Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Регистриран на:
06 Фев 2009 21:49
Мнения: 2678
Местоположение: Стара Загора
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Заглавие: Re: Game of Thrones
Публикувано на: 15 Юни 2015 21:38


Бтв мислите ли, че
Spoiler for Книги/ Сериал:
ще клъцнат Егон Таргариен (който май е Блекфир) и Джон Конингтън от сериала? Не са свързани, но нали сега имаме Джора, който също е заразен със сивата люспа. Може да го оформят като подобен персонж на Конингтън, eдин вид ментор / съветник с намаляващо време, който да направи всичко възможно, за да види Денерис на трона, докато е все още жив?

___________________________________
TheChosen1 написа:
даджайците


Профил Skype

Шефа на Кенефа
Аватар
Регистриран на:
30 Ное 2003 14:14
Мнения: 7898
Местоположение: Троянски манастир
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие: Re: Game of Thrones
Публикувано на: 16 Юни 2015 00:26


Dante написа:
Розов селянин написа:
бла-бла

Презрителното ти многоточие е излишно не мислиш ли?


Ако исках да те нарека малоумен, щях да те нарека малоумен.

Многоточието е сложено точно заради фенбойските ти наклонности. Не е проблема дали ти доставя кеф сериала, а как тая пошлост дето го изпълва напоследък не ти разваля кефа. Щото дори Дидо се съгласи, че особено за хора като мен и теб, дето не сме чели книгите, това което се случи изглежда болезнено сапунчесто, главно заради сетинга в книгите, който не е описан правилно в сериала. Иначе на теб и Вдовицата в бяло може да ти доставя кеф. И не щото използва почти същите похвати, което е факт. Просто никой не го ебе какво доставя кеф на другия.

Колкото до Джон Сноу, кръстчето с трейтър беше толкова пубертетско, че нямам думи. Още по-дразнещо беше и че го заклаха по начин, по който отдавна можеха. Прочети в нета как протичат нещата в книгите че да се стигне до тоя момент и го сравни с екранизацията. Мисля че с право ше кажа, че в сравнение си е малоумно. Още повече, дори не разбирам защо се насраха така, при положение че вкараха Wun Wun в сериала. Може би беше прекалено скъпо да го нарисуват пак, но пък се постараха да обградят Денерис със хиляди конници покрили хоризонта за секунди, а тя горката нито ги видя нито ги чу докато не бяха на 50 метра от нея. Ей такива дреболии също ми бъркат отзад, просто щото оставят едно усещане за неизпипаност, каквото беше непривично за тая поредица досега.

Тъжно ми е да гледам как история с дълбок сюжет и колоритни персонажи се превръща в сериал пълен със безмислени скандални моменти и праволинейни герои.

Така че да, волтажа е напълно прав в случая, тъй че си доставяй удоволствието от сериала по-тихо.

___________________________________
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК


Профил ICQ

Шефа на Кенефа
Аватар
Регистриран на:
30 Ное 2003 14:14
Мнения: 7898
Местоположение: Троянски манастир
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие: Re: Game of Thrones
Публикувано на: 16 Юни 2015 00:41


объркал съм се

ти си малоумен

___________________________________
a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК


Профил ICQ

Аватар
Регистриран на:
08 Фев 2008 21:42
Мнения: 8549
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Заглавие: Re: Game of Thrones
Публикувано на: 16 Юни 2015 16:38


Засилих се да си излея душицата за тоя сезон в рамките на един пост, но след 20 минути писане осъзнах, че не съм и преполовил това, което имам да кажа и просто се отказах. И сега само с няколко думи. И без това само Митака е на различно мнение, а като му гледам изявите тука, май му липсва не само желанието, ми и капацитета да влезе в някакъв спор с някакви аргументи. Заслужи си хранилката, Мите, влезе по класически дантевски начин от 2008-ма в тая тема.

Не на сто, ми на хиляда процента съм съгласен с каквото казаха Волтажния и Ерик.

За мен, с две думи, макар и по-слаби от предишните, тия две книги, на базата на които писаха сценария за този сезон, имаха достатъчно сюжет, за да е подкована историята. Продуцентите трябваше само да продължават да поддържат същото ниво на интерпретация на оригиналния текст.

