Автор |
Съобщение |
DarkAvenger89
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dark Souls: Prepare to Die Публикувано на: 30 Юли 2014 23:26
За 6, айде може, наистина си е тъпо. Това със съотвествията на имената, можеш да ме убедиш, че е нещо повече от дребнаво хейтене, само ако ми дадеш повече от 2,3 адекватни примера.
не знам halberd-ите за мен съкват здраво. А и е най-логичното нещо декстирити оръжията да бият по-малко от стрент. Все едно ти да ме цапнеш с някаква ножка и да ме нараниш повече, от колкото аз да те цапна с грамаден боздуган. разликата е, че с ножката ще можеш да удариш много повече пъти.
"..., но когато на няколко пъти при смърт се вградиха в стени и почнаха да вибрират, вече кафявата бомба беше пусната." виж това все още не ми се е случвало.
(Надявам се този път да не направя някой пента пост ) ЕДИТ : да не изглежда, че фенбойствам играта, айде ще кажа и аз нещата, които са ми направили лошо впечатление. 1во - саундтрака. Пуснах си ост-то и не знам, аз ли съм глух или в действителност от един част тракове повтарят една и съща мелодия отново и отново и то най-скучната от тях. Само при босове и в други много редки случаи се сменя. поправете ме ако греша. 2ро - както казах - 70% сигурно и повече от оръжията и броните са безполезни, освен ако не искаш да ги ползваш за естетиката просто. 3то - интерфейса можеше да бъде и по-добре. 4то - това всъщност е единственият ми наистина по-сериозен проблем с играта. Някак си и липсва индивидуалност. босовете са ми 2 нива по-безинтересни от преди. Помня, че даже се бях леко депресирал след като убих Artorias и Sif -герои за които наистина ми пукаше. Тук съм по-скоро meeeh whatever just give me my souls. Единственото НПС за което ми пука в 2ката до момента е Лукатийл. 5 - след като вземеш ринг оф байдинг нямаш реално пенатли, че умираш.квото и да правиш винаги можеш да си седиш на 75% хелт, а ефигитата са толкова много(в момента имам към 15), че не ти и дреме да се убиваш за глупости. Пример - за да направя един скок се убих 10 пъти без да ми повлияе по никъв начин. В действителност играта дори е доста по-лесна от предишната. Особено ако фармиш. В един етап от играта поне 4 от босовете ги убивах макс от 2рият път без да умра нито веднъж стигайки до тях. По нататък това може да се оправи, не знам, но се надявам.
|
|
|
|
 |
hyper'
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dark Souls: Prepare to Die Публикувано на: 30 Юли 2014 23:55
Идеята ми е, че ако отида и спамя атака докато не ми свърши стамината, със STR оръжие ще нанеса примерно 200 дмг, с DEX - 120 - за еднакво количество стамина и може би саамо малко по-малко време с декса, което не си заслужава според мен. :/ @ BaronZlovon чета тва от линковете и първото си е така, а за второто и аз като пича бях чувал някакви зловещи истории за зони, мачкаща трудност, но това, което ме отказа, бяха контролите, просто нямах джойстик тогава и като няколко моба само ме помляха няколко пъти, бях oh hell no > quit. Но някакси тъмната атмосфера ми се наби, кефех се да виждам разни неща за играта и пак като тоя заради новините за ДС2 си казах "ей го сега имам джойстик, нямам извинение, ще се бия с гребла в лицето докато не ми хареса или не си счупя монитора" (тва за греблата е от ревюто на Zero Punctuation). За някои моменти бях много наплашен, най-вече за Smough и Ornstein, заради едно видео, което е един от най-яките rage-ове EVER: https://www.youtube.com/watch?v=kX3AY-ZNsmI(Поне пък заради него си казах "първите 3 пъти ще умреш, затова се пази просто и им научи движенията" и на петия път я минах битката, като даже убих Smough втори  ) И ей го на, сега ми стана една от любимите игри, да не кажа че и като приключенска игра ми се нарежда над май-май всичко с голямото си разнообразие и детайл. А нещото, което адско много ми хареса в тази