Автор |
Съобщение |
Creator_
|
Цар |
|
В момента играе: с чурка
|
|
Заглавие: Re: Кой е любимия ви писател? Публикувано на: 23 Окт 2011 00:47
На пича по-горе ще кажа, че преди 4-5 години, когато прочетох първите си 10-ина книги на Кинг и аз си мислех, че той е велик, но сега като прочетох няколко на Стайнбек например, виждам много ясно кой оригиналът В двата тома на "50 велики разказвачи" намерих интересни разкази на някои автори, които съм си набелязал да издиря в бъдеще. О'Хенри е един от тях, но да видим дали ще си създам време, че е тегаво и учение, и всичко останало
___________________________________ Коя си ти и какво ти е специалното? Хубава си. Но красотата е често срещана в природата. Нека с наивната надменност на деца гледаме лицата на другите. Когато съзнанието стигне своя край, когато мисленето спре, идва творчеството. А то носи щастие.
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
|
|
Заглавие: Re: Кой е любимия ви писател? Публикувано на: 25 Окт 2011 22:45
Благословен бях, че пет нямах интернет и само един ден бях на работа - прочетох 4 книги и написах половин тетрадка разказ I feel fockin' awesome.
___________________________________ a.k.a. Disturbed
These words I write keep me from total madness.
How many of you people know you're REALLY alive ?!
|
|
|
|
|
moonlight
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кой е любимия ви писател? Публикувано на: 28 Окт 2011 22:26
Лично аз нямам любим писател, защото всеки път чета на различен автор. Омръзва ми да чета един и същ, защото малко или много почват да им се препокриват сюжетните линии и ми става безинтересно ...
|
|
|
|
|
Dexter
|
Футболен разбирач |
|
В момента играе: Football Manager 2007 Pro Evolution Soccer 2013
|
|
Заглавие: Re: Кой е любимия ви писател? Публикувано на: 29 Окт 2011 00:03
Добре де. Как така стигна до извода, че сюжетите в различните книги на един и същи автор започват да се припокриват, след като "всеки път чета на различен автор"?!
___________________________________ WeAreGettingClose
|
|
|
|
|
BadZealot
|
|
В момента играе: Според теб?
|
|
Заглавие: Re: Кой е любимия ви писател? Публикувано на: 03 Ное 2011 16:41
Толкин, Азимов, Кланси, Суворов, не-официалния дневник на Ерих фон Маинщайн"Проиграни победи" , Алеко Константинов, братя Стругацки.
___________________________________ It is said that ignorance is bliss. Tell me, is that true for you? Then how peaceful it must be for you to have a mind unburdened by thought!
|
|
|
|
|
- Алминатора -
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кой е любимия ви писател? Публикувано на: 07 Ное 2011 03:03
Стефани Майър е много добра писателка, а също и Дан Браун
___________________________________ САМО АЗ СЪМ ОТ КЪРДЖАЛИ ПУТКИ
Все аркадаши сме...!
|
|
|
|
|
Kamito_567
|
|
В момента играе: Captain Claw
|
|
Заглавие: Re: Кой е любимия ви писател? Публикувано на: 26 Ное 2011 18:51
Любимата ми писателка е Агата Кристи - а писател - Артър Конан Дойл и Никълъс Спаркс.
|
|
|
|
|
freeman8692
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кой е любимия ви писател? Публикувано на: 02 Дек 2011 21:16
Иван Вазов няма по добър от него
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кой е любимия ви писател? Публикувано на: 03 Дек 2011 14:13
freeman8692 написа: Иван Вазов няма по добър от него Hunter S. Thompson и млъквай.
