Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Смъртната присъда: за или против?

За    68%  68%  [ 53 ]
 Против    32%  32%  [ 25 ]
Общо гласове : 78
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Белот ...
Заглавие: Re: Смъртната присъда: за или против?
Публикувано на: 15 Сеп 2013 16:01

Аз съм ЗА ...
Когато човек отнема живот, когато се е превърнал в дегенерат, когато е извършил зверски и нечовешки неща, заслужава да заплати за делата си.
Много хора казват ... смъртната присъда е по-лекото. Нека да седи до живот в затвора за да се мъчи това е по-тежкото. Не, не е така ...
Първо много малко хора получават доживотна /особено в БГ/ , други който получава в последствие излизат, след 15-20 , 30 години. Да не говорим защо един изверг трябва цял живот да бъде гледан с парите на данъкоплатците. Освен това повечето затворници се чувстват хора в затвора ! Те са затворено общество , имат си собствена йерархия, в затвора той се чувства на мястото си , чувства се уважаван. Когато даденият рецидивист излезе от затвора в 90% от случаите той се превръща в едно нищо ... в утайката на обществото. За това много от тях в последствие нарочно търсят начин нарочно да се върнат отново в затвора. Просто само там те са усещат като някой, като част от някакъв колектив ...
Затова съм ЗА смъртното наказание. Грубо е , нехуманно може би , но само това е измислено до момента. Няма по-добра алтернатива.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 29 Сеп 2013 05:32

Бая тъпи парчета са писали тука :D

Ако някой направи жестоко престъпление било трябвало да плати със живота си, заслужавал да умре. Кви сте вие да казвате какво трябва и кой какво заслужава бе :? Ако убиеш убиеца, неговите жертви няма да се върнат обратно при живите. Какви са тия измислени закони, рецидивистите и психопатите трябва да бъдат затворени, за да не са сред нормалните хора и да им вредят. Това е най-практичното, хуманното и смислено нещо което може да се направи с тия хора. В същото време ако някой не е наред с главата и склонен да прави брутални неща, мисълта за смъртно наказание няма да го спре.

Ако в една държава има смъртно наказание, никой не е застрахован от него. Тези наказания са легални само в талибанските държави и служат да се прави чистка от неудобните на властта хора. Ако съдебната система не работи нормално, ако има некадърни или подкупни служители, което е често явление, невинни хора могат да се окажат на електрическия стол.
Гледам в тая тема някакви крайно малоумни селяндурски мнения, които направо ме разстроиха :D

Профил

Аватар
В момента играе: Във форума.
Публикувано на: 01 Окт 2013 18:27

Бях твърдо против, ама след челния сблъсък с Васето мисля, че е хуманен край за некои хора, макар че е по добре евтаназия при неговия случай :?

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 02 Окт 2013 00:15

vanmx написа:
Ако в една държава има смъртно наказание, никой не е застрахован от него.

Ами то по тази логика никой не застрахован и от доживотният затвор или от каквото и да е друго наказание.
Там където ги раздават наляво и надясно са изостанали държави основно в Африка. Но там си раздават и други наказания наляво и надясно. Ако живееш в такава страна смъртното наказание ще ти е сигурно един от последните проблеми. Тука мисля че говорихме за за горе-долу развити и нормални държави.
Аз не казвам че трябва да се убиват хора или че някой трябва да определя кой ще живее и кой ще умре ... Адски далече съм от подобни мисли. Мисълта ми беше че има хора извършващи страшни зверства който трябва да бъдат наказвани по някакъв начин. А доживотния затвор понякога не е достатъчно наказание, особено когато понякога се заменя в последствие с по-малки присъди ...

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 04 Окт 2013 06:07

Първо, извинявам се за малко грубите приказки в горния ми пост :D

Да, по същата логика никой не е застрахован и от доживотен затвор. Но докато си в килията, съдебната системата продължава си работи и ако си невинен и това се докаже впоследствие, винаги можеш да бъдеш освободен. Това е нещо което се е случвало много пъти. Ако ти отрежат главата обаче, няма да има как да ти я залепят с канаколит, може и да има начин, но ефекта ще е само козметичен :D

Нормални, развити държави и смъртно наказание са две несъвместими неща. Затова предимно в най-западналите части на света, тези наказания още действат. Основната идея на законите и тяхното изпълнение НЕ е да наказва. Целта е да се гарантира сигурноста на хората. Ако някой извършва действия, които вредят на обществото, той да бъде спрян. Най-ефективния начин е като бъде затворен и изолиран, тогава няма да може нито да краде, нито да убива, да издевателства над някого и т.н.

Леки наказания са допустии за дребни нарушения на закона. Например паричните глоби. Като знаеш че ще те глобят, би внимавал какво ще правиш след като седнеш пред волана. И целта е пак да се ограничи неразумното шофиране, а не да бъдеш наказан. Ако си някакъв с проблеми в главата обаче, склонен примерно да убива, нямя да те спре мисълта от смъртно наказание.