игра е, че след като в последните ~5 години поп културата направи всичките чудовища и най-вече зомбита, върколаци и вампири някакви меки чувствителни педали, тази игра върна думата "чудовище" на мястото й - това са жилави гадини, които те мразят, те те искат мъртъв и то по-скоро. Ако имат и приятелчета - всички ти скачат, тук не е Assassin's Creed всеки да си чака реда. И така е и наистина - ако отидеш в гората и подразниш 3 мечки те: 1. ще ти скочат 2. едновременно. Към горното добавям и факта, че това е една от редките игри, в които си Избран, но това не значи почти нищо - ти си поредният кух сульо, който е тръгнал да се бие с привидно не по силите му чудовища. Нито си по-специален, нито някой ще ти даде нещо наготово. Ако оцелееш - ок, ако не - YOU DIED. <3
|
|
|
|
 |
Труповоз
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dark Souls: Prepare to Die Публикувано на: 31 Юли 2014 07:59
Не разбирам какъв е целия проблем с Dex/Str оръжията. Str винаги са били два пъти по-силни от Dex, още от първата игра, защото pvp билда ти никога не е високо ниво и не е нужно да минаваш цялата игра. Защо не се питаш, защо wizard-дите и в единицата и двойката минават играта, сякаш е някаква шибана шега? Dex билдовете са за pvp, и не съм виждал някой да минава игра с него, освен ако или не си е билднал нещата перфектно или няма мад скилс. И дори тогава Dex билд за pve е скучно. Нали цялата идея на Dex оръжието е да млати бързо и да набие половината кръв на някой, преди да е мръднал. Абсолютно различно е да се опитваш да млатиш гол играч с тежък меч. А и тежестта е от значение.
От друга страна, ако Str билд в момента е по-добър за pvp отколкото Dex, да, тогава това е реален проблем с оръжията.
|
|
|
|
 |
BaronZlovon
|
 |
В момента играе: junglist
|
|
Заглавие: Re: Dark Souls: Prepare to Die Публикувано на: 31 Юли 2014 11:46
в момента мъча executioner-a и dragonslayer-a. МУКААААААААААААААААААААААААА! само как ше се изпразня, като ги мина... аз поразгледах минусите, които хипер даде. доста от минусите ги има и в първата. човече, не се вглеждай толкова в минусите. почнеш ли да дълбаеш... аз първия път, като видях моделите и особено лицата в първия, направо бях дабълютиеф... дори и двойката си има някакво past generation feel, ма има магия някаква. между другото нормално ли е още да бръмча с wanderer сета?! в смисъл, сменявах само тук-таме, когато ми трябваха различни резисти... gargoyle шлема до тук ми е направо OP, в сравнение с нещата, които намирам...а другите части...? още нищо добро не съм намерил. билдвам str/end/vit и тежките брони направо са ми безмислени, при положение, че за сметка на мобилността, плюса от гледна точка на понасяне на повече щети е направо минимален... доколкото разбирам, избираш си някой сет, който ти допада на външен вид и стил на игра и ъпгрейдваш? демек мога да изкарам цялата игра с пърия сет? играя с claymore, който направих raw на +5 и за момента не съм намерил по-добро оръжие. silver knights са ми на 2 удара. за мен доста от различните брони и оръжия имат по-скоро козметично предназначение. изключвам само тежките, които не ползвам, въпреки, че са baaad aaasss! и едно видео, което няма друг смисъл, освен да изпробвам новата capture услуга на raptr, която е ненормално добра. никакъв дроп във фреймовете, докато записвам, както и в крайния резултат. awesome! https://www.youtube.com/watch?v=inqMct8A0uUfail-a накрая... update:накрая съмоннах някакъв мичага и двамата педали бегаха за отрицателно време. amazing chest ahead! и съм много глупав също така. изпрасках си всички boss souls за души, докато прочета, че са за крафтинг... и без това не мисля да я минавам само веднъж.  иначе играта ми се отвори много след тези два боса. имам много работа - ъпгрейд на estus, малко фармче, тайни нива да пообиколя... ебаси играта! дали съм стигнал средата? ![[Question] :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
