Научнопопулярната тема
Re: Научнопопулярната тема
Мнението на Мастера потвърждава и моето мнение, но с допълнителната семантика. Марс е той, защото Марс е в мъжки род
Накратко - освен ако не говорим за планета и Марс в едно изречение (като например планетата Марс), във всички останали случаи Марс трябва да е в мъжки род ![[Arrow] :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
Волтаж, изписаха се осем кила букви нагоре, които да ти покажат колко нелепо е твърдението ти. Прост си.
аре чиба.![[Arrow] :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
аре чиба.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
-
Der Meister
- Обратна връзка:
Подлогът в примера на Волтажа е планета и е в женски род.
Аз обаче се замислих за друго. Горното, което казах не е баш така, защото, примерно, казваме "момичето е видимо", а не "видима". От което следва, че явно, изключението от правилото важи само ако става въпрос за име на одушевен предмет.
Аз обаче се замислих за друго. Горното, което казах не е баш така, защото, примерно, казваме "момичето е видимо", а не "видима". От което следва, че явно, изключението от правилото важи само ако става въпрос за име на одушевен предмет.
-
Serious Sam
- Горд Пролетарий
- В момента играе: Serious Sam
- Обратна връзка:
-
Der Meister
- Обратна връзка:
Не думай
Не разбрах какво намекваш.
-
Serious Sam
- Горд Пролетарий
- Обратна връзка:
А, нищо, прочетох ти мнението малко диагонално и съответно половината частици съм ги пропуснал... 
¯\_(ツ)_/ ¯
-
Serious Sam
- Горд Пролетарий
- Обратна връзка:
-
Serious Sam
- Горд Пролетарий
- Обратна връзка:
Със Самката следим едни и същи работи 
Иначе ето нещо нереалистично с привкус на "ами ако наистина..." https://www.thevintagenews.com/2018/06/ ... aluminium/
Иначе ето нещо нереалистично с привкус на "ами ако наистина..." https://www.thevintagenews.com/2018/06/ ... aluminium/
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
-
Serious Sam
- Горд Пролетарий
- Обратна връзка:
Можем да сме най-развитата раса във Вселената. Някой ден можем да се появим като богове в очите на някакви праисторически инопланетяни, да им създадем някакви глупави правила и после да си гледаме сеира как представите им се изкривяват, създават религия на тяхна база и започват да се избиват в наше име... А на нас не ни пука...
Астероидоходите са спуснати на повърхността. Очакват се и няколко кацания на самата станция Хаябуса. Мисията трябва да се завърне на Земята към декември 2020 г.
Линк.
Астероидоходите са спуснати на повърхността. Очакват се и няколко кацания на самата станция Хаябуса. Мисията трябва да се завърне на Земята към декември 2020 г.
Линк.
¯\_(ツ)_/ ¯
Няма как да сме най-развитите, защото някой ни е създал нас. Тоест те са значително по-развити. Пък може преди това някой да е създал тях...
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
-
Serious Sam
- Горд Пролетарий
- Обратна връзка:
Все някой, някъде, някога е възникнал сам, от хаоса.Gipo написа:Няма как да сме най-развитите, защото някой ни е създал нас. Тоест те са значително по-развити. Пък може преди това някой да е създал тях...
Дори теорията за големия взрив не може да обясни откъде се е взела материята насред черното нищо.
¯\_(ツ)_/ ¯
-
Маце Борко
- В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Ебах я тая вселена, ако аз съм среднистатистически представител на еволюционния ѝ връх.
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."
- Алминатора
"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
- Алминатора
- кримсънчето
-
Serious Sam
- Горд Пролетарий
- Обратна връзка:
Нова изследователска мисия към Меркурий. Кратка история на изследването на планетата.
¯\_(ツ)_/ ¯
Абе какво стана с на Мъск идеите за тераформация на Марс, BFR ракетите и използването им за лунни мисии и пътнически полети до различни точки на земята ? Даже и в сайта на spacex вече не виждам инфо за тези неща. За мен това беше големия хайп, а не тия елекрокари за които всички говорят, които са супер надценени, безлични и грозни и нито са пъвите такива коли, нито има изгледи станат масови , докато не стане някаква голяма революция с батериите.
- Liberty
- В момента играе: League of Legends
- Обратна връзка:
Имайки предвид че в Германия и други европейски страни почти вече са забранили производството на ДВГ, то щем не щем ще станат масови.
А иначе Спейс Екс имаха някои успехи, като новата им ракета Фалкон Хеви. Отделно в началото на 2019г. се очаква тестът на пилотираната версия на Драгън капсулата и в скоро време хора ще могат да я използват за да стигнат до МКС. А иначе за Марс чакаме БФР-ът уж имало вече човек дето си бил платил за първия тестов полет на БФР до луната и обратно, някакъв японец милиардер. Имаше пресконференция по въпроса.
А иначе Спейс Екс имаха някои успехи, като новата им ракета Фалкон Хеви. Отделно в началото на 2019г. се очаква тестът на пилотираната версия на Драгън капсулата и в скоро време хора ще могат да я използват за да стигнат до МКС. А иначе за Марс чакаме БФР-ът уж имало вече човек дето си бил платил за първия тестов полет на БФР до луната и обратно, някакъв японец милиардер. Имаше пресконференция по въпроса.
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
Ghost reporting!
-
Маце Борко
- В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Двигател с вътрешно горене
Име
Име
Международна космическа станция
Име
>четене с разбиране
Име
Име
Международна космическа станция
Име
>четене с разбиране
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
- Алминатора
- кримсънчето
- Алминатора
- кримсънчето
Волтажът преди ми изглеждаше интелигентен човек, ама последно време тотално цепи мрака с олигофрения.
Фалкън хеви = Falcon heavy = https://en.wikipedia.org/wiki/Falcon_Heavy
Драгън капсула = Dragon capsule = https://en.wikipedia.org/wiki/SpaceX_Dragon
БФР вече и аз съм изпуснал кво точно е...
Фалкън хеви = Falcon heavy = https://en.wikipedia.org/wiki/Falcon_Heavy
Драгън капсула = Dragon capsule = https://en.wikipedia.org/wiki/SpaceX_Dragon
БФР вече и аз съм изпуснал кво точно е...
тежки нокаути
Да бе, да им забранят на германците да правят ДВГ това би било по-зле и от версайския договорLiberty написа:Имайки предвид че в Германия и други европейски страни почти вече са забранили производството на ДВГ, то щем не щем ще станат масови.
На този етап масови може да станат само за малките разстояния и градовете
Трябва да направят батерии от лесни за добиване материали, с които колите да се движат поне 800 км и/или да се зареждат за няколко минути. Ако това не стане, другото си остава просто някакви реклами и масата хора мечтаещи за светлото бъдеще, които им вярват
Конкретно Тесла като тези сегашните, лично аз не бих си купил никога, ще да е нещо от конкуренцията.
Доста по-хайпващи са космическите работи, ама има фенове на Мъск които не знаят какво е BFR