[Гес ху римембърд хис пасуърд бичез] freestyle tema

Нещата от живота
Публикувай отговор
Аватар
- Алминатора -

Re: [DMS VARNA на 17 777] freestyle tema

Мнение от - Алминатора - »

denik написа:Това е тема, по която водя много ожесточени спорове с колеги. Относно CV-тата.

Аз съм твърдо ЗА хората да проявят въображение, да импровизират, да си дадат малко повече зор и да направят свое собствено CV. Шаблоните са за хора, които според мен, са шаблонни хора, роботизирани. Като служител ще си върши работата (с малко повече късмет и кадърно дори), но шанса да проявява инициативност и въображение, да изпъкне, е доста по-малък, при положение че CV-то му е било направено за 10 минути с попълване на празните полета с клишета като "комуникативност, поемане на отговорности, добър в работата в екип".

От друга страна, колегите ми въобще не мислят като мен и си наемат който им падне. Аз когато провеждам интервюта, наблягам именно на това, което описах горе.

Студентската "несериозна" работа за изкарване на някакви пари не е оправдание да си нашлякаш CV-то по най-клиширания начин. Ако не друго, доброто CV е и ценен експириънс - има адски много материали за това как би могъл да изпъкнеш още преди интервюто - само от автобиографията.
Хубаво, за киното в мола къв подбор искаш да се извършва и какви по дяволите смяташ, че ще са кандидатите :lol: И въобще колко точно кадърни хора трябва да назначиш, за да могат да продават пуканки или да късат билетите на хората дето влизат :D
Принципно точно хората с амбиции и добри CV-та никога не се викат на интервюта за подобни позиции, защото е адски нискоквалифициран труд и на повечето им омръзва бързо и или започват да си неглижират задълженията, защото им втръсва, или си намират друга работа.

Иначе днес в Макдоналдс в подлеза ме обслужи един адски кадърен пич, направо се чудя какво прави там. Момчето наистина знаеше как да работи и да обслужва клиенти и то да го прави добре. Казах му че работи адски качествено и да продължава в същия дух. Дано си намери друга работа, защото определено не е за там.
САМО АЗ СЪМ ОТ КЪРДЖАЛИ ПУТКИ

Все аркадаши сме...!
Аватар
- Алминатора -

what if they get me? написа:
Джони Спагети - написа: Иначе днес в Макдоналдс в подлеза ме обслужи един адски кадърен пич, направо се чудя какво прави там. Момчето наистина знаеше как да работи и да обслужва клиенти и то да го прави добре. Казах му че работи адски качествено и да продължава в същия дух. Дано си намери друга работа, защото определено не е за там.
Добре де, какво точно е направил, че да го отличи? От чист интерес питам.
Еми, правеше го с желание. Или дори да не го е правил с желание поне изглеждаше, че е така. С усмивка, отработени движения, личеше си, че е кадърен просто и че може да работи с клиенти. Такива хора се познават веднага и адски много изпъкваше пред всички други, които съм виждал на каса досега там.

Все аркадаши сме...!
Аватар
Till.Lindemann

Мнение от Till.Lindemann »

май ми се струва, че алмито елитарничи нещо :?:
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

тихо ся, Алми се пак учи право в СУ
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

Аз, като човек който представлява работодателя, се стремя да намеря най-добрите хора, които да продават пуканки и да късат билети. Всеки работодател търси най-доброто, било то и за 3 лева на час.

Ти сам го каза с впечатлението си от Макдоналдс. В крайна сметка най-важно в този бизнес е клиента да е доволен. Много е трудно да мотивираш служители да си вършат съвестно работата за такива пари и затова се надяваш на кадърни хора...
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
Admiral General Hurf
Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo

Мнение от Admiral General Hurf »

Начи, като човек работил в Ялтата (подлеза), мога да се сетя точно за двама души, които си вършат работата с желание, единият (който е ебати пича) си има втора работа като сисадмин, зима два бона на месец и бачка в мака само за кеф, другият е пълен douchebag във всяко едно друго отношение и работи в макдоналдс от години. Кажи ми как изглеждаше и ше ти кажа кой е бил.
За работата там нямам какво да кажа. Работа като работа. Ако плащаха нормална заплата, щеше да е окей. Обаче за по-малко от 3 кинта на час да се отнасят с теб като с роб - не мерси. Всъщност това е основният проблем на макдоналдс - условията на работа са безумно стриктни, нямаш право на капчица свобода. Все едно си пандизчия, който копае в някоя мина, само че там поне тви си решаваш какъв метод на копаене да приложиш.
И моля никой да не ми отговаря с "Ама голяма компания, очаква се да спазваш няк'ви стандарти, качество, а-у". Ако отиваш да ядеш в макдоналдс и очакваш качествена храна, вероятно си за евтаназия, щото си толко тъп, че по-добре да те утрепят да не се мъчиш.
Щото 'храната' в макдоналдс е 92% синтетика и 8% чисти, натурални лайна.
Единственият плюс на тая работа беше, че можеш да си крадеш чайчета туайнингс и играчки от хепи мийл.
Я тибя МУСТАК
Warbringer » 16:12 » написа:и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко
Аватар
Till.Lindemann

denik написа:Аз, като човек който представлява работодателя, се стремя да намеря най-добрите хора, които да продават пуканки и да късат билети. Всеки работодател търси най-доброто, било то и за 3 лева на час.
ей такива момчета като дидко повече трябва да има. браво
Джони Спагети - написа:
Хубаво, за киното в мола къв подбор искаш да се извършва и какви по дяволите смяташ, че ще са кандидатите :lol: И въобще колко точно кадърни хора трябва да назначиш, за да могат да продават пуканки или да късат билетите на хората дето влизат :D
Принципно точно хората с амбиции и добри CV-та никога не се викат на интервюта за подобни позиции, защото е адски нискоквалифициран труд и на повечето им омръзва бързо и или започват да си неглижират задълженията, защото им втръсва, или си намират друга работа.
във всеки случай, аз не бих искал циганин/видим накроман/нечистоплътен човек да ми продава пуканки.
пък и като си на 19 и ти трябват пари - кви амбиции и добри св-та бе, алми? я да слезеш на земята малко
Admiral General Hurf написа: Единственият плюс на тая работа беше, че можеш да си крадеш играчки от хепи мийл.
А МАЛКО ЛИ Е БЕ ?!

иначе, аз знам за събуей, понеже тука се води един вид по-голямата работа от мака(нз и аз що). доста познати минаха от там и в общи линии, няма много добри отзиви. някви пишлемета те юркат, не щот са повишени заради качества, ми просто са бачкали по-дълго там, супер стриктни условия на работа(аз съм виждал как юркат някой новак, докато ми прави сандвича, чак ми става жал, премълчавам ако е сбъркал нещо и му давам бакшиш), непрекъсната ангажираност(дори да няма в момента клиенти, отзад в кухнята всеки ден се миело от горе до долу, стените, пода всичко, като измиете, има зеленчуци/месо за рязане), стриктни условия към външния вид, убийствени смени(на денонощния до нас едната колежка ходеше от 10 вечерта до 7 сутринта) и тва за малко над минималната(съмнява ме да земат по 1000лв) и два безплатни сандвича по 15 санта. еми ебати
Аватар
Omega-x
Супер Марио или Смърт

Мнение от Omega-x »

Хърф, не е ли големия плюс на Мака, че можеш да си правиш квито смени искаш, смисъл кеф ти днес 3 часа, утре 5, после 2 дена почивам?

Иначе съба е добре да има изисквания и да ги мачкат, еба го, аз за кво давам 8 кинта за пиклив сандвич.

Иначе мн ми е жал като цяло за децата в мака, видимо ги сцепват от работа, 60% от отритнати от обществото като цяло, жега е, кофти условия на труд и накрая взимат 300 кинта на месец, а аз по цял месец си клатя краката и взимам н-пъти повече.
<3Bandaids don't fix bullet holes<3
Taytay.
Маце Борко
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!

Мнение от Маце Борко »

сесията ми свърши, но вее се чувствам такъв парцал, че не мога да се зарадвам

сега лягам да умра и след два дена спане може и да приличам пак на човек
"Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура,
но в същността си е комплексиран простак..."

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето
Serious Sam
Горд Пролетарий
В момента играе: Serious Sam
Обратна връзка:

Мнение от Serious Sam »

Джони Спагети - написа: Еми, правеше го с желание. Или дори да не го е правил с желание поне изглеждаше, че е така. С усмивка, отработени движения, личеше си, че е кадърен просто и че може да работи с клиенти. Такива хора се познават веднага и адски много изпъкваше пред всички други, които съм виждал на каса досега там.
Макдоналдса в подлеза до СУ ли бе? :o
¯\_(ツ)_/ ¯
Der Meister
Обратна връзка:

Мнение от Der Meister »

Е то май няма друг Макдоналдс в подлез в София, поне аз не се сещам. Иначе точно тогава аз, Сам, Каролев и Дантето пихме бира на паметника на Съветската армия и точно като Алмито е ходил в Макдоналдса, Сам беше отишъл за бира/храна и го е видял, но не бил сигурен дали е той :D
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Какви са тия коли на аватарите? Месец на рандъм коли ли е или нещо по-специално?
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Der Meister
Обратна връзка:

Мнение от Der Meister »

Месец на коли сме да :D По принцип, най-добре би било всеки да си сложи собствената кола. Аз понеже нямам, си сложих учебната Дачия :D Може да си сложиш колата-мечта или квото искаш изобщо.
Аватар
Admiral General Hurf
Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo

Мнение от Admiral General Hurf »

Реших да съм подуктивен и цял ден тегля e-books с няк'ви научни неща. Наистина се надявам да не си останат изтеглени и непогледнати.
Я тибя МУСТАК
Warbringer » 16:12 » написа:и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко
Аватар
hyper'

Мнение от hyper' »

denik написа:Много е трудно да мотивираш служители да си вършат съвестно работата за такива пари и затова се надяваш на кадърни хора...
Плащай им като на отрепки, а очаквай да пърхат с мигли по цял ден. Еми няма как. Трябва баланс.

Omega-x написа: а аз по цял месец си клатя краката и взимам н-пъти повече.
Че с какво се занимаваш, че си набарал на хляба мекото? :o
Аватар
Till.Lindemann

аз имам толко мнол за учене, че нормална книжка не съм чел от миналата година сиг
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

Ицо Хазарта и Светльо Витков трябва да направят дует!

или някой да направи машъп на двете песни :D
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
- Алминатора -

Начи, днес ми пристигна картата от САК, така че вече постовете ми ще бъдат не само писани от позицията на човек, който учи Право в Софийски университет, но и който е вписан в Софийска адвокатска колегия.
Днешното събитие вдига левъла ми сред колегите с над 100.

Все аркадаши сме...!
Аватар
shub niggurat
Обратна връзка:

Мнение от shub niggurat »

ма тука за форумо кой квото и да напрай у живота, си остава все същия пробит изтръсяк, така че споко само :D
джумерки
Аватар
kaboom
В момента играе: С пъпа на баба ти

Мнение от kaboom »

тука колкото и да дигаш лвл си в нивото пцм :lol:
Публикувай отговор