The Arrow написа:Аз вече трета година съм с iPhone 7+ и като цяло съм доволен, но смятам тази година да му е последната.
Все още не съм решил дали да го заменя с 11+ Pro или някой флагман на Самсунг или Хуавей.
Huawei не се знае каква глупост ще направят с този бан на google-ските service-и, затова може би подходи по-консервативно към марката. Xiaomi за сега не са ban-нати, но е възможно и там да има някакво развитие, така че провери за тях преди да си купуваш такъв.
Като цяло ако ще взимай андроид изчакай още няколко месеца преди да купуваш, че да си излязат новите flagman-и. Миналата година Asus и LG изкараха доста добри high end телефони, които бяха на доста добра цена, очаквам и тази да направят нещо такова. Самсунг по принцип са си добри, но честно казано част от цената там си идва само от името.
Ако си се запалил по хайпа със сгъваемите телефони с два екрана към края на годината Microsoft ще пуснат интересен такъв модел. Алтернативно миналата година LG имаха addon към flagship-а им, който добавяше втори екран и тази година също ще има такъв.
Иначе да се каже, че на iphone-а предимствата са "ок камера, не забива, ок батерия" е абсурдно - ако не си купиш нещо от някаква много куча марка няма да имаш подобни проблеми. Самия ценови диапазон на телефона ще ти определи възможностите му като по-високите класове ще ти дадат по-добра производителност на процесора и камерата, батериите са горе-долу еднакви. Не гледай много за колко RAM има - има скапани телефони с много РАМ, ненужно количество РАМ всъщност, но разчитат, че като потребителите видят по-високо число ще се подлъжат. Гледай процесорите главно - дори да имаш добра оптика на камерата ако процесора е скапан пак ще са калпави снимките, а от друга страна има доста автоматичен post-processing на снимките, който компенсира за малко по-кофти оптика.
Иначе до въпроса Android vs iPhone - всичко си опира до екосистемата, с която си свикнал. Хвани някой приятел с по-нов андроид телефон, помоли го да си поиграеш за половин час с телефона му и тогава реши дали ще мигрираш. Ако не те кефи OS-то - няма смисъл - както Till не би мигрирал към Android независимо от техническите характеристики, така и аз не бих мигрирал към iOS поради look-and-feel-а и наложените ограничения върху екосистемата.
We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time?
Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!