Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: PTSD simulator
Заглавие: Re: Star Wars VII - VIII - IX
Публикувано на: 29 Дек 2019 17:13

Четейки тая тема направо ме хваща яд че дадох 6 лева да гледам първият филм от новата трилогия.

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Дек 2019 23:45

Ей, най-накрая успях да гледам филма.

Имам се за сравнително умерен Стар Уорс фен, но ми хареса доста.

Даже бих казал, че е най-добрият от тази трилогия.

Също така, може и да е обсъждано по-горе вече, но съм убеден че следващият Story филм ще е за Ландо и негърката (забравих я как се казва).

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 30 Дек 2019 01:11

Впрочем на второ четене и след като вътрешно се абстрахирам от някои спорни точки във филма като цяло ми хареса :D

Имаше някои странно комични моменти, но дълбоката Ситска конспирация от Неизвестните региони и цялата история със Ситската флотилия ме изкефи доста и много ме върна към the STAR FORGE от KoTOR и като цяло съм склонен да повярвам че зад всичко това стои нашия човек :D

Оттам насетне от начина по който всичко това ни беше представено определено има какво да се желае, това е ясно :arrow:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 30 Дек 2019 01:12

@The Arrow
Image

Ep. 9 би ми харесал, ако го гледам с половин мозък и съм гледал само еп. 7 и 8 преди това.

@Валентин
Всичко свързано със Палпатин и армията му (включително хилядите му ситски последователи) няма смисъл.
Съмнявам се JJA или Chris Terrio да знаят, че KOTOR игрите съществуват.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Дек 2019 11:25

the_presator написа:
@The Arrow
Image

Ep. 9 би ми харесал, ако го гледам с половин мозък и съм гледал само еп. 7 и 8 преди това.

След боклука, който беше предишния филм, този направо е за оскар.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 30 Дек 2019 12:13

the_presator написа:
@Валентин
Всичко свързано със Палпатин и армията му (включително хилядите му ситски последователи) няма смисъл.
Съмнявам се JJA или Chris Terrio да знаят, че KOTOR игрите съществуват.

Е аз все пак държа да отбележа, че всички тези референции се случват изключително и само в главата ми, и предвид вопиющата липса на въображение у продуцентите на този филм не изключвам да са бръкнали на дълбоко в EU сорсовете за вдъхновение, както впрочем все по-често правят предвид примерно The Mandalorian. :arrow:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 30 Дек 2019 15:26

Мислех си да го гледам на кино ама май ще пропусна.
Да бяха оставили J.J Ambras да направи и 3те филма, поне щеше да става за гледане таз измислена трилогия като "зрелищни блокбъстъри" - бахти тъпаците, даже и тва не направиха.

Ся е copycat каша с едно голямо лайно посредата замесена с woke, diversity квоти и т.н

Lucas да им предлага едно милиардче и да си взима франчайза обратно.

https://imgur.com/a/zWVc1s0

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 30 Дек 2019 23:24

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 01 Яну 2020 01:51

Agent написа:
Мислех си да го гледам на кино ама май ще пропусна.
Да бяха оставили J.J Ambras да направи и 3те филма, поне щеше да става за гледане таз измислена трилогия като "зрелищни блокбъстъри" - бахти тъпаците, даже и тва не направиха.

Ся е copycat каша с едно голямо лайно посредата замесена с woke, diversity квоти и т.н

Lucas да им предлага едно милиардче и да си взима франчайза обратно.

https://imgur.com/a/zWVc1s0

Лукас сам е неспособен да направи нещо по-читаво.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 02 Яну 2020 22:54

Цитат:
(изключвам някои неуместни избори в стила като прекомерния и изтъркан хумор, инфантилизирането на някои моменти и т.н.)

Това за мен е един от най-големите проблем с новите филми, по едно време имах чувството че гледам някой от марвелските филми.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Яну 2020 23:33

Имаше някакъв странен damage control:
https://www.reddit.com/r/saltierthancra ... urce_that/

Mauler завърши първото си видео за TRoS:

Профил Skype

Аватар
В момента играе: нищо, мързи ме
Публикувано на: 09 Яну 2020 17:36

Цитат:
Mauler завърши първото си видео за TRoS

Цитат:
2:00:47

:lol: :lol: :lol:

Ok, само на мен ли самата идея да седя и да гледам многочасов рант за филм, който не харесвам, ми се струва супер безмислена и unhealthy?

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Яну 2020 22:31

Да бе, то за това време ще изгледам някой филм или три епизода на някой сериал.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Яну 2020 12:23

Tranquil написа:
Цитат:
Mauler завърши първото си видео за TRoS

Цитат:
2:00:47

:lol: :lol: :lol:

Ok, само на мен ли самата идея да седя и да гледам многочасов рант за филм, който не харесвам, ми се струва супер безмислена и unhealthy?