|
|
|
|
|
freeman8692
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кой е любимия ви писател? Публикувано на: 03 Дек 2011 14:37
Warbringer написа: freeman8692 написа: Иван Вазов няма по добър от него Hunter S. Thompson и млъквай. смешник
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кой е любимия ви писател? Публикувано на: 03 Дек 2011 15:04
Да не говорим какъв некадърен бездарник е бил Вазов. Т'ва че в главата ти е набито от училище колко е голям няма нищо общо с реалността. Поезията му е малоумна. Точно като за втори клас, както е имал предвид, пишейки я. Прозата му е бавна, скучна и предвидима. Няма нищо вълнуващо в разказите му. За разлика от господин Томпсън, който те грабва от първото изречение и не те оставя да затвориш книгата докато не я свършиш. Така че... общо взето... бегай да четеш нещо по-различно от читанката и ела пак да си говорим.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Кой е любимия ви писател? Публикувано на: 03 Дек 2011 15:32
Братче, като някъв очевидно 12-13 годишен каже, че любимият му писател е Вазов, аз изпитвам просто остра липса на идеи кво да му кажа, не знам ти как намираш сили да се занимаваш
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кой е любимия ви писател? Публикувано на: 03 Дек 2011 15:37
Между другото, така е. И аз първо се чудех КАК ТОЧНО да му обясня какъв некадърен идиот е Вазов, обаче то си трябва културка, четене, мозък в главицата даже, че да схване момъка какво му говоря. Щото в случая аз му говоря за един пичага, дето той сигурно и името му не е чувал, пък кво остава да му е прочел нещо... ако ще и една статия в интернет, щото такива има бол, ама нейсе...
|
|
|
|
|
freeman8692
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кой е любимия ви писател? Публикувано на: 03 Дек 2011 17:14
Това,че България е малка държава и не го чете тъпия запад не означава че е бездарник.Просто тъпият,шибан безкрайно ограничен запад не може да оцени творчеството му,защото не са били под 500 годишно робство и изобщо не знаят за какво става въпрос. Чак след баташкото клане 1876 година един свещеник не се сещам в момента името му показва на "великите западни сили" ръчички, главички и крачета на български деца брутално заклани и разчленени от турците!!!!!!!!!!!!!! Така,че не ми говорете за някакъв "американец" който на дали е чувал за България,че е по велик от ПАТРИАРХА Иван Вазов!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
- Алминатора -
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кой е любимия ви писател? Публикувано на: 03 Дек 2011 19:14
Freeman, Вазов, първо, е клиширан до немай къде, второ, писал е, не заради литературата като изкуство, а заради липсата на литература Не случайно има произведения в трите литературни рода и го наричаме "патриарх на българската литература". Като творчество не е кой знае колко велик, просто е бил един от малкото грамотни хора след Освобождението, с желание да пишат. "Железният светилник" например е далеч по-интересен роман от "Под игото". Не че "Под игото" е лоша творба, тя в действителност е оказала огромно влияние върху не едно поколение българи, но просто е адски клиширана и ако си чел разни други книги преди нея би ти се видяла доста скучна. P.S. Най-големите в българската литература са Христо Ботев, Алеко Константинов и Христо Смирненски P.S.S Наскоро една моя съученичка сподели с мен, че Алеко бил "много тъп автор", нещо, което не каза за Вазов. Направо ме хвърли у тъча P.S.S.S. Цитат: ак след баташкото клане 1876 година един свещеник не се сещам в момента името му показва на "великите западни сили" ръчички, главички и крачета на български деца брутално заклани и разчленени от турците!!!!!!!!!!!!!! Не е бил никакъв свещеник, а американският журналист Джануейриъс Макгаън. Същият умира от тиф по време на Руско-турската война. P.S.Ssssss Що му отговарям на тоя ретард
Все аркадаши сме...!
|
|
|
|
|
freeman8692
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кой е любимия ви писател? Публикувано на: 03 Дек 2011 19:34
Макгаън пише за ужасите,но Англия и Франция не вярват и след това български свещеник буквално вади и показва ръчичките на децата!!!!!!
