Ъ, да - я направо казвай как се пишеш в IMDB? Личи си, че споделяш дословно мнението на най-яростните ДС фенове.Buttersa написа:Гледах BvS още като излезе на IMAX и не знам кой какво очакваше, но на мен ми хареса и то зверски много. Знаех какво да очаквам, знаех и на чий филм отивам и останах на 100% доволен с някои несъществени забележки. Това, което ме напрегна беше как необяснимо за мен много уж уважавани "критици" се изказаха толкова нелепо и неподготвено, още преди да беше излязъл филма (даже имаше изцепки от рода "Още не съм гледал филма, ама вече откровено го мразя"... WTF, ти дебил ли си бе, да те еба?). Адекватната градивна критика с всичките плюсове и минуси, която би трябвало да съпътства един такъв скъп филм и да даде една балансирана оценка беше тотално изместена от яростен, сляп и на моменти тотално безпочвен и безумно зверски хейт и то от хора, които уж би трябвало да са наясно с това на какъв филм отиват, а действаха като ебати и недораслите пубери. По едно време почти се бях убедил, че уж безпристрастните критици са едва ли не платени от Дисни за цялото това фиаско. Че имаше проблеми - имаше, но поне съм доволен, че достатъчно хора, обикновени фенове и не-толкоз такива, му оцениха положителните страни и го натикаха до сливиците на очевидно пристрастните "критици" със по-скоро положителния audience score в IMDB, RottenTomatoes и MetaCritic, a и успя да направи над 800 милиона по света, което си е постижение, като се има предвид колко рисков проект беше като цяло и по колко тънък лед върви. Едва ли ще стигне милиард, но все пак няма да спре плановете на WB за DCCU и това може само да ме радва. Очаквам Блу-Рей изданието с Director's Cut-a юли месец, който ще е около 3 часа и предполагам, че още повече ще ми хареса. А дано и Снайдър малко да вземе впредвид адекватните критики към филма (без скапания хейт, разбира се) и да успее да направи по-кохерентни и рафинирани филми за Justice League.
И един съвет - недей взима толкова сериозно фенския вот в Метакритика и IMDB. Там е гнездо на DC тролове, които надуват яко оценките на любимите си филми и сериали. Ето например Легенди на Утрешния ден има оценка над 7, пък този сериал в най-добрия случай е за 5. Светкавицата и Стрелата също са надценени. В наглостта си въпросните фенове стигаха дотам да гласуват с единици за Кръстникът, само и само Нолановата трилогия да влезе в топ 3 на IMDB за всички времена. Да не говорим как съсипваха рейтинга на други комиксови продукции като първите Спайдърмени и ексмени-те. Последния пример е и Дедпул(пак надценен естествено), който от солидно 8.7 се смъкна до 8.3. Критиката си срина Зората на справедливостта до нивото на последната Фантастична четворка, която не беше чак толкова зле по мое мнение. Ако филм на Марвел се беше прецакал така, щеше да има фен рейтинг от 30-40 процента и оценка от 5.5. Показателно е как нарочно се дискредитира новия капитан Америка с единици още преди да са го пуснали по кината. Смешна и жалка картина отвсякъде. Бива яд и ярост, ама това минава всички граници, чак ме е срам...
Имам и един последен въпрос към AlShu за Батман срещу Супермен, преди да погреба това недоразумение и да се съсредоточа над следващите филми от вселената. Каква оценка би му дал? Защото аз и в най-лошите си кошмари не съм си представял, че филмът ще бъде под 5/10. Давам 3 и може би леко завишавам.