Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Blizzcon 2018
Публикувано на: 03 Ное 2018 15:35

Мобилната игра си е опит да се притеглят повече casual играчи към IPто преди да се обяви Diablo 4, което е неофициално обявено в официалните им blog post-ове. Blizzard се опитват да разширят fanbase-а на Diablo, ние тук не сме въобще target audence-а на тази игра, нито пък са хората, отишли на Blizzcon. Поведението на широката публика относно този анонс е напълно детинско.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 03 Ное 2018 16:08

Не бе братлета, надлежно я преордърнах, регистрирах се за Диаблото - не ме разбирайте погрешно, просто ми направи силно впечатление че тревата в римейка на WC3 беше почти напълно идентична с оригиналната (и впрочем с тази от бетата на WC3 на максимални настройки) - казвам го не заради нещо друго, ами защото именно същата тази трева в бетата ми беше направила толкова силно впечатление като нещо неимоверно красиво и невиждано за времето си и малко или повече впоследствие ме хуукна по този франчайз. Да не говорим за това че под мешовете и новите текстури на моделчетата (които впрочем са супер и особено ме изкефи дредлорда) прозира физиката и доста ефекти като в оригиналната.. :lol:

Иначе мен честно казано мобилната игричка ме кефи и ще я пръсна на Покото, вярно е че ми се играеше D2 Remaster, но пък и определено не съм имал някакви кой знае какви надежди за грандиозен анонс за Диабло. Предвид колко време отне им отне тройката и колко време ѝ отне да стигне до състоянието в което е в момента, изобщо не съм в шок че не анонсираха нито ремастър, хеле пък четворка. И до там ще се стигне, както коментира Сентри това е за да зарибят още повече хора в Китай и още повече деца по целия свят, които вероятно до релийса на D4 ще са пълнолетни. Хората мислят как за следващото ентри да ударят не 20, ами поне 50 милиона продадени копия... :lol: :arrow:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 03 Ное 2018 18:43

Wc3 е все още доста играна игра. Отделно има няколко големи стриймъра (с по над 1к зрители), които я цъкат. Най-популярния е, разбира се, Груби. Според мен тоя римастър е началото на нова епоха за играта и съответно не мога да се съглася с moroel.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 03 Ное 2018 19:07

Аз впрочем изобщо не изключвам WC4 като възможност именно предвид връщането на WC3 на дневен ред след 16 години, за да могат хората от сегашното поколение да схванат за какво става въпрос и да се продължи оттам. :arrow:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 03 Ное 2018 19:31

Това също е интересна гледна точка, но по-скоро в момента Blizz "спасяват" положението със сигурните заглавия, след като го поосраха леко с продълженията им. И SC2 като цяло, и Diablo 3, и WarCraft франчайза след Cataclysm отнесоха доста критики и недоволство. И за да спасят положението трябваше да се върнат на изходна позиция - а именно да преиздадат заглавията, които тълпата със сигурност ще погълне като топъл хляб и ще имат не само добри финансови резултати, но и добри откъм критика. Според мен на това най-вече(т.е. не изключвам и другите фактори, просто този е с най-висок приоритет при вземането на решението) се дължи завоя към преиздаване на класиките. В случая с WoW сюжетния завой, който да изкара на сцената познати събития и обичани герои; StarCraft, D2 и WC3 римастъри.

Дали ще има продължения - не и в близко бъдеще.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 03 Ное 2018 19:45

Само с remaster-и ще си вкарат сериозен автогол. По-скоро припомнят за старите игри и ги показват на нова аудитория преди да пуснат следващите части.

Профил

Аватар
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Публикувано на: 03 Ное 2018 19:53

@Валентин I
Imo WC 3: Reforged е отговора на Blizzard, че в близките години няма да има WC 4.
Колкото и да е неприятно в днешно време RTS жанра е мъртъв. Няма логика Blizzard да рискуват огромни ресурси и време в нещо, което лесно може да бъде подминато от следващият gaming trend. За да е наистина успешна WC 4 трябва да преобрази RTS жанра и да постави нови норми, което не съм сигурен, че е възможно.

Също така Blizzard не биха искали да имат 2 игри от същият жанр, които да се конкурират по между си.
Starcraft 2 освен турнири не мисля, че на този етап ще предложи нещо ново, затова е ок WC 3: Reforged да заеме мястото на RTS в актвина разработка.

Отделно WC 3: R би могла лесно да се монетизира с нови скинове (вече потвърдени), DLCs/ Expansions.

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 03 Ное 2018 20:41

Това за новите експанжъни си го мисля от обявяването на Remaster-ите до сега и най-вече изхождайки от горния си пост.

Мизерно малко е вероятно, но все пак допускам, че е възможно в бъдеще, когато SC2 позамре още малко да прехвърлят StarCraft 2 във SC1:R заедно с много персонализация за потребителите и така да имат всички вариации за игра на едно място.

Иначе извън Blizzard - това вече се е случвало. AoE2 как видя нови експанжъни след ремастрирането си. :D Така че е един напълно възможен и очакван ход от страна на Blizzard.

