Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: 12 клас съм бе!
Публикувано на: 21 Сеп 2011 21:47

Благодаря ви, че ми казахте да сменя специалността, която съм избрал 6 месеца преди изпита. Ако ми бяхте предложили да си го преместя от десния в левия крачол, щеше да ми бъде далеч по-полезно (предвид факта, че напоследък само в десния крачол се намира :oops: ) .

Причината никой да не избира гореизброените от вас специалности е, защото дори и има съществуваща пазарна ниша, тя е по тънка от плата на гореспоменатия крачол или иначе казано - ако в бизнеса например има глад за ядрени инженери, то работните места ще са 2, 3, най-много 10 и само в една единствена фирма (АЕЦ Козлодуй). И от тук идва големият проблем на всяка инженерна специалност : каквото и да завършиш можеш да практикуваш само и единствено това, докато не извършиш необходимата преквалификация.
Сега ще ми кажете "Ама то АЕЦ Козлдуй е само една, има много други фирми и прочее, плюс това всеки работещ в АЕЦ Козлодуй е ядрен инженер, така че ще има стопроцентов глад на кадри".

Не. Примера е абсолютно валиден за цяла България. Ще има една фирма за печки например, която ще се нуждае от 2ма, максимум 3ма инженери от еди-кой-си вид и т.н.
И не всеки работещ в АЕЦ Козлодуй е завършил ядрена енергетика. Всъщност, 90% са със средно образование.

Тоест, какво се получава в крайна сметка - дори и да има адски малко инженери от еди-кой си вид, конкуренцията ще е много по-голяма, защото:

1. И работните места ще са далеч по малко;
2. Инженера от еди-кой-си-вид не може да работи друго, освен хипермегатясната специалност, която е завършил;

А един правист от СУ освен адвокат, има възможността да заема и близо милион други добреплатени длъжности. Без преквалификация.

Все аркадаши сме...!

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Сеп 2011 21:54

ти си толкова долно копеле, че те виждам като юрист. При това, ако се понапрегнеш, ще станеш добър. И да, юристите управляват света, другите само им помагат :)

Профил ICQ WWW

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 21 Сеп 2011 21:56

Sirius написа:
ти си толкова долно копеле, че те виждам като юрист. При това, ако се понапрегнеш, ще станеш добър.

Тук се смях искрено, наистина :D :lol: :lol:

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Публикувано на: 21 Сеп 2011 22:59

Тия, които управляват света, не го правят благодарение на хартийката, а заради пипето :arrow:

Ама все пак успех - може да станеш новия Марковски или пък Тадор Патков, които се водят адвокатини :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Сеп 2011 23:01

Aware написа:
... по аватара и подписа ти съдя, че си почитател на циганско-турската култура и раса ...

LOL
newfag

И аз съм 12-ти клас и си продължавам с музиката, ще уча тонрежисура. Ноктурно ми каза "Не прави твърде точни планове, за да няма какво да се обърка". Знам само, че искам да се разкарам от България. Съжалявам, че съм се родил в такава мръсна мизерна дупка и се радвам, че ми върви със солфежа, хармонията, китарата и пеенето та да се понеса я към Италия, я към Холандия или пък Австрия. Нямам търпение да вляза да уча музика, тогава ще имам и пиано, най-накрая. Просто продължавай да дишаш и недей да се размотаваш.

Не ме обвинявайте, че не обичам родината си ии подобни глупотии. Тя е ад на земята за хора на изкуството. Повечето от тях всъщност не държат на охолство и лукс, а на нормален живот с възможност за нормална реализация в тяхната сфера. Тук това е възможно за наистина много малко хора.

Профил Skype

Публикувано на: 21 Сеп 2011 23:51

Радвам се за теб. Кефят ме хора, които обичат музиката и се занимават с нея :!:
Аз навремето учих в музикална паралелка в гимназията и се запалих истински след като завърших, за жалост :arrow:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Сеп 2011 23:54

Depraved написа:
Aware написа:
... по аватара и подписа ти съдя, че си почитател на циганско-турската култура и раса ...

LOL
newfag

И аз съм 12-ти клас и си продължавам с музиката, ще уча тонрежисура. Ноктурно ми каза "Не прави твърде точни планове, за да няма какво да се обърка". Знам само, че искам да се разкарам от България. Съжалявам, че съм се родил в такава мръсна мизерна дупка и се радвам, че ми върви със солфежа, хармонията, китарата и пеенето та да се понеса я към Италия, я към Холандия или пък Австрия. Нямам търпение да вляза да уча музика, тогава ще имам и пиано, най-накрая. Просто продължавай да дишаш и недей да се размотаваш.

Не ме обвинявайте, че не обичам родината си ии подобни глупотии. Тя е ад на земята за хора на изкуството. Повечето от тях всъщност не държат на охолство и лукс, а на нормален живот с възможност за нормална реализация в тяхната сфера. Тук това е възможно за наистина много малко хора.

Продължавай да свириш детенце! До няколко години си готов/а цигулар/ка пред произволен подлез в Италия

Профил

Публикувано на: 21 Сеп 2011 23:56

Абе не ти ли казаха на теб нещо, нюфаге :?:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Сеп 2011 00:04

Аз написа:
Абе не ти ли казаха на теб нещо, нюфаге :?:

Не съм сигурен за значението на думата newfag ,за това проверих в интернет.

A term used by newfags.

Example: Only newfags say "newfag".

Сравнително по-ясно ми стана. Ползват го хора регистрирани година след мен с цел обратна психология ? Нещо като да,да = твърдо не.

Профил

Публикувано на: 22 Сеп 2011 00:28

Сега видях, че си с година по-стар от мен, а това е много :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Сеп 2011 00:36

Aware написа:
...

ей чалма

Профил Skype WWW

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 22 Сеп 2011 09:32

Depraved написа:
Повечето от тях всъщност не държат на охолство и лукс, а на нормален живот с възможност за нормална реализация в тяхната сфера. Тук това е възможно за наистина много малко хора.

Ма ти кво искаш, да надуваш дудука и да валят пари от другата страна? Тва става само с един друг вид свирене, тук и в целия свят. :lol:
Музиката е велико нещо, не мога да живея без нея, ама бачкането си е бачкане :!:

Иначе по съветите на народа тук, явно ше прекъсна тия финанси и право дето ги уча и бегом у МЕИ-то да бичим ВиК-то доживот. Щото имало конкуренция. Ми още по-добре. Аре прависти да кажеш ако всеки иска да стане съдия и адвокат да няма голям шанс, ма юрисконсулти се търсят и ще се търсят. На заплата по-висока от тая като туриш "инж." пред името си. Пък с няколко години юридически стаж влизаш в колегията без грижи, след което се сблъскваш с конкуренцията в бранша, където обаче не зависи от търсените работни места, а от това колко ти сече пипето. Никой не трябва да се притеснява от това.
А икономисти да не се търсят... ари моля ви се. Колкото повече хора с икономическо образование има в страната, толкова по-бързо ше се развиваме, ей!
В крайна сметка всеки си следва мечтите и това, че ше му е трудно не трябва да го спира. Никой не е с нагласата, че с лежене по гръб ше стане. Пък ако се напъне на макс и пак не стане, винаги има варианти за преквалификация. Примери бол.

АЛМИ ИЗЛЕЗ

Профил ICQ

Публикувано на: 22 Сеп 2011 10:35

Ерик, инженерните науки не се изчерпват с "бичене на ВиК". Проблема е, че за един машинен инженер в България наистина няма много място за реализация, но в индустриални страни като Германия, САЩ и Азиатския регион, то един завършил тази специалност определено няма да остане гладен.... Факт е, че все още икономисти, прависти и лекари са сред най-високоплатените на запад, но тенденцията клони към обръщане в полза на техническите и природните специалности. Отделно да станеш инженер трябва да положиш доста повече усилия, отколкото в икономиката и правото например.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 22 Сеп 2011 16:14

