Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Май ще се поразмърдаме, а?
Публикувано на: 14 Мар 2013 20:20

vanmx написа:
Интересува ме политиката дотолкова колкото да знам дали ми дава свободата да правя с живота си това което искам...

Няма такава държава с такива закони които да ти дават свобода да правиш каквото си искаш - това се нарича свободия.

Масата народ са като овцете - трябва да имат някакъв, дори минимален контрол, защото всичко ще излезе извън контрол :D
vanmx написа:
Напъването за което имах предвид е това да се правиш на голямата работа говорейки в някакъв форум за някакви модели на управление, убеждения и идеологии, прочетени от някаква измислена литература. Тва са пълни шитове и промивка на мозъци.

Дори и сега да нямаш след време ще ти се наложи да имаш позиция, а и по-добре е да имаш позиция дори и тя от своя страна да е грешна от колкото да живееш в страна и да нямаш мнение за това какво става в нея и да не си мислил поне веднъж по темата дали може да бъде поправено това и как.

Профил

Аватар
В момента играе: С пъпа на баба ти
Публикувано на: 14 Мар 2013 21:06

бахти тапаците сте ако не се интересувате от политика..... Тоя дето го боли фара за политиката щот не го засяга е като ония дето вият дигнете бензина на 5 лева, аз кола не карам... Да ама с кво ти носят хляба бе боклик? Та в тоя ред на мисли интересувайте се от политика, че иначе след 20 години ше ви шибат мангалите.

Профил

Аватар
В момента играе: истласкване на штанга от лек сас тесен хват
Публикувано на: 14 Мар 2013 21:46

продавам обуфки адиадс на пет 5 години

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Мар 2013 21:59

vanmx написа:
Интересува ме политиката дотолкова колкото да знам дали ми дава свободата да правя с живота си това което искам и дали ми осигурява някаква сигурност. Тези две неща са изпълнени, така че всичко останало си зависи от мен самия, а не от някакви чичковци в парламента :D Напъването за което имах предвид е това да се правиш на голямата работа говорейки в някакъв форум за някакви модели на управление, убеждения и идеологии, прочетени от някаква измислена литература. Тва са пълни шитове и промивка на мозъци.

Много си заблуден. Нещата изобщо не са толкова прости колкото ги изкарваш. Понятия като свобода и сигурност са доста относителни - едни ги разбират по един начин, други - по друг. Затова има и различни идеологии, законодателства, модели на управление и т.н. Ако ти е все едно за тия неща за какво ти е тая свобода тогава? И доста жестоко се лъжеш ако си мислиш, че от "чичковците в парламента" не зависи голяма част от живота ти :wink:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 14 Мар 2013 22:35

Точно толкова е просто - замисълът е всеки да си живее живота както сметне за добре, т.е да е свободен, ако това не ощетява по някакъв начин околните, т.е трябва да се гарантира сигурността. Тогава вече трябва да се намесва държавата. Ако човек живее мисълта че живота му пренадлежи на някой значи нещо се е объркало много здраво в главата му или системата не работи както трябва. Ако си кадърен успяваш, ако си с две леви ръце, ядеш лайна, колкото и да псуваш после по политиците. Освен това , като смяташ че в друга държава е по-добре за тебе, където ще бъдеш по-оценен, нищо те ги пречи да емигрираш, това също е пример за свобода. Светът не свършва с Бойко Борисов и България :D

Направо се отчайвам да гледам как в 21-ви век, хора на 22-28 години звучат като баба ми :D

Цитат:
Заради аполитични типове сме на тоя хал.

Това е мега клишираното изказване, ама още по клиширано е, че всеки българин разбира от политика (и още няколко неща :D ) и затова сме на тоя хал :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Мар 2013 01:01

vanmx написа:
Точно толкова е просто - замисълът е всеки да си живее живота както сметне за добре, т.е да е свободен, ако това не ощетява по някакъв начин околните, т.е трябва да се гарантира сигурността. Тогава вече трябва да се намесва държавата.

