Какъв ви беше...

Нещата от живота
Аватар
Dumbaldor

Re: Какъв ви беше...

Мнение от Dumbaldor »

Първия компютър, на който съм сядал беше в даскало - 486, 66Mhz, Win 95. На него нямаше игри и съм разцъквал Paint, калкулатора и текстовия редактор :D

Първия компютър, на който съм играл беше на един приятел - Pentium 1, 166Mhz, 16 MB RAM, 2 GB HDD. На него играх Age Of Empires 1, Heroes 2, StarCraft и WarCraft 2.

Първия компютър, който имах беше чак в 9-ти клас - Celeron, 2.4 Ghz, 512 MB DDR, GeForce 4 MX 128MB, 40 GB HDD
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Мнение от shub niggurat »

Deprivd написа:u nas vinagi e imalo kompiutur, vinagi samodelki na ba6ta mi s AMD procesori godni za otoplenie i nqkvi gotini statsove principno, zaribqva se manqka da gi pravi

na purviq si komp sum zakurmen sus NAI-ZVERSKITE igri kato:
Monkey island
Doom
Captain Claw
Tomb Raider
Hexen
Lemmings
Age of Empires
Loom
Heroes of might and magic, Blackthorne, Master of Orion, Lost Vikings, i izob6to vse klasiki...

na vtoriq ve4e otkrih Baldur's gate, Oblivion, VTMB, WoW i ve4nata mi lubov kum igrite se betonira
Hexen и Blackthorne и аз си ги спомням, а също така и Heretic беше много зарибявка
Age of Empires вървеше оригиналка с първия ми комп вкъщи по някаква причина - играта беше като подарък към уиндоуса, диска си беше оригинален с обложка и всичко :D
джумерки
Аватар
Kompoth

Мнение от Kompoth »

omraznahte mi veche s vashte santimenti be

prez den nekvi e takiva dedovski temi

sa pak she mi pochnete "eeeeeh edno vreme hubavo beshe"

bilo e shtot ste bili tapaci

a sq pak ste tapaci, daje oshte po-golemi

tai che ko ne mu haresvate na nastoqshteto ne znam

deiba pensiite aman
Аватар
Kompoth

Мнение от Kompoth »

a i da ne zabravqme - vseki gleda da se naprai na kolko moje po-golqm i kazva nekvi godini kogato ne e moel da govori, ama inache e bil bog na kompa nali

nikvo nivo
Children of Bodom
В момента играе: c няк'ъв евтин Jackson

Мнение от Children of Bodom »

е баце аз помним, че на пет превъртехме с вуйката Дум 2, сметай твае било 2001, па ква е била щайгата- един хуй знай.
сал помним, че много насирах като спрем да играем, оти ми беше страх да не излезат тиа чудовища през монитора и да не ни ебат макята на сички докат спим :o
Children of Bodom
angry are rising
Running amok, slaying
with a sense of desire
From the twilight of the past,
among the victims who died
Duke

Мнение от Duke »

1996 година да е било, но детайли много не помня. Типични за онова време, само с флопи, монитор Провиел 14" и имаше качен Windows 3.1x и никакви игри, освен вградените - пасианси мини и т.н.
Аватар
venenum
Обратна връзка:

Мнение от venenum »

На времето бащата имаше един Правец 8(май).Докато другите цъкаха нфс-тата,аз си играех Moon patrol.Може оттогава ми е тая любов към класиките :D

Иначе 2004 ми взеха първия компютър.Беше един Pentium 4(3.2)и тогава беше нещо като супер компютър :rockon:
Deprivd
Обратна връзка:

Мнение от Deprivd »

aaa 4efo az ne sum zaprimiral po staroto vreme :D

az vse sum dovolen

sega cukam witcher, primerno, i pak e qko
МИНИМУМ, примерно, сешсе, а у?
VALEN7INVS
Цар
Обратна връзка:

Мнение от VALEN7INVS »

някой няма ли да напусне форума :?: :lol:
QVOD·EST·SVPERIVS
EST
·SICVT
QVOD
·EST·INFERIVS
Аватар
hyper'

Мнение от hyper' »

Gods е единствената somewhat сериозна игра, която баща ми е цъкал някога. Помня бях 5-и клас май и го гледах и му се кефех как прогресира и си виках дали и аз ше цъкам такива дълги приключенски игри, а са тва е основата, на която се градят много модерни приключения. Велико.
-Stormrаge-
Обратна връзка:

Мнение от -Stormrаge- »

venenum написа:На времето бащата имаше един Правец 8(май).Докато другите цъкаха нфс-тата,аз си играех Moon patrol.Може оттогава ми е тая любов към класиките :D
:
И аз съм така... Заради бащата в къщи винаги е имало комп та съм минал през почти всичко...
Култовa беше лунния патрул... "Щастливеца", "Каратеката" ако помниш BobaFet? ... На 16-ката пък цъкахме с брачеда Archon, South and North, Cat, Принца на персия, и моята любима StarBlade която приемам за някъв първообраз на Mass Effect ... бях си направил карти на планетите и кораба чак хааха, цяла книжка...
Изображение
--Gort!Klaatu barada nikto!--
Аватар
venenum
Обратна връзка:

Мнение от venenum »

Определено игрите от онзи период са ми останали присърце.Още помня как цъках loderunner,castle wolfenstein,gold rush и най-любимата игра за всички времена crossfire,която си наскоро си намерих с емулатор за commodore 64 :D ...

