Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Dark Souls: Prepare to Die
Публикувано на: 30 Юли 2014 23:26

За 6, айде може, наистина си е тъпо.
Това със съотвествията на имената, можеш да ме убедиш, че е нещо повече от дребнаво хейтене, само ако ми дадеш повече от 2,3 адекватни примера.

не знам halberd-ите за мен съкват здраво. А и е най-логичното нещо декстирити оръжията да бият по-малко от стрент. Все едно ти да ме цапнеш с някаква ножка и да ме нараниш повече, от колкото аз да те цапна с грамаден боздуган. разликата е, че с ножката ще можеш да удариш много повече пъти.

"..., но когато на няколко пъти при смърт се вградиха в стени и почнаха да вибрират, вече кафявата бомба беше пусната."
виж това все още не ми се е случвало.

(Надявам се този път да не направя някой пента пост )
ЕДИТ :
да не изглежда, че фенбойствам играта, айде ще кажа и аз нещата, които са ми направили лошо впечатление.
1во - саундтрака. Пуснах си ост-то и не знам, аз ли съм глух или в действителност от един част тракове повтарят една и съща мелодия отново и отново и то най-скучната от тях. Само при босове и в други много редки случаи се сменя. поправете ме ако греша.
2ро - както казах - 70% сигурно и повече от оръжията и броните са безполезни, освен ако не искаш да ги ползваш за естетиката просто.
3то - интерфейса можеше да бъде и по-добре.
4то - това всъщност е единственият ми наистина по-сериозен проблем с играта. Някак си и липсва индивидуалност. босовете са ми 2 нива по-безинтересни от преди. Помня, че даже се бях леко депресирал след като убих Artorias и Sif -герои за които наистина ми пукаше. Тук съм по-скоро meeeh whatever just give me my souls. Единственото НПС за което ми пука в 2ката до момента е Лукатийл.
5 - след като вземеш ринг оф байдинг нямаш реално пенатли, че умираш.квото и да правиш винаги можеш да си седиш на 75% хелт, а ефигитата са толкова много(в момента имам към 15), че не ти и дреме да се убиваш за глупости. Пример - за да направя един скок се убих 10 пъти без да ми повлияе по никъв начин.
В действителност играта дори е доста по-лесна от предишната. Особено ако фармиш. В един етап от играта поне 4 от босовете ги убивах макс от 2рият път без да умра нито веднъж стигайки до тях. По нататък това може да се оправи, не знам, но се надявам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Юли 2014 23:55

Идеята ми е, че ако отида и спамя атака докато не ми свърши стамината, със STR оръжие ще нанеса примерно 200 дмг, с DEX - 120 - за еднакво количество стамина и може би саамо малко по-малко време с декса, което не си заслужава според мен. :/

@BaronZlovon чета тва от линковете и първото си е така, а за второто и аз като пича бях чувал някакви зловещи истории за зони, мачкаща трудност, но това, което ме отказа, бяха контролите, просто нямах джойстик тогава и като няколко моба само ме помляха няколко пъти, бях oh hell no > quit. Но някакси тъмната атмосфера ми се наби, кефех се да виждам разни неща за играта и пак като тоя заради новините за ДС2 си казах "ей го сега имам джойстик, нямам извинение, ще се бия с гребла в лицето докато не ми хареса или не си счупя монитора" (тва за греблата е от ревюто на Zero Punctuation).
За някои моменти бях много наплашен, най-вече за Smough и Ornstein, заради едно видео, което е един от най-яките rage-ове EVER:
https://www.youtube.com/watch?v=kX3AY-ZNsmI

(Поне пък заради него си казах "първите 3 пъти ще умреш, затова се пази просто и им научи движенията" и на петия път я минах битката, като даже убих Smough втори 8) )

И ей го на, сега ми стана една от любимите игри, да не кажа че и като приключенска игра ми се нарежда над май-май всичко с голямото си разнообразие и детайл.

А нещото, което адско много ми хареса в тази игра е, че след като в последните ~5 години поп културата направи всичките чудовища и най-вече зомбита, върколаци и вампири някакви меки чувствителни педали, тази игра върна думата "чудовище" на мястото й - това са жилави гадини, които те мразят, те те искат мъртъв и то по-скоро. Ако имат и приятелчета - всички ти скачат, тук не е Assassin's Creed всеки да си чака реда. И така е и наистина - ако отидеш в гората и подразниш 3 мечки те: 1. ще ти скочат 2. едновременно.

Към горното добавям и факта, че това е една от редките игри, в които си Избран, но това не значи почти нищо - ти си поредният кух сульо, който е тръгнал да се бие с привидно не по силите му чудовища. Нито си по-специален, нито някой ще ти даде нещо наготово. Ако оцелееш - ок, ако не - YOU DIED.

