The Dark Knight Rises

Какво да гледаме
Публикувай отговор
-Stormrаge-
Обратна връзка:

Re: The Dark Knight Rises

Мнение от -Stormrаge- »

http://you-deserve-this.blogspot.com/20 ... rises.html некъв рейджва тука...
Изображение
--Gort!Klaatu barada nikto!--
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

Ма и аз съм на мнение, че ревюта на филми (и то на толкова очакван като тоя) не е яко да се гледат, щото ще си имаш едно на ум после и ще ти се развали кефа - я заради някой спойл, я заради мнението на автора, за което ще се сетиш докато гледаш филма и до известна степен ще изкриви впечатленията ти и т.н.

Да не говорим, че хората много обичат да хейтват по принцип разни следващи части на някои филми. Такива работи ще чета след като го изгледам :D
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
white storm
В момента играе: with your brain

Мнение от white storm »

Да се каже, че един филм по комикс, може да е несериозен, е несериозно.Не,наистина.Сами по себе си комиксите са форма на развлечение и реалната полза от тях са само пари и още пари които да се печелят,но Нолан и филмите му са друга бира.Изключително сериозни и задълбочени, въпреки, че си остават форма на развлечение.Това е киното и винаги ще бъде.И да,ще се нареди след класическите трилогии защото постига нещо което все по-малко филми успяват.Друг е въпроса, че тематиката не ми е сред любимите и още се колебая дали да го гледам в Арена,но е глупаво да се търси смисъл във която и да е форма на развлечение и изкуство. Защото той е личен и се създава, а не се открива.Но когато вече вземеш нещо развлекателно и го трансформираш в нещо мрачно и задълбочено, ето това вече заслужава адмирации.
“Life is change, chaos, filth and suffering. Death is peace, order, everlasting beauty.”
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

white storm
Да се каже, че един филм по комикс, може да е несериозен, е несериозно.Не,наистина.Сами по себе си комиксите са форма на развлечение и реалната полза от тях са само пари
1. Попадал съм на един-два комикса и още повече анимации (при това и на тема Батман), които са в пъти по-сериозни, интересни и смислени от всички играни филми за Батман...включително ноланските...
Т.е. по-скоро кино творците не подхождат достатъчно сериозно към материала.
2. Голяма част от кино продукцията (99.99%) е точно форма на развлечение и единствената полза от нея са парите :lol: :lol: :lol: .
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
Аватар
AlShu

Мнение от AlShu »

Аз пък ще ви спойлна много яко...на Черният рицар наистина му става...но чак след осем години :( .
The only difference between Salvador Dalí and crazy people
is that Salvador Dalí is not crazy.
Аватар
Gusto

Мнение от Gusto »

High_voltage написа:Гледах го.
Spoiler for :
Бейн и Миранда като злодеи просто нямаха толкова силна мотивация, която да съперничи на тази на Джокера от предния филм. Това за мен е решаващият фактор, който за мен поставя TDKR под TDK, всъщност прави TDK недосегаем. Джокерът, макар името си, беше нещо, което можеше да се вземе много по-насериозно, беше нещо, което беше много по-реално, и по този начин правеше TDK нещо повече от "филм по комикс".
А Бейн и Миранда не могат да прескочат тази граница.

Но иначе филмът пак си доставя, с повече от един-два трогателни моменти. :)

Едната по-силна критика, която имам е за сцената, където полицията се сби с армията на Бейн. Супер селщина, брат...
Spoiler for :
Значи искаш да кажеш, че пълното унищожение на Готъм и продължение делото на Рас Ал Гул не е достатъчно силна мотивация? Единствено Бейн от цялата трилогия беше някаква физическа заплаха за Батман, първата им битка в канализацията беше просто епична.

Единственото нещо в този филм, което не ми хареса беше самата смърт в края на Миранда. Можеше малко по-добре да я изиграе като че ли. Ще го гледам пак на кино, при второто и третото гледане се изясняват повечето от нещата.
atheism-bg.com - По-добре ръце, които помагат, отколкото уста която се моли!
->Изход<-

Мнение от ->Изход<- »

за спора за редовете-само 3д си заслужава да се гледа по-отблизо, иначе нормално кино първия ред е ташак.
Пени написа:ma nikoi ne ti chete na teb postovete be
Аватар
Tiny
но с големо съ̀рце
В момента играе: A dance with rogues
Обратна връзка:

Мнение от Tiny »

хайде за другия вторник да заформим една групичка?
@ Dido, Емо и не помня кой още се нави за Prometheus (на който отидохме :lol: )
A man was hospitalized with 6 plastic horses up his ass. The doctors described his condition as stable.
denik
Дидко Бандитко
В момента играе: No man's sky

Мнение от denik »

Аз в неделята ще ходя да го гледам с разни фр-та :cry:
[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D
Аватар
фитенс-маняк
В момента играе: истласкване с пудовки

Мнение от фитенс-маняк »

