Вирусът Корона - Глобална Епидемия

Подфорум за политически дебати.
Публикувай отговор
Gen.Toast
В момента играе: PTSD simulator

Re: Вирусът Корона - Глобална Епидемия

Мнение от Gen.Toast »

Аз пък успях да настина вчера в 36 градусовата жега :lol:
Бързият тест е отрицателен, легнах си с треска и 38 градусова температура.

Иначе, какво мислите за скорошната вълна от ковид протести?
Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация)
PISO MOJADO, DIRTBAG!
Аватар
Liberty
В момента играе: League of Legends
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Gen.Toast написа: Иначе, какво мислите за скорошната вълна от ковид протести?
Това:
Liberty написа:Може до утре да се спори за ваксините и за целесъобразността на останалите мерки. Но с навлизането все по надълбоко във втората година от така създалата се ситуация е редно да си зададем друг въпрос, а именно до колко институциите ИМАТ ПРАВО да налагат тези мерки? От чисто правна, политическа и философска гледна точка.

От няколко седмици официално познавам човек, който е избягал от Белгия в България в търсене на по-добър живот. А той съвсем не е единствения. Пичът обяснява, че година и половина им е било забранено да си излизат от вкъщи. Че за това време не е можел да работи и изцяло е изхарчил спестяванията си, а не е отговарял на изискванията за държавна помощ. Че е трябвало по нощите, като някакви престъпници да излизат за да се виждат с родителите и братята си. Че не са му позволявали да напусне страната без да се ваксинира (дори с отрицателен PCR тест) защото като астматик бил в "рискова група". Че когато се ваксинирал с първата доза на "Файзер" (не е имал право на избор, както у нас), се е разболял и е бил на легло две седмици. И т.н и т.н.

Нека си припомним, че извънредните мерки, бяха обявени именно като извънредни и трябваше да продължат 3 месеца, за да може здравната система да се подготви и да посрещне големия брой заболели. А вече две години са суспендирани основни човешки права.

Така че отговорът според мен е НЕ. Държавите нямат право да налагат тези мерки. Никой няма право да държи хората като затворници вкъщи, да им забранява да работят, да ограничава свободата на придвижване и не, институциите нямат право да принуждават хората да се ваксинират. Това са базови човешки права, които биват тотално игнорирани в името на това да се предпазим от вирус, който 99% от населението ще прекара като лека настинка.

Знам, че тук ще ми се възрази, че ако мерките паднат смъртността ще скочи. Така е, но в крайна сметка това си е личния избор на всеки. Всеки има право да не излиза от вкъщи или да ходи в магазина с противогаз, ако това ще го накара да се чувства по-сигурен, но също така всеки има право да си поеме риска. За това се предполага, че живеем в свободни държави.
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
Gen.Toast
В момента играе: PTSD simulator

Мнение от Gen.Toast »

лол
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3Db3BsQc-bw[/youtube]
Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация)
PISO MOJADO, DIRTBAG!
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Liberty написа:
Gen.Toast написа: Иначе, какво мислите за скорошната вълна от ковид протести?
Това:
Liberty написа:Може до утре да се спори за ваксините и за целесъобразността на останалите мерки. Но с навлизането все по надълбоко във втората година от така създалата се ситуация е редно да си зададем друг въпрос, а именно до колко институциите ИМАТ ПРАВО да налагат тези мерки? От чисто правна, политическа и философска гледна точка.

От няколко седмици официално познавам човек, който е избягал от Белгия в България в търсене на по-добър живот. А той съвсем не е единствения. Пичът обяснява, че година и половина им е било забранено да си излизат от вкъщи. Че за това време не е можел да работи и изцяло е изхарчил спестяванията си, а не е отговарял на изискванията за държавна помощ. Че е трябвало по нощите, като някакви престъпници да излизат за да се виждат с родителите и братята си. Че не са му позволявали да напусне страната без да се ваксинира (дори с отрицателен PCR тест) защото като астматик бил в "рискова група". Че когато се ваксинирал с първата доза на "Файзер" (не е имал право на избор, както у нас), се е разболял и е бил на легло две седмици. И т.н и т.н.

