Liberty написа:
Хайде сега ти като си толкова просветен, като си толкова над нещата и като не виждаш нещата в черно и бяло, ми отговори на простия въпрос ТИ ЛИЧНО къде би предпочел да живееш в ЕС или в пост-съветското пространство? Защото ДА понякога нещата СА толкова прости.
И още нещо, до скоро България също се считаше за пост-съветско пространство и също влизаше в категорията "традиционна руска зона на влияние", както и половин Европа между другото. Тези които повтарят, че Украйна била традиционна руска сфера на влияние, и руския "заден двор" пропускат факта, че такива бяха половината народи от Европа, но историята в последните 25 години, показва, че тези народи се справят много по-добре без това влияние

Следователно няма нищо странно, учудващо или нередно в естественото желание на украинците да се борят за правото си на по-добро бъдеще.
Отлично знаеш, че не за това си говорим сега. И преди го казах в темата - ЕС е най-доброто място за живот на цялата планета, като изключим някви царства като Сингапур, примерно, но и там си има условията, с които не всеки европеец е съгласен да се примири. Ся югоизточна Европа има да извърви немалък път, за да можеш с ръка на сърцето и без угризения да я наречеш пълноправна част от ЕС. Но и това няма значение.
Не съм тръгнал и да ти обяснявам Путин колко прав е и колко хубаво се живее в Русия, въпросът ти е 10/10, ако го зададеш на ей тоя умник:
newcomer написа:Капитализмът управлява света и светът е мизерен, разпадащ се и пълен с престъпност. Г-н Путин може и да е ШИБАН ДИКТАТОР (за пореден път казвам, всички диктатори са гадняри), но аз бих предпочел него десетократно. Оцветяването на паметници на който и да е режим е хулиганство и доказва на какво ни учи нас, младите, "великата" Америка. Америка ще ни погребе, но вие ще видите това, когато България вече е история. Ще е удоволствие за мен да гледам лицата ви тогава.
Ако си изпуснал нещо - с теб си говорим за това как Украйна е разделена във всяко отношение държава, в която някакви сили си играят на влияние с населението. Малко ми прилича на Априлското въстание цялата простотия, но с разликата, че в Украйна организаторите гонят изцяло личен интерес, а не потенциален бъдещ well being на обикновените хора.
Ситуацията - САЩ се меси където не им е работа, а ЕС подкрепя политически и икономически сили, които използват собствените си протестиращи за пушечно месо, като едновременно с това не предприема абсолютно нищо, за да защити Украйна от Русия.
Истината, която ти е неудобно да признаеш - хубаво е да живееш в Европа, не е хубаво да живееш в Русия, ма е най-гадно да си между двете и двете страни да те ебат мощно в гъза, гледайки си личния интерес. Евала на САЩ и Европа, батко, перфектно се живее в държави, изградили си стандарта на живот на гърба на половината планета. Аргументът ти къде искам да живея просто е ебахти невалидното съждение, честно. Или според теб силният винаги е прав? Ти си завършен американец обаче, заклевам се