Много детински разсъждаваш. Кой определя кое действие ощетява околните и кое не? Както казах в предишния си пост има различни виждания по въпроса. Затова са измислени законите, които се определят от онези така наречените "чичковци", за които не ти пука и които смяташ, че по никакъв начин не влияят върху живота ти.
vanmx написа:
Ако човек живее мисълта че живота му пренадлежи на някой значи нещо се е объркало много здраво в главата му или системата не работи както трябва. Ако си кадърен успяваш, ако си с две леви ръце, ядеш лайна, колкото и да псуваш после по политиците. Освен това , като смяташ че в друга държава е по-добре за тебе, където ще бъдеш по-оценен, нищо те ги пречи да емигрираш, това също е пример за свобода. Светът не свършва с Бойко Борисов и България :D Направо се отчайвам да гледам как в 21-ви век, хора на 22-28 години звучат като баба ми :D

Доста ограничено мислене. Разбира се, че за да преуспееш трябва да си кадърен, но значение имат и други фактори. Ако примерно си роден в бедно семейство и нямаш възможност да се изучиш как ще станеш кадърен? Затова според мен всеки трябва да има равен шанс за развитие, като висшето образование стане безплатно. Но тук примерно идва Андрей358 и казва, че ще е по-добре ако образованието стане изцяло частно и т.н. Затова има и различни политически системи и идеологии от които до голяма степен зависиш и ти. Що се отнася до емиграцията - дали ще имаш възможност да я осъществиш пак зависи от политиката - съответно на твоята държава и на държавата, в която искаш да емигрираш. Освен това не всеки има средства да емигрира, където си поиска. И стига си ми говорил за тоя 21-век. Какво като сме 21-ви век? Ако ще и 31-ви век да сме, политиката винаги ще е част от живота ни, защото в едно общество винаги ще има управляващи и управлявани, колкото и технологически развито да е то.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 15 Мар 2013 01:29

Заради това, че в България сред младите хора преобладават такива като vanmx, ще видим какво значи гражданско общество след минимум сто години.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Мар 2013 11:29

Според мен няма смисъл да го наливаме толкова :lol: :lol: :lol:

Това е право на лично мнение - едни хора винаги са били по-пасивни в някой неща от други в това няма нищо лошо, просто различна гледна точка за нещата - свят различен, хора различни.

Профил

Аватар
В момента играе: истласкване на штанга от лек сас тесен хват
Публикувано на: 15 Мар 2013 12:59

сигурен съм че ако думата се даде на прогнилите пропаднали некъпани небръснати метъли държавата ще цъфне :lol: :lol: :| (моридин)

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 15 Мар 2013 15:43

Моридин написа:
Заради това, че в България сред младите хора преобладават такива като vanmx, ще видим какво значи гражданско общество след минимум сто години.

Аз съм малко по-оптимистично настроен. По личните ми наблюдения напоследък сме се изравнили и сме 50/50 хубави хора/неприятни хора.

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Мар 2013 16:13

Der Meister написа:
Ако примерно си роден в бедно семейство и нямаш възможност да се изучиш как ще станеш кадърен?

ми например като се родиш кадърен?

кат си тъп и некадърен, цел живот ще си стоиш такъв, ма тва вие много разбиращите и интересуващи се от политика ще го разберете след 85 поколения, когато човечеството вече ще се е примесило с други раси и от вашите дребни мисли няма да има и помен

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Мар 2013 18:54

Дали си кадърен или некадърен, малко или много политиката все ще има значение за живота ти. В такъв свят живеем. Като човечеството се примеси с други раси може и да е другояче.

Аз самия не се имам за човек, интересуващ се кой знае колко от политика. Просто не мога да се съглася с наивните изказвания на vanmx и се опитвам да му обясня, че греши.

Профил Skype

Цар
Аватар
Публикувано на: 15 Мар 2013 20:04

мен не ме бърка и да съм от тъпата/некадърна част от населението - в крайна сметка не съм длъжен да съм квото и да било :arrow:

иначе изобщо не знам за кво говорите

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 17 Мар 2013 18:31

Искам ДПС да спечелят изборите с убедително мнозинство. Над 60%. При изборна активност 80-90% :lol:

Профил Skype

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 19 Мар 2013 22:46

vanmx написа:
Точно толкова е просто - замисълът е всеки да си живее живота както сметне за добре, т.е да е свободен, ако това не ощетява по някакъв начин околните, т.е трябва да се гарантира сигурността. Тогава вече трябва да се намесва държавата. Ако човек живее мисълта че живота му пренадлежи на някой значи нещо се е объркало много здраво в главата му или системата не работи както трябва. Ако си кадърен успяваш, ако си с две леви ръце, ядеш лайна, колкото и да псуваш после по политиците. Освен това , като смяташ че в друга държава е по-добре за тебе, където ще бъдеш по-оценен, нищо те ги пречи да емигрираш, това също е пример за свобода. Светът не свършва с Бойко Борисов и България :D