аз на онзи няма да му пиша в блога щото не ми се спори с амеби, но тука искам да напиша, че язди конски курове. TDKR е на милиметър от втория филм, който ще си остане върха на пирамидата, извисен и забит в границата на вечността. това прозвуча напушеняшки. има резон - след филма бях като изцеден и като зомби. смачка ме това величие, този иконом, този разтърсващ звук и края, който беше flawless victory. сега искам само едно - нолан да не спира да прави КИНО.
бес ваглехидрати ниама резолтати!!!
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Филма кърти!
Spoiler for :
Но да, сцената, в която се биеха полицаите и другите беше дебилна. И тая Миранда умря нелепо, добра актриса е, ама момента с умирачката беше... Ноо като изключим това, филма е голям
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
Аватар
wannabe
Обратна връзка:

Мнение от wannabe »

Мене тоя ме накефи много повече от 2ката, който за мене е яко overrated. Ок, Жокера игра перфектно, ок разбрахме, ама на страна от това за мене филма не беше нищо особено. TDKR > Begins > TDK
DJ Cat

Мнение от DJ Cat »

Гледах 2 ЧАСА И 40 МИНУТИ, НЕЩА, КОИТО СЪМ ГИ ГЛЕДАЛ ПО ТРИ ПЪТИ ВЕЧЕ В ЕДИН ИЛИ ДРУГ ФИЛМ. Сигурно имаше 5 сцени, които не очаквах. То не е идеята да съм в постоянен шок от случващото се, но може ли клише след клише след клише след клише. Еми еби му майката. Филма си е седмичка, защото имаше попаденията, но очаквах много повече. Бейн можеше да не е чак толкова мижав и Нолан, като се е хванал с тая тъпа поредица, поне можеше да я завърши епично.
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

Ми той я завърши епично.
И това, че ти не смяташ така, не променя фактите.
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
DJ Cat

Мнение от DJ Cat »

Къв факт, я се успокой бе. Твоето мнение не прави нещо факт. Фагот. Ниската кино култура или лошия вкус са също субективни, но хората, които са по-навътре и на ти с киното, ще са на моето мнение.

Aко си говорим за ''факти'', най-близкото нещо до факт в цялата работа е, че това е най-слабият филм на Нолън, поне според 90 процента от хората, така че останалите ''факти'' си ги мисли на ум и не се излагай като кифладжия.

Епично щеше да е да покажат как Бейн и втория път чупи муцуната на Батман и че героя не винаги е непобедим. Оттам нататък каквото и да натвори, дори да е същия тъпичък финал, щеше вече да е една идея по-добре.

Иначе бойните сцени са потресаващо зле. Наскоро гледах БСГ както писах в съседната тема и на такова сериалче от преди 6 години, което няма за цел да показва зрелищност и битки, камо ли ръкопашни схватки, там нещата бяха в пъти по-добре. В пъти. Тва тук беше някаква гавра с екшън филмите от този и предишния век.
Аватар
Gipo

Мнение от Gipo »

DJ Cat написа:Фагот.
Е вярно ли? Един път да кажа на майка ти така и тя да ти сподели...

Ти си по-навътре единствено в кучия гъз :lol:
Гипчо ( ◕ Y ◕ )
DJ Cat

Мнение от DJ Cat »

Ходихте на кафе по женски ли фагот ? Ти веднага си си казал всичко, не си увъртал много, фагот. Като си прост, поне млъкни и не опонирай на единствения умен и готин съфорумник, от който може да почерпиш информация, която да те класира малко по-напред в мижавото ти обкръжение.
Аватар
wannabe
Обратна връзка:

Мнение от wannabe »

Уважавам хората със собствено мнение, било то и толкова нелепо като на dj cat. Но не съм съгласен че си от хората навътре в киното предвид глупостите които изписа. Бойните сцени специално бяха зверски добре направени, предвид факта че са абсолютно 100% реалистични без грам ефекти. А и доста филмови критици го номинират тоя филм като най-добрия на Нолан а определено не съм видял никои да го е нарекъл най-слабият му. Най-малкото определено е по-добър от begins а за мене и от tdk
DJ Cat

Мнение от DJ Cat »

След като повдигаш въпроса за оценки и мнения на критици и фенове ( то щото това е най-важното) отварям метакритик и какво да видя.

Dark Knight 8.2 critics 8.9 fans

Dark Knight Rises 7.8 critics 8.7 fans

Тука приключихме. И сцената особено в каналите, демек първата битка е от нелепа надолу.

Най-добрият филм на Нолън ? Спри да влизаш накозен и пиян във форума и да пишеш тъпотии. Ти гледал ли си Prestige ? Че дори и Мементо. Но особено престижа има 10 филма до момента, които са му в категорията и трите батмана не са сред тях. Батмана дори не е най-добрият филм правен по супергерой, какво останало да ми го пишеш за най-добър на Нолън. Доста гаден вкус имаш, да ти кажа.

Нямам търпение Нолън да започне малко сериозно кино да прави, а да не се занимава с глупости. Като ще е комикс екшън, ще гледам Авенджърите, които ми донесоха тонове повече забава.
Аватар
wannabe
Обратна връзка:

Мнение от wannabe »

На мен ли говориш ? Щото аз не виждам някъде да съм казал че батман е най-добрия филм на Нолън. А като съм пиян или напушен последното нещо което бих правил е да вляза в некъв форум и да се разправям с идиоти, спокойно
Публикувай отговор