Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Дефрагментиране ??
Публикувано на: 18 Авг 2011 14:41

Имам въпрос- може ли някой да ми обясни какво всъщност означав дефрагментирането на Локалния диск и защо е толкова нужно ( на win 7)
Мерси педварително:)

Профил

Аватар
В момента играе: Ace of Spades, Minecraft, Battlefield 3, Skyrim
Заглавие: Re: Дефрагментиране ??
Публикувано на: 18 Авг 2011 19:04

:O Are you troll?

Профил

Аватар
В момента играе: на компютъра
Публикувано на: 18 Авг 2011 20:01

D3v1r0 написа:
:O Are you troll?

i hope he is :D

Профил

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 19 Авг 2011 11:33

Файловете на диска ти в един момент може да станат прекалено фрагментирани (разбити на части) в резултат на записване, триене, уголемяване и смаляване на размера им. Тези части са големи няколко килобайта, т.е. например една mp3-ка от 4MB може да е разбита на хиляда по-малки парчета. Файловата система си работи безпроблемно с тези парчета, дори и да се разполагат на много места по диска. Проблемът е, че ако е прекалено фрагментиран един файл, за да бъде прочетен целия, четящата глава на харддиска шава излишно много, което води до забавяне, амортизирането ѝ и разход на повече електроенергия. Практически първото има някакво реално значение в повечето случаи. Когато дефрагментираш диска, парчетата на различните файлове се подреждат последователно на диска и тогава биват прочетени по-бързо, защото на главата не ѝ се налага да се движи излишно по диска. Към това може да се добави и фактът, че при малка фрагментираност кеширането е по-ефективно, чрез което допълнително да се забърза четенето (а и писането) на диска. Всъщност май дори това е по-важното.
Не бих казал обаче, че е особено нужно. Хубаво е, но не е задължително. Досега никога не съм си дефрагментирал хард диск на последните ми два компютъра и въпреки това нямах спад в производителността (или аз поне така си мисля).

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com