Играта, с която бих искал да ви запозная се казва Fortnite и се сваля от сайта им (не е в Steam) https://www.epicgames.com/fortnite/en-U ... tle-royale.
Това е Early Access пуцалка от 3то лице, която има два режима към този момент, но ще има още:
- PvE - тип тауър дифенс ама с куестове, в която събираш ресурси и с тях строиш укрепления, които да те защитят от вълните зомбите, които прииждат. Строенето е супер интересно и цялостно е динамична игра. Логично от това, че е Early Access, от един момент нататък куестовете се превръщат в грайнд, защото няма достатъчно съдържание все още. PvE режимът е платен, но през 2018 ще стане безплатен, като ще има кеш шоп тип Guild Wars 2.
- PvP - това всъщност е режима, заради който направих тази тема. Става въпрос за Battle Royale игра тип PUBG, но с повече динамика, защото пак сте 100 човека в мелето, но картата е по-малка. Също така имаш добре познатия(от H1Z1, PUBG...) стесняващ се кръг. В сравнение с PUBG играта е доста по-аркадна, но пък възможностите във всеки един момент да си построиш някакъв бункер, просто стена, рампа към хълм... прави играта супер интересна и непредсказуема. Играта е доста по-оптимизирана от PUBG, което е логично поради две причини - 1. сякаш за Cartoonish игрите това е по-лесно 2. Играта е направена от EPIC Games, които пък са разработили Unreal енджина и едва ли има някой друг, който да може да го пипа по-добре. Обикновено рундовете свършват за около 20 минути (ако оцелееш до края), в сравнение с 30-35 минутните рундове в PUBG. PvP режимът е напълно безплатен, като към днешна дата има Solo и Squad режим, но примерно утре или в четвъртък ще добавят и Duo опцията. Давам туич линк към играта, като според мен за нея най-добре биха ви запознали мега мустака Sequisha или пък Grimmz, който също е доста запален по играта в последните седмици. Друго интересно на този режим е, че не е направен от PvE разработчиците, а Unreal Tournament екипа се е хванал здраво и са го направили (и продължават).
Аз лично я играя от скоро и макар да съм ултра нууб на шутъри, изпитвам огромен кеф по време на рундовете
п.п. хаха сега видях, че е имало кратка статия в сайта
http://pcmania.bg/%D0%9D%D0%B0%D0%B4-%D ... wsId=14657