щото сме mrysni djendari i sorosoidiThe Grim Reaper написа:тук повечето гласуваме за ДБ,
Общи политически приказки
Re: Общи политически приказки
тежки нокаути
- Liberty
- В момента играе: League of Legends
- Обратна връзка:
The Grim Reaper написа:На мен ми писна да повтарям колко малоумен е Андрей, в крайна сметка всички освен него сме наясно с това. Автомонтьора му е еталон за адекватна оценка на политическата сцена, а тумбак войвода за политически лидер. Става ми жал, честно. Истината е, Андрюшка, че ако не цепеше малоумията си с тая гнусна непоколебима самоувереност, можеше и да не ядеш лайна по всяка тема.![]()
И не, служебното правителство не е комунистическо, в никакъв случай повече от гербаджийската помия последните 10 години. И знаеш, че тук повечето гласуваме за ДБ, та обвинения в симпатии към комунисти са подходящи само за твоето ниво, ма никъде повече.

Мен пък ми е смешно да ти чета безсилните изцепки.
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
Ghost reporting!
-
The Wolf
- В момента играе: Във форума.
- Обратна връзка:
Защо не разкажеш още някоя история от битието си, че ми стана интересно. Сигурно си срещнал някой по-начетен от нас мияч, хамал или таксиджия, а той ти е казал за лошите комунисти
Сега като го няма Волтажа, само ти си способен да споделяш някакви ирелевантни разговори с общаци и да ни ги представяш като проникновения 
- Liberty
- Обратна връзка:
Нямаш проблеми, брат, стига да има ще разкажа. Иначе идеята не е че "общаците" са някакви големи капацитети. Идеята е че дори те по-ги вдява нещата, от някои приятели тукаThe Wolf написа:Защо не разкажеш още някоя история от битието си, че ми стана интересно. Сигурно си срещнал някой по-начетен от нас мияч, хамал или таксиджия, а той ти е казал за лошите комунистиСега като го няма Волтажа, само ти си способен да споделяш някакви ирелевантни разговори с общаци и да ни ги представяш като проникновения
Ghost reporting!
Ghost reporting!
Всъщност, смятам че "общаците" са доста важен фактор за състоянието на една икономика.
тежки нокаути
-
The Wolf
- Обратна връзка:
Не знам, на мен заключението ми е противоположно на твоето
За мен ти и общаците сте еднакво устати, разбирате от всичко, но по ваше мнение, а също така разсъжденията ви са като на хора, които са спрели развитието си в осми клас, едва завършили основното(повечето общаци са така, впрочем).
ПП: Това към Андрейката, но явно и Стрелата е на неговия акъл, а преди две-три години какво интелигентно момче беше, по мои спомени
Тегава работа.
ПП: Това към Андрейката, но явно и Стрелата е на неговия акъл, а преди две-три години какво интелигентно момче беше, по мои спомени
Мерси за комплимента, че съм бил умен преди няколко години
Ама според тебе, като изключим историята на Андрей,състоянието на средната класа не е ли е важна част от общата икономическата картина и не е ли е важен показател за цялостното състояние на една икономика?
Като под средна класа, визирам най-различни нива на доходи, професии и общо материално състояние?
Ама според тебе, като изключим историята на Андрей,състоянието на средната класа не е ли е важна част от общата икономическата картина и не е ли е важен показател за цялостното състояние на една икономика?
Като под средна класа, визирам най-различни нива на доходи, професии и общо материално състояние?
тежки нокаути
-
The Grim Reaper
- Шефа на Кенефа
- В момента играе: на троянска чушка
- Обратна връзка:
Общака е пролетариат, буржоата е средната класа в класическата теория, или поне "малката буржоа" която притежава поне нещо освен работната си сила. Ма нема значение, важността на състоянието им няма общо с меродавността на политическите им оценки. Да се придържаме към подигравателните коментари относно на Андрейката споделените битовизми с нискообразовани себеподобни, няя ко да стани. 
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
Няма значение, както казах важното е средната класа(която се състои от няколко различни нива)да се чувства добре, за да може спокойно да консумира продукти и услуги, а в някакъв етап от развитието си и тя самата да започне да произвежда и в следствие на това да може да си позволява по-висок клас продукти и услуги.