Стремежът към отмъщение и наказание е много първична и примитивна част от човешкото съзнание, също колкото и склонността към извършване на тежки престъпления. Няма такова нещо като справедливо насилие. Палачът също е убиец. Абсурдно е това. Това са неща които направо ни връщат във времената на средновековна Европа.

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Окт 2013 09:39

Интересна дискусия се е заформила, която чудно защо нямам спомен да съм чел навремето. Мислех да пиша пост по темата, но общо взето каквото имам да казвам, са го казали Моридин, Макс Пейн, Диста и vanmx, т.е. против смъртната присъда съм.

Профил Skype

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 04 Окт 2013 21:05

Аз съм си променил мнението с времето. ЗА доживотната каторга. :P Никво лежане.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 26 Ное 2013 13:24

Гласувах против, макар че положението, в което се намираме е парадоксално (такава е действащата ситуация, но с какво помага тя). Държавите, в които смъртното наказание не е релевантно, предполагат развитие и опитност, в конституционализма, в правните им системи, в манталитета, в социалната ангажираност.

Разбирам защо народът иска да се въведе тази строга мярка. Това е в изблик на слабост и безпомощност на институциите. И единственият начин да предотвратят по - тежки престъпления е превантивно да сплашат извършителите. Това няма как да стане разбира се. Престъпността е потомствена и се опира на отдавна изкривени ценности, налагани ни от различни тоталитарни режими, на които сме робували, и по - тежкия закон няма да ги спре.

Съветът ми е да не се сравнявате с други държави. Като със САЩ най - вече. Това, че някъде там работи нещо и в някои щати, не означава, че то ще работи тук. И това е отдавна доказано. Какво ще се случи, ако се появят предпоставки за декриминализиране на деянието? Ами ако извършителят, който е осъден на смърт бъде по - късно реабилитиран или помилван? К'во прайм?
Смъртта е много лесна и елементарна, много лековерна. Тя не решава нищо. Такава присъда само говори колко е изостанала една държава, ако обществото не става, то просто ще се срине от само себе си.

Профил Skype WWW

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 11 Дек 2013 17:15

progata написа:
...друг излишък,за който мога да спомена са родените деца с недъзи-перма смърт.Мн ме издразниха от тъпия Вип Брадър,събират пари за някви недъзи и с ква цел да питам аз?С какво могат да бъдат те полезни за обществото - с нищо.И по телевизията даже ги показват,Цензура майна.Могат само да помогнат на някои моделки да си изплюят храната без да се налага,да си бъркат в гърлото.

Mnogo 300 gleda6 moi.

Иначе при доказана вина за убийство - доживотна каторга, без право на обжалване, смекчаване на присъдата или контакти с външния свят. Може и някакъв Биг Брадър риалити да се направи и да се показва по тв-то живота на обречените.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 18 Яну 2014 22:36

http://play.novatv.bg/play/349241?autostart=true

Значи тоя изрод го гледах вчера по телевизията , демек Събота /18.01.2014/

В момента гледам предаването на Карбовски по една много лаиняна телевизия. И току що от там разбирам , че днес: Неделя / 19.01.2014/ , континент Европа, държава България , доживотната присъда без правно на замяна е отменена !!!
Честито на всички либерални пичове дето спореха с мене по-нагоре в темата. Сега това означава че този мил човек , които даваха по Нова ТВ , дето е убил 20+ човека и спи като бебе, може утре да го пуснат на свобода. Може даже и да осъди България и да му платят и някакво обезщетение.
Значи сека аз мога да хвана тука , да ви изпотрепа всичките в този форум. Ще ми дадат доживотна и след 10-15 години ще ме помилват и ще ме пуснат ...

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 19 Яну 2014 19:00

Всъщност нито ще го пуснат на свобода докато е жив, нито ще осъди България в Страсбург, нито ще му плащат каквито и да било обезщетения. Човекът не знаеше какво говори, нямаше никаква връзка с главния, а от Нова тв нарочно го оставиха без коментар, за да има драма, споко.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
В момента играе: С пъпа на баба ти
Публикувано на: 02 Фев 2014 23:08

За смъртна, ма тука никога не може да се приложи правилно.... Земе ти влезе мангал у вас утрепаш го по особено жесток начин, щото ше го млатиш с квото ти падне разбииш ли и после смъртна? но ту

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Фев 2014 15:40

Е няма как да те осъдят на смърт, щото си отрепял някой, който е влязъл с взлом в дома ти, stay calm.

