Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Mozilla Firefox
Заглавие:
Публикувано на: 16 Юни 2011 21:01

Първоначално бях резервиран към идеята, но сега съм фен.

Играта, като цяло, е един гигантски нърдфест, натъпкана до козирката с популярни раси и герои, ненормално количество намигвания към феновете, тонове inside jokes и камеота на почти всички персонажи от сериала (озвучавани от реалните актьори). Основният in-game разказвач е самият Ленард Нимой, който по-старите фенове помнят като мистър Спок. Ако сте фен на нещо - каквото и да е то - от сериала, шансът да го намерите в играта е 95%.

Фракциите са много добре разработени, най-вече заради факта, че липсва традиционното разделение "X vs. Y". В играта има МНОГО страни и всяка от тях се бори сама за себе си, постоянно създавайки (и разваляйки) съюзи с другите такива, рефлектирайки еволюиращия сюжет. Игровите фракции са все още само две, но скоро ще станат три с ромуланите (в Сезон 5) и по-късно четири с кардасианите (Сезон 6). Идеята е много добра, особено за някой, на когото му е писнало от биполярните разделения тип "Алианс срещу Орда".

Самата история е изключително заплетена, включваща де що има известни галактически играчи (UFP, RSE, Klingon Empire, Cardassian Union, Species 8472, the Borg и каквото още се сетите), вплетени в ненормално комплексни интриги - дефакто всеки си мисли, че манипулира всички други, но е манипулиран от трето лице, на принципа "камък-ножица-хартия и накрая всички сме преебани". Story-мисиите вече са озвучени и е истинска наслада да се изпълняват.

Наскоро вкараха и дипломатически мисии, които са добре дошло разнообразие - ако ви писне да пуцате, можете да установявате контакти с чужди раси и да потушавате дипломатически скандали. Което си е нестандартно, откъдето и да го погледнеш. За съжаление, въпросните мисии са все още малко.

Геймплейната механика на играта е много добра. Междузвездните битки заслужават специално споменаване, заради комплексността си - на моменти STO се превръща направо в симулатор, в който победата зависи повече от тактиката и уменията на играча, отколкото от екипировката му. Атмосферата на играта е невероятна, графиката също. Звукът обаче определено се нуждае от подобрениe, заради малкото звукови ефекти и ограничения репертоар от мелодии. Интерактивността е на равнище - героят дори може да чуе NPC-та да си говорят за подвизите му.

Размерът на играта заслужава адмирации... или псувни, в зависимост от гледната точка. Мащабът е толкова огромен, че не е рядкост играчи да се загубят и да пристигнат някъде на майната си в другия край на галактиката. Проблемът идва от това, че в космоса няма посоки е е много трудно да се каже накъде отиваш, освен ако не следиш сензорите, които пак не дават стопроцентова ефикасност. Тъй като перспективата се мени постоянно и няма ориентири, напълно е възможно да летиш с главата надолу, по гръб или в различна посока (спрямо другите). Фактът, че картата е разделена на поднива (галактика-сектор-планета) също не помага. Накратко, пътуването в космоса изисква доста голяма практика, но пък прави битките интересни - напълно е възможно да бъдеш убит от някой, който те стреля отдолу, да речем. Триизмерната среда е кучка :)

Кустомизацията е на световно равнище - дефакто е невъзможно да срещнеш някой, който да прилича на теб. Дори неща като размера и формата на носа могат да бъдат определяни. Това включва и създаване на собствена раса. Епично.

Къмюнитито също е много добро - най-вече заради факта, че франчайзът, като цяло, не привлича глупаци, а и играта не е достатъчно масова за това. Средният играч е на 20+ години и свестен - нещо като LOTRO, преди да я направят безплатна и де що има тъпанари да се излеят в нея. "Lol pwnz" нуубове и тем подобни педерасти липсват.

TL;DR: Играта е велика. Горещо я препоръчвам на всички.

Дееба, седнах да драсна нещо, пък написах цяло ревю :) Ся ше отида да се напия.

Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие: Re: Star Trek Online
Публикувано на: 17 Юни 2011 13:21

Така както го описваш звучи интересно. Помня, че когато играта излезе за пръв път, мои познати Трек фенове хукнаха да я играят с големи очаквания. И след месец вече я плюеха (както им бях казал, че ще направят :lol: ). Свестна игра по Стар Трек почти няма. Само Bridge Commander си го бива.

Оправили ли са проблемите вече? Аз си мислех, че отива към F2P начинанието.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Юни 2011 15:15

Стига с тоя Bridge Commander бе, никой ли не е играл Elite Force? Или поне Birth of the Federation?