|
|
|
|
|
- Алминатора -
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кой е любимия ви писател? Публикувано на: 04 Дек 2011 01:17
Абе прочетох позитивните коментари в тази тема относно Чарлс Буковски и реших да се сдобия с "Жени"... и общо взето 200 страници без каквото и да е било развитие, освен как героя пие, пуши и ебе... Тази книга е на път да се превърне в третата, която не прочитам докрай, просто защото е адски повтаряща се. Другите две са "Ледоразбивачът" на Виктор Суворов (разбрах, че руснаците са имали сметка от война с Германия и са се готвили за такава и без нуждата да ми се натяква колко точно танка е имало в 512та механизирана пехотна дивизия, разположена в средата на нищото ) и учудващо "Пътеводителя" на Дъглас Адамс . Третата колкото и пъти да я подхвана, изведнъж все ми става скучна и не мога да я довърша (говоря за изданието с всички включени книги от серията). Колкото до любими автори - ами започнах по-често да чета книги с Матю Райли и Дан Браун, преминах през Стивън Кинг, Джордж Мартин и Балзак, впоследствие реших да почна да чета всичко, което може да бъде поместено в категория "Класика" и сега общо взето чета всичко, което ми се стори интересно Ако трябва да посоча любими автори, това непременно ще са Стивън Кинг, Оноре дьо Балзак и Владимир Набоков (нищо, че съм чел само "Лолита", рулира ).
Все аркадаши сме...!
|
|
|
|
|
Warbringer
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кой е любимия ви писател? Публикувано на: 04 Дек 2011 06:12
Буковски не пише историите си с цел развитие. Пише ги с цел чувства. Всичките му романи са като едни много дълги бели стихове. Той е поет, а не разказвач. Това трябва да се вземе предвид ВИНАГИ. Дори започва романа си "Криминале" с "Посвещава се на бездарното писане".
@Онова ретардче Моето дете, и ти не си бил 500 години под турско робство. И аз не съм бил. Сорка, че са клали българи, ама грам НЕ МЕ ЕБЕ. Аз живея в настоящето. А в момента литературата се е развила до такава степен, че прави Вазов да изглежда смешен. Ако това не ти харесва - чети си литература на 150 години и хич не ме занимавай с глупости. Света се върти, времената се менят, а Вазов смърди. Тъжната истина, мой.
|
|
|
|
|
freeman8692
|
|
|
|
Заглавие: Re: Кой е любимия ви писател? Публикувано на: 04 Дек 2011 10:23
Warbringer написа: Буковски не пише историите си с цел развитие. Пише ги с цел чувства. Всичките му романи са като едни много дълги бели стихове. Той е поет, а не разказвач. Това трябва да се вземе предвид ВИНАГИ. Дори започва романа си "Криминале" с "Посвещава се на бездарното писане".
@Онова ретардче Моето дете, и ти не си бил 500 години под турско робство. И аз не съм бил. Сорка, че са клали българи, ама грам НЕ МЕ ЕБЕ. Аз живея в настоящето. А в момента литературата се е развила до такава степен, че прави Вазов да изглежда смешен. Ако това не ти харесва - чети си литература на 150 години и хич не ме занимавай с глупости. Света се върти, времената се менят, а Вазов смърди. Тъжната истина, мой. Ретардче си ти.Човек,който не го интересува и не знае миналото си има абсолютно безсмислено настояще и няма никакво бъдеще!!!!!!!! Литературата не прави Вазов смешен,смешен си ти,защото не забелязваш,че нещата грам не са се променили от неговото време и времето на Алеко Константинов.За такива както тебе Ботев е казал Тежко, брате, се живее между глупци неразбрани. Но пък Алеко е казал разни хора разни идеали и ако ти харесва да четеш западни творби чети ги нямам нищо против,но кой си ти да поругаваш Вазов,когато стигнеш неговото ново тогава говори такива неща,но това никога няма да стане!!!!
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Кой е любимия ви писател? Публикувано на: 04 Дек 2011 12:14
Момчета, тоя е трол, аз викам да не се хабите. Пътеводителят го купих, онова пълното издание, ама успях да прочета първата част и нататък го зарязах. Не ме изкефи и мене. А любим автор още нямам, ше му еба майката. Ма сигурно няма и да имам, аз тая концепция не мога да я схвана. Имам любима чаша за чай за сметка на това
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|