Ей сега гледах Зодиак.
http://www.youtube.com/watch?v=luZZmgvVO2w
Много яка песен. Та кво става, кво правите тая вечер?
Искам тука да стане тема за музика - не за музиката, която слушате в момента, щото ви кефи, а за оная другата.
Е как коя - брутално яката музика, към която по някаква причина сте емоционално обвързани или просто щото ви е издържала теста на времето. Нещо като личен бест оф ол таймс да си направим.
Стиловете нямат значение - рапове, технота, рокове, чалгии, все тая, важното е като чуете песента да пуснете някоя въздишка, придружена от "ех, дееба..." заради як спомен или нещо такова
Примерно:
Red Hot Chili Peppers - Californication
Като я чух за първи път май не бях тръгнал още на училище. А може и да съм бил. Не знам, не ми дреме. Морето на Слънчев бряг. Някви приятели на нашите имаха дъщеря, която навършваше 11. Деница. Празнуваше с някакви деца и въпреки че не ме познаваше, се наложи и аз да участвам, щото нали дете на приятели на мама и тате и т.н. Говори с мен два пъти. Влюбих се безумно. Не знаех какво да правя, исках само да ме мисли за готин.
За първи път тогава изпитах оня копнеж, който съм изпитвал и по-късно през тийн годините си и който сякаш вече не усещам или поне не е същия. Летни вечери, малък си, всичко ти е едно такова романтично, мислиш си за някакво момиче, такива работи.
Та тая песен ми е саундтрака на първото влюбване, щото я въртяха цяла нощ в заведението на плажа.
Blackmore's Nigh t- Shadow of the Moon
За тая песен нямам история. Просто ме кефи и сигурно и на гроба си да я чуя, пак ще вдигна одобрително палец.
Аре, вие сте.