Криптовалути

Нещата от живота
Публикувай отговор
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Re: Криптовалути

Мнение от denik »

Някой следи ли Ружа? Явно не е умряла :lol: Появи се изневиделица

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TnUWu3tWA3M[/youtube]
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

Еми ако не ни бяха показали тея ръце сигурно бих се замислил, ама тва сега даже ни пробутват дийпфейк Ружа Игнатова :lol:
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
Аватар
Rico

Мнение от Rico »

VALEN7INVS написа:Значи, регистрираш се в Binance и като за начало можеш да се абонираш за канала Coin Bureau в YouTube - човека е направил много качествени видеа, с които да те въведе в материята, да ти обясни как стоят нещата по доста фундаментални въпроси, и също как да правиш собственото си проучване за даден проект.

Запознай се със същността на Ethereum и мисля, че много неща в сферата на криптовалутите ще ти се изяснят и ще разбереш примерно защо други проекти, като Cardano, Solana и Polkadot са толкова нашумели. Накратко, тези проекти всъщност представляват своеобразната основа, върху която следващото поколение децентрализиран интернет ще бъде изграден. Интернет, който не се помещава в сървърите на Google, Amazon и Microsoft, ами всъщност се поддържа от всички които държим дял от своеобразния капитал, a се контролира и самовъзпроизвежда изцяло от изкуствен интелект, или така наречените smart contracts.

Търси проекти с истинска технологична перспектива - като в това число не влизат само екосистемите като Ethereum, Cardano, Solana, Polkadot, Binance Smart Chain, Dai, Cosmos, Tron, Algorand, Elrond, и т.н. Аз лично напоследък реших да отдам 10% от портфолиото си на Stellar (XLM), защото от надеждни източници наскоро научих че т. нар. дигитални евро и долар по всяка вероятност ще бъдат разработени от Федералния резерв и Европейската централна банка върху блокчейна на Stellar, като преговорите им текат от години. Въпреки, че технологията която Stellar предлагат е доста едноизмерна и се свежда само до осъществяването на високо-скоростни и евтини трансакции, самото позициониране на продукта се очертава да е изключително централно - все пак става въпрос за над 800 милиона души, които потенциално ще ползват дигиталните официални валути в САЩ и ЕС.

Друг аспект на посочените по-горе smart contracts са автономните децентрализирани пазари (т. нар. децентрализирани ексчейнджове или DEX), в които денонощно могат да се купуват и продават криптовалути от съответната екосистема без посредник, каквито са примерно Uniswap, Pancakeswap, Sushiswap, и тям подобни. Това също са страшно обещаващи проекти, защото все по-голяма част от търговията в съответната екосистема преминава през тези анонимни AI ексчейнджове, докато централизираните ексчейнджове като Binance и Coinbase остават по-скоро като точка, от която да влезеш с пари в брой или да обърнеш активите в пари и да си ги вземеш.

Това са само няколко аспекта, за които можеш да се оглеждаш в криптопазара. Оттам насетне всеки сам може да си избера върху какво би искал да се съсредоточи, аз лично държа 30% Ethereum (всъщност беше 40% преди дропа от вчера), 25% Solana - за мен лично е една от най-обещаващите алтернативи на Ethereum, под 20% Zcash като прототипа на privacy криптовалутата от основателите на Coinbase, която подозирам най-много ще допринесе като технология за бъдещето на поверителността в дигиталните разплащателни средства, около 15% Sushiswap, защото от всички DEX-ове това е единственият който работи на Ethereum, Polygon И Binance Smart Chain екосистемите едновременно, и съответно е позициониран най-добре да профитне от едновременния им растеж, и както казах около 10% за момента в Stellar, по обяснените по-горе причини.

ПП 21 май
След днешния вторичен трус реших да вляза направо с нова инвестиция 15% от портфолиото в BNB, златна възможност като за толкова голям актив :!:
Мерси за изчерпателният пост и отделеното време :idea: Определено, ще разчета / гледам.
Though they sink through the sea they shall rise again; Though lovers be lost love shall not; And death shall have no dominion.
Аватар
Till.Lindemann

Мнение от Till.Lindemann »

Само 1 ме интересува - ще има ли нов голям спад според вас? :lol:
The Arrow

Мнение от The Arrow »

По-добре да няма спадове, че съм на минус 12 процента, все още, но все тая тъй като гледам за поне 2-3 години напред.
тежки нокаути
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

Till.Lindemann написа:Само 1 ме интересува - ще има ли нов голям спад според вас? :lol:
Прогнозите са, че продължаваме нагоре в очакване на големите ъпдейти на Cardano, Polkadot и естествено Ethereum. В крайна сметка обаче никой не може да ти каже. :arrow:
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

:D
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
The Arrow

Мнение от The Arrow »

:59: :59: :59:
тежки нокаути
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

Image

Най-сетне изчистих пълнежа и започнах да подплатявам с екстра MATIC - особено удобно откакто вкараха native MATIC в Binance, вместо да трябва да го прекарваш през мейннета. :D

Дори още ETH и SUSHI не са ми се възстановили до пре-краш нивата, а вече надхвърлих старите ATH на портфолиото с над 15%. :arrow:
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Като цяло каква сума е необходима за да влезеш?
¯\_(ツ)_/ ¯
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
В момента играе: на троянска чушка
Обратна връзка:

Мнение от The Grim Reaper »

И с 5 лв можеш да влезеш, но ако ще наливаш много пари (според мен всичко над 4 цифри) по-добре влез в читав ексчейндж и се сдобий с твърд портфейл. Доколкото знам де, Вальо може да даде повече инфо. Моят портфейл е в Револют като най-seamless вход, но и никаква собственост върху самите монети, на практика търгувам с индекс на брокера, не с монети. :lol:
Но засега по-скоро експериментирам, в момента в който се окажа със сериозен обем зад портфолиото и ще се огледам да сменя нещата.

