Висок CPU Usage
Висок CPU Usage
Имам проблем с високо натоварване на процесора при някои нови игри - Dungeon Siege 2 имаше 100%, Crysis 2 има 50%, дори FIFA 12 дава 50%, а не е от товарещите игри... Някои по-стари игри, които имам инсталирани си бяха тежички пък си вървят добре, например Assassin's Creed 2 няма никакво натоварване, Darksiders също, а сега няма нова игра, която съм инсталирал да не дава натоварване (не че съм пробвал толкова много, но все пак). Някакви идеи от какво може да става това?
Re: Висок CPU Usage
Сякаш процесора ти остарява
Птеродактили пред него летят. И колесница им е луната червена.
- Danivanov
- В момента играе: Ghost Recon: Future Soldier; Splinter Cell: Blacklist; Brothers - A Tale of Two Sons; Witcher 3, но само в моите мечти...
- Обратна връзка:
iddqd написа:Сякаш процесора ти остарява
Да не би да е нещо свързано с DX? Инсталирай си последните драйвери и опитай да не се вманиачаваш по отношение на скоростта
>проблем с процесорDanivanov написа:iddqd написа:Сякаш процесора ти остарява![]()
Да не би да е нещо свързано с DX? Инсталирай си последните драйвери и опитай да не се вманиачаваш по отношение на скоросттаВ краен случай си преинсталирай OS-а, стига да не е болезнено за теб.
>казваш му решение което е за видеокарта
>
- Danivanov
- В момента играе: Ghost Recon: Future Soldier; Splinter Cell: Blacklist; Brothers - A Tale of Two Sons; Witcher 3, но само в моите мечти...
- Обратна връзка:
О, да. Мерси за поправката. Рекох че се говори за графичен процесор. И все пак, човека нито модел на процесор казва, нито нищо. Преинсталирането на OS е възможност. Експерименти. Само те ще ти донесат удовлетворение.
- Ghost_Leader
Няма да е лошо и да споменеш с какъв точно процесор си.Intel/AMD,двуядрен/четириядрен,модел?
- Telba
- В момента играе: Planetside 2
Guild Wars 2
World Of Tanks
Team Fortress 2 - Обратна връзка:
Process Explorer изтегли, и виж Interrupts колко % заемат. Ако е над 2, кажи, за да знам накъде да те насоча.
Лолито написа:някакъв черен започва на говори се прецаква звука и почва да пращи
Какво ти пука колко се товари процесора ако играта ти върви нормално? Ако процесора ти е двуядрен и се товари само 50%, това означава че играта не е направена като хората и използва само едно ядро. Така че това не е повод за кеф
И все пак ако ти върви гладко играта - няма проблем.
- Infy
- В момента играе: Shift 2 Unleashed, Bad Company 2, Shogun 2 Total War
Ем освен това ако си с АМД 2-ядрен си сложи техният Dual Core Optimizer. Оправя тактовете, особено на игри, които не са оптимизирани/създадени за прокове с повече ядра. Темата май трябва да се премести в "Програми, интернет, хардуер".
Процесора е AMD Athlon 7550, двуядрен 2,5 GHz.
Process Explorera дава под 1% interrupts и при пусната игра.
Игрите иначе вървят нормално.
А за Dual Core Optimizera откъде мога да го сваля? Благодаря предварително.
Иначе говориме за нелицензирани игри. Доколко е възможно да е от релийзовете.
Process Explorera дава под 1% interrupts и при пусната игра.
Игрите иначе вървят нормално.
А за Dual Core Optimizera откъде мога да го сваля? Благодаря предварително.
Иначе говориме за нелицензирани игри. Доколко е възможно да е от релийзовете.