Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Neverwinter nights 2, Counter Strike, heroes 3
Заглавие: Re: Бъдещето
Публикувано на: 15 Юни 2011 15:00

Най-добре ще е да се взривим и да измрем всички, за да не се мъчим повече, а и да не мъчим околната среда заедно с нас.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Юни 2011 15:27

Джунейд написа:
Ред написа:
http://www.youtube.com/watch?v=aMzWysnhr5c <-- The Future 8)

Мерси за хубавата песен!
http://www.youtube.com/watch?v=rRsdU-kh_pw
Заповядай още една с тематични лирикс. :)
(ако може да ги разбере човек де :lol: )

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 15 Юни 2011 18:34

thewhitestig написа:

За да колонизираме други планети извън нашата слънчева система първо трябва намерим начин да пътуваме с по голяма скорост от скоростта на светлината. В противен случай, пътешествие до дори най-близката слънчева система ще ни отнеме много години (ако приемем че пътуваме с скорост близка на тази на светлината).

Пътуване с такива скорости е несериозно дори да се мъчим да си представим... Факторите са много ... Да приемем, че в този момент разполагаме с кораб развиващ 300 000 km/s ... Супер сега идва първия проблем "Ускорението"... За да развием тези 300 000 km/s ускорявайки с някви темпове на който може да издържи човешкото тяло да кажем 8-10g :shock: :lol: ще са ни нужни години .... другия вариант е да събираме космонавтите с лъжичка...Втория проблем "Време"... Знаем, времето е нещо относително ... И това вече не са просто теории на Айнщайн, а доказани постулати... Движейки се с висока скорост в пространството времето за нас се движи по-бавно... Т.е тия години нужни дори само за самото ускорение до скоростта на светлината ще са едни за космонавтите в кораба, но тук за нас на Земята ще са 10-ки пъти повече... В тва число добавете, че най-близката звезда до нас е на 4 светлинни години...и т.н. Точно затова повечето учени са насочили усилията си в развитието на съвсем други идеи... Но за да станат реалност поне някой от тях първо трябва да си обясним по-голямата част от законите на вселената в която живеем... А все още сме просто на буква "А" от вселенския "буквар". Всички се надяват Колайдера да ни даде някой отговори...

Сегашната ни примитивна технология за изкарване на полезен товар в космоса е символ на човешкия "брутализъм" :lol: 90% гориво 10% полезен товар :D Тва е се едно колата ви да харчи 1000/100 km като се движи с колосалните 10 km/h ...

От друга страна клокването дори квантовото телепортиране вече не са научна фантастика, а факт макар и все още на доста примитивно ниво...

Ред написа:
След 200 години няма да има държави както ги познаваме сега и света ще работи като 1 единица . Дали ще е resource based economy или другата му крайност с one world government не мога да кажа. :P

Абсолютно съгласен съм... Подобни са и моите възгледи за далечното бъдеще... Населението расте недостига на ресурси ще става все по-голям... Единственият начин да просъществуваме без да се избием е ако функционираме като обща единица с общ контрол... Подобно на колония от мравки или пчели ако ще те... Парите ще изчезнат или поне този хартиен вариант който познаваме... Компютрите ще направляват всичко и то изцяло.... транспорт, производствен процес дори ще могат да се само-поправят...

Но като цяло да се опитаме да видим бъдеще на което ние така или иначе няма да бъдем свидетели си е игра на врачуване :D

Преди около 10-тина години в училище в час по физика си направихме експеримент... опитахме се да разкажем как виждаме бъдещето след 10 години ... Тогава беше времето на мобифоните - монохромен дисплей ала бала първите GSM-и Dial-Up-а и т.н. Разбира се повечето предсказания се оказаха грешни не сме излекували СПИН-а нито РАК-а.. но примерно познахме, че сегашните мобилни устройства ще бъдат мощни колкото тогавашните ни PC-та и ще могат всичко което и те ...дори да гледаш телевизия на тях (тогава тва ни се виждаше сложно все пак цветните телевизори бяха базирани на "КатодРейТръбътъ" :D :D)...

