Автор |
Съобщение |
DJ Cat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect 3 Публикувано на: 27 Юни 2012 16:30
Аз пък разбрах че било ''най-големия провал в гейминга'' ако всичко не е сън. Представяш ли си да ти пуснат някакъв филм и в директорс къта, да сложат едно ставай Пенке сънуваш ма.
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect 3 Публикувано на: 27 Юни 2012 16:48
Ми аз изобщо не си бях помислял за тоя индоктринейшън и като видях теориите, пак не можах да го възприема по една много проста причина - разработчиците като ще правят нещо, винаги го правят сравнително очевидно, а нямаше нито един обективен факт, който да каже: "ей го, тва тука наистина е сън или нещо такова". Аз досега игра, особено пък такава на Bioware, която да вкарва толкова подмолни и прикрити сюжети не съм виждал. Ако имаше някакъв прецедент досега - окей, ма истината е, че цялата драма с индоктринейшъна беше заради нежеланието на хората да приемат финалите такива каквито са.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
 |
thewhitestig
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect 3 Публикувано на: 27 Юни 2012 17:04
Според мен едно от най-добрите доказателства за indoctrination-a са очите на Шепърд когато избира Control или Synthesis. При Destroy очите му са нормални, докато при другите две опции са индокринирани. Не вярвам BioWare да са направили такава случайна грешка.
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect 3 Публикувано на: 27 Юни 2012 17:26
wut 
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
|
|
|
|
 |
Труповоз
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect 3 Публикувано на: 27 Юни 2012 17:27
В Драгън Ейдж можеше да накараш Лоугейн да ти направи свирка, след което да ти позволи да го заколиш. Никой не е говорил против това.
Иначе аз пак не мога да осъзная момента, в който Харбринджър пуска Овцарина в базата си и му дава възможност да пречука всички секачи. Като се появи оня лазер, който те качва на платформата горе си представям как Стария Бог казва на Разиел: "Знаеш ли, аба аз не съм много честен, зат'ва ще ти дам да ме гътнеш с Рейтблейда, па да ви видя после какво ще правите без мене"
|
|
|
|
 |
thewhitestig
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect 3 Публикувано на: 27 Юни 2012 17:37
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect 3 Публикувано на: 27 Юни 2012 18:01
Аргументът не е особено силен. В Synthesis на практика от очите на Шепърд не се виждат нищо, докато при Control шибана синя светлина минала през цялото му тяло и се отразява в повърхността на лицето му, дрехите и т.н., а тия две черти, дето са задължителни изобщо не се виждат, щото нивото на детайл е нулево. И неслучайно е нулево. Ако разработчиците искаха да направят намек, щеше да има някакъв поне бегъл фокус върху очите му. Why are just they glowing? Ми щото си се наврял в шибания Каталист, за тва, цялото ти тяло свети. Ебати. Но това за този контрааргумент нерейтъра казва, че "makes no sense". Плс. Четох интервюта, бтв. Как пък Bioware ВЕДНЪЖ не намекнаха, че може да има нещо вярно в тая теория след като са се постарали толкова изрично да я пробутат в играта?
Sheppard looks to be physically healthier after picking the destroy end like he knows he's picked the right answer. - Ми в другите два случая му е малко гадно, че отива на СИГУРНА смърт, разбираш ли.... Ей на такива простотии се крепи целия "документален" филм.
|
|
|
|
 |
thewhitestig
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect 3 Публикувано на: 27 Юни 2012 18:20
Моридин написа: Аргументът не е особено силен. В Synthesis на практика от очите на Шепърд не се виждат нищо, докато при Control шибана синя светлина минала през цялото му тяло и се отразява в повърхността на лицето му, дрехите и т.н., а тия две черти, дето са задължителни изобщо не се виждат, щото нивото на детайл е нулево. Нещо не си видял като хората. Индокринираните очи имат две точки в лявата и дясната си част. Ето какво представляват. При Synthesis и Control ясно се виждат двете точки. При Destroy опцията обаче очите му са нормални.