___________________________________ smoknchillnplayn
|
|
|
|
 |
dr_gilotin
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dark Souls: Prepare to Die Публикувано на: 31 Юли 2014 18:31
Аз имам 20 часа и май никакъв напредък иначе играта кърти !!! Двуомя се между Голям меч и брадва играя с бандит, относно екипировката аз играя предимно гол или облечен с каската от гаргойла и някакви ръкавици и ботуши - по-бърз съм и по-вързо регенвам стамината. Та дайде предложение за сносна брадва с тая от гаргойла ми е слаба, сега бия с кристален меч от продавага преди Gaping Drakon-а ама се чупи много бързо, а като пич който мре често нямам много дъстове за да си оправям оръжието на огнищатата... lame... Играта ще се превърта доста пъти, мисля по-нататък и 2ката да си взема, ако можех и Демон Соулс да пробвам 
|
|
|
|
 |
hyper'
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dark Souls: Prepare to Die Публикувано на: 31 Юли 2014 18:52
Стигнал си до Анор Лондо за толкова малко време? Ти май не търсиш тайните врати и скрити пътища насам-натам? Аз заради горчивия си първи опит прекарах 6 часа само около първия огън в Undead Burg - докато се науча как работят противниците, как да dodge-вам, как да парирам (много полезно се оказа на някои места). 6 часа - сега се замислям, че за времето, за което се минава един линеен CoD аз си направих един голям туториал, но в края чувството, че съм готов да приключенствам из този свят не можеже да се сравни с никое превъртане на някой скорошен FPS... Иначе ако си минал и Painted World of Ariamis и си се ВРЪЩАЛ в Undead Asylum, си на поне 2/3 от играта. Аз бях на Ornstein и Smough на 80-ия ми час, ма бях минал тия, бях търсил с гайд допълнително тайните места из минатите зони и естествено бях объркал пътя - набих се много дълбоко в Demon Ruins. Но от видяното в нета не объркаш ли пътя поне веднъж в тая игра, все едно не си я играл.  Иначе ако си джиткаш с началния армор без ъпгрейди, като че ли си правиш играта малко по-трудна дори, отколкото е замислена. Моя начален гиър го смених като намерих Elite Knigh Set, после Eastern Set но с Gargoyle Helm, (за босовете сменях на Stone Set), малко носих Silver Knigh Set за гъзария и накрая постоянният ми беше Black Iron Armor (за последните няколко боса вкл. и тези от ДЛС-то носех Smough's Set). Нито един сет не съм ъпгрейдвал. За оръжията ползвах (бтв бях Warrior) Drake Sword, после +1, +2, lightning spear при нужда, Dragon Tooth веднага щом го намерих, който го ъпнах до +5 (много любимо оръжие заради комбинацията дмг - range) и накрая Demon Axe, с който реших да изнасилвам всичко на +15 и strenght S scaling. Видях, че имам Greatsword, но и той е ultra greatsword, така че критиката за това важи и за ДС1. Бтв към счупеността на ДС2 най-яркият пример е durability-то на 60 фпс. Не мога да повярвам как нещо което е в основата на една игра не е направено както трябва още с излизането... https://www.youtube.com/watch?v=EVrlwnYkRMI
|
|
|
|
 |
Alaster
|
 |
В момента играе: PoE Dark Souls
|
|
Заглавие: Re: Dark Souls: Prepare to Die Публикувано на: 31 Юли 2014 20:24
Един минимален съвет за O&S, ако искаш по-лесна битка фокусирай Smough. Super Ornstein e по-лесният вариант от двата. DEX builds са си напълно валидни за PVE и за PVP както в DS, така и в DS2. Разликата между двете е в оръжията, който са най-добрите за тях. Dex/hex build + whip(or katana) = OP lategame PvP. Като цяло DS2 е малко по-балансирана от гледна точка на разнообразието в PVP, имайки предвид, че при оригинала повечето работещите билдове се свеждаха до 1-2. Но в края на краищата и тук има билдове, който са толкова по-добри от останалите, че player skill не е от особено значение. Като цяло PvP-то за мен не е сред най-силните черти на поредицата.