Проблемите са оправени, но F2P не очаквай скоро. Има някои кусури с наземните битки и клингонската фракция, но ще бъдат коригирани с излизането на Сезон 4 на 7 юли.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 17 Юни 2011 17:16

Ми не беше лош първият Elite Force, но Bridge Commander е просто две класи над всяка друга Трек игра. Най-добрият симулатор на тежки космически крайцери въобще.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Юни 2011 20:43

Първата не можах да я изиграя заради софтуерна несъвместимост, но втората кърти мивки.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 17 Юни 2011 20:58

Ами то първата за мен е много по-добра :lol: Но по-добра в смисъл, че е по-близо чувството за Стар Трек вселената. Втората част е по-добър шутър, но в сравнение с първата е Doom в Стар Трек сетинг.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 19 Юни 2011 12:58

За мен двойката имаше много добра атмосфера. Няма много общо с DooM, но спокойно може да се каже, че е Mass Effect в Стар Трек сетинг.

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 31 Юли 2011 19:18

Айдееее, Combat Upgrade-ът пристигна!

Нямах възможността да го пробвам, но познатите ми твърдят, че коренно променя играта. За тези които не знаят, ъпгрейдът превръща стандартните за жанра point-and-click битки в third person shooter, подобен на Mass Effect.

За повече информация - видео.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 31 Юли 2011 19:47

Ех, ще ми се да я поиграя тая СтарТрек ама финансите не стигат за сега...

Профил

Публикувано на: 01 Сеп 2011 09:27

Играта ще стане F2P до края на годината или в началото на следващата. Това е нормално предвид че Perfect World купиха Cryptic. Ако незнаете Perfect World е китайска компания, която е собственик и на Ruinic Games. Портофолиото на компанията се състои само и изключително от F2P игри. В крайна сметка обаче за разлика от Атари те обещават да налеят доста пари в играта. Аз съм лайфър и не ме интересува тази новина кой знае колко, но исках да я сподеря ако някой го интересува. Също така играта ще бъде промотирана наново и ще бъде пусната в продажба и в Китай.
Neverwinter също ще бъде F2P, като появата и е забавена с 1 година с цел повече време за development.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2011 10:51

Само като видях това недоразумение СТО и си викам сто процента Минотавърчо го играе, влизам - еми много ясно.....И другите бастуни от темата за СУ, разбира се са тук.

Профил

Публикувано на: 01 Сеп 2011 11:20

DJ Cat написа:
Само като видях това недоразумение СТО и си викам сто процента Минотавърчо го играе, влизам - еми много ясно.....И другите бастуни от темата за СУ, разбира се са тук.

Какъв ти е проблема? Като е недоразумение според теб, какво правиш в тази тема? Ако няма какво конструктивно да кажеш за играта, четеш и заминаваш. :banli:

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Сеп 2011 13:01

Бях на сто процента сигурен, че Минотавъра се вихри тук и влязох да споделя. Иначе съм на принципа пиша и заминавам, четенето го пропускам.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 01 Сеп 2011 13:50

DJ Cat написа:
Иначе съм на принципа пиша и заминавам, четенето го пропускам.

:lol: :lol: :lol:

Професионалният трол поне си го признава.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2011 00:14

То остана и твоите глупости да чета, сеш ли се ? Като е два реда го прижалвам, ама нямам възможност да ти отделя повече от няколко секунди четене.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Сеп 2011 13:19

Койнов, ти си пророк бе, мааму стара!

http://pcmania.bg/Star-Trek-Online-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0-Free-to-Play/?go=news&p=detail&newsId=5547

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2011 13:36

Аз си мислех, че това трябваше да се случило още преди няколко месеца с тази игра :) Откакто излезе все по-силно вървеше към F2P. Има предостатъчно Трек фенове (нърдове? :lol: ), които да си изхарчват заплатите за по-мощни фазери и торпеда :lol: Някъде бях чел, че F2P игрите се издържат от около 5-10% от играещите. Познавам и хора, които хвърляха по над 2000 долара месечно в подобни игри.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Сеп 2011 13:40

Мен точно това ме притеснява, че ще бъда принуден да прибягвам към микротранзакции за да съм конкурентноспособен.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 02 Сеп 2011 14:36

Най-вероятно и някой от класовете и расите ще са заключени както стана и с Конан.

Профил

Публикувано на: 02 Сеп 2011 17:04

Не съм пророк, просто чета форума всеки ден и като излезна новината я споделих тук :D

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com