viewtopic.php?p=1284133#p1284133Аз написа:
Нямам много опит с кариеси, ама нещо от известно време почна да ме боли зъб като дъвча, затова взех клечка за зъби и натиснах в тази област и ме заболя
Звънях на зъболекаря, но ме записа чак за четвъртък
Според вас какво може да това
Аз съм на 80% сигурен, че се отнася за кариес, което малко ми е странно при положение, че бях при него преди няколко месеца и каза, че всичко е ок
Serious Sam написа:
Кариеса е пукнатина в емайла на зъба. При тебе е по-лошо. Най-вероятно е пулпит.
Това означава, че ако съм прав - предстоят ти няколко посещения при зъболекаря, за да ти оправи зъба. "Оправянето" се състои в умъртвяване и вадене на нервните корени на зъба, а след това почистване и запълване на каналите. Болката е само първия път, докато нанесе препарата за умъртвяване и то повече от работата с машинките, колкото от самия препарат.
Rico написа:
Най вероятно е кариес и за 6 дена чакане нищо няма да ти стане. Болката при пулпит е зверска и продължителна и топло/студено определено я "активират". Радвай се, че си в БГ и че можеш да отидеш на зъболекар супер лесно и за супер евтино.
Имал съм 4 пулпита от които единия трябваше да се извади, 1 избит зъб и N-брой кариеси. За въпросният пулпит който трябваше да се извади не можах да си намеря зъболекар в US близо 2 месеца. Докара ми инфекция, която ми наду половината лице и влизах в спешно заради т'ва. Антибиотици и бол, и най накрая го извадиха за не искаш да знаеш колко пари. Два месеца търпях зверската болка.
Отделно believe-it-or-not имам два млечни зъба (нямам зародиши) от които единия периодично се инфектира около корена и добре че се образувала фистула та се отича отсрани и боли само 1-2 дена в месеца.
Общо взето, don't worry about it. Could be worse