P.S Drake sword е най-гейското нещо в DS.
___________________________________ If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward, then that person is a piece of shit.
|
|
|
|
 |
hyper'
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dark Souls: Prepare to Die Публикувано на: 31 Юли 2014 20:37
Alaster написа: P.S Drake sword е най-гейското нещо в DS. "А нервите кой ще ми ги плаща?" - всеки един българин в някакъв момент. Jokes aside, много ми беше криво да си оставя нормалния меч за този, защото bling-ът на металните е като от истински метал, дори 2-ката с новия енджин не го докарва толкова добре (както и на броните) - пак е по-добре от общо взето всички други RPG-та, но в единицата е съвършен. Но ми даваш идея на NG+ да почна с един само малко ъпгрейдван обикновен меч, че да match-не по-адекватно бъфнатите противници. THE TRUTH HAS BEEN SPOKEN https://www.youtube.com/watch?v=a9bpSQgecYM4:03: "notably flat, dull environments" omg someone understands
|
|
|
|
 |
BaronZlovon
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dark Souls: Prepare to Die Публикувано на: 31 Юли 2014 21:27
откакто грабнах клеймора, не съм пипвал друго оръжие! имам стамина да замахна с един тежък и два леки удара с две ръце и един тежък и три леки с щит. направо ставам месомелачка. пък има и thrust и ми е доста универсално оръжие.  ще гледам да извадя и един boss weapon до края на първото изиграване.
|
|
|
|
 |
Alaster
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dark Souls: Prepare to Die Публикувано на: 01 Авг 2014 09:08
Не зная защо се впрягаш толкова... Всички видеота, които постваш само казват едно и също нещо, което всеки фен на поредицата знае. DS2 не е това, което DS беше. Тя не може и нямаше шанс да бъде това. Tя не е шедъовър, който променя вижданията ти за всяка следваща видео игра, която ще играеш. Но това се отнася за 99% от игрите на пазара. DS беше феномен и поне за мен перфектната игра в почти всеки аспек, от който се интересувам. Сам се нахъсваш да търсиш всякакви "факти" и недостатаци за това как играта не е на нивото, на оригинала. Ако спреш да я сравняваш с първата може би ще откриеш нейните положителни черти.
___________________________________ If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward, then that person is a piece of shit.
|
|
|
|
 |
hyper'
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dark Souls: Prepare to Die Публикувано на: 01 Авг 2014 09:28
Защото трябваше да е продължението, което надгражда DS1, както DS1 надгради Demon's Souls. Точно вчера си мислех, че ако 2-ката беше първата от поредицата - да, пак щеше да има малко шум около по-различния от масите геймплей, но нямаше да се помни и споменава толкова колкото предшествениците й. Иначе видеото е, понеже масово ревютата на всички медии са ултраположителни (някой независим беше казал нещо от сорта на "it's a good game, but it's a terrible Souls experience" - евала), което значи, че или некадърници работят в топ такивата, или са платени, а защо не и двете, но по-голямата причина е, че съм виждал какви ли не аргументи, че двойката, разбираш ли, е най-добрата от серията. Но както пичът във видеото горе каза хората, които са харесали някои нови/променени елементи в 2-ката, по-скоро не са онези, които обожават DeS и DaS.
