Продажбата на Мейрелеш наистина изглежда странно решение от страна на ръководството на Пуул, понеже миналата година беше един от най-добрите им играчи. Вероятно обаче има някакви незнайни за нас причини да го продадат, понеже според мен с играчи като него и Адам в отбора мястото на СтивитУ ДжитУ започна леко да изстива. Но не бих се учудил трансферът да е бил подготвен от доста по-рано, в случай че Челси не успеят да договорят Модрич, както и стана в крайна сметка. Във всеки случай Челси правят някакво подмладяване на отбора, което е добре за тях.
Белъми според мен беше може би най-добрият играч на Сити по-миналия сезон, така че аз лично смятам, че е добра покупка за Ливърпул. Има малко кофти характер, но пък това идва от огромния му хъс и желание за победа. Истински биткаджия и вероятно именно това се е харесало на Далглиш, понеже британските треньори харесват това качество.
Артета в Арсенал е доста добър трансфер за тях. Същевременно не е и особено скъп, както е винаги, когато пазаруваш от Евертън (изключенията са ако играчът е Рууни или отборът Сити). Вероятно няма да може да замести Фабрегас напълно, но е добър заместник. И за разлика от всички други трансфери на Венгер в последните години, вече е играл в Премиършип, което си е плюс.
Бенаюн и аз не го харесвам, но е добър играч. Под наем за една година в последния ден не е лош вариант. Все пак напуснаха именно атакуващи полузащитници, така че може би ще закрепи малко положението. А това че е под наем е още по-добре, понеже догодина могат да решат да не го вземат, ако имат по-добри варианти.
Общо Арсенал взе петима играчи в последния ден, плюс Жервиньо (и няколкото редовни покупки на млади играчи), можем да кажем, че направо смениха половината състав. Поне обаче този път Венгер взе малко по-възрастни и опитни играчи като Мертезакер, Артета и Бенаюн, Парк също не е тийнейджър, така че това ще се отрази добре на състава според мен. Остава да видим дали тези играчи ще се сработят, защото има много нови, които вероятно директно ще започнат титуляри, а въобще не са играли с отбора. Преди години Юнайтед като купиха Бербатов в последния ден му беше необходимо неприятно много време (месец и повече), за да се сработи в отбора.
Нещо ме е яд за Евертън, понеже са ми много симпатичен отбор (макар и скаузъри

) - продали са един от най-добрите си играчи Артета, продали са обещаващия голмайстор Бекфорд, а отново взимат някакви неизвестни или забравени играчи. Дренте от Реал не е толкова лош вариант, но и не е нещо много обещаващо. Да видим дали и този сезон Мойс ще направи магията си и ще избута Евертън нагоре в класирането, разчитайки почти изцяло на духа на играчите си.