А най-бедната част от обществото да и се създадат условия, чрез които да могат да станат пълноценна част от средната класа.
Но имам чувството, че само политиците не го знаят това.
А най-бедната част от обществото да и се създадат условия, чрез които да могат да станат пълноценна част от средната класа.
Но имам чувството, че само политиците не го знаят това.
тежки нокаути
-
Serious Sam
- Горд Пролетарий
- В момента играе: Serious Sam
- Обратна връзка:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=NudE6Oc-paU[/youtube]
¯\_(ツ)_/ ¯
То тука пазарът е толкова крив, че общаците най-вероятно вземат по-високи заплати и от нас
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
То тъпото е, че се делим на общаци и не-общаци без да осъзнаваме, че всяка една професия или работа е важна за цялостната икономика защото са взаимносвързани нещата.denik написа:То тука пазарът е толкова крив, че общаците най-вероятно вземат по-високи заплати и от нас
тежки нокаути
-
The Grim Reaper
- Шефа на Кенефа
- Обратна връзка:
Общаците точно не, но от общак до майстор са месеци опит и малко желание. Иначе дори като общак можеш спокойно да се разходиш до Германия по всяко време, където надника е 70-100 евро. Чисто. Или около 3 пъти средната нетна заплата в бг. A общаци по чужбина се търсят в пъти повече от колцентристи. 
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
-
The Wolf
- Обратна връзка:
Виж, бяга ти контекста. От общаците има полза, едва ли в днешния динамичен свят има човек, независимо от обществения си статус, който да е тотално безполезен, въпреки че съмнения винаги оставатThe Arrow написа:
Представители на средната класа сме всички тук(освен ако на някой не му е потръгнало много, ще се радвам да е така), а не общите работници. Плюс това, Андрейката се жегва, когато му се каже, че разсъжденията му са изключително ограничени, а на вярата му във ВМРО и Бойчето може да завиди дори активист на Ислямска държава, но в същото време казва, че той не бил обиждал, а въпреки това обявява някакви случайни общаци, които срещнал за по-начетени и ни обвинява, че гласуваме за комунисти
ПП: Политик с качествата на общак ни управлява в последните 12 години, благодарение на обстоятелството, че се има с точните хора. В един перфектен свят такъв устат бабун нямаше да го наемат и за портиер, но в нашия свят той разполага с най-добрите експерти, според определени прослойки на обществото.
Нямам в предвид да им искаш експертното мнение, а настроението им и нагласата им да харчат и да се развиват професионално и бъдещите им очаквания.The Wolf написа:Виж, бяга ти контекста. От общаците има полза, едва ли в днешния динамичен свят има човек, независимо от обществения си статус, който да е тотално безполезен, въпреки че съмнения винаги оставатThe Arrow написа:
Като под средна класа, визирам най-различни нива на доходи, професии и общо материално състояние?Въпросът е, че общаците не разбират от много неща и не можеш да се осланяш на мнението им. Примерно, какво разбира един монтьор или водопроводчик, пък бил той и майстор от политика, здравеопазване, право и тн. че да си заслужава да му цитираш дословно мнението и да го изкарваш едва ли не капацитет?
Представители на средната класа сме всички тук(освен ако на някой не му е потръгнало много, ще се радвам да е така), а не общите работници. Плюс това, Андрейката се жегва, когато му се каже, че разсъжденията му са изключително ограничени, а на вярата му във ВМРО и Бойчето може да завиди дори активист на Ислямска държава, но в същото време казва, че той не бил обиждал, а въпреки това обявява някакви случайни общаци, които срещнал за по-начетени и ни обвинява, че гласуваме за комунистиНо, държа да подчертая - той не обижда, просто си няма на идея какво говори.
ПП: Политик с качествата на общак ни управлява в последните 12 години, благодарение на обстоятелството, че се има с точните хора. В един перфектен свят такъв устат бабун нямаше да го наемат и за портиер, но в нашия свят той разполага с най-добрите експерти, според определени прослойки на обществото.
Иначе за останалото си напълно прав.
