От септември 2020 инвестирам в биткойн и етериум.
Винаги съм бил комплексиран, че не започнах още навремето да купувам защото не знаех че не е нужно да купуваш цели единици и когато дойде първият голям пик от декември 2017 и после отмина си мислех, че това беше.
Та между септември и декември 2020 инвестирах всяка седмица и януари месец продадох на 34к, изтеглих си печалбата и реинвестирах обратно разликата.
В резултат на това последните няколко месеца си се издържах изцяло с печалбите от биткойна.
И в резултат на това, че ги изтеглих януари месец, а не декември, означава че ще плащам данък печалба чак 2022 година
Общо взето съм оптимистично настроен за биткойн, стига от ФЕД да не го забранят. Което дори да стане, не мисля че ще е тая година особено след като големите финансови акули наливат все по-големи и по-големи суми.
И,като цяло, съм съгласен с прогнозите за около $150к на парче до края на годината.
А и единствено ме е яд, че не инвестирах още март месец миналата година защото вече печалбата ми можеше да е около 100к лева ама да кажем, че нямаше как да знаем какво ще стане с пазарите. Но важното е, че вече съм вътре.