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 03 Ное 2018 21:13

Профил Skype

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 03 Ное 2018 22:18

edit: https чупи този таг, само информативно

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 04 Ное 2018 09:47

Btw, Reforged не е ремастър, а пълен римейк изграден от нулата - т.е. не е подмяна на текстурите и моделите само (поне така четох).

Доста ме вълнува и новият World Editor, защото това може да даде отново много дълъг живот на играта. Опитвах се да играя къстъм картите в Дота 2 (разни тауър дефенси и т.н.), обаче нещо не ми се струваше като хората и въобще не можах да се зарибя. Може би е и въпрос на носталгия.

Бтв, момчета по отношение на диаблото искате ли по някое време през коледните празници (предполагам тогава шанса повече народ да сме свободни е по-голям) да си спретнем един Diablo II LoD рън?????

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: RL - worst game ever.
Публикувано на: 04 Ное 2018 09:56

denik написа:
Btw, Reforged не е ремастър, а пълен римейк изграден от нулата - т.е. не е подмяна на текстурите и моделите само (поне така четох).

Доста ме вълнува и новият World Editor, защото това може да даде отново много дълъг живот на играта. Опитвах се да играя къстъм картите в Дота 2 (разни тауър дефенси и т.н.), обаче нещо не ми се струваше като хората и въобще не можах да се зарибя. Може би е и въпрос на носталгия.

Бтв, момчета по отношение на диаблото искате ли по някое време през коледните празници (предполагам тогава шанса повече народ да сме свободни е по-голям) да си спретнем един Diablo II LoD рън?????

StarCraft II World Editor-a не ме вдъхнови, и новата политика на Акти-Близзард (всички къстом мапове са наша интелектуална собственост) предполагам ще предотврати сериозни проекти. Освен това хората които преди 10 години бяха способни модери, сега са инди девелопъри с Unity/UE4. Просто е по-лесно да си направиш собствена игра, и съответно по-малко хора правят мащабни модове.

Иначе китката ми вече не е за Диабло, а и Path of Exile е просто по-добрата игра (opinions). А и предния път когато играх с хора от форума имаше драми, един човек хакваше, няколко се отказаха бързо, и доста е вероятно да си изгубих работата заради нощните маратони тогава :D че бях на проби на едно място. Иначе питай Der Meister в общия, той не поства тук, а преди беше част от партито.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 04 Ное 2018 11:03

WC Reforged не е просто римастър на WC3 по начина, по който беше ремастерирана Starcraft и това е направено съзнателно с една цел - WC Reforged ще бъде WC4. Blizzard не правят игрите си, за да бъдат изиграни веднъж и забравени. Тая игра е две в едно - осъвременяване на класиката и подготвяне на платформа за ново RTS Warcraft съдържание, разработено с възможно най-малко ресурси и с подсигурена възвръщаемост. И няма нищо лошо в това, честно казано - истината е, че класическият RTS жанр няма какво да предложи вече, за да се издава толкова огромна и скъпа игра в него, поне не и по стандартите на Blizzard, които изискват тази игра да бъде актуална и и грана от милиони за години напред. WC4 просто няма място в каталога им от бизнес гледна точка. WC Reforged обаче се намества много удобно в нишата, защото ще привлече хората с това, че е римейк на една от най-яките игри изобщо и с абсолютна сигурност, ако бъде достатъчно успешна, ще видим много ново съдържание за нея.

А причината да правят римастъри по принцип е, че заглавията им от преди години са остарели много добре и предлагайки ги и днес, си заздравявят франчайзите и ги връзват откъм история и continuity.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 04 Ное 2018 15:03

Аз го споменах вече, Диабло 3 е една от най-продаваните игри за РС в историята, просто предвид по-кървавата си квази-религиозна тематика предполагам се досещате, че играта и самия франчайз такива каквито ги познаваме изобщо не са популярни сред кадрите на китайското министерство на културата. Еми считайте че тук схемата е да се вербуват следващото поколение не 20, ами над 50 милиона фена, като съм убедеден че са хвърлили око на не-до-там качествено тапнатия за тях пазар на Китай, където този тип мобилни игри са неимоверно успешни. Когато след 3-4 години се стигне до Диабло 4, стойте и гледайте само колко от десетките милиони хора които през изминалите години ще са си инсталирали мобилната игра ще си вземат и четворката. Нашите момчета са in it for the big bucks. 8)

Иначе впрочем аз защитавам играта и с кеф ще пръсна доста пари по микротрансакцийки, доста ме кефят WoW елементите, които са вкарали за груповото преживяване, кефят ме специфичните за носителя механики и ако я направят full-fledged Диабло игра както се изказаха на Близкон всъщност с кеф ще погубя стотици ако не и хиляди часове в нея. Не забравяйте че Snapdragon 845 е над 20% по-мощен като GPU и CPU дори от системата на Nintendo Switch и предвид че там Диабло 3 а нъплно задоволително, то не виждам причина версията за телефон да не е супер.

