moroel написа:
Гипо,понеже нямам идея от БДО,осен,че съм виждал ин ютуб,че е красива,кажи какви са и силните страни спрямо ТЕСО?И откъм история как е?
Разликата между ЕСО и БДО е толкова голяма, че все едно не са в един жанр.
Силните страни на играта са:
- графиката
- бойната система
- безброй неща, с които може да се занимава героя ти, ако не ти се експва (life skills)
- вкаран е елемент от друг тип игри - икономически симулатор - имаш си работници, развиваш ги, те ти копаят ресурси/крафтват...
- освен скилове и левъли, развиваш героя си и на издръжливост, на възможност за носене на тежко и тн
- няма инстанции/дънджъни (за мен това е огромен плюс, за други е огромен минус)
- супер подходяща за солови играчи
- готина гилд система с мисии
- когато за определен предмет има супер голямо търсене и той бива изкупен моментално след пускането му в аукциона - има система, която дава предмета на рандъм човек от поискалите да го купят. Така няма причина да направиш бот, който да кликне мигновенно на предмета и да имаш предимство пред останалите.
- макар, че играта в някои аспекти е подобна на Archeage, то в БДО производителя и разпространителя определено не са малоумници като тези на AA. Бълват съдържание и ивенти като луди.
- с 5 минути да е продължила повече ежеседмичната профилактика и веднага компенсират играчите с нещо
- гилдията ми си крафтна грамаден кораб, плавахме, кефехме се... нападнаха ни пирати, бихме се, после ни нападна чудовище, бихме се, после видяхме 2 торнадота и се прибрахме на брега
- можеш да прогресираш без да биеш мобове - тоест можеш да си цъкаш икономическия симулатор до откат
като минуси мога да сложа:
- твърде малко са причините да правиш парти с други играчи
- има някакъв задължителен минимум на покупки, които трябва да направиш от кеш шопа. След тях обаче няма да ти е нужно абсолютно нищо и освен, ако не реролнеш мейн героя си, можеш да играеш години без да дадеш и лев. Много от нещата от кеш шопа можеш да си ги купиш от аукциона, ама моментално биват купени, защото хиляди хора ги търсят също като теб.
- кофти rng система при енчантването на предметите, но не по-лоша от тази в Lineage 2. Можеш да я заобиколиш обаче и просто да събираш пари и да си купуваш нещата, аз така правя.
- пвпто е мега тъпня - можеш да правиш пвп, само ако си болен цикльор и си играл нон стоп в последните 6-8 месеца. А и като цяло няма голям смисъл, освен да си пазиш спота или като с гилдията ти сийджвате нещо.
EDIT: - откъм история е типично по азиатски - тъповата, но поне за мен това не е проблем. В ESO, което в това отношение се води за някакъв masterpiece в ммо жанра, изобщо не обръщам внимание на историята, така че...
В момента ESO е моята пвп игра, а BDO е моята пве+крафт игра.