И докато не мога да кажа за повечето сюжетни промени дали са оправдани, защото няма как да знам голямата стори арка, съответно няма как да знам дали са решили да опростят някои линии, за да са по-подходящи за телевизионния формат, то спокойно мога да кажа, че начинът, по който сервират сюжета, смуче топки.

Пример:

Принципно добра идея е това, че пропуснаха голяма част от премеждията на Тирион докато стигне до Денерис. В книгата тоя момент е подложен на отчайващо мъчително протакане - особено за нещо, което всички знаем, че ще се случи и без да сме го видели в сериала. Оттам и смъртта на Баристан - изчистиха полето за Тирион, тъй като двамата се дублират в това, което могат да предложат в тая обстановка. Към момента това изглежда като добре структурирана сюжетна промяна с нелошо изпълнение.

Т.е. нямам абсолютно нищо против това сериала да не следва книгата, защото разбирам, че разликите във форматите изискват промени. Митко. На много места това е направено добре.

Проблемът идва тогава, когато видя промяна, за която не мога да намеря абсолютно никаква причина и телефонът ми почне да звъни от хора, които не са барвали шибаната книга и ме питат "баце, тва толкова ли е ТЪПО и нелогично и в книгата бе, да го еба?".

С други думи - не става дума за промяната, с която Станис гори дъщеря си. Става дума за това, че събитието чупи логиката на самия сериал с желание за евтина шокария и за сметка на качествения сторителинг. Тук нямаш телевизионно опростяване на сюжета. Имаш кошмарен сценарий. Взимаш герой от книгата, развиваш го в духа на книгата и го караш да върши нещо, което той просто не би извършил предвид това, което часове наред си градил за характера му. Като искаш персонажът ти да върши нещо, което е out of character, ПОКАЖИ убедително как и защо човек като Станис стига до тоя момент, да ти еба майката. Въпросът "защо просто не го направихте като в книгата" е логична реакция, просто защото там нещата се развиват органично и логично. Правилният отговор също идва от само себе си: щото така нямаше да има "скандален момент", а такъв ни беше необходим за да поддъжраме тая част от имиджа на сериала, която го изведе до такъв комерсиален успех. Естествено, продуцентите си измиха ръцете с това, че Мартин така им бил казал. Което какво точно значи, никой не може да ти каже. Все едно да ме питаш с какво е най-лесно да се самоубиеш, а аз да ти отговоря "с пистолет". След което ти да си купиш пистолет, да се простреляш в ташаците и в крака, да се разревеш и да се засилиш към долния етаж за аптечка, да се спънеш надолу по стълбите и търкалайки се двайсет стъпала надолу да спреш челно глава в радиатора на площадката, след което безпомощно и бавно да умреш от кръвозагуба. Казах ли ти да си вземеш пистолет? Е, да, казах ти.

Още един пример - Дорн и влачещата се колосална скучнотия през половината от времето там. Не е ОК. Не защото е различно от книгата, а защото е скучно, подбрани са ужасни актьори, изключвайки Доран, които вършат странни неща. На кого му хрумна, че е добра идея чичото/бащата на краля да се промъква нелегално през границата на пустинно васално кралство в обтегнати отношения с короната, за да отвлече единствената гаранция за мира от самия дворец на местния васален владетел, налитайки на бой на половината му стражи?! С един наемник? Копеле... В коя вселена това е материал, достоен за Game of Thrones?

В оригинала впрочем Джон не го убиват, защото е вкарал диваците зад Вала. Това е само едно от нещата, които той върши, преди на всички на им писне на шапката от него. Финалното е обявлението му, че отпътува на юг, за да залови и убие Рамзи Болтън. Командирът на Стражата това. В може би най-трудният за Стражата момент. След като е докарал всичките си хора до границата на способността им да правят компромиси със себе си и с разбиранията си. Ми и аз бих го клал на копеле в такава ситуация.

И логично го убиват. Убиват го и в сериала. Ма трябва наистина да те мързи да си включиш мозъка, за да разбереш каква е разликата, Митаче. Тя не е в резултата, а в това как се стига до него.