<3

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Юли 2014 07:59

Не разбирам какъв е целия проблем с Dex/Str оръжията.
Str винаги са били два пъти по-силни от Dex, още от първата игра, защото pvp билда ти никога не е високо ниво и не е нужно да минаваш цялата игра.
Защо не се питаш, защо wizard-дите и в единицата и двойката минават играта, сякаш е някаква шибана шега?
Dex билдовете са за pvp, и не съм виждал някой да минава игра с него, освен ако или не си е билднал нещата перфектно или няма мад скилс. И дори тогава Dex билд за pve е скучно.
Нали цялата идея на Dex оръжието е да млати бързо и да набие половината кръв на някой, преди да е мръднал. Абсолютно различно е да се опитваш да млатиш гол играч с тежък меч. А и тежестта е от значение.

От друга страна, ако Str билд в момента е по-добър за pvp отколкото Dex, да, тогава това е реален проблем с оръжията.

Профил

Аватар
В момента играе: junglist
Публикувано на: 31 Юли 2014 11:46

в момента мъча executioner-a и dragonslayer-a. МУКААААААААААААААААААААААААА!
само как ше се изпразня, като ги мина... :disbelf:

аз поразгледах минусите, които хипер даде. доста от минусите ги има и в първата.
човече, не се вглеждай толкова в минусите. почнеш ли да дълбаеш...
аз първия път, като видях моделите и особено лицата в първия, направо бях дабълютиеф... :shock:
дори и двойката си има някакво past generation feel, ма има магия някаква.

между другото нормално ли е още да бръмча с wanderer сета?!
в смисъл, сменявах само тук-таме, когато ми трябваха различни резисти...
gargoyle шлема до тук ми е направо OP, в сравнение с нещата, които намирам...а другите части...? още нищо добро не съм намерил.
билдвам str/end/vit и тежките брони направо са ми безмислени, при положение, че за сметка на мобилността, плюса от гледна точка на понасяне на повече щети е направо минимален...
доколкото разбирам, избираш си някой сет, който ти допада на външен вид и стил на игра и ъпгрейдваш? демек мога да изкарам цялата игра с пърия сет? :roll:

играя с claymore, който направих raw на +5 и за момента не съм намерил по-добро оръжие. silver knights са ми на 2 удара. :twisted:
за мен доста от различните брони и оръжия имат по-скоро козметично предназначение. изключвам само тежките, които не ползвам, въпреки, че са baaad aaasss!

и едно видео, което няма друг смисъл, освен да изпробвам новата capture услуга на raptr, която е ненормално добра. никакъв дроп във фреймовете, докато записвам, както и в крайния резултат.
awesome!

https://www.youtube.com/watch?v=inqMct8A0uU
fail-a накрая... :fart:

update:
накрая съмоннах някакъв мичага и двамата педали бегаха за отрицателно време. :lol:
amazing chest ahead!
Spoiler for :

и съм много глупав също така. изпрасках си всички boss souls за души, докато прочета, че са за крафтинг...
и без това не мисля да я минавам само веднъж. :lol:

иначе играта ми се отвори много след тези два боса.
имам много работа - ъпгрейд на estus, малко фармче, тайни нива да пообиколя...
ебаси играта!

дали съм стигнал средата? :?:

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Юли 2014 18:31

Аз имам 20 часа и май никакъв напредък иначе играта кърти !!!

Двуомя се между Голям меч и брадва играя с бандит, относно екипировката аз играя предимно гол или облечен с каската от гаргойла и някакви ръкавици и ботуши - по-бърз съм и по-вързо регенвам стамината.
Та дайде предложение за сносна брадва с тая от гаргойла ми е слаба, сега бия с кристален меч от продавага преди Gaping Drakon-а ама се чупи много бързо, а като пич който мре често нямам много дъстове за да си оправям оръжието на огнищатата... lame...

Играта ще се превърта доста пъти, мисля по-нататък и 2ката да си взема, ако можех и Демон Соулс да пробвам :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Юли 2014 18:52

Стигнал си до Анор Лондо за толкова малко време? Ти май не търсиш тайните врати и
скрити пътища насам-натам? Аз заради горчивия си първи опит прекарах 6 часа само
около първия огън в Undead Burg - докато се науча как работят противниците, как да
dodge-вам, как да парирам (много полезно се оказа на някои места). 6 часа - сега
се замислям, че за времето, за което се минава един линеен CoD аз си направих един
голям туториал, но в края чувството, че съм готов да приключенствам из този свят
не можеже да се сравни с никое превъртане на някой скорошен FPS...

Иначе ако си минал и Painted World of Ariamis и си се ВРЪЩАЛ в Undead Asylum, си
на поне 2/3 от играта. Аз бях на Ornstein и Smough на 80-ия ми час, ма бях минал
тия, бях търсил с гайд допълнително тайните места из минатите зони и естествено
бях объркал пътя - набих се много дълбоко в Demon Ruins. Но от видяното в нета не
объркаш ли пътя поне веднъж в тая игра, все едно не си я играл. :D
Иначе ако си джиткаш с началния армор без ъпгрейди, като че ли си правиш играта
малко по-трудна дори, отколкото е замислена. Моя начален гиър го смених като
намерих Elite Knigh Set, после Eastern Set но с Gargoyle Helm, (за босовете сменях
на Stone Set), малко носих Silver Knigh Set за гъзария и накрая постоянният ми
беше Black Iron Armor (за последните няколко боса вкл. и тези от ДЛС-то носех
Smough's Set). Нито един сет не съм ъпгрейдвал.

За оръжията ползвах (бтв бях Warrior) Drake Sword, после +1, +2, lightning spear
при нужда, Dragon Tooth веднага щом го намерих, който го ъпнах до +5 (много любимо
оръжие заради комбинацията дмг - range) и накрая Demon Axe, с който реших да
изнасилвам всичко на +15 и strenght S scaling.

Видях, че имам Greatsword, но и той е ultra greatsword, така че критиката за това
важи и за ДС1.

Бтв към счупеността на ДС2 най-яркият пример е durability-то на 60 фпс. Не мога
да повярвам как нещо което е в основата на една игра не е направено както трябва
още с излизането...
https://www.youtube.com/watch?v=EVrlwnYkRMI

Профил

Аватар
В момента играе: PoE
Dark Souls
Публикувано на: 31 Юли 2014 20:24

Един минимален съвет за O&S, ако искаш по-лесна битка фокусирай Smough. Super Ornstein e по-лесният вариант от двата.
DEX builds са си напълно валидни за PVE и за PVP както в DS, така и в DS2. Разликата между двете е в оръжията, който са най-добрите за тях.
Dex/hex build + whip(or katana) = OP lategame PvP.
Като цяло DS2 е малко по-балансирана от гледна точка на разнообразието в PVP, имайки предвид, че при оригинала повечето работещите билдове се свеждаха до 1-2. Но в края на краищата и тук има билдове, който са толкова по-добри от останалите, че player skill не е от особено значение. Като цяло PvP-то за мен не е сред най-силните черти на поредицата.

P.S Drake sword е най-гейското нещо в DS.

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Юли 2014 20:37

Alaster написа:
P.S Drake sword е най-гейското нещо в DS.

"А нервите кой ще ми ги плаща?" - всеки един българин в някакъв момент.

Jokes aside, много ми беше криво да си оставя нормалния меч за този, защото bling-ът на металните е като от истински метал, дори 2-ката с новия енджин не го докарва толкова добре (както и на броните) - пак е по-добре от общо взето всички други RPG-та, но в единицата е съвършен.
Но ми даваш идея на NG+ да почна с един само малко ъпгрейдван обикновен меч, че да match-не по-адекватно бъфнатите противници. :idea:

THE TRUTH HAS BEEN SPOKEN
https://www.youtube.com/watch?v=a9bpSQgecYM

4:03: "notably flat, dull environments"

omg someone understands

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Юли 2014 21:27

откакто грабнах клеймора, не съм пипвал друго оръжие!
имам стамина да замахна с един тежък и два леки удара с две ръце и един тежък и три леки с щит. направо ставам месомелачка. :twisted:
пък има и thrust и ми е доста универсално оръжие.

ще гледам да извадя и един boss weapon до края на първото изиграване.

Профил

Аватар
Dark Souls
Публикувано на: 01 Авг 2014 09:08

Не зная защо се впрягаш толкова... Всички видеота, които постваш само казват едно и също нещо, което всеки фен на поредицата знае. DS2 не е това, което DS беше.
Тя не може и нямаше шанс да бъде това. Tя не е шедъовър, който променя вижданията ти за всяка следваща видео игра, която ще играеш. Но това се отнася за 99% от игрите на пазара. DS беше феномен и поне за мен перфектната игра в почти всеки аспек, от който се интересувам.
Сам се нахъсваш да търсиш всякакви "факти" и недостатаци за това как играта не е на нивото, на оригинала. Ако спреш да я сравняваш с първата може би ще откриеш нейните положителни черти.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2014 09:28

Защото трябваше да е продължението, което надгражда DS1, както DS1 надгради Demon's Souls. Точно вчера си мислех, че ако 2-ката беше първата от поредицата - да, пак щеше да има малко шум около по-различния от масите геймплей, но нямаше да се помни и споменава толкова колкото предшествениците й.
Иначе видеото е, понеже масово ревютата на всички медии са ултраположителни (някой независим беше казал нещо от сорта на "it's a good game, but it's a terrible Souls experience" - евала), което значи, че или некадърници работят в топ такивата, или са платени, а защо не и двете, но по-голямата причина е, че съм виждал какви ли не аргументи, че двойката, разбираш ли, е най-добрата от серията. Но както пичът във видеото горе каза хората, които са харесали някои нови/променени елементи в 2-ката, по-скоро не са онези, които обожават DeS и DaS.