Еми, чувстваш валидация на собственото си мнение + потенциален комедиен ефект. Също не е необходимо да внимаваш в това, което ти се говори, можеш да го пуснеш като background noise докато вършиш нещо друго.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Яну 2020 23:04

По-късно ще напиша мнение относно последните няколко поста и други нови неща.

Засега:

Image

FYI има спойлер за сезон 5 от TCW.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 23 Яну 2020 04:05

Serious Sam написа:
Лукас сам е неспособен да направи нещо по-читаво.
Revenge of the Sith е доста по-добър филм от филмите на Дисни imho :oops:
Иначе не мисля, че на Лукас вече му се занимава със SW, но би било интересно, ако в някаква степен продължат или адаптират идеите му за 7-9.
Надеждата ми е във Филони и следващата SW анимация, за която уж наскоро имаше някакви лийкс (ще бъде продължение на историята на някои персонажи от Rebels и ще бъде след събитията в Ep. 6, свързвайки някои неща с Ep. 7 и т.н.)

@Императора, относно дългият ти пост по-горе:
Съжалявам, но колкото и време да мине новите филми ще си останат бози. Няма никакв скрит смисъл, няма никакви теми, които да бъдат интерпретирани по различен начин. TLJ го доказва. Две години по-късно все повече и повече хора са на мнението, че е лош филм, а не обратното.
За прикуълите повечето хора не са си променили мнението, просто сега имаме още по-лошите филми на Дисни за сравнение :lol:
Отделно имаме TCW, която в последно време набира популярност и в нея се изглаждат много от проблемите в 1-3.

Ако може да вярваме на онзи реддит лийк явно е имало значително мешане във филма от страна на Дисни, без одобрението (или дори знанието в някои случаи) на Ейбръмс, което може би е довело до по-лош филм. Може би.

Императора написа:
Все още недоумявам как толкова много фенове все още не могат да приемат развитията и случилото се в епизоди 7 и 8, при положение че за мен те бяха най-естественото нещо, което можеше и ТРЯБВАШЕ да се случи. (изключвам някои неуместни избори в стила като прекомерния и изтъркан хумор, инфантилизирането на някои моменти и т.н.)
Надявам се, че се шегуваш. Еп. 7 беше безмислен reset button, world building-a беше почти изцяло пренебрегнат, старите персонажи регресираха или бяха напълно унищожени и изключително много неща нямаха грам логика.

Arrow написа:
Да бе, то за това време ще изгледам някой филм или три епизода на някой сериал.
Всъщност гледането на видеата на Mauler е по-добре от гледането на самата медия, която дискутира, защото анализите му са изключително подробни и приятни за слушане :)

Цитат:
иначе не знам the_presator защо мисли че това е едва "първото" от поредица такива клипчета, които този автор е планирал. Доколкото лично аз можах да видя, той анализира абсолютно всяка сцена, реплика и дори кадър от този филм, така че не виждам какво повече има да записва и анализира в по-нататъшни филмчета.
Хе хе хе, The Longman по принцип прави "Unbridled rage/ praise/ meh" видео, ако трябва да изкара нещо бързо, а след това, ако прецени, че има какво още да се каже, анализира/ дискутира всичко отново с още повече детайли в "critique" видеа, които отнемат месеци за направата им. Към края на видеото за Ep. 9 беше тийзнато: https://i.imgur.com/9tX0VKR.jpg , но не очаквам да го изкара скоро.
За момента има две такива за The Force Awakens, които са с обща продължителност от ~5 часа и все още не е стигнал до средата на филма :lol: . Afaik засега тази поредица e в пауза, защото искаше да изчака Еп. 9, който променя (или обезсмисля лол) доста неща.

Императора написа:
бтв, във връзка със:

Императора написа:
Но пък за сметка на това ми направиха впечатление други странни гличове като например това че 3д-ефекта на доста моменти видимо се десинхронизираше, или че лицата на главни герои като Рей и По много видно и явно се изменяха по средата на кадъра/сцената.

Само при мен ли беше така?
Не мога да дам сравнение, защото cam версията, която гледах беше 2D :lol:

Ok и ето сега новото нещо, което е горещата тема от последната седмица- youtuber на името Robert Meyer Burnett изглежда е успял да прочете копие от последнa чернова на сценария на Ep. 9, от оригиналният режисьор- Colin Trevorrow, който напусна, заедно с Derek Connolly, преди да наемат JJ Abrams.
Информацията му изглежда е достоверна, защото беше потвърдена от други места, а самият той е изненадан, че сценарият досега не е лийкнал онлайн.

Ако ви се чете (липсват някои подробности, но е доста по-бързо):
Това е била последната чернова, която Trevorrow е завършил и това е станало на 16 декември 2016-та, което е било по-малко от две седмици преди смъртта на Кари Фишър, която най-вероятно е била причината той да се оттегли, понеже Лея е имала значителна роля във филма.