Тоя път Ерик съвсем по човешки нацели десетката в един пост и ви обясни кво и що, а аз викам другите да замълчат вече, че да не изръси някой някоя простотия отново и да се почне въргал за нищо.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Публикувано на: 22 Сеп 2011 16:43

И мен ме накефи как Ерик без да допълва "да ви еба майката разпрана" и т.н., дава смислени обяснения. Искам и Аз така :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
В момента играе: Белот ...
Публикувано на: 22 Сеп 2011 18:34

Всеки трябва да учи това което иска да учи и му харесва, независимо от доводите. А не това което му се види най-угодно, защото после ще бара лукумения сап, доста яко ... Които си прави тънки сметки за 10 години напред, ще го бара почти сигурно. Освен ако не сте от някое буржоазно семейство което 10 поколения назад са били висши чиновници /примерно/ и пътят ти е утъпкан и ясен, стига само тате /дедо/ да кихне. Ако си евреин също би ти било от полза... В България такава буржоа няма, защото близо 70 год. сме бичили по ТКЗС-та и заводи, а преди това 500 години са ни мачкали, затова всички в момента сме от селата, просто на някои повече им личи.

Профил Skype

Публикувано на: 22 Сеп 2011 20:24

Добре го казва и Принца на Пловидив :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Публикувано на: 22 Сеп 2011 21:01

High_voltage написа:
Още някой ще каже ли кой колко прав е?

И в твоите думи има резон, разбира се :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 22 Сеп 2011 22:04

NoName написа:
Всеки трябва да учи това което иска да учи и му харесва, независимо от доводите. А не това което му се види най-угодно, защото после ще бара лукумения сап, доста яко ... Които си прави тънки сметки за 10 години напред, ще го бара почти сигурно. Освен ако не сте от някое буржоазно семейство което 10 поколения назад са били висши чиновници /примерно/ и пътят ти е утъпкан и ясен, стига само тате /дедо/ да кихне. Ако си евреин също би ти било от полза... В България такава буржоа няма, защото близо 70 год. сме бичили по ТКЗС-та и заводи, а преди това 500 години са ни мачкали, затова всички в момента сме от селата, просто на някои повече им личи.

ама ти защо още си губиш времето с този форум :RTFingM:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 23 Сеп 2011 00:09

Ерджан написа:
Depraved написа:
Повечето от тях всъщност не държат на охолство и лукс, а на нормален живот с възможност за нормална реализация в тяхната сфера. Тук това е възможно за наистина много малко хора.

Ма ти кво искаш, да надуваш дудука и да валят пари от другата страна? Тва става само с един друг вид свирене, тук и в целия свят. :lol:
Музиката е велико нещо, не мога да живея без нея, ама бачкането си е бачкане :!:

Иначе по съветите на народа тук, явно ше прекъсна тия финанси и право дето ги уча и бегом у МЕИ-то да бичим ВиК-то доживот. Щото имало конкуренция. Ми още по-добре. Аре прависти да кажеш ако всеки иска да стане съдия и адвокат да няма голям шанс, ма юрисконсулти се търсят и ще се търсят. На заплата по-висока от тая като туриш "инж." пред името си. Пък с няколко години юридически стаж влизаш в колегията без грижи, след което се сблъскваш с конкуренцията в бранша, където обаче не зависи от търсените работни места, а от това колко ти сече пипето. Никой не трябва да се притеснява от това.
А икономисти да не се търсят... ари моля ви се. Колкото повече хора с икономическо образование има в страната, толкова по-бързо ше се развиваме, ей!
В крайна сметка всеки си следва мечтите и това, че ше му е трудно не трябва да го спира. Никой не е с нагласата, че с лежене по гръб ше стане. Пък ако се напъне на макс и пак не стане, винаги има варианти за преквалификация. Примери бол.

АЛМИ ИЗЛЕЗ

Батка, ще ме извиняваш, ама ти що глупости наговори просто не е истина.. :lol:

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com