Автор |
Съобщение |
Capo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 16:24
Аз само отговорих на въпроса ти кого друг са поздравили Вашият спор със Сентрито даже не го разбирам, да ти кажа честно. Толкова ми изглежда дребнав и маловажен някак. Но традицията с рисунките на главните герои помежду девелопърите не тръгна ли от една шега на Yahtzee за това коя игра е по-добра, Prototype или InFamous? А за HZD, ами ако последвам модата в ревютата тия дни, то ще ти кажа, че я играх два часа и от това научих всичко за нея, историята и героите й Или още по-добре, гледах само три минути клипче от нея
|
|
|
|
|
dx4
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 16:30
capo и само ми е интересно толкова ли се кефиш на МЕ4 колкото на предните 3 игри същото ли е усещането за теб има ли е epic атмосферата от предните части? Кефат ли те персонажите и историята колкото в предните части? и последен въпрос кой ти е бил любимия персонаж в МЕ трилогията и имаш ли еквивалент на него в ME4?
___________________________________ it's never easy....
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 16:52
dx4 написа: Sentry та викаш CD project red са нарисували geralt и alloy заедно пратили са рисунката на създателите на HDZ точно щото 2 те игри нямат ГРАМ общо по между си и HDZ не е OPEN WORLD RPG? a platforming игра? разбирам вече и това го казват човек не играл HDZ и гледал само клипчета ами ок Само моля дефинирай механика "че игрите им са сходни като механики" Capo чу ли са CD project red sa поздравили bioware za DA:I защото и тази игра не е Open world RPG може би и DA:I е платформер ала томб райдер нямаща ГРАМ общо с witcher 3 може би CD project red поздравяват фирмите щото харесат платформени игри а не open world RPG? Добре бе, мама му да еба, защо ги пиша тия постове като не ги четеш? Sentry написа: Не съм я играл, но е очевидно, че като gameplay игрите нямат нищо общо. Говоря трите игри пожеду си. The Witcher няма нищо общо със Skyrim или Horizon и Skyrim няма нищо общо с Horizon като GAMEPLAY. Не говоря за история, структура на света и наличие или отсъствие на куестове, а за базов gameplay на ниво механики - бойната система, traversal механиките и дори какво стои зад базовото диалогово дърво са толкова различни, че за мен е пълен абсурд да се сравняват. Айде, може да се каже, че crafting системите са подобни и че всички се вписват в генералната концепция за RPG и че са с отворен свят, но до там.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
dx4
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 17:01
Sentry защото тръгна да ми обесняваш как HDZ не е open world RPG a е платформинг игра тип Томб райдер което е тотално неверно твърдение.И пак не разбрах за какви гейм механики са толкова различни?
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 17:06
Не, това никога не съм го казвал. Казах, че Horizon Zero Dawn е Tomb Raider + голям отворен свят + повече RPG елементи и че като махнеш RPG и Open World елементите Horizon Zero Dawn няма нищо общо с The Witcher 3. Това, какво ти си искал аз да съм бил казал, за да може да си прав в собствената си глава, си го знаеш ти.
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
dx4
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 17:21
То като махнеш open world и RPG елементите какво остава? хаха Ти казваш във всички open wolrd береш билки в всички правиш potions за ресист във всички си викаш маунта във сички събираш allies за битки във всички има диалози с които правят промени в играта във всички имаш dodge в всички имаш търкаляне. Сега ти ми изброй разликите моля
|
|
|
|
|
Capo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 17:22
Както казах, засега съм само 20 часа навътре в играта. И ме радва в пъти повече от МЕ1, която обаче винаги съм смятал за доста постно заглавие, така че не е критерий. Със сигурност ME2 ми беше по-интересна, но с уговорката, че все пак сравнявам 20 часа с пълното ME2 изживяване. А за МЕ3, ами по-скоро за момента като че ли ME3 e идея напред ако броим МЕ3 като част от трилогията. Ако ги гледаме като самостоятелни игри, определено MEA ми харесва повече от МЕ3. С уговорката, че може да ме чака неприятна изненада по-нататък в развитието на играта и да ми падне мнението.
Също така трябва да спомена, че аз принципно предпочитам формата на ME трилогията, DAO и DA2 - коридорчести, компактни и повече "по същество". Никога не съм бил голям фен на Open World геймплея, и не си падам толкова по Sandbox игрите. Съвсем друго усещане ми създават, поради което имам повече негативизъм към този тип заглавия. Затова не ме радва, че Bioware тръгнаха по този път и общо взето съм разочарован от DAI, въпреки че като цяло играта не беше лоша и чакам продължението. Но пък затова повече сравнявам MEA с DAI, а не с трилогията, тъй като концепцията е достатъчно различна. И засега MEA къде повече, къде по-малко, прави правилните стъпки напред в сравнение с DAI и е много по-интригуваща от DAI.