Заглавието и началните надписи:
Spoiler for :
Image

Повечето неща от първите му две видеа са описани в тези теми/ статии:
https://www.reddit.com/r/StarWarsLeaks/ ... _draft_of/
https://www.reddit.com/r/starwarsspecul ... ls_on_the/

Aко сте прочели реддит постовете няма много смисъл да четете статиите, защото е г/д една и съща информация, но все пак ще ги линкна, защото не са формулирани просто като листове с изброяване:
https://collider.com/star-wars-9-colin- ... t-details/
https://www.polygon.com/2020/1/16/21067 ... ed-details

За гледане:
Казва нещата предимно в две видеа (вече са 3 лол). Ще постна всички линкове тук, но ще ги сложа в спойлер таг, защото иначе ще има да скролваме страницата ужасно много :lol:

Оригиналните видеа (има доста филър, който не е свързан с темата):
Spoiler for :

Първите две видеа и част от подкаст кондензирани в едно видео:
Spoiler for :

Видеото на Thor Skywalker, който представя и дискутира основните елементи в по-кратък формат:
Spoiler for :

Има и още много, но не мога да смогна да ги изгледам/ изслушам, даже не съм гледал още третото видео на Burnett, което е от преди няколко часа, а самият той го канят по всевъзможни подкастове и т.н., откъдето има още информация и лудници :lol:

Ще ъпдейтвам до колкото е възможно, плюс личното ми мнение за сценарият, което засега е предимно положително.

Btw ето един screen cap от трейлъра на TCW, който може да ползвате като wallpaper :oops:
Spoiler for :
Image

Edit over 9000:
Лийкнаха и изображения от арт книгата на Ep. 9, които показват доста интересни неща, някои от които съвпадат с идеите описани в сценария на Тревъроу, но самият той казва, че тези артове не са били за неговата версия на филма.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 23 Яну 2020 04:54

Императора написа:
Надявам се че се шегуваш.
Нито нещо беше рестартирано в епизод 7, нито world building е бил необходим (при положение че вече съществува свят, защо е необходим нов?), нито това че старите персонажи бяха елиминирани беше лошо - нали точно това е целта - да им се каже сбогом. :lol:

Утре ще отговоря, определено има какво да обсъдим по този въпрос 8)

Btw, ако някой е започнал да чете предишният ми пост преди ~1 час нека да го погледне пак, защото съм добавил някои неща :o

gn

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 23 Яну 2020 12:16

Императора написа:
Странно... за мен пък е най-добрият от новата трилогия... :?

За мен беше добър само и единствено във визуално/техническата сфера.

Относно world building-a, не съм чел постовете цялостно, ама в тоя филм за първи път във филмовата сага споменаха думата "гориво", както и Холдо маневрата, което е абсолютна новост.

Аз лично не съм сигурен до колко е редно да се вкарват изцяло нови концепции/персонажи толкова късно в дадена история, но това е положението.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Яну 2020 14:30

Императора написа:
The Arrow написа:
Аз лично не съм сигурен до колко е редно да се вкарват изцяло нови концепции/персонажи толкова късно в дадена история, но това е положението.

Какво значи "късно" ?
Нови персонажи и концепции са се вкарвали във всеки един SW филм досега. :shock:

Добре де, имам в предвид персонажи като Холдо, например, които лично за мен са напълно безсмислени ако нямат намерението да ги развият като например Ландо, който беше вкаран в средата на оригиналната трилогия, но го развиха до силен второстепенен персонаж вместо да го жертват по напълно безсмислен начин почти веднага след появата му.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Яну 2020 21:46

Mauler ще/е изчерпал темата достатъчно според мен.

Наскоро препрочетох книгите на Timothy Zahn с продължението на сагата след Еп. 6, няма кво да говорим за шитнята "Sequel Trilogy" на Дисни.
Само official summary-то на 1ва книга е достатъчно, а пък последното изречение от него е ебахти иронията предвид какво получихме за "продължение".

Star Wars: The Thrawn Trilogy, Book 1: Heir to the Empire

Heir to the Empire begins five years after Return of the Jedi.
The Rebel Alliance has destroyed the Death Star, defeated Darth Vader and the Emperor, and driven the remnants of the old Imperial Starfleet back into a quarter of the territory it once controlled. Princess Leia and Han Solo are married and have shouldered heavy burdens in the government of the new Republic, and Luke Skywalker is the first in a hoped-for new line of Jedi Knights.

But thousands of light-years away, where a few skirmishes are still taking place, the last of the Emperor's warlords - Grand Admiral Thrawn, has taken command of the remains of the Imperial fleet - and have made two vital discoveries that could destroy the fragile new Republic.
The tale that emerges is a towering epic of action, invention, mystery, and spectacle on a galactic scale:
in short, a story that is worthy of the name Star Wars.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com