Ако сега си задам същия въпрос след 10-години смятам, че моушън и воис контролерите ще са масови... За PC-тата няма какво да говорим особено ако технологията на оптичните процесори бъде успешно развита :D ще станем свидетели на поредната електронна революция...

ps: http://pcworld.bg/14470_vazmozhno_li_e_ ... oga&page=1

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: c няк'ъв евтин Jackson
Публикувано на: 15 Юни 2011 19:49

Ще има нек'ви ръкавици, дето като ги нахлузиш и почнеш да Air Guitar-ваш, ще се чува звук :o :lol:

with a sense of desire
From the twilight of the past,
among the victims who died

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 15 Юни 2011 22:41

Темата е дооста сериозна и изисква мислене с цел да се даде адекватно мнение. Има няколко аспекта първият засяга техническото развитие. За това дори си има клон на науката - футурология която се занимава с това да дава що годе реалистични прогнози за развитието на технологиите в бъдещето на базата на сегашните разработки. И все пак 200 години е много далече в бъдещето.

Развитието на космическите пърувания зависи главно от политически въпроси. Например по време на студената война, имаше огромен скок напред, тъй като двата блока се състезаваха в една символична надпревара. Сега обаче никой не иска да дава милиарди долари/евра/рубли и цялата работа е доста поизостанала. Надеждата е в частните компании, които може би скоро ще започнат да печелят от космически туризъм и от там ще дойдат средства за допълнителни разработки и разширяване на този бизнес.

Иначе долу на земята има два клона на науката които ще продължат много бързо да се развиват. Електрониката естествено, където само можем да си представяме какви изродщини ще измислят в следващите 10 години, пък камо ли след 200. В областта на биологията и медицината също се очакват революционни неща. Реално човешкото безсмъртие не е непостижима задача. Друг е въпроса, че много религиозни и други видове предрасъдъци се явяват спънка именно на тази наука. Този проблем съм го засегнал по-нашироко в разказа си Марс.

Да не забравяме ЦЕРН и колайдера. Не знам точно какво правят там, но телепортацията може да стане възможна, с което и нови космически открития. Незабравяйте че не можем да се движим по-бързо от светлината, но физиката има други теории за начини по които можем да достигнем до отдалечена точка на галактиката. Все пак говорим за след 200 години.

Втората голяма точка която трябва да се разглежда говорейки за бъдещето е политиката. Трудно е естествено да се направи каквато и да е било точна прогноза. Добрите тенденции в последните 50 години са за плавно намаляване на бедността и като цяло постепенно демократизиране на света, дори в традиционно деспотични райони. Аз лично бих се радвал да видя бъдеще в което човешките и гражданските права на всички жители на Земята са гарантирани, също както и високият стандарт на живот. Не мисля, че това е непостижима цел, но със сигурност все още сме далече от този момент. В много региони по света (включително и втората по сила икономика Китай) човешките и граждански права са под въпрос поради диктаторксия строй на управление. На други места пък като в Арабския свят не се признават правата на жените. В крайна бедност живеят хората в много региони по света.

До тук обаче с добрите пожелания, какъв е шанса за нова голяма война. Очевидно в нея главни действащи лица биха били настоящият №1 на световната сцена САЩ и техният пряк опонент Китай. Оставяме ЕС и Русия като по-второстепенни играчи поради следните причини. ЕС е прекалено разединен и обвзет от собствените си проблеми. Във военно отношение страните от ЕС могат да играят подкрепяща роля като съюзници на САЩ, но отдавна е отминало времето на "Великите сили" в Европа. Интересно би било мястото на Русия в един евентуален сблъсък между Китай и запада. Знам че мнозина веднага биха причислили Руснаците като съюзници с Китай но по-обстойния преглед на историята би бил в разрез с тази възможност. Към настоящия момент Русия е главен доставчик на оръжия за Китай и Индия. Това донякъде е добре за руснаците които по този начин (и с продажбите на газ и петрол) си потдържат икономиката. Позицията на Русия като втори (или първи) основен играч от времето на студената война е отминало поради следните причини. Най-вече руската икономика не може да се сравнява с тази на Кирай, САЩ, ЕС или други от по-развитите страни най-вече в Азия. Руското население намалява за разлика от това в Китай. Дори наскоро четох, че руският далечен изток се "колонизира" от китайски емигранти а в пограничните градове всичко се държи от китайци. Това което китайците са правели още от времето на Мао е да крънкат руснаците за военни технолигий. Проблема е че през 20-век Китай все още са били доста бедни, докато в момента имат почти неограничени финансови възможностт и ги инвестират във въоръжение. Това което те правят е да копират руските технологии и да се опитва ( в нарушение с патентото право ) да ги произвеждат сами и да ги доосъвършенстват. Когато говорим за световна война нека не забравяме, че през последите 2 такива САЩ и Русия всъщност са на една страна и не мисля, че при евентуална трета такава това би се променило. Въпросът е дали Китайците наистина ще си повярват, че могат да бъдат световен лидер и дали би се стигнало изобщо до военен конфликт. Голямо възпиращо средство са ядрените арсенали. Това е и причината студената война да не прерастне в истинска такава. Но все не се знае до къде може да се развият технологиите и какви възможности биха отворили те за неутрализиране на ядрените потенцияли (което би отворило пътя за широкомащабна война).

