Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Mass Effect 3
Публикувано на: 23 Авг 2012 11:25

Моридин написа:
Е като не си я довършил последната, откъде си толкова сигурен, че първата е по-добра?

Минах бая голяма част. Определено gameplay-но е добра, ама по отношение на структурата на кампанията и историята не може да стъпи и на малкия пръст на ME1.

Във ME1 самите мисии са доста по-добре направени и са наистина нещо което очакваш да видиш във RPG - в зависимост от подхода и персонажа ти може да пропуснеш определени битки. Във ME3 е ОМФГ ЕКСПЛОЗИЯ ОМФГ СИНЕМАТИК ПАДАНЕ КАТО В COD/UNCHARTED ПОЛУЧИХ ОРГАЗЪМ.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Авг 2012 12:24

Предпочиташ да няма моменти в които Рийпърите рушат и унищожават. Тоест да си караш мисията, да убиеш рийпъра без проблеми и обратно в кораба. Точно като в МЕ 1. Мощта на рийпърите е огромна, но Шепърд е по-велик, защото може да ги смаже без дори да му объркат плановете нито веднъж. Доста яко. Честно казано предпочитам моменти като мисията за отстраняването на генофага и самоубийствената мисия в двойката, пред обикаляне на Новерия, която ми е една от най-отегчителните мисии. Поне до средата, после тръгва рязко нагоре и е кеф, но преди това е някакъв ад. И в първата игра го играеш Спектър, който преследва престъпник, а в третата го играеш последната надежда на галактиката. Разбираш ли разликата и че няма как да се пропуснат моментите на як екшън и експлозии. Ако единицата залага на историята и мистерията, двойката залага силно на взаимодействието с персонажите, ивентите, в които решаваш дали да гръмнеш някой или да го спасиш. По-лична става играта. Тройката залага на мащаба.

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Авг 2012 12:37

ME1 има атмосферата на класически sci fi което ме побърква от кеф.

Иначе да, много различни са игрите. В ME1 exploration-а, adventure елементите са доста по-силно застъпени.

Лично за мене ако бойната система не беше толкова дървена и страничните мисии не бяха толкова еднотипни Mass Effect 1 щеше да е перфектното RPG :3

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 23 Авг 2012 17:44

Мен тва ме кефи в трилогията - общо взето всяка игра си има някакви положителни и отрицателни страни и всеки може да намери нещо в нея. Дали ще играеш първата или втората, все се кефиш на Мас ефект, нали. Освен това и трите игри излязоха през сравнително кратък период от време, та и трите са напълно играеми от гледна точка на съвременния гейминг, а не като Старкрафта, примерно, дето първата част бих я пуснал само от носталгия.

Аз за по-добре замислена, по-консистентна и по-завършена поредица (въпреки обратите в концепцията за историята) не мога да се сетя.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Авг 2012 22:31

