Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Супер Марио
Заглавие: Избор на конфигурация
Публикувано на: 02 Ное 2011 07:58

Здравейте! :)

Имам намерение да си купя конфигурация (по възможност за "гейминг") и да се побера в бюджета около 1000 лева (без периферия). :Oooops: Не знам дали би било възможно за такава сума да събера "стабилен" компютър, но ще се постарая. Най-вероятно ще клоквам и може да подменям части по-нататък. Моля, за предложения и благодаря предварително! :)

Профил

Аватар
В момента играе: DotA, Quake Live, Deus Ex, Driver SA, Alien Swarm, Counter Strike
Заглавие: Re: Избор на конфигурация
Публикувано на: 02 Ное 2011 22:08

Intel i52400
ATI 6850
ASROCK H61M-S
DDR3 4gb ram
veloci raptor hdd1 само за ОС и игри
някакъв рандом хдд по избор за останалите неща
Fortron 500W
и някаква CM кутия

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Ное 2011 22:19

забрави за интел в тоя ценови диапазон, просто не си заслужава. Вземи някой четириядрен АМД.
4 ядра винаги са по-добре от 2 при гейминг.
Гледай да не изливаш повече от 20% от общата сума в процесор (10% е разумно). И не се изсилвай с процесора като повечето деца, за гейминг в момента почти всеки четириядрен върши работа. Наблегни на видеото, като си прецени дали нвидиа или АМД. Нвидиа са педерасти и шибани жалкари, в момента съм с тяхна видео карта (гтх 460) тия шибаняци клокват фабрично, картата си грее като луда, освен това са спестили от охлаждането й, невъзможна е за охлаждане и рано или късно сдава багажа при много хора). За това съвета ми е да не позлваш нвидиа.
4-6гб рам са достатъчни, рамът в момента е евтин.
За дъно Asrock е лош избор, вземи си асус и не се лигави. Аз ползвам m4a87td EVO и проблеми не съм имал. Гледай да не се излъжеш с някакъв боклук без usb 3 щото и такива се въртят още.
Тва е от мен. Давай смело, с АМД не можеш да сбъркаш.

Профил

Аватар
В момента играе: DotA, Quake Live, Deus Ex, Driver SA, Alien Swarm, Counter Strike
Публикувано на: 03 Ное 2011 21:57

Процесора е 4ри ядрен не лъжи човека. И според мен е най-добрият процесор за парите си. А пари в процесор е вярно че не трябва да се наливат много, но след време (1-2) години като тази конфигурация вече е за смяна, ще сложи още 4гб рам,ново видео и добър вентилатор на процесора за да го клокне. И не мисля че дъно без усб 3.0 е боклук тъй като реално този порт още не се е наложил и поне още 2 години ще му трябват

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Ное 2011 22:49

enemy написа:
Процесора е 4ри ядрен не лъжи човека. И според мен е най-добрият процесор за парите си. А пари в процесор е вярно че не трябва да се наливат много, но след време (1-2) години като тази конфигурация вече е за смяна, ще сложи още 4гб рам,ново видео и добър вентилатор на процесора за да го клокне. И не мисля че дъно без усб 3.0 е боклук тъй като реално този порт още не се е наложил и поне още 2 години ще му трябват

еми ако след 1-2 години и дъното ще сменя направо нова конфигурация да взема по твоята логика :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 04 Ное 2011 11:14

->Изход<- написа:
Нвидиа са педерасти и шибани жалкари, в момента съм с тяхна видео карта (гтх 460) тия шибаняци клокват фабрично, картата си грее като луда, освен това са спестили от охлаждането й, невъзможна е за охлаждане и рано или късно сдава багажа при много хора). За това съвета ми е да не позлваш нвидиа.

Тук съм тотално несъгласен с теб, защото nVidia един вид измислят картата, докато производството и се извършва от различни компании (gigabyte, asus etc...) Съответно като си купуваш картата, трябва внимателно да избереш и производителя и, защото някои предлагат откровено по-добри охлаждания за дадени модели.
Тоест съвсем примерно казваме, че твоята асуска гтх 460 грее, заради не добро фабрично охлаждане, ама пък с фабричното на гигабайт - кърти.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com