newcomer написа:А ти, сънароднико мой, докога ще се молиш на сганта в парламента да си свърши задълженията? Докато станем малцинство ли? Молбите трябваше да бъдат в годините, когато народът си траеше като умрял, тоест от 98-ма до 2009.
Ти еба Цензурата майна бе, в к'ва фантазия живееш ти? Се'ш се, че за революция ти трябват съратници, план и подготовка, то не става да се метнеш с едните ill-conceived добри намерения към вратите на НС и да се надяваш на най-доброто. Ше те пребият, ше те метнат в затвора за 48 часа и ше те забравят. Към момента няма никакъв начин да убедиш, или дори да опиташ да убедиш протестиращите, че трябва силова намеса, без правителството да обърне т'ва срещу теб, което е следствие на провокациите на волен - много добър манипулационен ход, впрочем. Към тоя момент, може само да се стои във взаимен шах, докато едната страна не поддаде, или да се вземат мерки срещу народните представители по съдебен/законов път, но както казах, не знам как става това, правистчетата да кажат. Има го и моментът, че протестите в даден момент ще доведат до дестабилизация на държавата и правителството ще бъде задължено от всички възможни инстанции да подаде оставка. Ако пък толкова искаш насилствено гражданско неподчинение, хвани 10тина души, обучи ги в нек'ви стелт методи и нощем взриви де що намериш клон на банка в столицата, после гледай сеир. Ше стане не гражданско неподчинение, ми шибана октомврийска революция в сирия и египет.
newcomer написа:Примерите ти за мутра ме разсмяха.
Ае не ми се прави на компетентен що се отнася до организираната престъпност, щото ми е пределно ясно, че не знаеш за к'во говориш.
High_voltage написа:
тегаво сипваш, боби
я обясни сега по-добре това за ставането на кура
и за "бюрократичната офанзива"
Ми, мутрите в простолюдието са толко small time, че си е ебало майката. Големите шефчета си стоят в боянските/лозенските/банкенските имения и като се движат се движат инкогнито. Тука разбирам простолюдие не като прости хора, щото те че са прости, прости са, ама ДС им държи гръб, та нема как да се преебат сами. Простолюдието, демек average, everyday, ordinary people не са мафия, ако ще най-бесния квартален дилър с масивен гръб да си, най-многото, което можеш да направиш е да казваш на тия от РПУ-то кого да арестуват, щото ти прави конкуренция.
Бюрократичната офанзива ми се върти в главата, ама не съм компетентен да се изказвам по тая тема. Мисълта ми е, няма ли как да се задвижи някакъв законов ред, който да лиши правителството от избор, що се отнася до т'ва дали ще остават или не? Един вид, официално да им връчим уволнението и да им помахаме за довиждане. Т'ва би било оптималното решение , според мен, но трябва някой, който разбира в детайли от механизмите на държавното управление да каже дали е възможно и ако не - що.
Ебати километричния пост, заклевам се...