Абсолютно и хората пускат игрите си през 1 година. Тва е адски добре и особено като се сложи огромната разлика между 1 и 2, графично и като цяло. Адски добре са се справили и наистина за мен това е гейминг поредицата, която винаги ще помня и факта че вече почти не цъкам игри, а тая като излезе веднага я мятам е показателен. Други игри, които излизат през година или по-кратък период са асасините и кодовете. Първите са някакви експанжъни, които нямат нищо ново кажи речи и като цяло са доста по-лесен за правене проект, защото няма толкова кътсцени и диалози. Кодовете са едно и също всяка година, няма какво да си говорим. Даже интерфейса е същия. Една от най-великите поредици със сигурност, а ако става дума за моя вкус най-великата.
А тва реване за финала е толкова смешно че не ми се говори. Толкова часове играта, няма как да отидат подяволите, дори преди битката за Земята и кулминацията да ти пуснат черен екран. Финала е много хубаво, ако е добър, но лично аз от 100 продукта на филми игри и еди кво си, не харесвам 80-90. Тва не е преувеличаване, а просто съм адски критичен към завършеците, като вродено ми е. Никога не съм доволен напълно. Мас Ефекта можеше да е по-добре, но ми беше повече от поносим. Бих го нарекъл и доста добър, но дори и да ме дразнеше адски, никога нямаше да плюя по играта.
Когато излезе двойката я играх през пръсти, не бях заитересуван много от историята и играта не ми хареса много. И в момента я считам за по-слаба от тройката и дори от единицата. Малко но по слаба. Въпреки това финала ме отвя и още тогава смятах, че това е един от най-добрите завършеци възможни. Въпреки това играта не ми хареса и не ходех да разправам колко е яка, заради последните 5 минути, както сега хората реват заради последните 5 минути на ме3. И много от тия хора, даже не вникват и не се опитват да разберат за какво иде реч, а само като видят някакви неща, които не им се връзват и айде заклеймват цялата трета част. Ми вникнете малко в пустата история, има някои недообяснени неща, но след излизането на екстендета мен лично всичко, което ме интересува стана ясно. Примерно съм сигурен че 90 процента от хората, не са разбрали защо Соверена е атакувал Цитаделата в единицата всъщност, защо детето е направило тоя цикъл ( не тва майтапче в нета не важи), какво е тая холограма и т.н.

Много повърхностна е станала публиката. Много хора просто се дразнят че това дете е каталиста, но не ебават че това е рийпър или по-висша форма на живот един вид, която се явява и материализира както сметне за добре, за да може да е по-убедителен. Обаче хората си реват та реват че не искат тва детенце и така, просто не разбират че в края на поредицата имаш възможност да си общуваш кажи речи с Бог, защото тая енергия е първоизточника на почти всичко. Байоуер имаха и един хитър ход, който щеше да им дигне главоломно позитивните реакции към финала. През цялата трета част нашия пич сънува лапето. Вместо да сънува лапето, да сънува всички измрели. Тука идва моята идея. Финала се запазва 1 към 1 ( удължената версия) с малката корекция. Холограмата на рийпъра ти се появява с Кейдан/Ашли или ако имаш любовник и е умрял - с него. Тоест тва детенце се заменя с умрелия любовник или с умрелия ти съекипник от първата част. Очевидно каталиста иска да повлияе в избора на Шепърд, трябваше да се сетят как щеше да повлияе най-много на играта, а не да пробутват детето, за което на Шепърд не би трябвало да му пука, защото много по-ценни хора за него ритват камбаната.

Тва ми е минавало през акъла още докато цъках финалната мисия, мислех че нещо ще съм зашеметен и ще се появят всички пичове ( на всеки различно), които за умрели и ще го вдигнат на крака примерно, един вид има още за кво да се бори, някакъв вид епика да се създаде. После Илюзив мена ще се назоба като Сарен и т.н. Много неща съм си мислел за финала и определено нищо не уцелих кажи речи, сега след финала много неща мога да променя, както дадох една идея по-горе, но въпреки това байоуер фул респект, че компютърна игра ме трогва до такава степен, че да чета, да се интересувам и т.н. Особено тройката. Сега като го написах, пак си представих последната сцена с Кейдан примерно или с Ашли. Определено щеше да изглежда адски различно и щеше да има позитивни реакции, но разбираш ли щом е тва детенце финала е пълен боклук. Наясно съм че тва не е единствения проблем на феновете явно, но има и хора, които пишат че само тва разваляло всичко и ако го нямало детенцето, а само машината всичко било точно. Еми не пичове, предпочитам си диалогчето. Аз разбрах поне 4-5 важни неща, които ме интересуваха, някои казаха че са разбрали 0, всеки си преценява сам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Авг 2012 15:45

2 дни до Левиатана! :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 28 Авг 2012 23:41

Лудницаааааааа. Надмина ми всякакви очаквания, откъм история, яката раота !

Профил

Аватар
В момента играе: Според теб?
Публикувано на: 29 Авг 2012 00:10

А някой да има проблема при мисията с дъщерята, не мога да слезна долу по стълбата.

