Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu ep. 13 - това е най-човешкото аниме, което съм гледал от доста време насам. Другите сякаш са със сценарий писан от чат ботове, на които са зададени параметри, какви теми и случки харесват статистически най-много на зрителите.
Това тук приема, че хората правят грешки, имат съмнения, имат илюзии, понякога изкарват късмет, а понякога не. Друго плюс е, че не се опитва насила да те въвлече в чувствата и емоциите на персонажите. Tearjerker-щината много се нрави на съвременната публика, но пък на мен - хич.
Понеже става дума за стари времена и стари отношения, може би самото аниме идва малко старомодно. Определено не е за всеки, особено с ракугото, което е доста своеобразен театрален жанр.
На ме обаче Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu доста ми допадна. Ще чакам с нетърпение втори сезон.
Dagashi Kashi ep. 12 - Това шоу не изглежда чак толкова скъпо, но парите и усилията пръснати по него са на вятъра.
Просто поредица от препрочетени с неадекватен патос реклами за евтини захарни изделия. Хуморът на това доста бързо се изчерпва.
Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu ep. 1 - като история нищо смислено, но е красиво нарисувано и анимирано.
Другата хубава страна е, че главният герой е някакъв genre savvy за RPG фентъзи световете и постоянно lampshade-ва, какво ще се случи в историята, обаче рядко уцелва правилното клише и ситуация. Това води до комични случки.
Та да - изтърканото "човек от нашия свят попада във фентъзи", но поне се майтапи със себе си.
Gyakuten Saiban: Sono "Shinjitsu", Igi Ari! ep. 1 - Хареса ми доста.
Изненадващо точна репрезантация на играта - етапите, героите с обичайните им странности, музиката и кретенския хумор.
Само се притеснявам, че е доста идиосинкрачно и едва ли някой, който не е запознат с френчайза, би го приел за повече от безумен брътвеж. =)) =)) =))
Това аниме е само за фенове.
Може би по-добре щеше да е, да го адаптират в стандартен адвокатски сериал.
Uchuu Patrol Luluco ep. 1 - някаква смесица между Ninja Slayer и ученическите сцени в Kill La Kill. Доста е Trigger-ско и ме кефи, въпреки че е кратко, минималистично и съвсем без анимация.
Kuma Miko ep. 1 - това на места е по-перверзно и от meme-то за Педобеър, но няма страшно, защото мечокът е скопен.

Най-много ми напомня за Mitsudomoe, но не е с такива интензивни гегове.
Фоновете са красиви.
Endride ep. 1 - плоските мъжки персонажи, елементарните диалози, театралната хореография по време на екшън сцените...това тук яко лъха на шоджо, но не от тези, които могат да ми завладеят въображението.
Boku no Hero Academia ep. 1 - Нещо не ме хваща това. Засега поне е стандартната история за лузърът, който иска да постигне мечтите си, а по-силните от него са такива комплексари и си нямат друга работа освен да си изкарват яда на него.
Анимационно също не е нищо отвяващо мозъка.
Средниста шоненка.
Обикновено хитовите заглавия, а мангата на това уж е такова, вкарват някаква минимална зарибявка - кефещ керътър дизайн, уникален сетинг, тийз че нещата ще станат по-засукани с напредването на сюжета, някой и друг забавен лаф (тук само смешни физономии)...
Boku no Hero Academia е уникално с безличието си. Literally quirkless.
Надявам в следващите епизоди да прояви повече качества.
Ushio to Tora (TV) 2nd Season ep. 1 - Това шоу е по-зле отколкото го помня. Чудя се дали да го дропна.
Terra Formars Revenge ep. 1 - и това е по-зле. Нов по-маргинален керъктър дизайн, че дори останах с впечатление, как музиката и играта на сеютата са други по-безлични.
Направо атмосферата е бойно-шонеска вместо сейненски хорор и драма.
Mayoiga ep. 1 - Май идеята е every troubled teen must go to hell.
Две песни, като plot point-ове в епизода.

Тази за хипопотама ме скъса от смях...не защото е смешна.
Солиден кандидат за номинацията teen drama OTY.
Дроп.