Иначе не ме разбирай погрешно - цъкам я, защото дори така пак е по-добра от май-май всички други action-RPG-та от DS1 насам. Просто нали знаеш - когато имаш очаквания за нещо, което ти е на сърце, а то е поосрано, ти го хейтиш от любовна мъка. Защото знаеш, че можеше да е далеч по-добре, но на всяка крачка нещо те разочарова.
|
|
|
|
 |
Alaster
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dark Souls: Prepare to Die Публикувано на: 01 Авг 2014 09:48
Разбира се, че може да е по-добре, а масовите ревюта са това, което винаги са били - масови. Знаейки още от самото начало, че Miyazaki работи по друга игра, а не DS2, не съм и очаквал тя да бъде на нивото на предходните. И въпреки това не мисля, че е по-слаба от Demon's Souls. Поредицата работи по-добре с индиректни продължения, ако мога така да ги нарека. Целта на DS2 беше да изкара още някой долар около хайпът създаден от оригинала, докато не излезе истинският next-gen наследник на поредицата, който надявам се някой ден да бъде портнат за PC или ще трябва се чака падане на цената на PS4.
|
|
|
|
 |
hyper'
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dark Souls: Prepare to Die Публикувано на: 01 Авг 2014 15:18
Пичове, имам въпрос - в ДС1 пише ли някъде ингейм как се стига до Great Hollow и как се спасява Solaire of Astora (или поне да е загатнато), защото това са 2 от най-забутаните неща в игра евър и май-май са намерени на рандъм..?
|
|
|
|
 |
DarkAvenger89
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dark Souls: Prepare to Die Публикувано на: 01 Авг 2014 15:52
ring of the sunborn? дори не знаех, че е възможно да го спасиш, ама май само там пишеше някво инфо
|
|
|
|
 |
BaronZlovon
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dark Souls: Prepare to Die Публикувано на: 01 Авг 2014 17:56
то ingame пише мнооого малко неща... съобщенията от играчи броят ли се? щото повечето тайни неща така съм ги намерил.
|
|
|
|
 |
hyper'
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dark Souls: Prepare to Die Публикувано на: 01 Авг 2014 20:43
Ооо, напомни ми на оня "невидим" клиф в Tomb of Giants, дето е невидим отгоре и ако не се загледаш, че е платформа по пътя отдолу, няма шанс да видиш, че е нещо, на което скачаш на рандъм. В пълен мрак. Good times. Иначе да, спасяването на Solaire ми е номер 1 най-невероятно да се сетиш нещо евър, щото P.S. youtube ми suggest-на това и на 12:35 може да видите как реагирам всеки път, когато евтин трик ме прецака https://www.youtube.com/watch?v=u33dwH42FVc#t=754
|
|
|
|
 |
DarkAvenger89
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dark Souls: Prepare to Die Публикувано на: 02 Авг 2014 13:24
|
|
|
|
 |
hyper'
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dark Souls: Prepare to Die Публикувано на: 03 Авг 2014 22:22
HOLY FECK GUISE!!1!!!11
Намерих нещо, което дори в уикитата на играта не виждам да го има: Dark Souls 2 - Smelter Demon boss - има един бъг, дето демонът те удря и те залепя за стената и не можеш да ходиш, само да удряш.
Намерих как да се "отлепиш" от стената - просто се прави jumping attack (напред + R2 или каквото отговаря на xbox контолер).
2 пъти един след друг ми се случи това и двата пъти се измъкнах така. Spread the word, ако има нуждаещи се, че гледах в тубата хора, които се заклещват и просто се оставят да ги доубият, което е адски тъпо за прогреса.
|
|
|
|
 |
DarkAvenger89
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dark Souls: Prepare to Die Публикувано на: 03 Авг 2014 23:29
хах, мерси. За щастие аз нямах такъв проблем, и слава богу, защото на клавиетура все още не съм разбрал как точно става този вид атака. 
|
|
|
|
 |
hyper'
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Dark Souls: Prepare to Die Публикувано на: 04 Авг 2014 04:42
На клавиатура тежката атака е бързо double click на леката такава, така че... напред + двоен цък?
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|