Автор |
Съобщение |
Harvester
|
 |
|
|
Заглавие: Нова Конфигурация Публикувано на: 16 Сеп 2015 13:45
Здравейте!
Мисля да закупя нов персонален компютър до 1500 лева, но съм страшно слабо запознат с хардуера през последните 3,4 години. Ако може да ми дадете някакви предложения и съвети ще съм ви благодарен. Компютъра ще се ползва главно за гейминг. Благодаря предварително!
|
|
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Нова Конфигурация Публикувано на: 16 Сеп 2015 14:49
Кажи предложението да включва ли дреболии като мишка, клавиатура, двд четец, монитор? Или би могъл да ги използваш от сегашния си компютър?
И на каква резолюция искаш да играеш? 1920х1080 (стандарта в наши дни) или по-малка/по-голяма?
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
 |
Harvester
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Нова Конфигурация Публикувано на: 16 Сеп 2015 14:57
Става въпрос само за кутия, без мишка, клавиатура и т.н. Резолюцията на сегашния ми монитор 1680 x 1050.
|
|
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
|
|
Заглавие: Re: Нова Конфигурация Публикувано на: 16 Сеп 2015 16:13
CPU: Intel Core i5-4460 387.06 лв Дъно: ASRock H97 Anniversary, LG1150 148.32 RAM: 1х8GB DDR3 1600MHz Corsair Vengeance 97.06 лв. (тука има доживотна гаранция) HDD: 1 TB WD Caviar Blue 108.32 лв. SSD: 120GB, Kingston HyperX Fury 118.03 лв. Видео карта: GF GTX 960, 2GB, Asus TURBO-GTX960-OC-2GD5 410.39 лв. Кутия CoolerMaster N300, ATX 87.81 лв. Захранване: CoolerMaster B600 V2, 600W 108.95 лв. Охлаждане на процесора: Cooler Master Hyper 212 EVO 64.02 лв. тотал: 1529.96 лв. с ддс С това, на тази резолюция ще можеш да подкарваш всичко на мнооого добри детайли и да вадиш 60 кадъра в секунда. По принцип, би могъл да спестиш от SSD-то (за мен това продължава да е луксозна изгъзица що се отнася за домашен компютър) и в краен случай от охлаждането на процесора (и да го оставиш с фабричното) и би могъл да инвестираш паричките във фонд за по-голям монитор, по-добро (не по-голямо) захранване, в по-добър процесор, или в малко по-мощна разновидност на видеото (4-гигабайтово или фабрично овърклокнато GTX960). Но това към момента, е възможно най-оптималното като компоненти за пълноценно изживяване по време на игра, с прилично ниво на сигурност от токови удари, вибрации, прегряване и т.н.
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
 |
Zlob
|
 |
В момента играе: джобен тенис
|
|
Заглавие: Re: Нова Конфигурация Публикувано на: 16 Сеп 2015 20:46
Твоят форум се казва hardwarebg.com! Каквото и да ти се дава като съвети, не е лошо да поразучиш и сам нещата. Като съвет мога да дам процесорът задължително да е Intel и да не се пестят средства откъм захранване. Съгласен съм с denik относно SSD-то. Чудно ми е при положение че човек не се занимава с клок и т.н. какво против имат всички спрямо базовите охлаждания с които се продават процесорите?
|
|
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
|
|
Заглавие: Re: Нова Конфигурация Публикувано на: 16 Сеп 2015 23:22
Разбира се, в hardwarebg.com има много по-големи специалисти и дори професионалисти в тази сфера и аз съветвам да събере още мнения (аз така бих направил). Но актуалното към момента е това.
Друг е въпроса, че 90% от постовете в hardwarebg.com ще му препоръчат някое AMD Radeon вместо Nvidia-та, но аз в никакъв случай не бих подвел момчето по същия начин... да страда после и да се мае какво да прави като му се преебе картата 2 седмици след изтичането на гаранцията/ (а покрай радеона ще му препоръчат и AMD процесор и ще стане осрана работата изцяло)
|
|
|
|
 |
Charcharo
|
 |
В момента играе: World of Tanks Metro Last Light
|
|
Заглавие: Re: Нова Конфигурация Публикувано на: 17 Сеп 2015 00:13
denik написа: Разбира се, в hardwarebg.com има много по-големи специалисти и дори професионалисти в тази сфера и аз съветвам да събере още мнения (аз така бих направил). Но актуалното към момента е това.