Всъщност цялата тъпня на тоя сезон не е в резултата, а в това как продуцентите решиха, че ще се стигне до него.

Щях да почна и с по-дребните тъпотии, каквито досега не са си позволявали в тоя сериал, като онова с шматкатаща се Санса и свещта, която Бриен изпусна за някакви секунди, ма така край няма да стигна. Това са евтини трикове, които много силно контрастират с нивото на шоуто досега.

Както беше и изкуственото натрупване на клифхенгъри в последния епизод. И айде, докато с Джон и Денерис е неизбежно, Теон и Санса скачат от ебем ти и високата стена, ма не се вижда къде скачат. Ми логично скачат в двуметров сняг и това ги спасява, щом не показват как се размазват по паважа. Ма нека има клифхенгър, да могат хората да си развиват теориите и да генерират хайп. Бриен замахва да убие Станис, но мечът така и него посича, щото сменят кадъра. Естествено, че не го убива, кога пък в тоя сериал са спествали подобно нещо? МА НЕ, нека има още един изкуствен клифхенгър. Дай да създадем една чиста и затрогваща човешка сцена между Джейми и дъщеря му с единствената цел миг след това да я отровим и да завършим сцената с клифхенгър, щото тоя епизод са ни МАЛКО. Евтиния до шия.

И тва ми е късият пост. Само ме е срам, че го писах адресиран до Митко, който искаше да си пишем "литературни и добре аргументирани анализи", а такъв няма да получа, щото той си се кефи на квото иска и никой не може да му каже нищо, щото е свободен форум. Да те еба в гъза, Мите :D


P.S. Дидо, няма да я има Лейди Стоунхарт, приеми го вече :D

___________________________________
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора


"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето


Профил

The King of Kings
Аватар
Регистриран на:
26 Дек 2002 14:16
Мнения: 3480
Заглавие: Re: Game of Thrones
Публикувано на: 16 Юни 2015 21:08


Dante написа:
Ако на някого са му интересни теории, един колега компилира повечето спекулации, които циркулират в нета:
http://podmosta.bg/?p=10931


Пишете си източниците поне. Това е почти буквален превод на няколко статии от други сайтове, които също преписват от фен-форумите, но пък поне си пишат източниците :lol:

Гледах прожекцията на епизода в Борисовата (заедно с половината утайка на София), но въпреки това успях да се насладя на епизода. Като цяло задоволителен завършек на посредствения сезон. Не обичам безсмъртни герои, както и фестивали на справедливостта и доброто, харесват ми тези внезапни промени в сюжета. Жалко за Станис, лично аз симпатизирах на неговата кауза и не вярвах, че ще фейлне по такъв лаишки начин за сметка на реномето си на хладнокръвен и опитен пълководец. На майтап, май ядовете идват от това, че половината имате твърде завишени изисквания към сериала, а другата половина, които се водят по книгите и знаеха какво ще се случи, сега ги е страх от неизвестното :lol:

___________________________________
Цитат:
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!


Профил ICQ

Горд Пролетарий
Аватар
Регистриран на:
22 Фев 2012 13:46
Мнения: 6956
В момента играе: Serious Sam
Заглавие: Re: Game of Thrones
Публикувано на: 16 Юни 2015 21:40


Ся кво - свърши ли сериала най-накрая? :D

___________________________________
¯\_(ツ)_/ ¯


Профил Skype

Аватар
Регистриран на:
30 Ное 2006 13:02
Мнения: 8409
Местоположение: Yuggoth
Заглавие: Re: Game of Thrones
Публикувано на: 17 Юни 2015 08:04


Не съм изчел коментарите ви, но само искам да вметна нещо за R + L = J теорията.

Spoiler for :
В първи сезон/книга, Джон си изгори ръката, което отчасти отхвърля шанса да бъде Таргериън. От друга страна, ако е наполовинка Старк, няма как да минава през огъня и т.н.

По-скоро, ако Мелисандра е видяла в него Азор Ахай, изгарянето на трупа може да ''trigger''-не това прераждане. Един вид the ultimate sacrifice.