Иначе отношението на брадатите вратове на Близкон просто ме отврати и ми стана изключително неприятно за хората от Близард и Нетийз, които трябваше да изтърпят това. Не мога разбирам защо някои хора си мислят, че който да било им дължи каквото и да било в този живот и че непременно инфантилните им очаквания за точно това мероприятие трябва да бъдат реализирани на сто процента. Хората обявиха нова Диабло игра за пръв път от 10 години (2008ма, когато обявиха тройката в Париж), обявиха ремастъра на WC3, известно е също така че новото Диабло дори е разработено от друга компания и няма абсолютно никаква причина масите да изпадат в паника, че Близард видиш ли не работят по Диабло 4 и ремастърите, изобщо не разбирам тия ангсти тийнове на кви се правят и за кви се помислиха ебаси. Като не ги кефи да не я теглят. :arrow:

Тия хора се занимават с тъпите ни прищевки от 30 години и едва ли не ще ги линчуваме, защото не ни деливърват квото искаме когато го искаме, ае я се стегнете. :arrow:

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 04 Ное 2018 16:40

С оглед на новините и комюнити рейджа, Grim Dawn или PoE да пробвам пак ?

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Ное 2018 18:09

Аз лично не съм ги играл, но afaik PoE е безплатна и не рискуваш нищо, ако не ти хареса. Волтажа я разцъква доста, нека той да се изкаже по въпроса.

Иначе едно от малкото добри неща, които се случиха след обявяването на Diablo: Immortal е съживяването на официалният Diablo събреддит, който в момента е изключително интересно място за наблюдаване :D

https://www.reddit.com/r/Diablo/comment ... nstead_of/
https://www.reddit.com/r/Diablo/comment ... ghost_and/
https://www.reddit.com/r/Diablo/comment ... _immortal/
https://www.reddit.com/r/Diablo/comment ... tensively/
https://www.reddit.com/r/Diablo/comment ... t_netease/

Лудницата не спира :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 04 Ное 2018 18:36

Прекалено сложна ми се стори PoE, особено като за нууб в жанра. В редит ми отговориха, че още доста дълго време ще ми е ваиабъл да си цъкам Д3, така че май ще си я продължа.

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Ное 2018 19:59

Впрочем, дайте да вкараме малко фактология и ред, защото казахте доста неверни неща.

Дефинираме условно популярност като брой продадени копия, а успех като доходност.

На първо място, Hearthstone е игра, която има повече играчи от целия Diablo франчайз, с все версията му за Switch и нейните потенциални продажби. Доходността от Hearthstone е грубо от порядъка на половината от кеша, който им носи WoW годишно, а той е - отново грубо - между 500 милиона и един милиард.

WC стратегиите само имат 20 милиона продадени копия, а WoW е абсолютна каша като изчисления в тази категория, но играта има сто милиона създадени акаунта, което по колкото и акаунта да го сучеш на човек, колкото и от тях да са trial, пак е тежко число. Демек по успешност/доходност на франчайзът Warcraft стъпква всички други продукти на Blizzard, но и като популярност не отстъпва на Diablo.

Бизнес моделът на Diablo e такъв, че доходността му изцяло зависи от популярността, т.е. колко копия е продал. Overall бройката продадени копия от трите части е под 50 милиона. Както и да го въртиш, това не е франчайз с по-голям reach oт Warcraft, а за успех в монетарен смисъл е просто абсурдно да ги сравняваме дори с Heartstone вън от уравнението.

Иииии накрая идва Overwatch, който е най-младото им заглавие, но вече има 40 милиона продадени копия и е генерирал приходи повече от милиард :)

Което в никакъв случай не значи, че Diablo 3 и експанжънът му не са ебати игрите, но в перспектива Diablo нито е най-успешният, нито е най-популярният франчайз на Blizzard.

А, да. Който иска да придобие представа какво може да бъде анимацията на Netflix по Diablo, да хвърли око на Castlevania. Много си заслужава.

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Ное 2018 20:41

iskam_keri_russell написа:
Маце Борко написа:
Иииии накрая идва Overwatch, който е най-младото им заглавие, но вече има 40 милиона продадени копия

Това не е възможно. Източник?

Тази бройка се отнася за броя играчи/ регистрирани акаунти.

Но със сигурност има повече от 10 милиона продадени бройки.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 04 Ное 2018 21:23

Именно. Близърд обявяват колко играчи има играта, за да звучи по-добре - т.е. те казват, че OW има 40 милиона играчи, за да звучи като 40 милиона активни потребители. Това, разбира се, не е така. 40 милиона са закупените копия на играта. От тях колко са активни играчи вече е съвсем друго нещо.

Имайте предвид, че тая игра излезе едновременно на PC и конзоли все пак. В най-лошият случай, това са създадени акаунти, а не закупени копия. Средностатистически, колко хора имат по няколко Overwatch акаунта?

- Алминатора

- кримсънчето

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com