Като цяло не го мислете толкова, момчета, нещата в правораздаването са доста по-различни отколкото изглеждат на пръв поглед и без да си запознат с някакъв случай и самия закон в детайли, няма как да дадеш адекватно мнение. Неслучайно се учи като професия това :)

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
В момента играе: С пъпа на баба ти
Публикувано на: 09 Фев 2014 23:08

Какъвто и да е закона, в бг сме... Е оня ден дадоха "сериен" педофил - 6 години затвор. Последно искаха за 1 цигара трева - до 6 години завтор. Заеби ти закон.... В момента ако някой ти влезе с взлом у вас и го убиеш ще го лежиш бая време, освен ако не изчакаш да видиш той какво ти вади и да му извадиш еквивалентно оръжие, тогава май пак се лежи ма не е толкова строго. Ако ти извади бухалка, а ти си с нож си гг

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Фев 2014 18:32

Приказваш пълни измислици, батенце и то като те чета, дословно виждам тъпотиите на медиите.

Нали с това се занимавам, не ме учи кво и що, деа.

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
В момента играе: Квот фана
Публикувано на: 17 Фев 2014 12:30

Абе ква е тая куца мания да си слагате кенефи за аватари?

Мръсни сте като кенефи ли?
Смърдирте като кенефи ли?

Имате заседнали лайна в гърлата ли, кво?

xD

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Мар 2014 00:26

doggymien4o написа:
Абе ква е тая куца мания да си слагате кенефи за аватари?

Мръсни сте като кенефи ли?
Смърдирте като кенефи ли?

Имате заседнали лайна в гърлата ли, кво?

xD

Ей Aotist ...
Си сложа на майка ти снимка за аватар ... после ще си сложа пак снимка не кенеф и после пак снимка на майка ти.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 22 Мар 2014 18:08

Кенефен Управител написа:
Приказваш пълни измислици, батенце и то като те чета, дословно виждам тъпотиите на медиите.

Нали с това се занимавам, не ме учи кво и що, деа.

обясни случая на Опиц тогава. много добре го каза момчето, ташак е. да го направят като в тексас. ако е така по селата няма да има такива гаври. дядовците си имат ловни пушки повечето, да убият 2-3 мангала влезли да крадат, пък да видим няма ли да има промяна.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Мар 2014 01:40

Тилка, гледай какви са фактите по делото, братчето ми и ще разбереш защо ви казвам, че медиите са наистина крайно некадърни и създават погрешно впечатление за това какво се случва.

http://www.vks.bg/vks_p10_168.htm

Опиц е убил момчето извън дома си първо

второ, направил го е с модифициран домашно пистолет, което само по себе си е престъплнение

трето, направил го е без да има каквато и да било непосредствена заплаха за живота му, каквато би оправдала неизбежната отбрана

повтарям

действието се развива на входа на блока

момчето може, а може и да не е държало ОТВЕРТКА

нашия държи пистолет (газов, но модифициран - повтарям, че модифицирането на такова оръжие само по себе си е престъпление)

момчето тръгва да бяга

той го гърми в гръб

момчето умира

Опиц се оправдава с неизбежна отбрана, но най-вече с това, че е иконописец

ми майка му да еба, малко са му пет години

съдебният процес не е нещо, от което всеки разбира, пичове, затова го работят специалисти, както медицината, примерно
звучи мега тежко, но всъщност е така

разсъждавате на крайно първобитно ниво, просто щото не разбирате

но най-вече не знаете как описанието на един случай в медиите в 90% от случаите просто не отговаря на реалността и се изпускат детайли, които всъщност са много важни

съдът е мега адекватен за сметка на обществото, особено пък в тоя случай, и се благодарете, че е така, щото иначе утре някой може да ви изшатка в главата, понеже го гледате накриво и после да се оправдае с какво ли не, щото е свещеник в еди коя си църква, а вие сте пафкали коз в парка

и цялото общество ще е с него

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Мар 2014 19:25

съгласен съм, прав си

като са такива събитията, наистина нямам какво да кажа, добър пост морко :rockon:

мене мнението ми е по принцип

щото ся, съгласи се, ама картината на двама пребити от цигани ревящи пенсионери с неадекватна дъщеря, заради някви са скътани парици, е гадна, сеш се. дори и на мене, дето аз принципно съм доста дебилен в такива случаи(което не е лошо в моя случай), доста се разчувствах от репортажа. щот е тъпо, разбираш ли?

та, мисълта ми е - да има закон, който в известна степен разрешава да гръмнеш някой, който влезе у вас(както е в Америка, да не ме чуе Андрей), което, след тва в лясковец разбирам, че ще е доста трудно, обаче ще облекчи живота на доста хора.

да гръмнат 1-2 цигани, влезли у вас в 2 през нощта(щот той в тва време няма кво да търси), да видим дали няма да имат страх. знам, че детински ми прозвуча поста накрая, ама като се замислиш, горе долу така е

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com