По-късно ще изчета какво се карате и ще се включа и аз :D

П.П. За баце Морко май остана само да види патката на Тириън :o

___________________________________
джумерки


Профил Skype WWW

Аватар
Регистриран на:
07 Дек 2010 04:17
Мнения: 2105
Заглавие: Re: Game of Thrones
Публикувано на: 21 Юни 2015 14:01


баце Морко написа:
С едно изречение - Станис изобщо се бори за тоя трон точно поради една причина - защото е негов законов наследник. Човекът е нещо като стожер на справедливостта в най-чистия ѝ вид, безмилостна, гадна, но абсолютно предвидима. За разлика от другите изгърмели бушони, мотивацията му не е свързана с жажда за власт,


SPOILERS follow:

" стожер на справедливостта "?!?!? Да убиеш собствения си брат и после дете е справедливост? Не помня какво беше правил the mad king, за да си заслужи името, но Станис определено е една от най-големите отрепки в сериала. Надявам се рицарката да му резна главата, че ми писна от бавния му и сравнително безинтересен plotline.

Иначе се насилих да изгледам последните 3 епизода наведнъж, че отвсякъде спойлери, и след като се влачи като сопол първата половина на сезона, епизод 8 наистина имаше може би най-епичната битка досега (и това за малкото пари за CGI летенето на Емилия Кларк го подкрепям, имаше нещо не напълно believable там), иначе Ария най-после след 5 сезона ми е интересна, сцената с кралицата ми хареса, имаше една тегавост, пък и показа добро тяло за тази възраст, като й подкъсиха косата бях малко "OMG да не би да гледам пак "Dredd"?, без да искам искам си спойлнах какво става с Джон Сноу докато скролвах ФБ вчера, но пак можеше по малко по-засукан начин да го привикат и убият, малко като добавена в последния момент стоеше тази сцена. Затова пък за мен най-фрапиращият момент в сезона (и май в сериала досега) си беше изгарянето на момичето на Станис, с доста нежелание гледах тези кадри. Най-красивата жена на света макар и епизодичната си роля ми хареса, малко, но на място й бяха сцените и репликите.

What is love? Baby don't hurt me, don't hurt me, no more - песента май е писана от Санса:

Spoiler for :


Профил

The King of Kings
Аватар
Регистриран на:
26 Дек 2002 14:16
Мнения: 3480
Заглавие: Re: Game of Thrones
Публикувано на: 22 Юни 2015 07:37


Spoiler for :



___________________________________
Цитат:
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!


Профил ICQ

Дидко Бандитко
Аватар
Регистриран на:
28 Сеп 2002 08:47
Мнения: 16966
В момента играе: No man's sky
Заглавие: Re: Game of Thrones
Публикувано на: 22 Юни 2015 19:35


банда ревльовци с някои добри попадения

___________________________________
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D


Профил

Аватар
Регистриран на:
29 Май 2011 17:09
Мнения: 121
Заглавие: Re: Game of Thrones
Публикувано на: 22 Юни 2015 19:50


Цитат:
" стожер на справедливостта "?!?!? Да убиеш собствения си брат и после дете е справедливост? Не помня какво беше правил the mad king, за да си заслужи името, но Станис определено е една от най-големите отрепки в сериала.


В книгите не убива дъщеря си!! Сериала тотално преобръща Станис на 360 градуса и го превръща повече в анти-герой отколкото е.


Цитат:
пък и показа добро тяло за тази възраст, като й подкъсиха косата бях малко "OMG да не би да гледам пак "Dredd"?


Дубльорка е брат! Не е Лина Хийди.

___________________________________
Side effects may include: dry mouth, nausea, vomiting, water retention, painful rectal itch, hallucination, dementia, psychosis, coma, death, and halitosis. Magic is not for everyone. Consult your doctor before use.


Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Регистриран на:
28 Сеп 2002 08:47
Мнения: 16966
В момента играе: No man's sky
Заглавие: Re: Game of Thrones
Публикувано на: 23 Юни 2015 17:51


http://offnews.bg/news/%D0%9A%D1%83%D0% ... 22854.html

Хуехуехеухеуех


Като изключим братята македонци, в новината има преинтересно инфо за следващия сезон ;)

___________________________________
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D


Профил

Аватар
Регистриран на:
08 Фев 2008 21:42
Мнения: 8549
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Заглавие: Re: Game of Thrones
Публикувано на: 24 Юни 2015 15:04


hyper` написа:
баце Морко написа:
С едно изречение - Станис изобщо се бори за тоя трон точно поради една причина - защото е негов законов наследник. Човекът е нещо като стожер на справедливостта в най-чистия ѝ вид, безмилостна, гадна, но абсолютно предвидима. За разлика от другите изгърмели бушони, мотивацията му не е свързана с жажда за власт,


SPOILERS follow:

" стожер на справедливостта "?!?!? Да убиеш собствения си брат и после дете е справедливост? Не помня какво беше правил the mad king, за да си заслужи името, но Станис определено е една от най-големите отрепки в сериала. Надявам се рицарката да му резна главата, че ми писна от бавния му и сравнително безинтересен plotline.



В средновековен свят, в който всяко действие срещу короната се наказва със смърт, какво нередно намираш в това по-малкият брат, който директно пренебрегва наследствения ред с цел да узурпира короната, да бъде убит от законния крал? Измяна му се вика. Извършена от някакъв недоклатен педераст, още повече. Малко му беше. Мисля, че го казах вече - поведението на Станис е сурово и гадно, но изцяло по правилата. Това за брата. Решението за детето е точно това, за което казвам, че е out of character. Прочети ми целия пост, а не първите две изречения.

___________________________________
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора


"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето


Профил

Заглавие: Re: Game of Thrones
Публикувано на: 24 Юни 2015 15:33


Чудя се останаха ли положителни герои за убиване?
vrati пощенски кутии


Профил WWW

Аватар
Регистриран на:
06 Фев 2009 21:49
Мнения: 2678
Местоположение: Стара Загора
В момента играе: CSS, SW: Empire at War, Legacy of Kain
Заглавие: Re: Game of Thrones
Публикувано на: 09 Юли 2015 02:14


https://www.youtube.com/watch?v=H8S6s3PrGJs

https://www.youtube.com/watch?v=XEa-6Vyw-zc

___________________________________
TheChosen1 написа:
даджайците


Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
Регистриран на:
28 Сеп 2002 08:47
Мнения: 16966
В момента играе: No man's sky
Заглавие: Re: Game of Thrones
Публикувано на: 01 Авг 2015 22:58


http://www.vulture.com/2015/08/ian-mcsh ... l?mid=imdb

Почнаха ги Грейджоите май май :D :D :D :D
Само че тоя е бая дърт като че ли..

___________________________________
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D


Профил

Аватар
Регистриран на:
08 Фев 2008 21:42
Мнения: 8549
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Заглавие: Re: Game of Thrones
Публикувано на: 30 Авг 2015 11:16


Пичове, има огромна вероятност да видим Lady Stoneheart вече :!:

Очевидно Мартин е планувал неща за нея и тепърва ще ги разгръща в шестата книга, като явно сценаристите са решили да ни я представят, когато влезе в екшъна.

Ако има някаква истина в това де:


___________________________________
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора


"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето


Профил

Аватар
Регистриран на:
07 Май 2014 17:15
Мнения: 183
Заглавие: Re: Game of Thrones
Публикувано на: 30 Авг 2015 14:51


Не знам амиго, ама тоя линк дето си го дал нз кво пише в него.

П.С. Осъзнах, че не си амиго, щото това било френски :lol:


Профил

Заглавие: Re: Game of Thrones
Публикувано на: 31 Авг 2015 12:36


Добре, вичко това със Stoneheart не са ли спекулации от ваша страна, предвид че и ние самите нямаме представа какъв е планът на Мартин за нея?

Мартин може би има ясна цел и посока, която ще се разгърне повече в оставащите две книги. Но предвид че сериалът отива към "алтернативна вселена", поради лошия тайминг с Мартин, може би оправдавам нейното отсъствие.


Профил WWW

Аватар
Регистриран на:
07 Май 2014 17:15
Мнения: 183
Заглавие: Re: Game of Thrones
Публикувано на: 12 Сеп 2015 18:43


Пфф, нищо общо.
Аз изобщо мислех, че ще минат без Грейджойите. Ако ги изпълнят като Мартелите, ще повърна.


Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
 
Иди на:  
cron
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com