BOKASA написа:
Все още не мога да разбера, Волфенщайн заслужава ли си парите? Мненията по форумите са разногласни. Иначе, откакто през недалечната 13-та година яхнах "Танковете", почти се разведох и с любимия си Serious Sam.
Определено усещането от Wolf-a по време на игра,а и след превъртането не е каквото беше преди 3 години от първата.Някак си се чувства прекалено малка стъпката напред в развитието на играта като продължение.
Геймплейът(разбираемо) е пипнат леко и като цяло играта се усеща по-добре откъм управление(не знам за вас,ама първата ми беше една от по-неудобните шуутър игри).Има нововъведения откъм арсенала и начина му на ползване. Стелтът е по-силно застъпен и можеш спокойно да минеш големи порции от нивата по втория начин.
Като заговорихме за нивата,поне на мен ми се струват с една-две идеи по-слаби от тези на оригинала от към левел дизайн говоря и като локации,въпреки че има разнообразие и замисъл и няма да ти се налага да ги преповтаряш.Играта не е строго разделена на нива/чаптъри и като цяло преминаването от ниво на ниво е направено по-плавно,скрито чрез кътсцени или обикаляне на новия хъб,въпреки че не винаги имаш правото да се шляеш свободно между нивата.
Хъбът е осезаемо по-голям и там беше единственото място където ми играеха кадрите...ама не намерих нещо кой знае колко интересно или запомнящо се за време което да си струва.
ЕДИНСТВЕНО там един не много скрит аркаден автомат където можеш да минеш цялата Wolfenstein 3D.(играе се с геймплея на новия Волф и не е само едно ниво като преди.оригиналът не съм го въртял заради управлението,ама тука мисля вече да запълня пропуска).
Откъм кънтент играта предлага доста.Мисиите мисля,че са повече от оригинала или по колкото него,но имаш и странични такива които те пращат към места които вече си посетил така че игровото време се дига към 15 часа г/д, при първо изиграване и ако не бързаш особено.Колектъбълите са повече от преди.Не съм се зачитал особено,ама поне различните плочи които събираш не са особено интересни.Това за мен е голям пропуск,тъй като в предната игра ми беше много интересно да чуя нацистките кавъри на любими песни,а пък тук не успях да разпозная никоя от песните.(може и моята музикална култура да е слаба...)
Това е като цяло което ми идва на главата няколко дена след финалните надписи.Аз лично не бих я взел на фул прайс,но на някое разумно намаление със сигурност ще я забърша да си я имам до предишната.
След превъртането ми се изостри апетита да пробвам THe Old BLood,която ми пропуск.
П.С: история,според мен се описва най-точно с Гадни Копилета.Ако си харесал филма,ще ти допадне и тя.И вчера гледах един клип, в който правиха съпоставка на историите на двете игри,като положението беше нещо подобно на новия Star Wars и Нова надежда...
Дейба как ми е залипсвало да словосподелям в тоя фором