Нека си припомним, че извънредните мерки, бяха обявени именно като извънредни и трябваше да продължат 3 месеца, за да може здравната система да се подготви и да посрещне големия брой заболели. А вече две години са суспендирани основни човешки права.

Така че отговорът според мен е НЕ. Държавите нямат право да налагат тези мерки. Никой няма право да държи хората като затворници вкъщи, да им забранява да работят, да ограничава свободата на придвижване и не, институциите нямат право да принуждават хората да се ваксинират. Това са базови човешки права, които биват тотално игнорирани в името на това да се предпазим от вирус, който 99% от населението ще прекара като лека настинка.

Знам, че тук ще ми се възрази, че ако мерките паднат смъртността ще скочи. Така е, но в крайна сметка това си е личния избор на всеки. Всеки има право да не излиза от вкъщи или да ходи в магазина с противогаз, ако това ще го накара да се чувства по-сигурен, но също така всеки има право да си поеме риска. За това се предполага, че живеем в свободни държави.

Анкапа в теб проговори. :lol:
¯\_(ツ)_/ ¯
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Gen.Toast написа:лол
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3Db3BsQc-bw[/youtube]
Какъв "анкап" човек, виж за какво става дума.
Ghost reporting!
The Arrow

Мнение от The Arrow »

Протестите са защото хората не вярват на политиците, че ще се откажат от властта която получиха благодарение на вируса, а не толкова че са против ваксините според мен.
тежки нокаути
The Arrow

Мнение от The Arrow »

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/dots-kun ... eni-na-den
"От медицинска гледна точка в това има логика. Имунизираните са много по-защитени от останалите. От чисто социална гледна точка обаче избягвам да правя коментари, защото обществото е много уморено и никак не е склонно да приема нови ограничителни мерки".
Има си хас...
тежки нокаути
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Не знам защо така се омаловажават икономическите негативи на тия затваряния. Хората не са просто уморени от някакви си неща, а са здраво дестабилизирани финансово. Щото не всеки работи в офис и единствената промяна за него да е работенето хоум офис.
Тук сякаш по-младите го омаловажават това, защото много от тях си работят офисна работа за чуждестранен собственик и не усещат така гърча.
Сега като се замисля, моята офисна работа, която работех до преди някоя друга година, нямаше как да се прехвърли хоум. Поради естеството ѝ, не е възможно да се води от вкъщи.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
The Arrow

Мнение от The Arrow »

По принцип е така, обаче в момента уж не се води икономическа криза нито тука нито по света.

Иначе да, неприятно е когато работиш в заведение, примерно, и ти кажат затваряме или редуцираме драстично персонала и работим само с доставки.

Но, предполагам, голяма част от тези хора успяват да се пренасочат към работа тип супермаркет(по време на локдауните в лидъл имаше реклами че назначават хора на стартова заплата около 1200 лева нето мисля, че беше) или в логистиката, които също супер много избухнаха по време на локдауните.

Освен това, на запад( а и по останалите икономически развити места по света, предполагам) държавите покриваха голяма част от разходите на хората като в Щатите, примерно, това продължава и до сега и в следствие на това много работни позиции остават незаети.

Не знам дали е добре или зле това.
тежки нокаути
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Нещата изобщо не опират до заведенията. Гърчът е пълен в сферата на услугите.
Това ме подсети за свинята от гроб и неговите подлоги - имаха наглостта да кажат "много малко кандидатстваха за помощи, значи нямат нужда". А в действителност самото кандидатстване беше направено да е меко казано кошмарно и супер малко хора успяха да се справят. Знам го, защото имам счетоводители в семейството, а и аз помагах, понеже уж съм на ти с бюрокращината.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
The Arrow

Мнение от The Arrow »

Жена ми е счетоводителка също и работи за заведение, където мисля че взема повечето проекти, по които кандидатстваха.
Иначе да, помня го това че "не им трябвали парите".