Ако трябва обаче да дам моята най-реалистична прогноза за бъдещето според мен ТСВ няма да има. Възможно е да се получи въоръжен сблъсък между армиите на САЩ и Китай особено около спорния Тайван. Също така е възможно Китай да бъде обхванат в скоро време от революция подобна на тази в арабския свят, тъй като на все по модернизиращите се хора там в един момент ще им писне да живеят в тоталитарен строй.

И още нещо за растящото население. Наскоро четох едно изследване с което съм доста съгласен. Най-общо в цивилизованите страни на практика няма прираст на населението. С постепенното цивилизоване и модернизиране на определени райони на света ще се увеличи и контрола по раждаемостта, семейното планиране и т.н. Освен това Земята може без проблем да "изхрани" 10 милиарда души, че и повече. Така че апокалиптичните прогнози за изчерпващи се ресурси и глад са леко несериозни. Ако настъпи глад то той ще е по политико-икономически причина, а не защото Земята не може да ни изхранва.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 16 Юни 2011 05:27

В бъдещето се виждам на 70 години, играещ на Playstation 10 или xbox 3200 :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Юни 2011 13:12

vanmx написа:
В бъдещето се виждам на 70 години, играещ на Playstation 10 или xbox 3200 :D

И аз не се виждам в близкото бъдеще да изоставя гейминга.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 16 Юни 2011 15:21

thewhitestig написа:

И аз не се виждам в близкото бъдеще да изоставя гейминга.
Моите съболезнования, брат :<

Виждам, че се нароиха дълги постове и за да не остана по-назад, и аз ще напиша нещичко, ама по-късно :)

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 16 Юни 2011 16:36

Когато ресурсите свършат ние сме след тях.

Профил Skype

Публикувано на: 16 Юни 2011 16:37

Vermic написа:
Когато ресурсите свършат ние сме след тях.

:lol: :lol: :lol:

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 16 Юни 2011 23:42

И след 200 години светът ще си е ебал майката, най-вероятно ще сме се върнали в каменната епоха, ако въобще съществуваме.
Амаааа... тъпа тема, не съм го очаквал от ОлдфагЪТ - 2012, алооооо??!

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Юни 2011 09:14

:D Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена. :o

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Юни 2011 02:34

“I don't know what weapons will be used in world war three, but in world war four people will use sticks and stones.” - Einstein :lol:

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ

стига спамил
Аватар
В момента играе: real_life.exe
Публикувано на: 20 Сеп 2012 17:31

Ново и някак логично развитие по случая:
Spoiler for :

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Сеп 2012 18:03

като във Fallout мн ясно

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Сеп 2012 18:07

като в Мас Ефект си го представям бъдещето, ама без рийпърите :!:

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Сеп 2012 18:49

Представям си бъдещето ТАКА, като аз съм Болдрик.

Когато животът ми даде лимони, догонвам го и му крещя "Уат да фак ис дис шит!?!". После го блъскам на земята и го ритам в бъбреците, след което го оставям да си лежи в локва от кървавата си урина, със спешна нужда от бъбречна трансплантация.

Профил

Аватар
В момента играе: с кьорави катерички
Публикувано на: 20 Сеп 2012 19:06

http://www.youtube.com/watch?v=NhheiPTdZCw

заслужава си :x

Профил

Аватар
Публикувано на: 20 Сеп 2012 19:10

Много ми е интересно, когато някой започне да ми говори за колонизиране на чужди планети.
Абе деца, много филмчета гледкате. За какъв чеп ни е да го правим това? То дори от земята една много голяма част не сме "колонизирали". Например Сахара - това е ебаси огромната територия и почти няма хора на нея. Не сме пострили почти никакви градове в пустинята, въпреки че условията там са много по-добри отколкото примерно на Марс и не ни се налага да пътуваме със светлинна скорост, за да достигнем до там. Същото важи и за океаните и дори за атмосферата.

Според мен след време вероятността Земята да стане като Марс е много по-голяма, отколкото обратното - Марс да стане като Земята.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 21 Сеп 2012 09:21

vanmx написа:
Според мен след време вероятността Земята да стане като Марс е много по-голяма, отколкото обратното - Марс да стане като Земята.

Мани не думай, ти си некъв гений бе :shock:

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на: