Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Rock Hard Vol. 4
Публикувано на: 27 Мар 2015 13:41

Rock Hard Vol. 4

отдавна не съм ви поздравявал със специално подбрани хитачки, затова реших най-сетне да го направя отново :D този път не съм си играл да избирам особено тематично, затова най-обобщено: размазващи парцали на границата м/у хард рок и хеви метъл; някои по-близки до едното, други - до другото. съответно, както виждате долу в траклиста, не съм си играл да подбирам много старателно и годината на издаване, защото не виждам смисъл, тъй като рокът си е рок и е непреходен

enjoy :!:

1. Queen - Dead on time (1978)
2. Winterhawk - Free to live (1982)
3. Pride & Glory - Losin' your mind (1994)
4. Scorpions - Hell-cat (1976)
5. Trapeze - Seafull (1970)
6. Unorthodox - Harvest (1992)
7. Slash's Snakepit - Serial killer (2000)
8. Styx - Miss America (1977)
9. Rival Sons - Pressure and time (2011)
10. Trouble - Breathe (1992)

Total playing time 56:39

п.п. отворен съм към въпроси от отворковци, готови да спорят за глупости! :D

за да свалите архива, просто цъкнете "изтегляне въпреки това"!

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Rock Hard Vol. 4
Публикувано на: 27 Мар 2015 13:44

Йей, мерси :D

Профил

Аватар
В момента играе: MoneyCrafta
Публикувано на: 27 Мар 2015 13:46

Мерси нокти, ще си го пусна докато праскам chess online.

не искам да имаме никакви взаиомоотношения.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 27 Мар 2015 14:48

Аз напоследък почти изцяло съм минал на alternative и "modern" hard rock. Разбира се, изпитвам огромно уважение към класиците, защото съм израстнал с тях :)

За мен обаче модерният рок е сравнително голям проблем, защото много рядко успявам да намеря нещо, което да ми хареса (единична песен... да не говорим за цял албум). Коментирали сме го и в темата на Нокти за модерен рок.

Въпреки това и аз искам да ви предложа един плейлист ако сте настроени да чуете нещо ново и по-различно от динозаврите - в смисълa на промяната на стила...
(и btw тази на Rival Sons не я бях чувал и мн ме накефи :Д)

1. Arctic Monkeys - Balaclava (2007)
2. Cage the Elephant - Ain't No Rest For The Wicked (2008)
3. Chevelle - An island (2014)
4. Death From Above 1979 - Trainwreck 1979 (2014)
5. Kasabian - Club Foot (2004)
6. KONGOS - I'm Only Joking (2012)
7. Royal Blood - Little Monster (2014)
8. Klaxons - Golden Skans (2007)
9. Marmozets - Move, Shake, Hide (2014)
10. Biting Elbows - Bad Motherfucker (2013)

Общо: 39:21

Ето линк към плейлиста в ютуб
https://www.youtube.com/watch?v=OB1FBdq ... wUmThrjYgB

При всички случаи има доста готини парчета и конкретно Arctic Monkeys, Kasabian и Royal Blood са от малкото нови групи, на които с кеф слушам почти цели албуми.

Искам да коментирам нещо относно новите групи и България.
Всяка една от гореизброените би могла да напълни цял стадион в световен мащаб (или има потенциал за това, след като добие достатъчно попуярност). У нас обаче, може би освен Arctic Monkey, това не може да се каже за останалите. Причините ги виждам следните:
- пазарът у нас е малък (разбираемо)
- 50% от слушателите на тежка музика са 30-35+, които си държат на класиците, с които са израстнали
- не обичаме промените и, дори да прозвучи обидно, сме тесногръда нация. Да не говорим, че някои от изброените от мен песни могат да се счетат с педалско звучене/вокали

Разбира се, аз съм изключително щастлив от концертите, на които съм бил - AC/DC, Roger Waters, Guns, Rammstein (два пъти), Manowar и т.н. Това всичко са safe bet-ове и бг продуцентите, които ги докарват са доволни. Очаквам да видя дали (и кога) някой ще рискува да инвестира пари и да докара някоя от новите групи.

Това когато го дискутирах в чата, някой спомена че 30 seconds to Mars са се радвали на добра посещаемост на Спирита. Въпреки че не съм им фен, адмирирам подобни прояви. Едни Muse примерно, които пълнят цяло Уембли, мисля, че биха били добро начало. Друг е въпросът колко ще струват на продуцентите..

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Мар 2015 16:06

Участвал съм няколко пъти в организирането на електронни партита с по-слабо известни у нас изпълнители от чужбина и резултатите не бяха много добри, съмнява ме при рока да е по-различно.

