Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Half-Life: Alyx
Публикувано на: 01 Апр 2020 18:15

Screenshot на wikipedia? Съгласяваш се със screenshot на wikipedia? Момче, колко си тъп? Имаш шибания пач от време, в което пачове се пускат веднъж на високосна, тъй като разпространението им е трудно, в който го има въпросното съдържание, което няма смисъл да фигурира в пач, ако го има в основната игра, и имаш changelog-а на patch-а, който ти казва, че това съдържание го има в този пач и ти се съгласяваш със screenshot на wikipedia като по-достоверен източник? Ти не си глупав. Ти си невменяем.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Апр 2020 19:27

Аз пача го намерих на диск на уъркшоп мисля, понеже тогава още не бях достатачно светнат да влизам в сайтове на игри за да тегля ъпдейти. Та помня, че по дисковете слагаха пачове за по-популярните игри. Тогава нямаше ауто ъпдейти и такива глезотии. Теглиш един зип файл и го разархивираш в директорията на играта. Така бяха пачовете. Та спецялно за тоя пишеше си, че добавя нови карти спецялно за мултиплеър и го инсталирах и първата карта която пуснах беше д едж. На сияко отгоре имаше и някви ботове за куейк 2 добавени предполагам в някой от тези дискове и направо си пуснах д едж с ботове. То и музиката му е мега надъхваща ако имаш цд версията, тази по клубовете беше без музика понеже нямаха цд та. Та така почнах да ги праскам яко ботовете на д едж и да задобрявам с мишка да целя.

иначе Agent Плейскейпа е повече за история при него битките са по-зле. Лично аз само съм го пускал иначе съм играл повечето други инфините енджин игри на байоуер, когато бяха класни. Айсуинд дейл беше много добра също, поне първата част. При балдура, еми играл съм с какъв ли не клас. Първата част съм я минал поне 5 пъти, втората около 3 пъти, ама после излезе експанжъна нали и съм я минавал още. В тази игра е много интересна историята как се разгръща + интеракцията между героите. Всеки от групата ти си има свой характер и не е просто безжизнено нпц.

Agent а какво е това сини петна на прешлен? Аз имам някви малки протрузии се наричат, но са мн малки гледах ги на марнитния резонанс, но от много стоете пред компа леко съм се изкривил 7 градуса на едната страна. Тея ми викат птотрузиите са малки и изкривяването е много малко за да бъде проблем трябвало да е 15 градуса някаде и тогава става сколиоза, ама при мен комбинацията от тия травми + много седене пред компа ме е прееебала и сега гледам да си изправям стойката като се кривя на другата страна всеки ден хаха. Та ше вида предполагам ако коригирам 5 градуса в другата посока че ще олекне тея докторите ми викат то не можеш да станеш 100% прав никой не е нали идеално прав, ама компютрите си джаскат демидж, мен тия 7 градуса са в посоката на мишката, демек толкоз мн съм държал мишката, че съм се изкривил в нейна посока ахахаха. Иначе дори да си докараш херния, не е казано че е за операция. Аз лично познавам мн хора с дискови херниите, те сигорно 50% имат и нито един не познавам да си е оперирал херния. Ти защо реши, че ще ти трябва операция ако ти стане херния?

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Апр 2020 22:44

Тоя бате му трябват 5 дена за да загрее нещо елементарно, и все още е заблуден. Това е нагледен пример за последствията да си прост.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Апр 2020 23:00

Аз отказвам да повярвам, че има толкова тъп човек. Този просто е ненормален - той живее в алтернативен свят в собствената си глава.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Апр 2020 01:04

Радост? Изразявам само и единствено, тъга и възмущение от простотията ти. От една страна ми е жал за теб и подхождам с състрадание и разбиране. От друга страна ни занимаваш с безкрайната си глупост вместо да обсъждаме интересни неща за старите игри или какво прави халф лайфа спецялен, то ние се занимаваме с безкрайната ти простотия. Толкиз ли не можеш да измислиш нещо стойностно да кажеш? Толкоз ли е беден на спомени живота ти? Странен човек си

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Апр 2020 02:03

Za Voltaja ve4e komentirah kvoto trqbva.

Ama Sentry, v slu4aq infoto ot wiki-to e napalno vqrno (kato poso4ih i o6te 1 izto4nik) - tva na vsi4ki e qsno.

Nqam vazmojnost da se paham mn mn i da tarsq (izbiram po leki saitove), interneta mi na koraba e ograni4en.

Are da priklu4vame s taz tema ve4e - 6e pi6a posle za igrite kato imam vazmojnost.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Апр 2020 06:16

Естествено, че е вярно инфото. Но ситуацията е все едно трима човека да са ти казали за съществуването на жираф, след това да са ти показали снимка на жираф и след това да са ти докарали жирафа пред теб и ти да не вярваш докато някой не отвори приключенски роман от 1880та и не ти покаже описание на жираф там.

Императорче, моето момче, ти не помниш, но България беше в жестока политическа и икономическа криза на практика от 87ма до 97ма, че и по-нататък. Повечето хора нямаха пари за храна, камо ли за техника. Затова и когато другите в държави имаха Nintendo 64 и Playstation-и, ние се кефихме на famicom-и и sega mega drive. Затова като на запад почнаха да гледат филми на DVD, тука ние още се кефехме на VCR. Затова и повечето домашни компютри 98ма бяха реликви, събирани от кол и въже, или стари служебни компютри и нямаха нищо общо с модерното тогава PC и следващите две години имаше масова миграция от морално остарялото към модерното и всички минахме директно от технологиите на 80те и ранните 90 направо в 21ви век.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Апр 2020 18:48

Ти правиш ли разлика между домашни компютри и компютри в компютърна зала? Края на 90те си беше доста доходно да имаш компютърна зала и доста хора взеха заеми, които бързо избиха, за да отворят такива зали. Естествено, че там компютрите са последно поколение. И също в първите зали Windows-ът беше 95.

Също ако за първи път си видял компютър с Windows 98, тогава не се прави, че помниш излизането на Quake 2 и че си бил по залите около излизането на Star Craft - и двете се случват преди да излезе Windows 98.

И интересно как си гледал Mars Attacks! на DVD през 97ма като официално DVD системата за Европа излиза през Март 98ма. Или може би си го гледал import от друг регион, но не вярвам на 7 годишна възраст да си говорил английски или японски на ниво нужно за гледането. И дори да си и да си гледал само шарени картинки през 97ма import от Щатите или Япония на авангардна технология за забавление със сигурност не говори за привилигировани хора, нали?

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Апр 2020 19:53

Значи си висял в компютърни зали, които не си посещавал редовно? Какво си правил тогава? Ходил си от зала на зала из 10000ния ти град, където е било очевидно претрупано със зали?

И домашните компютри били по-наред, защото не си трябвало да инвестираш в няколко? Когато инвестираш пари в компютри по залите ги инвестираш в технология, която ще ти носи пари и прави дългосрочни инвестиции. Домашните компютри по това време бяха основно за работа и ако някой успееше да излъже родителите си имаха видео карта. Освен ако бащата или майката не е компютърен geek, което беше много много рядко. И дори те тогава на практика имаха стари компютри, които не бързаха да сменят. Двамата приятели, чиито бащи работеха в IT сферата тогава не си смениха компютрите от такива без графична среда на практика до 2000ната. Други двама, които за първи път придобиха компютър през 98ма бяха с 266mHz процесори и бяха най-ранните модерни компютри, които съм виждал в домашна обстановка - единият беше син на адвокат, другият се занимаваше с компютри в училище и му трябваше. Колегите, с които съм говорил по въпроса, също са имали по-стари компютри, ако въобще са имали по това време. Тези, които са имали са най-вече деца на инженери и са описвали винаги компютрите като стари машини от работата на родителите им и чак след това говорят как са си взели първите машини на 400, 500, 600 mHz, които хронологически излизат към 99та-2000ната.

Иначе ти сам се правиш на 2 стотинки, ние нямаме нищо общо. И го правиш от чиста твърдоглавост и арогантност. Следващия път като се готвиш да напишеш някаква абсолютна глупост, за която не си сигурен, прасни един search в google.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Апр 2020 21:18

Доста съм сигурен, че ако си роден в София също ти е позволено да ползваш google.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Апр 2020 21:23

Абе стига храни трола. Не заслужава да му се отговаря. Ако има какво да се каже нещо яко за игри - да, ама това е безмислено

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Апр 2020 22:05

:D :D :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Апр 2020 23:17

Императора написа:
Sentry написа:
Доста съм сигурен, че ако си роден в София също ти е позволено да ползваш google.

Идеята ми беше че нещата с напредналостта на технологиите и персоналните компютри са изглеждали различно в зависимост от това къде в България си живял.

Мда, от една страна трябваше да изчакаме да три дни да дойдат компонентите, които си поръчвахме, от друга повечето хора не живеят в София, от трета не е като да нямам подобни истории от хора живели целия си живот в София, от четвърта както установихме вече времевите периоди ти се размиват, от пета iddqd е прав и не си заслужаваш повече да ти отговарям, тъй като си неадекватен трол.

Иначе нещо поне косвено свързано с основната тема - VR-ът виждате ли го да се превърне в нещо повече от gimmick? Според мен най-голямата му сила е и най-голямото му слабост - прекалено immersive е и те изолира от реалността прекалено и те ангажира прекалено много физически, а и психически. Някак си дори да имаме директен neural interface, нещо, което засега е в територията на sci-fi, не мисля че повечето хора биха се навили за VR тъй като до голяма степен чарът на игрите е, че до някаква степен служат за почивка.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Апр 2020 23:26

:D :D :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Апр 2020 23:29

Ми според мен това е най-добрата вр игра. Изглежда наистина маняшко да се потопиш по такъв начин, но тук идват и проблемите. Истинска проблем е мушън сикнес. Това че те ангажира физически дори ме кефи, но моушън сикнеса това вече е много гадно. Явно е, че този вр те прави болен и разболява вестибуларния ти апарат. Предполагам, че ако играеш всеки ден в продължение на година има шанс да си вкараш пърменънт демидж на вестибулара. Лично аз не виждам начин това да бъде оправено, понеже така е устроен човешкият организам. Получава се разминаване в това което мозака ти приема за реално докато е в вр мод и истинската реалност и започва да ти се вие свят яко. За това не виждам как вр ще се наложи щом прави хората болни. Иначе за психическото натоварване, не мисля че тази игра ще ме натовари повече психически от дуум етърнал примерно.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Апр 2020 01:11

Sentry написа:
Иначе нещо поне косвено свързано с основната тема - VR-ът виждате ли го да се превърне в нещо повече от gimmick?

Не ще си остане точно един gimmick, който ще потъне в историята (за пореден път), както навремето моушън контролите и 3д цайсите. Това нещо го мисля откакто започнаха тия опити да се възкръсва VR технологията след другите такива неуспешни опити деситилетия назад. То даже тази мода тъкмо отминаваше напълно, когато Valve се сетиха със закъснение да пораздвижат нещата с тази игра, но просто забавят неизбежното

Технологията е яка и дава много възможностти но според мен е много слабо приложима при компютърните игри. Би било по-успешна при тренажьори, симулатори или някакви виртуални разходки/интерактивни демонстрации на нещо си.

Сигурно бих си умрял от кеф да тествам VR в нещо от рода Dirt Rally, Il-2 Sturmovik или всякаква друга игра симулатор, където управляваш машина в седнало положение.

При другите игре ще да е ташак. Проблемът е че имаш практически безкрайно много опции за движение в един виртуален свят, но трябва да се ограничиш в лимита който имаш в реалния. Alyx което вероятно най добре VR направения шутър никъде не видях да има едно просто скачане примерно. Как с VR шлем би могло да се пресъздадат движенията като в Doom eternal ? :D Имаш някаква телепортация, което е дебиллно и прави играта като action adventure от 90-те където кликваш с мишката там където искаш да отидеш. "Нормалното" движение пък със аналогов стик не виждам как може да докара усещане различно от това че си някакъв нелеп mech симулатор :D

Освен това не всичко е FPS. При един devil may cry, mortal kombat или tomb raider би ли имало някаква файда от VR ? Единствено би го имало неудобството да се накичваш с някакви дебилни джаджи всеки път преди гейм сесия. А и все още вярвам че не всички геймъри са някакви асоциални типове затворени винаги сами в стаите си. Като си сложиш VR шлема се предполага че около тебе няма никой и никой не те гледа какво играеш, което не винаги е точно така.

Според мен най-якото нещо е измислено отдавна и на него принадлежи както миналото и настоящето така и бъдещето - това е екрана и периферията с бутони и ръчки с които да управляваш играта. Единственото от което имаме нужда са добри игри, останалото са някакви жалки опити да се изобрети колелото отначало. :D

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 03 Апр 2020 13:35

Голямо значение за това какво ще се случва с VR-a ще имат следващите действия на Valve и това до каква степен задаващата се генерация конзоли ще го направят част от екосистемата си.

За мен той има много голямо бъдеще, но не като заместител на настоящата периферия, нито в рамките на настоящите жанрове. Alyx е едва началото.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com