Ех, човече -
https://letmegooglethat.com/?q=will+car+turn+off+without+key.
Ех, човече2 -
https://letmegooglethat.com/?q=start+car+with+dead+key+fob.
За пореден път си извън реалността, но си позволяваш да се изкажеш по-арогантно от мен, човече, и то за неща, които най-малко не си прочел преди да ми препоръчаш същото.
Обобщавам линковете горе - колата не загасва ако ключа изчезне от вече запалена кола, освен ако не остане без гориво, не я изгасиш ти, или ако е ръчка не изтървеш съединителя. И това е без да споменавам и аз личния си опит, иначе мога да изляза да ти снимам клипче, споко.
Ако махнеш батерията на ключа колата ще запали съвсем спокойно, защото механичния ключ + пасивния транспондер са достатъчни за завъртане на стартера и изключване на имобилайзера. Това което не можеш да направиш е да активираш централно отключване и деактивация на аларма, където липсата на батерия (или синхронизация) са проблем. Затова дори модерните безконтактни ключове всъщност имат резервен ключ в кутийката и възможност за запалване ако
допреш кутийката до старт бутона, за да разпознае транспондера когато липсва захранване. Какво си мислиш, че ако си изтървеш ключа в морето и наводниш платката със солена вода ше се прибираш с пътна помощ? Или че малко по-старите коли, където аларма/централно се управляваха с отделно дистанционно, всъщност имат сигурност колкото патрона на вратата в мазето?
Така запалих и аз старата си кола, когато смених кутийката без транспондера - отключих с новия ключ, за да спра алармата, и запалих със резервния, в който батерия нямаше, човече, ако щеш ми вярвай
И всичко това обаче продължава да е в хипотезата, че колата е със заводските си системи за сигурност - един афтърмаркет имобилайзер, какъвто даже застрахователите задължават да се постави на коли над определена стойност/честота на кражби, може и да може да доведе до изключване на двигателя, но и там фокуса е повече на превенция на запалването въобще - съответно и въпроса ми дали има нещо добавяно. И все пак, питах защото ми беше любопитно, защото не съм чувал, чел и виждал такива коли, ама ако държиш пак да се акаме словесно, ето, свалил съм гащите.

a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК