Автор |
Съобщение |
NoName
|
|
В момента играе: Белот ...
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 15 Сеп 2013 16:01
Аз съм ЗА ... Когато човек отнема живот, когато се е превърнал в дегенерат, когато е извършил зверски и нечовешки неща, заслужава да заплати за делата си. Много хора казват ... смъртната присъда е по-лекото. Нека да седи до живот в затвора за да се мъчи това е по-тежкото. Не, не е така ... Първо много малко хора получават доживотна /особено в БГ/ , други който получава в последствие излизат, след 15-20 , 30 години. Да не говорим защо един изверг трябва цял живот да бъде гледан с парите на данъкоплатците. Освен това повечето затворници се чувстват хора в затвора ! Те са затворено общество , имат си собствена йерархия, в затвора той се чувства на мястото си , чувства се уважаван. Когато даденият рецидивист излезе от затвора в 90% от случаите той се превръща в едно нищо ... в утайката на обществото. За това много от тях в последствие нарочно търсят начин нарочно да се върнат отново в затвора. Просто само там те са усещат като някой, като част от някакъв колектив ... Затова съм ЗА смъртното наказание. Грубо е , нехуманно може би , но само това е измислено до момента. Няма по-добра алтернатива.
___________________________________ Only god can judge me , is that right ? Only god can judge me now . Only god baby , nobody else , nobody else .
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 29 Сеп 2013 05:32
Бая тъпи парчета са писали тука Ако някой направи жестоко престъпление било трябвало да плати със живота си, заслужавал да умре. Кви сте вие да казвате какво трябва и кой какво заслужава бе Ако убиеш убиеца, неговите жертви няма да се върнат обратно при живите. Какви са тия измислени закони, рецидивистите и психопатите трябва да бъдат затворени, за да не са сред нормалните хора и да им вредят. Това е най-практичното, хуманното и смислено нещо което може да се направи с тия хора. В същото време ако някой не е наред с главата и склонен да прави брутални неща, мисълта за смъртно наказание няма да го спре. Ако в една държава има смъртно наказание, никой не е застрахован от него. Тези наказания са легални само в талибанските държави и служат да се прави чистка от неудобните на властта хора. Ако съдебната система не работи нормално, ако има некадърни или подкупни служители, което е често явление, невинни хора могат да се окажат на електрическия стол. Гледам в тая тема някакви крайно малоумни селяндурски мнения, които направо ме разстроиха
|
|
|
|
|
The Wolf
|
|
В момента играе: Във форума.
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 01 Окт 2013 18:27
Бях твърдо против, ама след челния сблъсък с Васето мисля, че е хуманен край за некои хора, макар че е по добре евтаназия при неговия случай
|
|
|
|
|
NoName
|
|
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 02 Окт 2013 00:15
vanmx написа: Ако в една държава има смъртно наказание, никой не е застрахован от него. Ами то по тази логика никой не застрахован и от доживотният затвор или от каквото и да е друго наказание. Там където ги раздават наляво и надясно са изостанали държави основно в Африка. Но там си раздават и други наказания наляво и надясно. Ако живееш в такава страна смъртното наказание ще ти е сигурно един от последните проблеми. Тука мисля че говорихме за за горе-долу развити и нормални държави. Аз не казвам че трябва да се убиват хора или че някой трябва да определя кой ще живее и кой ще умре ... Адски далече съм от подобни мисли. Мисълта ми беше че има хора извършващи страшни зверства който трябва да бъдат наказвани по някакъв начин. А доживотния затвор понякога не е достатъчно наказание, особено когато понякога се заменя в последствие с по-малки присъди ...
___________________________________ Only god can judge me , is that right ? Only god can judge me now . Only god baby , nobody else , nobody else .
|
|
|
|
|
vanmx
|
|
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 04 Окт 2013 06:07
Първо, извинявам се за малко грубите приказки в горния ми пост Да, по същата логика никой не е застрахован и от доживотен затвор. Но докато си в килията, съдебната системата продължава си работи и ако си невинен и това се докаже впоследствие, винаги можеш да бъдеш освободен. Това е нещо което се е случвало много пъти. Ако ти отрежат главата обаче, няма да има как да ти я залепят с канаколит, може и да има начин, но ефекта ще е само козметичен Нормални, развити държави и смъртно наказание са две несъвместими неща. Затова предимно в най-западналите части на света, тези наказания още действат. Основната идея на законите и тяхното изпълнение НЕ е да наказва. Целта е да се гарантира сигурноста на хората. Ако някой извършва действия, които вредят на обществото, той да бъде спрян. Най-ефективния начин е като бъде затворен и изолиран, тогава няма да може нито да краде, нито да убива, да издевателства над някого и т.н. Леки наказания са допустии за дребни нарушения на закона. Например паричните глоби. Като знаеш че ще те глобят, би внимавал какво ще правиш след като седнеш пред волана. И целта е пак да се ограничи неразумното шофиране, а не да бъдеш наказан. Ако си някакъв с проблеми в главата обаче, склонен примерно да убива, нямя да те спре мисълта от смъртно наказание. Стремежът към отмъщение и наказание е много първична и примитивна част от човешкото съзнание, също колкото и склонността към извършване на тежки престъпления. Няма такова нещо като справедливо насилие. Палачът също е убиец. Абсурдно е това. Това са неща които направо ни връщат във времената на средновековна Европа.
|
|
|
|
|
Der Meister
|
|
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 04 Окт 2013 09:39
Интересна дискусия се е заформила, която чудно защо нямам спомен да съм чел навремето. Мислех да пиша пост по темата, но общо взето каквото имам да казвам, са го казали Моридин, Макс Пейн, Диста и vanmx, т.е. против смъртната присъда съм.
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 04 Окт 2013 21:05
Аз съм си променил мнението с времето. ЗА доживотната каторга. Никво лежане.
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
|
veluvian
|
|
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 26 Ное 2013 13:24
Гласувах против, макар че положението, в което се намираме е парадоксално (такава е действащата ситуация, но с какво помага тя). Държавите, в които смъртното наказание не е релевантно, предполагат развитие и опитност, в конституционализма, в правните им системи, в манталитета, в социалната ангажираност.
Разбирам защо народът иска да се въведе тази строга мярка. Това е в изблик на слабост и безпомощност на институциите. И единственият начин да предотвратят по - тежки престъпления е превантивно да сплашат извършителите. Това няма как да стане разбира се. Престъпността е потомствена и се опира на отдавна изкривени ценности, налагани ни от различни тоталитарни режими, на които сме робували, и по - тежкия закон няма да ги спре.
Съветът ми е да не се сравнявате с други държави. Като със САЩ най - вече. Това, че някъде там работи нещо и в някои щати, не означава, че то ще работи тук. И това е отдавна доказано. Какво ще се случи, ако се появят предпоставки за декриминализиране на деянието? Ами ако извършителят, който е осъден на смърт бъде по - късно реабилитиран или помилван? К'во прайм? Смъртта е много лесна и елементарна, много лековерна. Тя не решава нищо. Такава присъда само говори колко е изостанала една държава, ако обществото не става, то просто ще се срине от само себе си.
___________________________________ "Грозно е лицето да става смирено, да се оформя и краси, както нарежда умът, а той да не оформя и краси сам себе си." – Марк Аврелий.
|
|
|
|
|
Serious Sam
|
Горд Пролетарий |
|
В момента играе: Serious Sam
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 11 Дек 2013 17:15
progata написа: ...друг излишък,за който мога да спомена са родените деца с недъзи-перма смърт.Мн ме издразниха от тъпия Вип Брадър,събират пари за някви недъзи и с ква цел да питам аз?С какво могат да бъдат те полезни за обществото - с нищо.И по телевизията даже ги показват,Цензура майна.Могат само да помогнат на някои моделки да си изплюят храната без да се налага,да си бъркат в гърлото. Mnogo 300 gleda6 moi. Иначе при доказана вина за убийство - доживотна каторга, без право на обжалване, смекчаване на присъдата или контакти с външния свят. Може и някакъв Биг Брадър риалити да се направи и да се показва по тв-то живота на обречените.
___________________________________ ¯\_(ツ)_/ ¯
|
|
|
|
|
NoName
|
|
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 18 Яну 2014 22:36
http://play.novatv.bg/play/349241?autostart=trueЗначи тоя изрод го гледах вчера по телевизията , демек Събота /18.01.2014/ В момента гледам предаването на Карбовски по една много лаиняна телевизия. И току що от там разбирам , че днес: Неделя / 19.01.2014/ , континент Европа, държава България , доживотната присъда без правно на замяна е отменена !!! Честито на всички либерални пичове дето спореха с мене по-нагоре в темата. Сега това означава че този мил човек , които даваха по Нова ТВ , дето е убил 20+ човека и спи като бебе, може утре да го пуснат на свобода. Може даже и да осъди България и да му платят и някакво обезщетение. Значи сека аз мога да хвана тука , да ви изпотрепа всичките в този форум. Ще ми дадат доживотна и след 10-15 години ще ме помилват и ще ме пуснат ...
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 19 Яну 2014 19:00
Всъщност нито ще го пуснат на свобода докато е жив, нито ще осъди България в Страсбург, нито ще му плащат каквито и да било обезщетения. Човекът не знаеше какво говори, нямаше никаква връзка с главния, а от Нова тв нарочно го оставиха без коментар, за да има драма, споко.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
kaboom
|
|
В момента играе: С пъпа на баба ти
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 02 Фев 2014 23:08
За смъртна, ма тука никога не може да се приложи правилно.... Земе ти влезе мангал у вас утрепаш го по особено жесток начин, щото ше го млатиш с квото ти падне разбииш ли и после смъртна? но ту
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 06 Фев 2014 15:40
Е няма как да те осъдят на смърт, щото си отрепял някой, който е влязъл с взлом в дома ти, stay calm. Като цяло не го мислете толкова, момчета, нещата в правораздаването са доста по-различни отколкото изглеждат на пръв поглед и без да си запознат с някакъв случай и самия закон в детайли, няма как да дадеш адекватно мнение. Неслучайно се учи като професия това
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
|
|
|
|
|
kaboom
|
|
В момента играе: С пъпа на баба ти
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 09 Фев 2014 23:08
Какъвто и да е закона, в бг сме... Е оня ден дадоха "сериен" педофил - 6 години затвор. Последно искаха за 1 цигара трева - до 6 години завтор. Заеби ти закон.... В момента ако някой ти влезе с взлом у вас и го убиеш ще го лежиш бая време, освен ако не изчакаш да видиш той какво ти вади и да му извадиш еквивалентно оръжие, тогава май пак се лежи ма не е толкова строго. Ако ти извади бухалка, а ти си с нож си гг
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 15 Фев 2014 18:32
Приказваш пълни измислици, батенце и то като те чета, дословно виждам тъпотиите на медиите.
Нали с това се занимавам, не ме учи кво и що, деа.
|
|
|
|
|
doggymien4o
|
|
В момента играе: Квот фана
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 17 Фев 2014 12:30
Абе ква е тая куца мания да си слагате кенефи за аватари?
Мръсни сте като кенефи ли? Смърдирте като кенефи ли?
Имате заседнали лайна в гърлата ли, кво?
xD
___________________________________ жената трябва да прави само 70 неща - 69 и мусака ...master freakout... ...the world is full of shit...
|
|
|
|
|
NoName
|
|
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 21 Мар 2014 00:26
doggymien4o написа: Абе ква е тая куца мания да си слагате кенефи за аватари?
Мръсни сте като кенефи ли? Смърдирте като кенефи ли?
Имате заседнали лайна в гърлата ли, кво?
xD Ей Aotist ... Си сложа на майка ти снимка за аватар ... после ще си сложа пак снимка не кенеф и после пак снимка на майка ти.
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 22 Мар 2014 18:08
Кенефен Управител написа: Приказваш пълни измислици, батенце и то като те чета, дословно виждам тъпотиите на медиите.
Нали с това се занимавам, не ме учи кво и що, деа. обясни случая на Опиц тогава. много добре го каза момчето, ташак е. да го направят като в тексас. ако е така по селата няма да има такива гаври. дядовците си имат ловни пушки повечето, да убият 2-3 мангала влезли да крадат, пък да видим няма ли да има промяна.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 26 Мар 2014 01:40
Тилка, гледай какви са фактите по делото, братчето ми и ще разбереш защо ви казвам, че медиите са наистина крайно некадърни и създават погрешно впечатление за това какво се случва. http://www.vks.bg/vks_p10_168.htmОпиц е убил момчето извън дома си първо второ, направил го е с модифициран домашно пистолет, което само по себе си е престъплнение трето, направил го е без да има каквато и да било непосредствена заплаха за живота му, каквато би оправдала неизбежната отбрана повтарям действието се развива на входа на блока момчето може, а може и да не е държало ОТВЕРТКА нашия държи пистолет (газов, но модифициран - повтарям, че модифицирането на такова оръжие само по себе си е престъпление) момчето тръгва да бяга той го гърми в гръб момчето умира Опиц се оправдава с неизбежна отбрана, но най-вече с това, че е иконописец ми майка му да еба, малко са му пет години съдебният процес не е нещо, от което всеки разбира, пичове, затова го работят специалисти, както медицината, примерно звучи мега тежко, но всъщност е така разсъждавате на крайно първобитно ниво, просто щото не разбирате но най-вече не знаете как описанието на един случай в медиите в 90% от случаите просто не отговаря на реалността и се изпускат детайли, които всъщност са много важни съдът е мега адекватен за сметка на обществото, особено пък в тоя случай, и се благодарете, че е така, щото иначе утре някой може да ви изшатка в главата, понеже го гледате накриво и после да се оправдае с какво ли не, щото е свещеник в еди коя си църква, а вие сте пафкали коз в парка и цялото общество ще е с него
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против? Публикувано на: 27 Мар 2014 19:25
съгласен съм, прав си като са такива събитията, наистина нямам какво да кажа, добър пост морко мене мнението ми е по принципщото ся, съгласи се, ама картината на двама пребити от цигани ревящи пенсионери с неадекватна дъщеря, заради някви са скътани парици, е гадна, сеш се. дори и на мене, дето аз принципно съм доста дебилен в такива случаи(което не е лошо в моя случай), доста се разчувствах от репортажа. щот е тъпо, разбираш ли? та, мисълта ми е - да има закон, който в известна степен разрешава да гръмнеш някой, който влезе у вас(както е в Америка, да не ме чуе Андрей), което, след тва в лясковец разбирам, че ще е доста трудно, обаче ще облекчи живота на доста хора. да гръмнат 1-2 цигани, влезли у вас в 2 през нощта(щот той в тва време няма кво да търси), да видим дали няма да имат страх. знам, че детински ми прозвуча поста накрая, ама като се замислиш, горе долу така е
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|