Любими персонажи? ME1-Ашли, ME2-Джак, ME3-Гарус. За съжаление нито един образ няма константно силно присъствие и развитие в трилогията. Може би общ шампион е Гарус. Съекипниците в MEA са различни. Ако Нормандия можеше да бъде прекръстена на SSV "Heroes with Daddy issues", Темпеста е по-скоро "Misfits looking for a new start". Пиби ме изненада приятно, тъй като очаквах нещо средно между Сера и Мерил, но е доста комплексен образ всъщност и е повече кръстоска между Изабела и Лиара. Кора също върви добре и ми харесва като персонаж, тъкмо съм се запътил за личната й мисия. Лиам ми е скучен, типичен Джейкъб, но с повече хумор. Драк е като Wrex, ако си представиш Wrex като още по-възрастен, може би като крогански дядо. Джаал ме отегчава, твърде клиширан образ засега, нещо като ME1 Кейдън. Ветра е всъщност изненадващо свеж образ, напомня ми Касандра с повече чувство за хумор.
|
|
|
|
|
dx4
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 17:40
capo идеята поне за мене е че играта трябва да те грабне в първите час два ако това не се случи значи играта не е направена добре.Много ми харесва някой като кажат нататък е по добре е ок ама ако нямам нерви да изтърпа нататък?.Защото играта не е ок в началото?Са извинявай но първия 1 час в ME:A ми беше досаден тотално незнам как е било при тебе.Проблема при мене е че играя игри вече от 23 години и доста трудно може нещо да ме впечетли.
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 17:45
dx4 написа: То като махнеш open world и RPG елементите какво остава? хаха Ти казваш във всички open wolrd береш билки в всички правиш potions за ресист във всички си викаш маунта във сички събираш allies за битки във всички има диалози с които правят промени в играта във всички имаш dodge в всички имаш търкаляне. Сега ти ми изброй разликите моля Horizon Zero Dawn е Third Person Shooter с платформинг и stealth елементи. The Witcher 3 third person melee action/brawler игра с минимален платформинг и без stealth елементи. Възможността за събиране на материали и крафтинг с тези материали, да включително и potion of x resistance, е нещо изключително често срещано в жанра. Възможността за диалози и събиране на съюзници също е един от типичните елементи за RPG игра и една от най-често срещаните сюжетни линии във fantasy и sci-fi жанра. Разликата между диалозите в H:ZD и The Witcher 3 е това, че диалозите и решенията в The Witcher 3 променят сюжетната линия невероятно много, докато в H:ZD изборите ти имат малки козметични промени, а историята като цяло се запазва линейна.
|
|
|
|
|
dx4
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 17:55
тоест големите разлики са че няма стелт само за инфо skyrim има стелт даже иконката на това дали те виждат в skyrim или не е 1към 1 с HDZ не съм съгласен за third person shooter като казваш разбирам tomb raider gears of war uncharted HDZ има елементи на third person shooter но е далчеч от истински third person shooter. За малките козметеични промени по избора хм ще ти кажа примерно утре на 40 часа съм на HDZ и съм на края но доколкто знам имаш няколко края зависимост от решението накрая.Да няма да е масивно като Witcher 3 Но това което изброи за мене не са големи разлики.Но няма смисиъл повече да говорим докато не пробваш играта.
|
|
|
|
|
Capo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 17:59
Аз те разбирам напълно, но при това положение, единственото ME заглавие, което може да кажем, че "грабва" от първите два часа е ME3 За мен стартът на MEA си е напълно ок, макар да ти хвърля в повечко разните механики, то са скенер, джетпак, събиране на ресурси, а за непривикналите с МЕ имаме и прикритие при стрелба, умения, отборни команди и т.н. Предполагам, че това може да отблъсне хората като твърде комплексно и излишно. Иначе си имаме съвсем нормално въведение в приключението, отговарящо на историята и сетинга. Ако не ти харесва да си новобранец изследовател в по-голямата част от играта, то това действително не е игра за теб и наистина може да го установиш още от първите няколко часа.
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 18:07
dx4 написа: тоест големите разлики са че няма стелт само за инфо skyrim има стелт даже иконката на това дали те виждат в skyrim или не е 1към 1 с HDZ не съм съгласен за third person shooter като казваш разбирам tomb raider gears of war uncharted HDZ има елементи на third person shooter но е далчеч от истински third person shooter. За малките козметеични промени по избора хм ще ти кажа примерно утре на 40 часа съм на HDZ и съм на края но доколкто знам имаш няколко края зависимост от решението накрая.Да няма да е масивно като Witcher 3 Но това което изброи за мене не са големи разлики.Но няма смисиъл повече да говорим докато не пробваш играта. Няма смисъл повече да говорим точка. Твърдиш, че разликата между два напълно различни жанра не е голяма. Сега разбирам, че когато каза "на черното бяло да кажеш понеже не искаш да признаеш че си сгрешил" това е била проекция на собственото ти държание върху мен.
|
|
|
|
|
dx4
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 19:05
Sentry Да да напълно различни жанра но с доста сходства иначе и cd projejt прават и дават картинка на garelt i alloy заедно щото 2 те игри нямат общо ей така да се намират на работа но гадовете от cd project red не прават картинки с geralt и лара крофт да се чуди човек как се случва това и пак се чуда защо споря с човек не пробвал играта и за 1мин..
|
|
|
|
|
-Stormrаge-
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 19:44
Ще се въздържа от коментари защото моето копие все още не пристигнало.. но си мисля че прекаляват с хейта... дори да не е на нивото на предишните три играта най-вероятно е напълно прилична и върши това за което е създадена а именно да забавлява макар и да не блести с нещо особено...
ps. а и ако мултито е на нивото на 3-иката дори само заради него си заслужава да се купи защото си е мега фън с приятели...