Друг е въпроса, че 90% от постовете в hardwarebg.com ще му препоръчат някое AMD Radeon вместо Nvidia-та, но аз в никакъв случай не бих подвел момчето по същия начин... да страда после и да се мае какво да прави като му се преебе картата 2 седмици след изтичането на гаранцията/ (а покрай радеона ще му препоръчат и AMD процесор и ще стане осрана работата изцяло) Looks at ATI HD 5770 Still keeps on chugging. Almost 6 years later  Не ще да мре това... просто не ще...
|
|
|
|
 |
Zlob
|
 |
В момента играе: джобен тенис
|
|
Заглавие: Re: Нова Конфигурация Публикувано на: 25 Сеп 2015 09:26
+ 1 Charcharo. AMD картите са си много добри. Това че много хора не купуват от правилният производител си е тяхна работа. Марките са Sapphire и Asus. Всичко друго го заобикалям тактично. Първата ми сериозна карта бе именно 5770 - не си знаеше годините и работи перфектно(Sapphire разбира се). Сега пак съм със Sapphire и да не дърпам дявола за опашката че работи перфектно въпреки че е била копачка и има още малко остатъчна гаранция. Това че гейм разработчиците не си оптимизират игрите за AMD е друга тема. Там ще препоръчат AMD, защото за цена/качество доводите и са по-големи, отколкото на Nvidia.
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Нова Конфигурация Публикувано на: 25 Сеп 2015 11:11
Мисля да си взимам 980ti обаче ако нвидия ще пускат нови карти скоро бих изчакал за нови топ модел. Някво инфо да има за нова серия от нвидия?
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
|
|
Заглавие: Re: Нова Конфигурация Публикувано на: 25 Сеп 2015 14:40
Мне, то деветата генерация излезе по това време миналата година (970 и 980), а 980Ti излезе преди 3 месеца. Така че до края на тази година и със сигурност през 2016 няма да излизат нови флагмани. От 980Ti единствено можеш по-високо Титани, но според бенчмарковете 980Ti вади почти същия пърформанс като Titan X (с незначителна разлика), но за една камара пари по-малко.
Ако все пак Nvidia обявят нещо догодина, това ще е новата 1000 серия и то може би mid tier картите от нея, но това е абсолютна спекулация и няма никакво инфо в нета.
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Нова Конфигурация Публикувано на: 25 Сеп 2015 15:46
ако зимам 980ти ще е тая https://www.youtube.com/watch?v=vz11isdJzB8, но не съм на зор става дума играя ви всичко надупено и сега. Идеята ми е че както ти викаш 9 серия излезе преди години и значи идва време за нова серия поне според мен през година пускат новите серии. Та ако взема този 980ти и новата серия излезе след няколко месеце цената му ще падне с 400 лева тогава. За титан и дума не може да става не виждам смисъл от 12 гб карта.
___________________________________ Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
|
|
|
|
 |
Charcharo
|
 |
В момента играе: World of Tanks Metro Last Light
|
|
Заглавие: Re: Нова Конфигурация Публикувано на: 25 Сеп 2015 20:58
http://i.imgur.com/hGHkDAT.pngПримерно. За 1500 горе долу. Не съм вложил много старание, но... някак не изглежда зле.
|
|
|
|
 |
denik
|
Дидко Бандитко |
 |
|
|
Заглавие: Re: Нова Конфигурация Публикувано на: 26 Сеп 2015 21:52
По ирония на съдбата, точно вчера в Ню Йорк се е състояла някаква среща на затворени врати, където nvidia са показали нова видео карта пред поканени журналисти
няма широко инфо де, но се спекулира че би могло да е: - нова карта с две gpu-та - титаниум (ТИ / TI) версия на 960 или 970 - нова генерация (ммнах рано е) - нисък клас от 9 серия (940, 945)
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Нова Конфигурация Публикувано на: 27 Сеп 2015 11:07
Що да е рано? По принцип ги серат всяка година. И кое му е ироничното на съдбата? Нормално е да пускат нови модели постоянно. Все пак от 1 години си стоят с тази 9 серия ако спрат да я обновяват хората ще спрат да купуват и ще чакат новата серия като мен. Според мен вече са готиви с новата генерация карти и до няколко месеца трябва да ги има на пазара.