Иначе не ме разбирай погрешно - цъкам я, защото дори така пак е по-добра от май-май всички други action-RPG-та от DS1 насам. Просто нали знаеш - когато имаш очаквания за нещо, което ти е на сърце, а то е поосрано, ти го хейтиш от любовна мъка. Защото знаеш, че можеше да е далеч по-добре, но на всяка крачка нещо те разочарова.

Профил

Аватар
Dark Souls
Публикувано на: 01 Авг 2014 09:48

Разбира се, че може да е по-добре, а масовите ревюта са това, което винаги са били - масови.
Знаейки още от самото начало, че Miyazaki работи по друга игра, а не DS2, не съм и очаквал тя да бъде на нивото на предходните. И въпреки това не мисля, че е по-слаба от Demon's Souls.
Поредицата работи по-добре с индиректни продължения, ако мога така да ги нарека. Целта на DS2 беше да изкара още някой долар около хайпът създаден от оригинала, докато не излезе истинският next-gen наследник на поредицата, който надявам се някой ден да бъде портнат за PC или ще трябва се чака падане на цената на PS4.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2014 15:18

Пичове, имам въпрос - в ДС1 пише ли някъде ингейм как се стига до Great Hollow и как се спасява Solaire of Astora (или поне да е загатнато), защото това са 2 от най-забутаните неща в игра евър и май-май са намерени на рандъм..?

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2014 15:52

ring of the sunborn? дори не знаех, че е възможно да го спасиш, ама май само там пишеше някво инфо

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2014 17:56

то ingame пише мнооого малко неща... :lol:
съобщенията от играчи броят ли се? щото повечето тайни неща така съм ги намерил.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2014 20:43

Ооо, напомни ми на оня "невидим" клиф в Tomb of Giants, дето е невидим отгоре и ако не се загледаш, че е платформа по пътя отдолу, няма шанс да видиш, че е нещо, на което скачаш на рандъм. В пълен мрак. Good times.

Иначе да, спасяването на Solaire ми е номер 1 най-невероятно да се сетиш нещо евър, щото
Spoiler for :
извинявай са, ама как да се сетиш, че трябва да си в covenant-a на Queelag's Sister, която се намира за СКРИТА стена, и не просто това, а тряа да й дадеш 30 humanity, за да вдигнеш лвл, а после че минаваш огнения демон, после се връщаш по пътя вдясно, вместо напред и задължително преди да влезеш в Lost Izalith.
Някво
WHAT
THE
FUCK
?!?!??!

P.S. youtube ми suggest-на това и на 12:35 може да видите как реагирам всеки път, когато евтин трик ме прецака
https://www.youtube.com/watch?v=u33dwH42FVc#t=754

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Авг 2014 13:24

:lol: :lol: :lol:
то и в 2ката има едно такова място, само че с лукатийл. Трябва да скочиш на рандом в няква пропаст и да се надяваш, че няма да се претрепеш. Lets the sun praise those youtube guys
https://www.youtube.com/watch?v=i9D2mvoMKLE dark soul song :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Авг 2014 22:22

HOLY FECK GUISE!!1!!!11

Намерих нещо, което дори в уикитата на играта не виждам да го има:
Dark Souls 2 - Smelter Demon boss - има един бъг, дето демонът те удря и те залепя за стената и не можеш да ходиш, само да удряш.

Намерих как да се "отлепиш" от стената - просто се прави jumping attack (напред + R2 или каквото отговаря на xbox контолер).

2 пъти един след друг ми се случи това и двата пъти се измъкнах така. Spread the word, ако има нуждаещи се, че гледах в тубата хора, които се заклещват и просто се оставят да ги доубият, което е адски тъпо за прогреса.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Авг 2014 23:29

хах, мерси. За щастие аз нямах такъв проблем, и слава богу, защото на клавиетура все още не съм разбрал как точно става този вид атака. :cry:

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Авг 2014 04:42

На клавиатура тежката атака е бързо double click на леката такава, така че... напред + двоен цък?

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com