Трябва да кажа, че съм впечатлен от правилният ти възглед за живота и ролята на държавата :) Само че това е един политически възглед, който трябва да бъде отстояван. Проблема е че именно хора като теб стават аполитични, оставяйки нещата в ръцете на хленчещите нищожества и техните манипулатори, които взимат политическата власт. А политическата власт им дава правото да се разпореждат с твоя живот, твоята свобода, твойте пари, плодовете на твоят труд и т.н. Така че много си прав за начинът по който гледаш на нещата, но не си прав за това че политиката не те засяга, точно обратното е.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 19 Мар 2013 23:14

готиното на форумите е, че всеки може да си дава мнението, дори да не му го искат :lol:

Все аркадаши сме...!

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Мар 2013 15:41

Това е открито признание от страна на Президента, че българската политическа класа няма абсолютно никакви ценности и всичко е само за парлама :) По начало, всяка една политическа партия БИ ТРЯБВАЛО да изповядва система от определени ценности, опираща се на определена философия. Политиците и политическите партии са избирани да представляват хората споделящи съответните ценности, разбирания и убеждения. Всеки политик се предполага, че смята своите политически убеждения и ценности за равнозначни на доброто на страната. Следователно отговорните политици не биха влязли в коалиция с други които изповядват диаметрално противоположни принципи. В случая отстъплението от личните и партиини позиции би означавало предателство спрямо интересите на страната и принципите които даден политик защитава. А именно към това призовава президента.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 25 Мар 2013 09:20

Цитат:
Политиците трябва да са най-напред представители на народа и защитници на единството му, а чак след това проповедници на дадена идеология и ценностна система.
Когато ситуацията налага, когато нацията умира, те са длъжни да пренебрегнат убежденческите си различия и да работят заедно в името на народа и с общи усилия да закрепят нещата.

Не усещаш ли противоречието в това което казваш?

Първо няма такова общо и аморфно понятие като "Народ" или "общество" на което някой си да бъде представител. Обществото и народа не са нищо повече от съвкупност от отделни индивиди. Всеки политик е представител на група индивиди, които са го избрали поради сходните ценности, възгледи и разбирания, които той изповядва или поне заявява че изповядва. Да направиш компромис като се коалираш с друг политик изповядващ противоположни на твоите възгледи означава да "подмениш" вота на своите избиратели, което е възможно най-голямото предателство, което един политик може да направи.

Второ, когато "ситуацията налага" да се спасява народа, държавата, икономиката и т.н. да се коалираш с някого в ущърб на своя "партиен интерес" т.е. на убежденията си в името на интереса на държавата означава да признаеш, че едното не съвпада с другото. Ако даден политик или партия имат почтеност, а не са само подставени лица, се предполага, че те вярват че техните убеждения са "благото" за държавата и ако направят компромис с друг политик или паритя с противоположни възгледи е все едно да се направи компромис между методите на лекаря и на убиеца и да се твърди, че това е в интерес на пациента.

Цитат:
Честно казано, специално в българския случай, една коалиция между иначе враждуващи кланове (нарочно не казвам "партии"), като че ли би била ползотворна.

Да, това казвам и аз. Това е откритото признание, което прави Президентът. Подобна позиция може да се изкаже или ако нищо не разбираш или ако си напълно наясно, че партиите не защитават никакви принципи, а са просто бандитски шайки, представители на отделни групи за натиск.

Профил ICQ

Псевдо рейцър
Аватар
В момента играе: Всичко без аниме игри
Публикувано на: 29 Мар 2013 21:33

той па мн нормалния се обади :lol: :lol: :lol:
МОМЧЕ стегни се

От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 29 Мар 2013 22:26

Цитат:

моля ти се от сърце да се вразумиш

през каквото и да си минал, недей да превърташ бе пич

не съществуват мотиви на тоя свят, които да оправдаят тва един трезвомислещ българин да гласува за Сидеров

пичове, тотално ви изджаса живота и вас щом на по 20 сте и наебали мисленето толкова необратимо

тва БГ е некъв порочен кръг - преебани хора преебават хората след тях и така до безкрай, няма едно поколение с некъв разум в главата да се появи

ма така е, шибани комунисти и техните крепостни селяци навсякъде, къв ми ти материал да изникне от тва

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com