Автор |
Съобщение |
The Wolf
|
|
В момента играе: Във форума.
|
|
Заглавие: Re: Относно здравеопазването ни (сериозна тема, бичез) Публикувано на: 02 Окт 2014 20:48
Der Meister и от мен искрени съболезнования за загубата, миналата година почина дядо ми от инфаркт и знам какво е загуба на близък.
what if they get me? - Никога не съм имал сериозна болест да чукам на дърво, също и лекарски неразбирателства не са се получавали при мен. Като малък ходех само да ми бият ваксините, а сега последните три години изобщо не съм ходил на лекар. Единственото по сериозно нещо, което съм имал е гастрит, а това хич не е опасно, само дискомфортно. Но пък за сметка на това си имам проблем с полицаите. Винаги ме проверяват и претърсват като ходя на някъде с влак или междуградски автобус. Даже няколко пъти и ме задържат без обяснение...
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Относно здравеопазването ни (сериозна тема, бичез) Публикувано на: 03 Окт 2014 07:17
Ще ви разкажа две истории. Едната е за немарливост, другата - точно обратното.
Когато бях десети клас се разболях от бронхит. Тъй като тогава всяка зима карах бактериална инфекция на бронхите, знаех си симптомите и отидох при личния лекар общо взето само да ми изпише Аугментин и да си се лекувам. Той обаче ме преслуша (без да направим рентген за да е сигурен), каза ми, че "нищо ми няма" и ми изписа сироп за кашлица. След две седмици отидох в "Закрила", където ми направиха рентгенова снимка, от която се разбра, че едва не съм го довлякъл до пневмония, и ми изписаха двойна доза антибиотик. Сега съм с хроничен бронхит заради немарливостта на един глупав лекар, който не може да различи бронхиален хрип.
Другата история е за счупването на крака ми. Линейката дойде след 3 минути. Лекарят - доцент доктор Кинов (ако имате нужда от травматолог - това е човекЪТ) - ми каза, че или ще ме оперира, или да си ходя в къщи и да си зараствам както мога. След като ми обясни, че счупването е много сериозно, се съгласих на операция. Той си подбра екипа и след 4 часова операция ми бяха поставили 12 пирона и 2 плаки в дясното ходило (дясната ми пета беше раздробена). Сега, две години по-късно, пироните (без един) и плаките са извадени, а зарастването е пълно и качествено. По-късно ми обясниха други лекари, че ако не се оперира счупена пета, а се остави да си зарасне, после се почвяват ужасяващи усложнения, като това, че ти се чупят фалангите на краката при ходене, късат се връзки на глезена и какво ли не. Много съм му благодарен на доцент Кинов, изключително внимателен лекар. Понеже получих усложнение след операцията (дифузна остеопороза) ми предписа калций през носа и бета-блокери. Първоначално не исках да пия бета-блокерите и го питах по телефона защо ми ги е изписал. Той ми обясни, че течния калций може да накара сърцето ми да препуска като състезателен кон и че ако искам да си го запазя неувредено - да си пия хапчетата. Повече не съм го и питал.
А пича от Пловдив - да потърси доктор Апостолов. Може би най-добрия специалист в града, нищо че е вътрешни болести, човека е вещ в медицината.
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Относно здравеопазването ни (сериозна тема, бичез) Публикувано на: 03 Окт 2014 09:57
Като бях 8-9 клас целия станах на накакви пъпки, след като една ваканция на село ме нахапаха комарите и бълхите. Тогава реших да отида при лекарката. Тя ме гледа 10 минути и се чудеше какво да каже. Извика някакви нейни колеги и така 4 доктора ме зяпаха и не знаеха какво ми има. Аз им спрах мъките като казах, че сестра ми изкара някаква шарка преди 2-3 дена и те веднага решиха, че и аз имам шарка и ми дадоха извинителна бележка за 10 дена да не ходя на даскало То това ми беше и целта, знаех че нищо ми няма, просто някаква алергия явно, която винаги се получава като отида на село и след това ми минава за 3-4 дена.
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Относно здравеопазването ни (сериозна тема, бичез) Публикувано на: 03 Окт 2014 13:05
Да се изкажа и аз:
Преди може би 2 месеца се събуждам със зверски болки в корем и цялостна отпадналост, и съм такъв 'йей, вирус, няма да ходя на работа'. Отивам при личната, вика да ти вземат кръв, взеха ми кръв, повишени левкоцити, и тука почва забавата
Първи хирург, опипа ме и вика, я отивай в спешното, чакам 2 часа в спешното да ми дойде реда, идва ми и ония ме пращат на ехограф, защото вече има съмнения за апендесит. 1 час чакане за ехограф, после още 1 час пред спешното, а тоя от ехографа ми е казал 'браво пич, за операция си'.
Влизам пак в кабинета, и вътре някъв лекар който туко що е излязал от операция, вика аре и аз да те опипам, аре отивай на рентген. Рентгена кур, оня пак ме пипа(вече съм над 6 часа в болницата) и ми вика 'нищо ти няма, бегай си дома, ама ела утре пак'.
На следващия ден стоях само 4 часа и половина, но накрая искаха да ходя на 2ри ехограф, обаче там чака 90 мин и имаще 10 човека преди мен(жълти, от онкологията, след оперативни, абе наистина болни хора) и си тръгнах, след 2 дена бях наред.
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Относно здравеопазването ни (сериозна тема, бичез) Публикувано на: 03 Окт 2014 13:25
Омега, той апендикса може да си се възпали като пич и да си мине като пич след това. Нищо чудно точно апендикса да е бил, защото симптомите ти са такива. И мен от време на време ме наболва, ама щом нямаш температура, повръщане и АДСКИ болки, значи не е много спешно и може да си го изчакаш да си премине.
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Относно здравеопазването ни (сериозна тема, бичез) Публикувано на: 03 Окт 2014 13:44
Аз тоя апендесит го чакам 20та година общо взето, шото знам че в 1 момент ще се предаде, но теорията на докторите беше, че ако е възпален около него на корема трябва да е доста твърдо, защото нали при шок мускулите се стягат, за да го предпазят, ама моя не беше. Беше гаден стомашен вирус, 2 дена по-късно бях фитка, но 2 дена занимавка, която се изразяваше само и единствено в чакане,, мене това ме подразни най-много
|
|
|
|
|
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Re: Относно здравеопазването ни (сериозна тема, бичез) Публикувано на: 04 Дек 2014 17:33
Общо взето схемата за по-качествено обслужване във възходящ ред е следната: уговорка<скандал<рушвет<връзки с ръководен кадър За едното пикане си имал късмет, че не си попаднал на някоя кисела лелка, а на отегчена женица. Това поведение, което си описал е доста често срещано - някаква неприкрита чиновническа арогантност, която с "жеста" си едва ли не ти спасява живота няколко пъти. Дори и в сервитьорки съм го забелязвал, камо ли от разни хора, дето наистина зависи нещо. Проблем е, че и хората стават все по- безхаберни. Сега окей, обезверени сме, живеем под европейския стандарт, но професии със висока обществена отговорност като лекари, полицаи, преподаватели, съдии, банкери не могат да си позволят да скатават и да претупват постоянно, това действа деструктивно на нацията. И "калинките" също. Навсякъде "калинки". Днес трябваше да направя един банков превод по Western Union и уцелих баш деня, където клиентите на КТБ си теглят гарантираните депозити по разни централни клонове на други банки Едно гише привиква само "наши хора" без ред, друго работи само с "клиенти", за третото, което обслужва очевидно всички се борят дузина стресирани лелки, стръвни да си приберат парите, а служителката е с прогресивна степен на флегматизъм. Кур за ЦКБ.
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Относно здравеопазването ни (сериозна тема, бичез) Публикувано на: 09 Дек 2014 18:30
"Силициевият диоксид се използва в производството на стъкло, керамика, абразиви, бетон, за получаване на силиций, като пълнител в производството на гума, при производството на огнеупорни материали, в хроматографията и др. Кварцовите кристали притежават пиезоелектрически свойства и се използват в радиотехниката и ултразвуковите апарати. Силициевият диоксид е главен компонент на почти всички скали и се среща най-често като пясък и кремък. Изкуствено получени тънки слоеве силициев диоксид се използват като диелектрик при производството на интегрални схеми и други електронни компоненти. Силициевият диоксид се използва и за производство на оптични кабели."