Само кофтито е,че съм бил много малък за да правя каквото и да е,освен да играя,затова съм играл това,което баща ми е ми е пускал и съм изпуснал много. :(
Но за сметка на тва,сега си наваксвам :rockon: :rockon:
Аватар
Till.Lindemann

Мнение от Till.Lindemann »

сериозно ли никой не помни Dave?

кви сте ми wanna be oldschool gamers :wink: :wink: :wink:
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Мнение от shub niggurat »

Admiral General Till написа:сериозно ли никой не помни Dave?

кви сте ми wanna be oldschool gamers :wink: :wink: :wink:

помня бе, просто не ми е от първите баш спомени, ами по-нататък я разцъквахме с един приятел

а вие спомняте ли си Monster Bash ( с Johnny Dash :D ) ???
джумерки
Аватар
Liberty
В момента играе: League of Legends
Обратна връзка:

Мнение от Liberty »

В училище на "Правец 8М". Имаше и един "Инко" - нещо си.
http://www.divinitas-crew.com
Ghost reporting!
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

И аз така, вкъщи винаги е имало компютри разни, заради баща ми.
Първият ми спомен е някъде '95 да е било на баща ми лаптопа с Windows 95 и разцъквах една игра с мотори, където ако не си смениш предавката и мотора ти се взривяваше.
После мъгла и после през 1999 в Кипър наще като ми взеха първия компютър (всъщност на баща ми си беше, ама аз си мислих че е мой. Ма като цяло е много шибано да имаш баща програмист, защото компютърът ти никога не е твой :( ). Беше бая скъпа машина с пентиум двойка, 350 мхз, 32 мб рам и NVIDIA RIVA TNT 2, която беше лудница. И там вече започна гейминг живота ми с FIFA, NBA, NFS1/2, една игричка с формули, абе някво мазало. Тея задръстените игри като стратегии и рпг-та, доста по-късно ги открих и възприех :(

Иначе, любимата ми игра беше Wargods, някакъв страничен проект на Midway, която по мое мнение и до ден днешен е доста по-брутална от всички файтъри. На всеки един герой бях научил комботата и фаталититата (10+ клавишни комбинации за всяко) без инфо от никъде, яко циклеж... https://www.youtube.com/watch?v=x0ah10k-uUs
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
NoName
В момента играе: Белот ...
Обратна връзка:

Мнение от NoName »

За компютър не знам , но бях първия човек в махалата който беше виждал /играл/ 3D игра. 96-97 нашите ми бяха взели PS One , което беше много бясна гъзария. Събирахме се по 10 човека в нас да играем.
След това първият ми компютър да е бил 1-2 години максимум след това. И до ден днешен си му спомням конфигурацията:

P2 400 mhz , 64 RAM , Riva TNT 2 16 mb, 15 gb Hard, CTX 15'' , Win98
Което си беше добра машина за времето си. Бързо ми мина после мерака, омръзна ми, в днешно време даже малко ми се гади от компютри ... Сега съм толкова зле че в момента не си знам конфигурацията на компютъра. Даже не си го купих аз този компютър. Леля ми го подари , щото братовчед ми си купил нов. Та старият ми го даде на мене, аз пък дадох моят старият на баща ми ... кръговрат.
Only god can judge me , is that right ?
Only god can judge me now .
Only god baby , nobody else , nobody else .
Аватар
AcTivE
The King of Kings
Обратна връзка:

Мнение от AcTivE »

Nqkakyv pentium shte da e bilo. Razcykvah komandos i quake kato za nachalo.
az se nadqvam planeta turneto da e ludnica taq godina!
Аватар
Blackbird

Мнение от Blackbird »

Още го пазя, седи в мазето, че първо беше семеен компютър, а след това към края на 99-та го преместиха в стаята ми.

Slot 1 CPU от ония дето се мушкат като видео карта на 400МХз
128МБ РАМ
20 нещо си ГБ хард диск
3Д ускорителя не го знам какъв е, но явно си е бил добър за времето, че помня Porsche Unleashed, THPS3 ми вървяха перфектно.

Съвсем забравих, че още го пазя. Надъхах се утре да го изкопая и да видя дали всички файлове още са си там.
Аватар
Buttersa
В момента играе: не казвам

Мнение от Buttersa »

Мен пък ме налегна мега носталгията и си цъкам Rune до припадък :rockon:
Rorschach написа:Never compromise. Not even in the face of Armageddon. That's always been the difference between us, Daniel.
Публикувай отговор