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 27 Мар 2015 16:28

от Prologue ли си си викал някого? :D

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 27 Мар 2015 16:39

нямам абсолютно нищо против новите рок/инди/алтернативни групи, Дидко, даже на много от тия които са в този плейлист им се кефя, и аз като теб донякъде ограничено, просто защото някои песни ми идват много поп, не за друго

но тук мога да оборя себе си като кажа че съм страхотен почитател на Blondie и ABBA да речем, донякъде и на Bee Gees, също и на усърдно пропагандираните от мен Nico Vega, които вероятно сте чували от Bioshock (албумът им от миналата година има страхотни хитачки - I believe, Bang, bang, Fury oh fury)

в тоя дух мога да кажа и че Jeff the Brotherhood са доста готина нова банда, както и групите на Джак Уайт - The Racounteurs и The Dead Weather (Alison Mosshart <3), както и новият му албум Lazaretto (2014), който е доста свеж, оригинален, не е досадно изтъркан и е много лесен за слушане; или пък другата група на Брандън Бойд от Incubus - Sons of the Sea (2013)

в последните 2 години открих много групи от началото на 90-те, които са останали супер забравени и за мен също са нови, защото не звучат нито като сегашните, нито като олдскуул величията - Mother Love Bone, Stone Roses, Incubus или пък ако щете Ugly Kid Joe, които повечето от вас сигурно са чували :D

a Rival Sons просто са най-новата ми любима група
просто слушайте кво става:
SLEEPWALKER

Профил

Цар
Аватар
Публикувано на: 27 Мар 2015 17:23

доупсмоукър

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 27 Мар 2015 18:01

утрепах се до одеве да се чудя как се казваха ей тия с тая песен - The Dandy Warhols - Bohemian like you

също и тези юнаци от 90-те размазват, забравих да ги спомена преди
The Spin Doctors - Two princes

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Мар 2015 18:48

Първо мерси за плейлистите :oops: !

Имам една молба.Някой,ако може да направи такъв плейлист със съвременни бг Hard rock/heavy metal банди щото бая се интересвувам,ама много трудно се намират тъй като няма кой да ги продуцира и повечето са на самотек....

И тука ви поствам един скрит диамант от тази година..https://www.youtube.com/watch?v=AYgZYFe5Wcg

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 27 Мар 2015 20:42

Интересна дискусийка се получава на тема, която ми е интересна :D

Първо мерси на Нокти за плейлиста :) От предишните части открих доста добри попадения като например групата Icecross, която в песента си Nightmare от началото на 70-те прави нещо като прото траш/блек :D Чуйте я, който се интересува, страхотно попадение, което ако не беше Нокти нямаше да открия. Също и доста други песни ми харесаха.

На Дидко плейлиста също ще го прослушам. Макар да не си падам много по такава музика съм широкоскроен и отворен към нови неща :D Всъщност от неговия плейлист знам само една песен - Kasabian - Club Foot, която винаги ми е била зверски любима, така че е възможно да си харесам и други неща :)

denik написа:
Това когато го дискутирах в чата, някой спомена че 30 seconds to Mars са се радвали на добра посещаемост на Спирита. Въпреки че не съм им фен, адмирирам подобни прояви. Едни Muse примерно, които пълнят цяло Уембли, мисля, че биха били добро начало. Друг е въпросът колко ще струват на продуцентите..

Аз бях този някой :D Само че 30STM бяха на София Рокс, а не на Спирита.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 02 Апр 2015 10:55

Без много да се обяснявам:

1.Blue Oyster Cult-Godzilla
2.SLADE-THEM KINDA MONKEYS CAN'T SWING (LIVE)
3.Deep Purple-Demon's Eye (1971)
4.Rush-The Trees
5.Zz top-Tush
6.Black sabbath-Warning
7.Drivin N Cryin-Fly Me Courageous
8.Lynyrd Skynyrd-Floyd
9.Led Zeppelin-Babe I'm Gonna Leave You
10.Arctic Monkeys-Arabella

Бонус:Ben Howard-I Forget Where We Were(Warning Indy/Alternative rock/pop)

За базик:Ramones-Now I Wanna Sniff Some Glue

Наблегнах на класиките!
Гледах да има разнообразие :rockon:

Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 02 Апр 2015 19:24

:disbelf:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
    [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
    [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
    В момента играе: c няк'ъв евтин Jackson
    Публикувано на: 02 Апр 2015 20:32

бате са...не сме осми клас да си мерим пишките на тема музика
    кой бил по- трже и кжлт са некви глупости дето само моат те ограничат от тва да слушаш каквато музика ти харесва, била тя от поп-пънк до порнграйнд
    да му беше записал рифа на 3:01 да го познае поне :o

with a sense of desire
    From the twilight of the past,
    among the victims who died

Профил

Публикувано на: 02 Апр 2015 20:37

Хммм.. то ако на някой композитор може му пуснеш извадка от негова музика записана на някакъв инструмент и да не го познае :arrow:

Sturm написа:
    къв ханс бе...

Профил

Аватар
    Публикувано на: 02 Апр 2015 20:37

отговарям само защото се обръщаш много рязко към мен чрез неверни инсинуации

не знам кое точно е наглото в случая, след като темата има съвсем ясно изразен характер и той е - поздрав към форумците, които обичат да слушат хубав (хард) рок; не ме интересува ти с какви аутистки впечатления си останал за знанията ми относно каквато и да било музика, аз просто слушам такава музика, каквато ми харесва, както всеки един човек, който обича да слуша музика; това че ти си решил да отдадеш особено внимание на нарочните ми надуваеми постове и силно си въобразяваш че ме познаваш, е твой личен проблем и показва невъзможността ти да разграничаваш ирония от истина

ясно изразена е също така и неконтролируемата ти умствена бавнярщина, задето говориш глупости пред хората, а после се извърташ като фурнаджийска лопата без да ти мигне окото, че и мен обвиняваш в наглост; и изобщо кой си ти, за какъв си се взел, какъв си ми на мен, че да ме обвиняваш в каквото и да било? нямаше да напиша нищо тук, а всичко щях да ти кажа на лично, но ти реши да заявиш най-тържествено за поредния си провал в комуникацията с човешки същества - фактът че съм те блокирал във фейсбук :roll: щом ти е чак толкова бодлив трън в окото - ето, махам ти блока веднага, да си сигурен че няма още две очи, които тайно следят всяка твоя крачка и умуват как да пречупят устрема ти към вечен успех

тази глупост с хелоуин, сега така поставена от теб, изглежда 10 пъти по-жалко в очите ми, а сега и в очите на форумците, защото ти тогава не ми каза, че си си правил мишкарски експериментчета на дребно с мен, а чисто и просто "аз се сетих/аз я намерих"; не, изобщо не се чувствам тъпо и сега ще ти кажа защо: чувствам едно искрено съжаление към теб, жал ми е, защото, както ти казах, ти изобщо не ме познаваш - аз имам много по-различно разбиране за музиката от теб (или ако искаш - неповторимо, уникално, единствено, различно от твоето или пък твоето е различно от моето, чаткаш ли) и винаги съм го заявявал в тоя форум, както и в други форуми, както и навсякъде в живота си по начин, който не използва никога никакви глупави фрази, присъщи само на ей такива вечно лаещи помияри като теб, които не знаят гладни ли са, жадни ли са, сере ли им се, от сорта на "най-иконичната песен". точно ти на мен не можеш да седнеш, честно, да ми обясняваш коя била най-иконичната песен, при положение, че ти сам заявяваш колко "жалка" група са хелоуин. да вземеш да се поспреш за малко, викам аз, че започваш да прекрачваш много граници с твърде големи крачки, ама гащите ти са пълни и през крачолчетата се стича жълто ако.

и още веднъж, вместо ти да се засрамиш малко и поне тоя път да си замълчиш, как можа да си признаеш най-долно, че изпитваш хората, повтарям, по мишкарски начин?

повече нямам какво да кажа, защото се чувствам отчаян от това изпълнение, но искрено се надявам да си ме разбрал правилно, защото не искам да се измъчваш като грешен дявол

колкото до песента keeper of the seven keys - не ми харесва кой знае колко и съм я слушал много малко, какво толкова, голяма работа, не е имало и как да я позная :) и всичко това можеше да ти бъде спестено, ако просто беше решил този едничък път да бъдеш нормален човек и да ми кажеш на мен с какво намерение си си правил тия смешни експерименти, при положение, че едва ли не ми се правеше на приятелче

nokti over and out

п.п. забравих да кажа, че любимият ми албум на хелоуин се казва CHAMELEON и не е никакъв метъл, но е най-якото нещо, което са правили!

ааа, и още нещо забравих да добавя - Саше, ако си изтървал предните три компилации, които съм правил (пише, ако не виждаш, vol. 4) и които съм пускал тук, препоръчвам ти да ги намериш назад из историята на форума и да изслушаш всичките яки парцали от тях, за да си успокоиш егото, дето не можа да начешеш и в огледалото даже за толкоз много години :P

Профил

Аватар
    Публикувано на: 02 Апр 2015 20:47

дай да чуем тоя риф със тоя онлайн синтезатор и да видим ще се познае ли изобщо ахахаха

Профил Skype WWW

Аватар
    В момента играе: Във форума.
    Публикувано на: 02 Апр 2015 21:03

Аз не разбирам волтажа, уж беше против всякакви такива експериментчета върху приятели, пък с лека ръка е изпробвал как ще реагира негов познат :roll:

Профил Skype

Горд Пролетарий
    Аватар
    В момента играе: Serious Sam
    Публикувано на: 02 Апр 2015 21:05

Това май ще е темата на деня - всеки вижда в другите това от което сам страда :lol:

Профил Skype

Аватар
    В момента играе: MoneyCrafta
    Публикувано на: 02 Апр 2015 23:21

Поредния качествен пост от господин волтаж, дами и господа. :doh:

не искам да имаме никакви взаиомоотношения.

Профил
    Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
    Вие не можете да отговаряте на теми
    Вие не можете да променяте собственото си мнение
    Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
    © 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com