Иначе това съм набрал за момента, приемам препоръки :!:
Image
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Супер, благодаря ти за отправната точка. Ще направя проучване тия дни, като ми остане време.
¯\_(ツ)_/ ¯
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

Image

Взех малко профит от някои неща и още повече консолидирах основните си позиции - даже вчера за известно време SOL изпревари ETH в портфолиото ми :!: :o

Иначе реших да изчистя SUSHI и като цяло се опитвам да се дистанцирам от DEX-овете, въпреки големия им потенциал, защото доколкото разбирам от SEC и FATF са им вдигнали мерника и в най-краткосрочни планове предстоят да се случват сериозни промени в начина им на работа - именно затова и преди няколко седмици от UNISWAP делистнаха стотици токенизирани акции, опции и други синтетични активни и токени. Истината е че, както бяха обяснили от SEC и каквито като цяло са нагласите на регулаторите, ако тези автоматизирани маркетмейкъри могат да докажат задоволителни нива на децентрализация, никой няма да ги закача за това дали действително се занимават с търговия на ценни книжа и производни. Само че на този етап е трудно да се прецени от гледната точка на външно лице кои от DEX-овете обаче отговарят на изискването за децентрализация в задоволителна степен (защото те всичките все пак са напълно автономни, но децентрализацията им зависи и все пак от това каква част от капитала им е в ръцете на какъв брой лица, юридически или физически, и съответно каква част от този капитал е заключен в механизмите за PoS верификация на системата). Та в тоя ред на мисли, вероятно дори е било по-уместно да изчистя първо CAKE и едва после SUSHI, щото логиката принципно е чe всичко на смартчейна на Binance е с една идея по-централизирано от "конкуренцията" им върху Ethereum / Matic. Само че просто стейкването на CAKE ми е все още толкова безумно доходоносно, че предпочитам ако изобщо ще задържам някой рисков актив, да бъде този и да си прибирам дивидентите. :lol:

ПП
Иначе, за портфейлите - аз постоянно размотавам нещата между топли и студени портфейли, само ETH ми стои в Леджъра (по-голямата част на мейннета, но малко над 30% от ETH ми е всъщност WETH складиран в Polygon). Просто всичкия ми MATIC и DOT пък съответно, разбирай около 30% от портфолиото, в момента съм стейкнал в Binance защото за момента не се предлага по-добър процент възвръщаемост другаде за тези. Иначе SOL и ADA ги стейквам с Леджъра и се надявам скоро да мога да направя същото и за DOT. :arrow:
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
The Arrow

Мнение от The Arrow »

Най-после съм на плюс от ADA. Време е да полетим към луната. :D
тежки нокаути
vanmx

Мнение от vanmx »

Аз си чакам chia-та да скочи до луната че да си купя самолет :)

п.п Засега набутвацията е пълна :)
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
В момента играе: на троянска чушка
Обратна връзка:

Мнение от The Grim Reaper »

The Arrow написа:Най-после съм на плюс от ADA. Време е да полетим към луната. :D
Купих малко ADA и аз явно в правилния момент. От утре влизат на японските ексчейнджи, та ако тоя сърдж не е оувърхайп е възможно да се повиши търсенето още повече. Та, сутринта си купих още малко. :oops:
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
The Arrow

Мнение от The Arrow »

The Grim Reaper написа:
The Arrow написа:Най-после съм на плюс от ADA. Време е да полетим към луната. :D
Купих малко ADA и аз явно в правилния момент. От утре влизат на японските ексчейнджи, та ако тоя сърдж не е оувърхайп е възможно да се повиши търсенето още повече. Та, сутринта си купих още малко. :oops:
Имам около 65% ръст от май месец до сега. Много добре. 8)
vanmx написа:Аз си чакам chia-та да скочи до луната че да си купя самолет :)

Като цяло, май няма смисъл да инвестираш в нещо различно от BTC, ETH, ADA поне на този етап.
тежки нокаути
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

The Arrow написа:

Като цяло, май няма смисъл да инвестираш в нещо различно от BTC, ETH, ADA поне на този етап.
DOT, SOL, MATIC? :D

Буквално най-обещаващите проекти, които съвсем реалистично тепърва могат да нарастнат с 10-25х и пак да са по-малко от ETH в момента. Матик впрочем поне за момента е и единствения L2 solution, който интегрира zk-rollups - модел за мащабиране на Ethereum въз основата на технологията разработена от учените зад криптографията на Zcash.
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
The Arrow

Мнение от The Arrow »

VALEN7INVS написа:
The Arrow написа:

DOT, SOL, MATIC? :D

Буквално най-обещаващите проекти, които съвсем реалистично тепърва могат да нарастнат с 10-25х и пак да са по-малко от ETH в момента. Матик впрочем поне за момента е и единствения L2 solution, който интегрира zk-rollups - модел за мащабиране на Ethereum въз основата на технологията разработена от учените зад криптографията на Zcash.
Всъщност, имам към сто долара и в DOT и в DOGE, но те са на майтап, по-скоро. Също така, имам малко и от uni и link. Сериозните ми инвестиции са в BTC, ETH и ADA.

Пък и честно казано, най-вече ме интересува общият ROI като теглим чертата след време. :D
тежки нокаути
vanmx

Мнение от vanmx »

The Arrow написа: Като цяло, май няма смисъл да инвестираш в нещо различно от BTC, ETH, ADA поне на този етап.
Така е, но аз тая инвестиция я направих преди 5-6 месеца с идеята че ще съм или на пълен минус или на горям плюс... засега нещата клонят към първия случай :)
Публикувай отговор