Мото Мания

Нещата от живота
Публикувай отговор
Аватар
Liberty
В момента играе: League of Legends
Обратна връзка:

Re: Мото Мания

Мнение от Liberty »

Един приятел го хванаха без гражданска и без технически и го глобиха 500лв за гражданската и 50 за техническия. Не са му спирали колата от движение. Това беше преди 5-6 години държа да отбележа.
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

ГТП-то е 50 лв, сигурен съм в това. Не са ме глобявали, но съм рисърчвал, щото карах около 2 седмици без преглед :lol:

За стикерите съм съгласен - то аз видях и по новините като ги обявяваха тия новите - в репортажа бяха заснели как на една кола й го слагат на същото място. Ерик, само се притеснявам да не е по закон нещо (както позицията на стикера за ГО или преди на винетката), да не намерят нещо да се заядат с тебе.

Реално погледнато, тия смотаните камери на АПИ имат функцията да следят за скорост, винетки, еко стикери, ГО, ГТП.... квото се сетиш. Ама дай да печатаме стикери и да поддържаме абсолютно най-малоумната простотия с БГ ТОЛ полицаите :|
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
В момента играе: на троянска чушка
Обратна връзка:

Мнение от The Grim Reaper »

Аз го преместих в дясно до огледалото, на практика пак е централно, колкото да мога да се оправдая че чичкото от техническия там го е лепнал, не е моя работа. А и както с гражданската, липсата на валиден стикер не означава липса на сключена застраховка, а тоя проформа стикер докато не определя дали имам право да се движа в града също не означава нищо. Само за винетките бяха набили някакви безумни глоби за залепена изтекла, но там поне разума надделя и сме на електронни. Worst case ше ми се заядат някой път и ше преместя камерата, ма се надявам и да не попадам на толкова тъпи полицаи.
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
The Arrow

Мнение от The Arrow »

The Arrow написа:
И в тоя ред на мисли, кои са ви застрахователите и как оценяте обслужването им? :D
тежки нокаути
Аватар
Bagerist0
В момента играе: Със самолетчета :)

Мнение от Bagerist0 »

The Arrow написа:
The Arrow написа:
И в тоя ред на мисли, кои са ви застрахователите и как оценяте обслужването им? :D
Аз съм на "Армеец" и досега никакви ядове... Освен ДЗИ, тези са единствените, които приемат повече от 2 паркинг щети за период от 1 година. Отделно, агентът ми е човек, работил преди години за тях и познава част от хората там.

П.С. До преди две години (когато нещо се прекърши в мен и реших да бъда малко по-отговорен и да спра да бъда чак такъв хамало-аграрен шофьор) колата получаваше частично пребоядисване (поне броните и поне две врати) всяка година... Само таванът не беше пипан с боя :lol:
I'm far too busy... being delicious.

Ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn

а.к.а. Багериста
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

Никога не съм имал нищо повече от гражданска, но пък и колите които съм карал са на 18+ години, така че...
Отделно от това само веднъж се преебах да си разсроча гражданската и трябваше да лепя и махам стикери на всеки 3 месеца и да се занимавам с простотии. Винаги си я плащам цялата веднъж в годината.
Ghost reporting!
Gen.Toast
В момента играе: PTSD simulator

Мнение от Gen.Toast »

Това да чакаш на светофара в 23:59 и в 00:00 да спре да работи е сюреалистично преживяване; за малко щях да стана свидетел на катастрофа пред мола на Черни връх заради това нещо.
Горд психопат, социопат, олигофрен, аутист, сериен убиец, евреин, темерут. (няма градация)
PISO MOJADO, DIRTBAG!
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Gen.Toast написа:Това да чакаш на светофара в 23:59 и в 00:00 да спре да работи е сюреалистично преживяване; за малко щях да стана свидетел на катастрофа пред мола на Черни връх заради това нещо.
В моя квартал има поне два ключови светофара, които изключват точно в 00:00 и през годините съм виждал няколко полу-сакатлъка там. Тоест за малко са се разминавали страшни катастрофи.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
The Arrow

Мнение от The Arrow »

Image

Направо ендо към едно :lol:
тежки нокаути
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

И аз съм изпадал в такива моменти преди години. След това осъзнах, че движимото имущество е почти най-тъпия начин да си похарчиш парите :D
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
The Arrow

Мнение от The Arrow »

Gipo написа:И аз съм изпадал в такива моменти преди години. След това осъзнах, че движимото имущество е почти най-тъпия начин да си похарчиш парите :D
Да, така е, просто се надявам проекта, върху който работя в момента, да се изплати достатъчно добре, че да мога да си купя нови и движими и недвижими имущества едновременно в някакъв етап от време, че и да ми останат пари отгоре за ежедневните разходи :D
тежки нокаути
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Пичуи, понеже тия дни се пошматках из северозападнала Бг и видях много шофьори, които карат голи до кръста - знам, че е незаконно да караш така, ама виждате ли някаква логика в това? Защо да е забранено?
Аз поне не измислих основателна причина.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
krriiissss
В момента играе: Grand Theft Auto: Vice City

Мнение от krriiissss »

Gipo написа:Пичуи, понеже тия дни се пошматках из северозападнала Бг и видях много шофьори, които карат голи до кръста - знам, че е незаконно да караш така, ама виждате ли някаква логика в това? Защо да е забранено?
Аз поне не измислих основателна причина.
За първи път го чувам.
Шефо написа:бате тебе май са те правили двойка негри педали у психодиспансера на раднево
Аватар
Liberty
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

По принцип и аз съм го чувал това. Но сега като стана дума реших да направя един бърз сърч и не намерих достоверна информация дали по закон наистина е забранено. Ако някой извади цитат от закона да заповяда, аз не намерих.
Ghost reporting!
Аватар
Kompoth

Мнение от Kompoth »

това за голото каране го чувам за пръв път през живота си и аз, по-скоро ми звучи като някакъв мит; от друга страна е възможно да се счита за нарушаване на обществения ред, както гласи коментар на човек в тема в друг форум, направих бърза справка, и според закона за административните нарушения и наказания (защо пък този закон, не знам), това може да се счита за дребно хулиганство, защото по този начин разсейваш останалите участници в движението, ако например жена е само по бельо или пък направо гола, това вече е хулиганство, непристойно държание на обществено място или там както е формулирано, не знам, тук има поне 5 човека, които са завършили право, нека те да кажат. ако знаят.

а защо изключват светофарите? в стара загора това се прави дори в уикендите и по най-големия булевард светофарите не работят. с каква цел е това, улесняване на движението? то в стара загора по време на уикендите движение няма, защото всички са на село. не знам. някой да каже нещо адекватно по въпроса, призовавам.
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Еми да, улесняване на движението, предвид намаляване на трафика.
¯\_(ツ)_/ ¯
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
В момента играе: на троянска чушка
Обратна връзка:

Мнение от The Grim Reaper »

Доста е тъпо да седиш минута и половина на червен светофар докато нито една кола не минава на зеленото отсреща, затова. :D
Не че няма адекватни решения на тия проблеми по света, например винаги зелено на главния път и индукционен пръстен на страничния, така че да го пусне само ако е застанала кола. Уж в София щеше да има такива някъде, ама не съм запознат повече, някой да каже ако знае.
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

За голото каране не знам, но знам че е забранено да се шофира с чехли или джапанки :)
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

Как са заскачали цените на колите... Какво гледах като обяви миналата година по това време, какво гледам сега и то за повече пари, деба. :?
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
Аватар
Kompoth

Мнение от Kompoth »

пасата въри, не съ оплаквам
Публикувай отговор