тежки нокаути
-
The Grim Reaper
- Шефа на Кенефа
- Обратна връзка:
Не знам дали да отговоря "ебах те у Кейнсиянеца" или да те питам дали си виждал общак през живота си. 
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
- Liberty
- Обратна връзка:
Ok, няма да споря за товаThe Wolf написа:Не знам, на мен заключението ми е противоположно на твоетоЗа мен ти и общаците сте еднакво устати, разбирате от всичко, но по ваше мнение, а също така разсъжденията ви са като на хора, които са спрели развитието си в осми клас, едва завършили основното(повечето общаци са така, впрочем).
Иначе за лекия идеологически спор само да уточним - "Общаците" не са средна класа. Средната класа не са хора със средни доходи. Както Ерик правилно отбеляза, средната класа са дребните буржоа. В моя пример обаче, собственика на сервиза не влиза в категорията "общак". Все пак е собственик на дребен клонящ към среден бизнес, с десетина служителя и сервиз на стойност няколко десетки милиона лева - съдейки само по парцела който заема, да не говорим за оборудването и т.н. Т.е той по-скоро е в категорията буржоа - демек средна класа.
Тука леко си съчиняваш ми се струва. Никъде не съм засвидетелствал "вяра" във каквото и да било от изброените, особено пък в Бойчето, за който точно пост-два по-нагоре написах че никога не съм гласувал. За позицията ми за ВМРО достатъчно добре обясних причините да смятам, че е важно да присъстват в парламента. Реално разбиранията ми дори не се припокриват с техните по доста точки, като например икономиката. Просто идентифицирам най-голямата заплаха за съвременното българско общество, следейки тенденциите и наблюдавайки страните които са "по-напред" в това отношение и си правя съответните изводи. Ти може да не си съгласен с мен и това е ок. Време ще се мине, може би даже не толкова много, ще видим за кое сме били прави и за кое не.The Wolf написа: Плюс това, Андрейката се жегва, когато му се каже, че разсъжденията му са изключително ограничени, а на вярата му във ВМРО и Бойчето може да завиди дори активист на Ислямска държава,
Не съм казал че са "по-начетени". Понякога по-не начетените хора имат по-ясна представа за нещата от хипер-интелектуалците. Това е защото простите хора се доверяват на инстинкта си за това кое е правилно и кое не. И макар този инстинкт да не може да им помогне в схващането на сложни концепции, то той им дава възможността да не се връзват на ОЧЕВИДНИ простотии. Обратното хипер-интелектуалците се доверяват на своите "дълбоки познания" и логически разъждения. Номера е че те много пъти не са достатъчни и могат да доведат до самозаблуди, така че човек да стигне до безумни изводи. Ето защо за всеки, който се смята за много начетен, никога не е излишно да си прави една сверка с "простите" но здраво стъпили на земята хора (без да ги смята за някакъв тотален авторитет разбира се). Така че надявам се никой да не се чувства обиден, че го смятам за по-малко начетен от "общак", точно обратното е.но в същото време казва, че той не бил обиждал, а въпреки това обявява някакви случайни общаци, които срещнал за по-начетени и ни обвинява, че гласуваме за комунистиНо, държа да подчертая - той не обижда, просто си няма на идея какво говори.
Ghost reporting!
Ghost reporting!
-
The Grim Reaper
- Шефа на Кенефа
- Обратна връзка:
Така като се изказваш умерено и почти адекватно не намирам закво да те напсувам и малко се губи ефекта на класическото пцм махленско общуване... 
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
-
The Wolf
- Обратна връзка:
Вечна хвалаLiberty написа:...
Но къде бе това съмнение в правотата, когато бълваше опорки, че Борисов е по-малкото зло, злите руснаци му спретват преврат, ВМРО са единствената спирачка пред ДПС, Каракачанов бил свестен министър, и прочее, и прочее. С други думи, струва ни се, че е интелигентен и ако в някой следващ свой пост той ни каже директно и без прелюдия, че е тъп и не разбира от политика, това можем и да го сметнем като експертиза, изготвена от професор по политология.
ПП: Какво мислиш за санкциите от САЩ, Андрей? Ще има ли последствия, как ще се отрази на партиите и идващите предсрочни избори? Нека видя и твоята гледна точка.