|
|
|
|
 |
DJ Cat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect 3 Публикувано на: 27 Юни 2012 18:30
Има някой който спори още дали всичко е indoctrination ли ? Стига де, това е смешно, хората пуснаха цели 2 ендинга, ако искаха да кажат нещо на феновете си, щяха да го направят при втория опит. Не търси под вола теле. Хората си казаха ''indoctrination theory shows fan commitment to the franchaise. Let just say it is....ambitious. Няма ли са това в предвид като са творили края, но всеки има право да си го разбира както иска. Ето затова е добър финала. Представи си че имаше някакъв скучен дълъг бос файт. Тогава нито дискусии, нито спекулации... Всеки щеше да е убил харбрингъра и след време щеше да се сеща за поредицата, но без да помни завършекът и. Аз лично лесно няма да забравя финала.
|
|
|
|
 |
BadZealot
|
 |
В момента играе: Според теб?
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect 3 Публикувано на: 27 Юни 2012 18:52
Бас ловя, че ако BW бяха бутнали дир. къта още през март, сега всички щяха да викат - е ти какво направи синтезира, избра да контролираш, или унищожи косачите ![[Exclamation] :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif)
___________________________________ It is said that ignorance is bliss. Tell me, is that true for you? Then how peaceful it must be for you to have a mind unburdened by thought!
|
|
|
|
 |
Fenrir
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect 3 Публикувано на: 27 Юни 2012 18:53
Добре де, на всички ви е ясно, че ЕА имат пръст в това. Накарали са BioWare да оставят възможно най-отвореният край, за който могат да се сетят, че да има смисъл от 4та игра. Защото иначе няма логика, BioWare изрично обещаваха, че няма да направят краят, който ни дадоха.  Според мен историята е щяла да отиде в съвсем друга посока, идва настояването за отворен край и в крайна сметка получаваме deus ex machina хлапето. След като приключих играта се замислих и ме хвана яд за следното нещо - оставяме настрана краят, който и досега си остава неизяснен. Това, което ме дразни е, че на практика по никакъв начин не повлияваш на историята. Уж това беше големият коз на играта, заради това бяха големите хвалби, но на практика от решенията ти зависи, кои от съекипниците ти оцеляват. Да - не е маловажно, но се обезсмисля от факта, че ако някой е умрял в първата или втората игра, намира му се заместител. Към това добавяме, че и от решенията в кулминацията на втората игра, мисията, за която се подготвяш толкова време, на края се свеждат до разлика от 10 точки war assets.
___________________________________ For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа: ave isus e pokemon ve
|
|
|
|
 |
Маце Борко
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect 3 Публикувано на: 27 Юни 2012 19:16
@thewhitestig
От скрийншотите, които даде, наистина личи доста по-добре! Но продължавам да твърдя, че това е защото Шепърд ЦЕЛИЯ е обгърнат от енергията на Каталиста. В смисъл - цялото му тяло сияе - в случая с Контрол дори това синьото сияние го има по цялото му лице и тяло, докато в случая със Синтеза, макар и като цяло да свети в зелено, отвътре на раменете, врата и челото му прозира синята светлина. Която да - същата е като тази при индоктринейшна, щото.... той се прави през Каталиста отново.
И да - на практика самите Bioware индиректно казаха, че не са имали предвид възможността за такъв завършек.