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Нова Конфигурация Публикувано на: 27 Сеп 2015 13:59
Ето го май отговора https://www.youtube.com/watch?v=4tta8IwEiys добре че не избързах с 980ти. Явно имат нужда бързо да пуснат нещо ново иначе може да се наебат яко
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Нова Конфигурация Публикувано на: 28 Сеп 2015 21:01
Като ползвател на ссд мога да кажа, че вече ми е трудно да ползвам pc без такова.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Нова Конфигурация Публикувано на: 29 Сеп 2015 00:07
Аз съм от 5 години с ссд и при игрите няма особенна разлика. Мисля, че е нещо от сорта на 10% по бърз лоудинг тайм, което според мен не е състоятелно. Става дума тези пари ако се инвестират в по-добро видео разликата ще е в по висок фрейм рейт, а ако си сложиш ссд просто ще ти лоудват игрите 10% по-бързо което нищо не значи. Аз дори не записвам игри на него а само уиндоус и програмите с които бачкам, понеже ссд тата имат ограничен живот и ако мн записваш и триеш от тях се преебават. Даже съм преместил виртуалната памет да не е на ссд то понеже така му се вдигал живота. Можеби предимството му е че е безшумно бах ли го.
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Нова Конфигурация Публикувано на: 29 Сеп 2015 06:34
При прехода hdd>ssd играех diablo 3 и ESO и loading времето намаля в пъти. Но това е, защото и игрите са при уиндоуса в ssdто. Примерно в диабло като се портваш на някоя карта отнемаше поне 10 сек на щайгата ми и можех да умра, което беше проблем предвид това, че го играя само на хардкор. Със ssd вече тичах по картата на 2рата секунда. В ммотата зарежда много по-бързо npc-тата и играчите, както и цялостното обикаляне по зоните е по-плавно. А за това колко по-бързо се случват нещата в самия уиндоус... разликата е потресаващо огромна. Според мен и при комповете важи това - компа ти е толкова бърз, колкото е бърз най-бавния компонент  . Затова хибридно hd е минимум, за мен.
|
|
|
|
 |
iddqd
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Нова Конфигурация Публикувано на: 29 Сеп 2015 14:19
Не е така понеже веднъж тръгне ли програмата тя се качва в рамта дали е игра дали програма и само при лоудинга има значение хдд то. Процесора не чете от хдд то процесора взима от рамта а рамта от хдд то. Ако имаш едно 8 гб рам скороста на хдд то ще се усеща само при лоудинга. Сега че диаблото е тъпо и то лоудва докато играеш си е проблем на близард, но в нормалните игри първо си се лоудва нивото и след това те пуска да умираш на воля. И идеята е че веднъж лоудне ли няма да усетиш разлика в перформенса. За хора дето работят на компютъра с няколко тежки програми едновременно е добре те да са на ссд то и уиндоуса да е там за да могат моментално да превключват примерно от 3д макс на фотошоп и да не чакат да им лоудва. Но за нормален геймър според мен ако парите за ссд ги инвестира с по-мощно видео ще получи мн повече понеже за всеки геймър детайлите на играта и фрейм рейта са много по-важни от лоудинг тайма.
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Нова Конфигурация Публикувано на: 30 Сеп 2015 12:22
Ами виж, ако играта и без това ти върви добре, няколко кадъра отгоре няма да ги усетиш толкова, колкото това, че времето за зареждане е минимизирано в пъти. Поне игрите, които аз съм играл, имат зареждане по много и на често (не само диабло, ММОтата също). Ако правиш някаква конфигурация с нисък бюджет - да, ама да спретнеш някакво хубаво PC и да нямаш SSD си е направо ташак.
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|