Значи, искам да направя уговорката, че не съм икономист, нито финансист и знанията ми в областта са не по-далеч от базови.
Интересно ми е вие какво мислите?
___________________________________ Do you know what "nemesis" means? A righteous infliction of retribution manifested by an appropriate agent. Personified in this case by an 'orrible cunt... me.
The Grim Reaper
Шефа на Кенефа
30 Ное 2003 14:14 Мнения: 7917 Местоположение: Троянски манастир
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие: Re: The Robin Hood Tax
Публикувано на: 10 Яну 2012 23:06
Tax е мръсна дума, страх ме е да ги отворя
Ма като имам повече време ше фърла едно око, сори, сесия иде
Не почвайте да пишете tl;dr коментари без мене, плс
като мн други неща - добра идея която ако се приложи най-вероятно ще е с лоша реализация.
банките реално няма да са на загуба защото ще си дигнат таксите, просто и ясно.
проблема за мен идва, че парите от тези данъци, като мн други пари, не е точно ясно къде и в кой джоб ще идат.. парите си се въртят в горните кръгове на власта и бизнеса и това е, щели да борят бедността с тях, айде моля ти се, пълни глупости..
->Изход<-
Заглавие: Re: The Robin Hood Tax
Публикувано на: 10 Яну 2012 23:26
Вече пари да се помогне на държавите от третия свят има, нужда да се събират още-не. Друг е въпросът дали тези пари отиват където трябва, дали дори когато стигнат където трябва храната не се продава на черно и т.н. Проблемът няма да се реши с още пари.
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения