denik написа:Генерално съм на мнението на Грим и Княза, обаче това със селата мога да го потвърдя и е абсолютно истински терор. Цигани, и само цигани, тероризират стотици мирни жители в села, с грабежи на обитавани къщи, и единствения шанс да се спасиш е да имаш СОТ от близкия голям град.... Другият вариант е да си селския лекар - тогава няма да те пипат.
Не ви пожелавам на вас и вашите семейства, докато спите във фамилната си къща да ви нахълта манго в 2 през нощта и едва ли не да ти докара инфаркт (а и по-лошо) и после да се разбяга като хлебарка
Полиция в много случаи няма
Проблема обаче е на държавно ниво - липса на интеграция на малцинствата, липса на образование и тн. Като цяло, бих се радвал ако подходим към проблема по конструктивен начин, а не деструктивен (за който деструктивен се борят някои от цитираните по-горе политически формации)
Аз с нищо от написаното не твърдя, че по селата не е страшно - именно затова и винаги съм се чудел на разни хора покрай мен тук в Холандия, които ми твърдят че като се пенсионирали щели да хванат чукаря и да живеят в къща на село на майна си гъзайна в България, където щели да си копат и да се оправят.
Просто е абсолютно малоумие да се правят каквито и да било причинно-следствени връзки между етническата принадлежност на хората и престъпността - нито пък виждам как това че на някои места има институционализирани расистки политики потвърждава една такава връзка като състоятелна.
Liberty написа:Не, бе Arrow ти като привилигирован бял мъж не ги разбираш нещата. Не може да разбереш колко е гадно да си нещастна жена мексиканка/чернокожа в държава където има квоти за жени/цветнокожи. Също така разбира се че няма значение кой извършва повече престъпления

Та в цивилизованите готини държави като Холандия даже е забранено на властите да водят статистика за престъпността по етноси, да не би някой да си помисли че дадени етноси извършват повече престъпления от други. Еле пък някой да предположи, че щом като дадени етноси извършват повече престъпления от други, значи политиките на масова миграция и прием на същите тези етноси не е особено умна идея. И ако все пак определени етноси, например в България извършват повече престъпления от други, това е защото ние, лошите българи сме ги опресирали и дискриминирали векове наред! За това са си останали необразовани, склонни към бандитизъм и т.н. Това че ние след 500 години реално подтисничество сме строели църкви, училища, пращали сме си децата да учат в Европа и т.н. само и само да ги изучим, а пък тука някои при безплатно образование и колосални усилия от страна на държавата пак си остават неграмотни да не ти прави впечатление.
Кога се е случила "масовата миграция" на цигани към България бе, Бътхед? И гениалното решение на вашата партията разплути дементирали алкохолици е че трябва векове по-късно да има още повече разделение, сочене с пръст и открит расизъм, така ли? Нима в нашата държава някога е имало друг доминантен етнос, който през вековете да определя държавните политики и обществени нагласи? Щото май откакто по земите ни има цигани българите винаги са били мнозинство и дори когато сме били под чуждо управление пак основно българи са администрирали тези земи. Познай кой носи политическата отговорност за това, че една от големите етнически групи в състава на нацията ни не е интегрирана чрез консистентни политики.
Liberty написа:И също така не забравяй, че такива неща като културен марксизъм, джендър идеология, критическа расова теория и т.н. НИКОГА няма да имат почва у нас. Ако ти се струва, че даже тук в този форум има потребители, които са обладани от подобни идеи то ти се заблуждаваш и най-вероятно си прекалил с крайно-десните клипчета в youtube и те така.
Какво означава "джендър идеология" бе, олигофрен?
Тея ключови думички-сламки, в които си се вкопчил като удавник, може би имат много голяма тежест, когато си се пенявите с другите радикализирани малоумници, но тук са толкова ни в клин, ни в ръкав, че чак ми става жал за премазаното ти от пропаганда и предразсъдъци съзнание. Вземи я извади тая огромна, празна тиква от гъза си, прави си видеата и кретай там, щото с всичкия тоя материал който ни даваш тук един ден ще те кенсълваме като стой та гледай.