Хубаво, за киното в мола къв подбор искаш да се извършва и какви по дяволите смяташ, че ще са кандидатитеdenik написа:Това е тема, по която водя много ожесточени спорове с колеги. Относно CV-тата.
Аз съм твърдо ЗА хората да проявят въображение, да импровизират, да си дадат малко повече зор и да направят свое собствено CV. Шаблоните са за хора, които според мен, са шаблонни хора, роботизирани. Като служител ще си върши работата (с малко повече късмет и кадърно дори), но шанса да проявява инициативност и въображение, да изпъкне, е доста по-малък, при положение че CV-то му е било направено за 10 минути с попълване на празните полета с клишета като "комуникативност, поемане на отговорности, добър в работата в екип".
От друга страна, колегите ми въобще не мислят като мен и си наемат който им падне. Аз когато провеждам интервюта, наблягам именно на това, което описах горе.
Студентската "несериозна" работа за изкарване на някакви пари не е оправдание да си нашлякаш CV-то по най-клиширания начин. Ако не друго, доброто CV е и ценен експириънс - има адски много материали за това как би могъл да изпъкнеш още преди интервюто - само от автобиографията.
Принципно точно хората с амбиции и добри CV-та никога не се викат на интервюта за подобни позиции, защото е адски нискоквалифициран труд и на повечето им омръзва бързо и или започват да си неглижират задълженията, защото им втръсва, или си намират друга работа.
Иначе днес в Макдоналдс в подлеза ме обслужи един адски кадърен пич, направо се чудя какво прави там. Момчето наистина знаеше как да работи и да обслужва клиенти и то да го прави добре. Казах му че работи адски качествено и да продължава в същия дух. Дано си намери друга работа, защото определено не е за там.