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 22 Мар 2017 23:44
Някой, който я е играл повечко в multi може ли да каже какви са предимствата на ME:A в мулти спрямо да речем Warframe?
|
|
|
|
|
{SuPa-1337-Killa}
|
Псевдо рейцър |
|
В момента играе: Всичко без аниме игри
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 23 Мар 2017 00:50
Sentry написа: Някой, който я е играл повечко в multi може ли да каже какви са предимствата на ME:A в мулти спрямо да речем Warframe? ХАхаахахах в МЕ:А сигурно има негри педали много високо слагаш летвата мой
Drecher написа: От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 24 Мар 2017 07:09
Айде верно кажете играта наистина ли е толкова зле ? Или никой изобщо не иска да си я купи ?
___________________________________ джумерки
|
|
|
|
|
dx4
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 24 Мар 2017 09:51
shub niggurat Ако харесваш по принцип Space operas с история в най добрия случай на филм от кабеларка и не лоша бойна система с музика която липсва при 80% от самия gameplay безумно сканиране на планети по 4 пъти(WTF?) ходене от единия край на картата и сканиране като луд за да разбереш къде да ходиш след това да сканираш пак играта е за тебе това като изключим вече споменатите кухи диалози които някой бият на комедия (примери много в нета) безумните лицеви анимации(не обръщай внимание че сме 2017 а графиката на лицата бие на Mass effect 1 само че с downgrade) Не обърщай внимание че играта ползва един от най добрия и оптимизиран engine с който Battlefield 1 и Star wars battlefront изглеждат уникално добро но тука ситуацията е просто графиката е ОК.Това няма нищо общо че целия екип от МЕ1 2 3 е напуснал останал е само екипа от мулти нищо общо че тоя дето е писал историята в първите 3 части вече работи за Bungie.Та ако преглътнеш тези "леки" недостатци играта става.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 24 Мар 2017 10:40
shub niggurat написа: Айде верно кажете играта наистина ли е толкова зле ? Или никой изобщо не иска да си я купи ? Някъде някой беше казал, че прилича на фен фикшън по оригиналния Мас Ефект. Баш такова е усещането.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Capo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect: Andromeda Публикувано на: 24 Мар 2017 11:06
dx4 написа: shub niggurat Ако харесваш по принцип Space operas с история в най добрия случай на филм от кабеларка и не лоша бойна система с музика която липсва при 80% от самия gameplay безумно сканиране на планети по 4 пъти(WTF?) ходене от единия край на картата и сканиране като луд за да разбереш къде да ходиш след това да сканираш пак играта е за тебе това като изключим вече споменатите кухи диалози които някой бият на комедия (примери много в нета) безумните лицеви анимации(не обръщай внимание че сме 2017 а графиката на лицата бие на Mass effect 1 само че с downgrade) Ще се включа с малко по-агресивно мнение, за което се извинявам на невинните читатели Имайте предвид, че горният цитат е коментар на човек, който изобщо не е играл играта (май нещо от сорта на няколко часа от интрото, ако казва истината), а само чете тролски ревюта и си прави мнение оттам Какво сканиране 4 пъти на планети, какво ходене от единия край на картата до другия за един куест? Четири планети минах (пет, ако броиш Habitat 7) и куестовете са достатъчно добре подредени и последователни по картите, с направо незначителни две-три изключения. А за сканирането - все едно да плюеш Witcher 3, че само трябва да ходиш и да активираш "Witcher sense" през 80 % от времето. В MEA изобщо не ти се налага да ползваш скенера и наполовина толкова колкото Уичъра те принуждаваше. Ти изобщо не си и стигал до сканиране на планети и не си видял куестовете след туториала. Не давай оценки ако изобщо не си пипвал поне 20 % от заглавието. Ти си видял около 5 % максимум, не си усетил нищо от историята или героите. А диалозите са на същото ниво като трилогията, така че значи според теб ME по принцип е куца в това отношение, което всъщност ти признавам, че не е далеч от истината Все едно сега да дам отговор на същия въпрос за Witcher 3 - ами ако харесваш пълната липса на свобода при избора си на герой, който е характер тип Мери Сю на стероиди, тотално скучният му глас с никакъв "range"; битки, в който се движиш като гей прима балетист; скучна и елементарна бойна система; мега бъгав кон; търчане из огромна карта пълна със знаци "?", от които в 80 % от случаите не получаваш нищо ценно и е тотална загуба на време; прекарване на сякаш половината ти време във "fish view" (Witcher sense), от което заболява глава и т.н. - та ако преглътнеш тези "недостатъци", играта става А, а и ако говорим за "launch day" Witcher 3 - имаш 50/50 шанс да ти се наложи да чакаш поне три пача, преди изобщо да можеш да играеш.
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|