Също така, напоследък много се говори за инфлацията: https://www.investor.bg/analizi/91/a/pr ... ta-332785/?

Както и за още поскъване на горивата (добре, че рядко карам повече от веднъж седмично): https://business.dir.bg/pazari/benzinat ... plan-na-es

Да, проблем са климатичните промени в дългосрочен план, но другият проблем би бил поскъпването на почти всичко в следствие от поскъпването на горивата и това, че тия мерки в крайна сметка, ги плащаме ние.
тежки нокаути
The Arrow

Мнение от The Arrow »

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3roD8cKdJlY[/youtube]
Люис е spot on отново. Кур за политиците!
тежки нокаути
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Gipo написа:Нещата изобщо не опират до заведенията. Гърчът е пълен в сферата на услугите.
Това ме подсети за свинята от гроб и неговите подлоги - имаха наглостта да кажат "много малко кандидатстваха за помощи, значи нямат нужда". А в действителност самото кандидатстване беше направено да е меко казано кошмарно и супер малко хора успяха да се справят. Знам го, защото имам счетоводители в семейството, а и аз помагах, понеже уж съм на ти с бюрокращината.
Гледай го пак :D "Свинята от ГЕРБ". Ало, човек с твоите разбирания трябва три пъти на ден да благодари на Господ, че точно тези хора управляваха и че ограниченията бяха шега в сравнение с други държави от Европа. Тези дето подкрепят ДБ са същите, които искат да те ваксинират на сила. Гипчо на грешната страна на демаркационната линия в този форум се намираш.
Ghost reporting!
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Единствената причина гроб да са толкова меки с мерките е, че щяха да паднат предсрочно, ако бяха по-радикални с това. Отделно си има проучвания и се знае много добре коя нация какво би изтърпяла. Примерно това от Чехия, ако го бяха направили тук, щеше да последва клип в порнхъб как чукат министрите на оградката при коня в центъра.
Редно е да престанеш да ми набутваш гроб, защото при никакви обстоятелства не бих подкрепил комунистическа-гротеско-диктатура на подчовек-тиква. А самите гроб са добри единствено в това да са безгранично нагли (с други думи типични комунисти).
Отделно, че няма идеална партия, все пак са политици.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
The Arrow

Мнение от The Arrow »

Изключително много се радвам колко смекчени бяха мерките тука макар, че някои сектори да пострадаха изключително много.

Щеше да е супер тъпо да можеш да излизаш от вас само с смси, както беше до съвсем скоро в разни държави.

Днес четох, че е възможно това да продължи 10+ години, което ми се вижда тотално абсурдно.

И според мен беше тотална грешка как политиците и експертите (в световен мащаб) ни убеждаваха, че това е нещо, което ще изчезне в даден период от време след достатъчно дълъг локдаун. А то се оказа, че не е точно така.
тежки нокаути
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Чакай, чакай. Това, че ще остане дълго и че просто ще започнем да живеем с него и ще го преборим чрез естествено изграден имунитет, се знае от много отдавна. Просто го казваха не натиснатите учени, а не тия подлоги, на които им плащат фармацевтичните компании да плашат хората.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

Вече има няколко вида доста успешни лекарства, които облекчават симптомите и не те вкарват в болница. Българското правителство е изпуснало общата поръчка с ЕС в началото на тази година, така че може и да нямаме от тях и да мрем кат кучета :idea:
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

denik написа:...да мрем кат кучета :idea:
Деник, стегни се :D
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
The Arrow

Мнение от The Arrow »

https://edition.cnn.com/2021/08/05/poli ... index.html

Въпросът е защо чак сега се задействат по темата?
тежки нокаути
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

The Arrow написа:https://edition.cnn.com/2021/08/05/politics/covid-origins-genetic-data-wuhan-lab/index.html

Въпросът е защо чак сега се задействат по темата?
Е... ясно е защо. Защото Orange Man Bad!
Ghost reporting!
Публикувай отговор