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Авг 2012 09:52

Абе не се излагай, повърти се и ще го намериш, има стълби подскоци, стига се. Само ще кажа че края на ДЛЦ-то, спокойно можеше да е завършек на играта, толкова е епично.

Профил

Публикувано на: 30 Авг 2012 20:50

В Leviathan DLC-то има нови hub файлове за Omega и Citadel. Предполагам следващото DLC е "Take back Omega".

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Авг 2012 21:36

http://www.youtube.com/watch?v=ZoKCkSC- ... ure=b-vrec

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 31 Авг 2012 10:21

Абсолютен булшит. Тоя който го е правил тоя клип е тъп и упорит.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 31 Авг 2012 11:35

Ми след разширения финал и изказванията на Bioware, трябва просто да си нарочно тъп, за да говориш за тая теория. Дееба тва избирателно тълкуване на факти бе, бахти малоумниците.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Авг 2012 12:04

Леваятана е ебати лудницата обаче. Ако го имаше оригинално в играта, нямаше да има толкова изненадани дебили от финала на играта, ама на чак сега го слагат. Супер много информация съдържа тва длц за историята на играта.

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Авг 2012 12:59

Тия продължават обаче... :?

Обзалагам се, че като обявят следващата част от поредицата ще стане следното:

1. Първият трейлър се появява на GT.org, Youtube, Gamespot и др
2. Стотици хиляди душевно-содомизирани индивиди връхлитат коментарите като библейска напаст и в умопомръчителни подробности описват как Bioware са ги превърнали в алкохолици, наркомани и роби на МакДоналдс.
3. Някъде 80% от въпросната сюрия пак ще даде пари.

Да не забравяме какво се случи със великите революционери, които уж щяха да бойкотират MW2 след като махнаха сървърите. :lol: :lol: :lol:

http://www.pwnem.com/t-mw2-boycott-fail

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Авг 2012 13:52

Четворката или прикуъла на играта са въпрос на 2-3 години, както стана с хейло, само че сигурно и там хората ще търсят индоктринация. Тъп и упорит, тва е определението за средностатистическия мухльо, който поддържа тая теория.

Профил

Аватар
Публикувано на: 31 Авг 2012 22:58

Същата история беше с Lost-а едно време то бяха теории то беше чудо и накрая свърши по възможно най-тъпия начин :D BTW филмчето е цели два часа :shock:

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 31 Авг 2012 23:49

Между другото на мен финала на Mass Effect много ми напомни на финала на Lost :D Не че имат нещо общо като история/сюжет ама и при 2-те:
-финалите бяха малко странни и ме оставиха със смесени чувства;
-останаха доста въпросителни накрая;
-феновете постоянно развиват разни теории.

Но като цяло един финал не прави цялата сага, така че съм доволен и от МЕ и от Лост :)

Профил Skype

Публикувано на: 06 Сеп 2012 00:11

Leviathan...това ДЛЦ още повече ме обърка, ми че това на практика разваля всички завършеци на историята без Control, щото след края на цикъла на унищожение левиатаните просто ще се върнат на власт и ше си правят квот си искат.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 06 Сеп 2012 11:26

Никъде не е казано че Лавиатаните са някаква сила. Те си служат единствено чрез индоктринация и никъде не е казано, че по друг начин могат да бъдат заплаха. Няма как да индоктринират цялата галактика, защото им трябват специалните артефакти и т.н. Айде излъчват някакъв пулс, който свали рийпъра, но тва е щото са на своя територия и са се предпазили. Ти внимава ли въобще, докато ти говореха ? Те са създали харбрингъра, който сам ги е изнесъл. Щом един рийпър ги е унищожил значи бойните им умения са на нулата, то е логично. Те имат формата на рийпърите, но нямат тая мощ и екипировка като рийпърите, те са си живи организми и единственото, което ги прави опасни са тея артефакти, а те действат адски бавно, както се вижда, защото трябва да измине време преди да ти въздействат.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2025 PC Mania | Реклама | Контакти Хостинг от Actiefhost