Автор |
Съобщение |
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: GOTHIC remake Публикувано на: 06 Мар 2020 23:52
В стийм, ако притежаваш някой от Готиците, ти дават достъп до някъв плейъбъл тийзър/демо на римейка на първия Gothic. Римейк или ремастър, въпрос на гледна точка, де. Ма викат, че дори луута бил по същите места като в оригинала.
Бая хейт изяде, но гледам позитивни стават коментарите вече. Някой игра ли го? И обречено ли е това начинание, според вас?
Aко им се получи, ще откача от кеф.
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC remake Публикувано на: 07 Мар 2020 20:53
И аз много се надявам да им се получи, защото много късно пристигнах на партито с Готик и на този етап графиката вече ми беше много дървеняшка и така и не можах да ѝ се изкефя !
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
newcomer
|
|
В момента играе: Футбол, ама навън
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC remake Публикувано на: 08 Мар 2020 00:25
Как няма да изяде хейт? Само мързеливци правят римейкове и римастъри. Къде е Готик 4 (от Piranha Bytes)? Колко го чакахме? Вместо това пуснаха Risen. Тъкмо се зарадвах и оп, оплескаха работата с третата част (поне от това, което бях чел, само нея не успях да пробвам). И сега, като ги купиха тези хора, представящи се за THQ, ето първата грешна стъпка. Когато си под шапката на корпорация креативността умира, както и уникалните, ненадминати проекти. Това ни чака. Явно от PB вече са забравили каква битка водиха да се отърват от лапите на Deep Silver... Да дават нов Risen или да поразширят малко света на Elex. Толкова много ли искаме?
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC remake Публикувано на: 08 Мар 2020 09:54
Пираня байтс са продали правата отдавна? Или поне така помня - на JoWood. Които бяха причината Готик 3 да излезе ръшнат и много бъгав, но ВСЕ ПАК една добра игра с мнооооооооого контент, огромен свят и все още това усещане. Тройката е последната Готик игра на PB, след което е онова лайненце Аркания, дирижирана изцяло от JoWood и нещата са ясни от там нататък. РВ си правят Ризен, като първия е супер. И другите два са окей, ама някак не успях да ги завърша. ELEX не съм играл, но и не смятам. Много мразя такъв бленд между сай фай и фентъзи. Пък и му тури целия eurojank, не мерси. Напълно съм наясно с факта, че Готик 4, такъв какъвто сме го искали, няма да има никога. Ако някъв римейк с модерен флейвър е next best thing, що пък не?
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC remake Публикувано на: 08 Мар 2020 17:10
Вие осъзнавате, че THQ Nordic купиха правата за Gothic И Pirahna Bytes, нали? И че THQ Nordic правят продължения на много класически серии, които все още имат фенове като Darksiders, SpellForce, Knights of Honor, Aquanox, Comanche и където е възможно са замесени оригиналните developer-и. Remake-ът ще се прави от ново студио в Испания, но Gothic 4 от Pirahna Bytes е много много вероятно да се случи.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
VALEN7INVS
|
Цар |
|
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC remake Публикувано на: 08 Мар 2020 20:46
Даже бих казал че е вероятно тоя ремастър да е за да напомни на хората за франчайза преди да се влагат усилия в четворката.
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC remake Публикувано на: 08 Мар 2020 23:46
Според показаното в демото - това си е remake, не е remaster. Много неща са близки до оригинала, но и много са различни - в частност света и combat системата. Светът е променен и разширен, а бойната система е... на практика тази от For Honor, която може да се види как е произлязла от идеите заложени в Gothic, но е на практика много по-различна. Историята също не е идентична и демото на remake-а е много по-guided от оригинала.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: GOTHIC remake Публикувано на: 07 Яну 2021 10:23
Ей ся покрай празниците имаше некви намаления и взех от стийм пакета gothic universe за 4 еврака, който ми дава достъп до демото.
Честно казано, мнооого бих искал това да го завършат. Дори да отнесе хейта и тн, дори да е janky, дори да е бъгаво, просто да го ЗАВЪРШАТ и да се играе. Но да е цялата игра, не няква чекия орязана.
Графиката е ок, все ми е тая - въпреки, че съм изумен колко е красиво на места. Има някъв специфичен touch в пейзажите, дето ми вкарва ебати носталгията. Армор моделите ме кефят, баш квито тряя да са - въобще - евала. Действайте, мочмета.
И да, има известна доза улеснение - светят ти билките и разните глупости по земята, ама това вече не знам как би могло да НЕ е в днешно време. Едно време беше лесно да хайлайтнеш лекинко нещо си някъде из убитите ръбави текстури и плосък ландскейп. Като гледам колко ЖИВА е направена гората, с падащи листа, вятър, прелитащи гарги - ако тряя гледам и за треволяците за да си направя колба, ще ми заминат очите.
Бойната система е ташак, наистина, дано нещо направят с нея.
Волтаж, сега видях пак кво си писал. Виж, разбирам че Blade of Darkness е една от игрите на детството ти, ама спри да я буташ навсякъде. В смис, яка е - нямам това предвид. Но НЕ Е огромното RPG с хиляди куестове, крафтинг, умения и тн което е Готик. Със същия успех можеш да кажеш на някой фен на Elder Scrolls - я по-добре играй Blade of Darkness ... Arx Fatalis е една друга уникална игра, имам я оригинал от нямам идея къде и какво - но с баце Люб се бяхме скършили да я играем. И пак няма нищо общо.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|