|
|
|
|
 |
thewhitestig
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect 3 Публикувано на: 27 Юни 2012 20:15
Моридин написа: В смисъл - цялото му тяло сияе - в случая с Контрол дори това синьото сияние го има по цялото му лице и тяло Постът съдържа спойлери!Мани го сиянието. Интересното са точките и чертите вътре в окото. Такива точки имат само и единствено индоктринираните хора. Ако ще и бембен да е цвета. Има и друг интересен факт който не бива да се пропуска. Когато Каталиста ти описва възможностите, виждаш как Андерсън избира destroy, а TIM избира control. Anderson символизира доброто, TIM злото независимо от това че цветовете са обърнати. Каталиста се опитва да те убеди, че правилните избори са control или synthesis. И когато играеш и ти отчасти си "индоктриниран" защото вярваш напълно на това което ти се представя, и използваш логика от сорта на "по-добре да избера да ги контролирам, да се жертвам за каузата, вместо след време други синтетики да ни избият". Друго интересно нещо е това, че Каталиста описва себе си като пазител на органичния живот. Казва, че рийпърите са неговото решение на проблема с конфликтите между синтетиките и органичните същества. Следователно трябва да е това същество Точно тези beings of light като Каталиста, са пазителите на органичния живот. Те описват синтетиките като "machine devils", следователно няма как beings of light да са синтетики. Въпреки това обаче, когато с Шепърд говорят за унищожаването, Каталиста казва "You will destroy us". И от там идва въпроса, защо "us"? След като Каталиста не е рийпър той не би трябвало да бъде унищожен, и не би трябвало да е част от рийпърите. Единственото логично обяснение е, че Каталиста всъщност са рийпърите които индокринират Шепърд и си играят с психиката му. Затова Paragon и Renegade опциите са обърнати на обратно. Защото Шепърд го подлъгват, както и нас играчите. Също така от екипа на BioWare не веднъж казаха в Twitter акаунта си "откъде сте толкова сигурни, че Каталиста ви казва цялата истина" " Неможете да вярвате напълно на това което казва детето".
|
|
|
|
 |
Труповоз
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect 3 Публикувано на: 27 Юни 2012 20:24
Пичове, аз си дадох сметка, че края на играта все още е Space Magic и всъщност нищо не е оправено от проблемите.
|
|
|
|
 |
->Изход<-
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect 3 Публикувано на: 27 Юни 2012 22:56
Под вола теле търсите Просто моделът му е такъв, очите както и да светнат в синьо все ще мязат на тия на индокринейтнатия илюсив мен защото те просто представляват точно това-оцветени в синьо очи. Не са съобразили избора на цвят, не е някакъв дълбок змаисъл.
|
|
 |
DJ Cat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect 3 Публикувано на: 27 Юни 2012 23:56
Каталиста за мен е рипър.
|
|
|
|
 |
Fenrir
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect 3 Публикувано на: 28 Юни 2012 09:47
DJ Cat написа: Каталиста за мен е рипър. Абе вярно е малко странно, защото ако откажеш да избереш или го застреляш, хлапето си звучи като Харбинджър(или просто като Рйипър). Теорията за индоктринацията - ами BioWare не я отричат, защото по този начин хората продължават да говорят за играта, да, определено има много неща, които подкрепят тази теория, но това е краят, който получаваме на тази трилогия, няма какво повече да се спекулира или хората да се хващат за сламки. Виж, за следващата трилогия може да видим нещо подобно. Засега - т'ва е. Остава да седим и да се молим ЕА да даде достатъчно време на BioWare да направят Dragon Age 3 като хората.
___________________________________ For all those who said this day would never come, what are they to say now?
Penny написа: ave isus e pokemon ve
|
|
|
|
 |
DJ Cat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect 3 Публикувано на: 28 Юни 2012 10:07
Гледах пак речта на год чайлда. То е резултат от войната в миналото между синтетична раса и органична такава. Органичната го е създала за да опази мира или с друга цел, но то от своя страна е пръкнало рийпърите, които да замитат всяко недостойно поколение на 50к години ( което на практика до този момент е всяко едно). То си казва they are my solution и затова гласа му звучи така. А и то няма определена форма, явява се на Шепърд като лапето, с неговото гласче, за да може да му влияе максимално, все пак е АИ и сигурно може да говори и като Конрад Върнър и Мордин. Щеше да е готино да ти се яви като love interest-а за няколко секунди и после да си преправи пак формата.
|
|
|
|
 |
DJ Cat
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect 3 Публикувано на: 28 Юни 2012 10:08
Пак дабъл пост...
|
|
|
|
 |
[BG]QQ
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Mass Effect 3 Публикувано на: 28 Юни 2012 10:20
Трябваше един rainbow лъч да избарат и всички да станат хипита.
___________________________________ Deutschland über alles
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|