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Относно здравеопазването ни (сериозна тема, бичез) Публикувано на: 10 Дек 2014 03:57
Ми то и елемента H2О в много мръсни производства се ползва, дай и него да забраним. Много се дразня на такива лаишки провинциални обосновки без логична връзка, съшити с бели конци да плашат селяндурите и бабките.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Относно здравеопазването ни (сериозна тема, бичез) Публикувано на: 10 Дек 2014 08:47
Ко речи?
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
Buttersa
|
|
В момента играе: не казвам
|
|
Заглавие: Re: Относно здравеопазването ни (сериозна тема, бичез) Публикувано на: 10 Дек 2014 14:16
|
|
|
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
|
|
|
Заглавие: Re: Относно здравеопазването ни (сериозна тема, бичез) Публикувано на: 10 Дек 2014 15:37
Silica is a common additive in the production of foods, where it is used primarily as a flow agent in powdered foods, or to absorb water in hygroscopic applications. It is the primary component of diatomaceous earth. Colloidal silica is also used as a wine, beer, and juice fining agent.
Гипи, горното си го постнал от тролщина.
|
|
|
|
|
hyper'
|
|
|
|
|
|
|
|
Kompoth
|
|
|
|
Заглавие: Re: Относно здравеопазването ни (сериозна тема, бичез) Публикувано на: 16 Дек 2014 16:49
тва е някъв много блед пример за немарливост на мен преди месец-два ми имаше (уж) нещо, имах прободни (като с нож) болки в гърдите и все едно някво копито ме риташе отвътре точно в средата на гръдния кош -> направих си снимка, рентгеноложката беше написала в поясненията към снимката като заключение "хроничен бронхит" -> отивам при "джипи"-то: да, да, хроничен бронхит имаш, ама ще те пратя и на пулмолог, все пак специалист да каже -> отивам при пулмолога: къв бронхит бе човек, че и хроничен, аз ся се кьоря на тая снимка и не мога изобщо нищо да видя и ми изписа аулин "за болките" -> връщам се при "джипи"-то: ами да ти кажа, за мен това си е хроничен бронхит е да ти еба майката, отиам си вкъщи, нема обикалям кат гламав цела седмица и да си губя времето след седмица-две болките отшумяха и не съм изпитвал никакви подобни от тогава п.п. тва не го казвам по повод немарливостта която споменах, просто си изгубих цела седмица да обикалям и да чакам по опашки с баби и дядовци и бех изнервен
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: Относно здравеопазването ни (сериозна тема, бичез) Публикувано на: 26 Юли 2015 16:33
И мен ми се е случвало понякога, като си поема дълбоко въздух и няква остра болка ме прерязва в гръдния кош, се едно някакъв нерв се прищипва. Ама отминава бързо. Стряскащо е в началото, ма не мисля че е нещо сериозно.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Относно здравеопазването ни (сериозна тема, бичез) Публикувано на: 26 Юли 2015 17:40
Аз бях така преди година, когато бях доста измършавял от недохранване. Реших да се правя на Рамбо и след 20 лицеви опори без никаква подготовка имах чувството, че някой ми е потрошил ребрата
___________________________________ Нещо остроумно
Sturm написа: къв ханс бе...
|
|
|
|
|
Мастър Люх
|
|
В момента играе: ❚█══█❚
|
|
Заглавие: Re: Относно здравеопазването ни (сериозна тема, бичез) Публикувано на: 27 Юли 2015 13:34
em produljavai da mi poshish oshte si go slagaj ot gaza fostata
___________________________________ TAPAKO PROST...
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Относно здравеопазването ни (сериозна тема, бичез) Публикувано на: 29 Юли 2015 23:45
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Re: Относно здравеопазването ни (сериозна тема, бичез) Публикувано на: 29 Юли 2015 23:49
здравеопазването ни е зле, но и народа е тъп, мързелив и безмозъчен
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
Kirilicata
|
|
В момента играе: MoneyCrafta
|
|
Заглавие: Re: Относно здравеопазването ни (сериозна тема, бичез) Публикувано на: 30 Юли 2015 00:06
Тя и майка ми разказва как някакъв мъж бил припаднал в триумфа и как чак след 20 минути дошла линейка, като тепърва бърза помощ започнала да му прави сърдечен масаж. А персонала в магазина са били прекалено некадърни да знаят, какво да правят. Така че се пазете момчета, защото няма кой друг да ви помогне.
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|